I Ryssland stödjer 71 % Putin enligt opinionsundersökning 27 februari

21
1613
Putin från presskonferens 2016.

Flera läsare har fäst min uppmärksamhet på denna opinionsundersökning.

Enligt RIA Novosti med hänvisning till resultaten av en undersökning som genomfördes efter erkännandet av LPR:s och DPR:s oberoende den 27 februari, tenderar 71 % av landets invånare att lita på den ryske presidenten. Den 20 februari delade 60 % av de tillfrågade denna åsikt. 18 % av ryssarna inte på Putin, jämfört med 29 % 20 februari. 11 % är osäkra. RT och Ria.ru

Undersökningen genomfördes i 104 bosättningar i Ryssland i 53 ämnen i federationen bland 1 500 personer. Uppgift saknas om antalet svarande liksom om undersökningens uppläggning.

Redaktören: Och jag tror att Putins popularitet nu har minskat occh att den kommer att minska mycket.

Föregående artikelNya uppgifter från affärsmannen i Kiev!
Nästa artikelVad gör Sverige i kampen om Arktis?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

21 KOMMENTARER

 1. En välkänt gammalt trick för att höja en diktators popularitet är att starta krig med grannarna. Det gjorde tex den argentinska juntan.

  • Japp, det är exakt vad ”presidenter” i USA sysslar med när populariteten sjunker som en gråsten och verkligheten med den katastrofala ekonomin gör sig påmind! Fast USA startar krig på andra sidan världen för att slippa ta hand om alla flyktingar! De ska EU ta hand om enligt avslöjande av Anders Borg!

  • Du har fel. Ukraina planerade en attack mot Donbass där det bor 3 miljoner ryssar och man planerade ett folkmord med ledning av Banderafascister. Ukraina bad dessutom om rätt till kärnvapen 2 dagar innan kriget utbröt. Ryssland startade inte kriget de erkände Donbass och Lugansk som autonoma varpå Banderas började skjuta alltmer mot dessa regioner, därför gick Ryssland in i dessa områden , därefter började hela krigshetsen globalt och fr a i Ukraina, så var kriget ett faktum. Tänk dig för innan du försvarar nazister !

  • När ett statligt ägt opionsinstitut där en envåldshärskare leder lande ska man nog ta opionssiffro med en (eller två) nypor salt

   • Vet inte vem som äger opinionsinstitutet. Putin är vald i presidentval med flera kandidater 2018.

    • Putin är vald i via eget monopol på television, tidningar och sociala medier. Hans motståndare hamnar i fängelse eller förgiftas, även om de bara har någon procent av rösterna.

     • Utveckla gärna dina påståenden med fakta och källor.

      Vid parlamentsvalet i höstas noterades ”Alla som får hjälp eller stöd från andra länder klassas som ”utländska agenter”. Är detta konstigt? Gäller inte detta i t.ex. USA? I Sverige gäller det knappast.

     • Vilken oppositionspolitiker av rang som kommunistledaren eller nationalisterna i Ryssland har hamnat i fängelse eller blivit förgiftad, Rolf Harpeus? Nu vill vi gärna veta om Zjuganov eller Zhirinovski med flera blivit förgiftade eller hamnat i fängelse? Däremot har kriminella ”politiker” som Navalnyj med rätta hamnat i fängelse! Rysk media är mer fri och kritisk mot makten än den är i Sverige och det känns mer som Rolf läst för mycket av fulmedias propaganda än har koll på verkligheten! Man undrar ju varför alla dessa utan verklig kunskap om ryska förhållanden håller på med sitt desinformation?

   • H2,
    Det ser ut som människor över 50 i Ryssland stödjer regeringen i princip till hundra procent.
    Däremot de unga som genom internet och sociala medier blir urbana och internationella kanske inte når upp till samma lojalitet även om många unga ändå gör det.
    Nånstans läste jag ”lille Putte” ville stänga Internet i Ryssland så jag förstår det kan finnas skäl till det.
    De äldre och vuxna tror jag dock inte han behöver stänga någonting för.
    Det är istället västvärlden som ”stängt av” vilket de inte lastar ”Putte” för.
    Solidariteten ökar istället för minskar.
    Klarade ryssarna västvärldens ekonomiska tryck och intrång under 1990-talet så kommer de klara det här också som förhoppningsvis inte blir lika långvarigt då ekonomisk sanktioner faktiskt slår åt båda hållen.
    I varje fall det gäller Ryssland och deras naturtillgångar i kombination med köplustan av importerade konsumtionsvaror.

 2. Vad vill du egentligen ha sagt med detta Anders? Att det är ett populärt krig.

  @Martin: I länder utan en fungerande och förtryckt opposition så är det inte helt överraskande. Nordkorea kan nog visa liknande siffror. Om den svenska befolkningen skulle ställas mellan valet Andersson eller Putin är jag dock övertygad om att 99% skulle välja Andersson.

  • Nog kan kriget vara ”populärt” i Ryssland som fått ta emot miljontals flyktingar genom åren från Ukraina och dessutom fått sina ex-landsmän beskjutna i 8 års tid! Tror knappast att Putin har något annat val än att agera mot mördandet, så visst kan folk i Ryssland ha förståelse för att något måste göras! Varken USA eller något annat västland hade stått och glott i 8 år och sett detta pågå! Men det är lätt att stå på barrikaderna och peka finger, en svensk specialgren i hyckleriets ”ädla” konst!

  • Vad han vill ha sagt? Ja vad tror du själv? Att Putin är poulär såklart, men det tål du väl ej att höra.

  • Det är inte kriget som är populärt, tvärt om. Glöm inte de historiskt mycket nära banden mellan Ryssland och Ukraina. Vad folkopinionen stöder är inte kriget, utan att det förhoppningsvis kommer att avsluta USAs aggression mot Ukraina och speciellt den ryska befolkningen och det USA stödda folkmordet mot ryssar i Ukraina. USA vill ha en ”avryssifiering” i Ukraina. Ryssland språket har redan förbjudits i media. Detta är samma slags folkmord som USA begick mor sin egen urbefolkning, då kallade man att ”utrota ohyra”.

   • Kan man verkligen kalla Ukraina-regeringens politik för folkmord?

    ”Folkmord, även kallat genocid, är avsiktliga och systematiska handlingar i syfte att helt eller delvis förinta en etnisk, politisk, religiös eller nationell grupp.

    Brottsrubriceringen folkmord togs i bruk inför Nürnbergprocessen i följderna av det andra världskriget. Begreppet genocid introducerades och definierades av den polske juristen Raphaël Lemkin. Den definierades som ”mord, utrotande, förslavande, deportation och andra omänskliga handlingar, begångna mot någon civilbefolkning före eller under kriget, eller förföljelser av politiska, rasistiska eller religiösa skäl”. År 1948 upprättades genom FN:s försorg en konvention om förebyggande och bestraffning av brottet folkmord (genocide). I artikel II definieras som folkmord vissa uppräknade gärningar under förutsättning att de förövats i avsikt att helt eller delvis förinta en nationell, etnisk, rasmässigt bestämd eller religiös grupp som sådan. Gärningarna som räknas upp i konventionen är

    Att döda medlemmar av gruppen
    Att tillfoga medlemmar av gruppen svår kroppslig eller själslig skada
    Att uppsåtligen påtvinga gruppen levnadsvillkor, som är avsedda att medföra dess fysiska undergång
    Att genomföra åtgärder, som är avsedda att förhindra födelser inom gruppen
    Att med våld överföra barn från gruppen till annan grupp.[1]

    • Den totala blockaden av Donbas, som började nov 2014, trots att enligt Minsk 2 avtalet skulle upphöra.

     Donbas skulle aldrig överlevt utan rysk nödhjälp.

 3. Putin är fortsatt stabil i hemlandet,det är inga som helst konstigheter. Det har han också varit vid båda valen, år 2012och igen 2018. Stödet har genom åren gått upp och ner,men aldrig så att det varit på låga nivåer. Det varit stabila år,vissa år bättre och andra något lägre. Men ändå mycket stabila siffror. Propagandan och desinformationen också saknade motstycke. Nu har man istället erkänt Luhansk och Donetsk på Donbass regionen, .Någon nämnde här nångång att det bästa vore att dela upp Ukraina i öst och väst. Det är nog den bästa lösningen jag hört på länge. Då får vi Östukraina till Ryssland,och västUkraina till Usa, EU. Det vore på riktigt en bra lösning

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here