Irakiska motståndsfronten anfaller oljehamnen i Haifa, Israel

12
645

Bild: PressTV.

Den irakiska motståndsfronten uppger att man har publicerade genomfört ytterligare en attack mot ett israeliskt mål i de ockuperade palestinska områdena.

Den irakiska paraplygruppen av antiterroristgrupper publicerade detta i ett uttalande som publicerades på sin Telegram-kanal tidigt på tisdagen. Det rapporterar den iranska kanalen PressTV.

Anfallet inleddes med en operation mot oljeraffinaderier i hamnstaden Haifa med hjälp av drönare.

Den sade att attacken var ett svar på de massakrer som Israel begick mot civila palestinier, inklusive kvinnor, barn och äldre.

”I en fortsättning på vår väg att motstå ockupationen, till stöd för vårt folk i Gaza, och som svar på massakrerna som begåtts av Israel mot palestinska civila, inklusive barn, kvinnor och äldre, attackerade kämparna för det islamiska motståndet i Irak, på morgonen, 2024-10-04, Haifas oljehamn med två drönare”, står det i uttalandet.

Gruppen sa att de kommer att fortsätta sin verksamhet så länge som den israeliiska regimen fortsätter blodsutgjutelsen i Gaza.

Det islamiska motståndet sade på måndagen att de hade genomfört tre anti-israeliska operationer, riktade mot två baracker och en militärbas i det ockuperade Golan och de ockuperade palestinska områdena.

Den tredje operationen, som genomfördes med drönare, ”inriktade sig på den sionistiska Eliphalitbasen, norr om Tiberiasjön” i de ockuperade palestinska områdena.

Det irakiska motståndet har också drabbat amerikanska militärbaser i Irak och grannlandet Syrien som vedergällning för Washingtons stöd till det israeliska folkmordet i Gaza.

Föregående artikelManifestation för fred och frihet och mot DCA 14 april kl 14, Slussen
Nästa artikelIran går till motangriper på Israel
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

12 KOMMENTARER

 1. Det är jo fantastiska nyheter! satans avkomma sionister få börja smaka på sin egen medicin och gömma sig som råttor i sin hålor 🤣🤣🤣

  Och nu nås vi av nyheten att Iran har inlett sin Operation True Promise. Tiden då dessa sionister som har förpestat MÖ och hela världen härjar fritt är över. Som Irans ledare Khameini formulerade det ”the days of hit and run are over.” Iran lovade örfila folkmördar regimen israel och så blev det. Iran har redan aviserat skulle satans avkomma sionister få för sig att attackera Iran så kommer de att blir örfilade ännu hårdare 👋🏾👋🏾👋🏾

  Noterbart är att
  1) i två veckor bajsade barnmördarnas regime på sig i avvaktan på Irans vedergällning
  2) när väl Iran slog till så fördömde sionist slavar till politiker i väst (inklusive den svenska regeringen som leds av ”rätten till folkmord” dvärgen) Irans rättmätiga svar. Dessa avskyvärda typer sa inte ett ord då förbrytareregimen israel attackerade Irans konsulat i Damascus för två veckor sedan.
  3) Vi kan konstatera också att för första gången på sex månader blev Gazas fri från folkmördarnas attacker.
  4) Vi kommer att bombarderas av propagandan om att ”Irans attacker åstadkom inget”; ”Vi sköt ner allt” – gå inte bet på det. Marktjuven fick så den tål!!!
  5) Den stora slutsatsen är väl den att folkmördar regimen är BESEGRAD och det med besked. Den vet inte det men den har redan har FÖRLORAT – det säger t o m dess egna typer öppet numera: https://globalsouth.co/2024/04/12/defeats-foretold/

  6) marktjuvarnas våta dröm om ”stor israel” är död. De gör klokt i att förbereda återflytten till väst – dvärgen kan bygga redna nu en flykting förläggning för dessa satans avkommor. att sionisterna Världen säger på dessa satans sionsiter i Norrland. USA kan skänka Alaska. Tyskland kan skänka hela Berlin. Inget konstigt i det – väst älskar dessa satans avkomma mer än den gör sig självt.

  Världen jubilerar med Palestina – e viva Palestina!!! Död åt sionismen!!!

 2. Jag undrar varför inga fördömande kom när självaste iranska Ambassaden/Konsulatet i Syrien bombades av Israel och där 7st topptjänstemän dödades. Israel bombade sönder den iranska Ambassaden/Konsulatet i Syrien förra veckan där 7 tjänstemän omedelbart dödades. När i skogen blev de lagligt att bomba andra länders ambassader?? Vore detta ett annat land hade helvetet brakat loss ju. Det finns ju HELT klara tydliga regler kring just detta. Europa var tysta som små möss. Terroristerna Usa gick tidigt och varnade som vanligt för det ena och det andra. Iran har HELT rätt svarat genom att direkt skicka missiler mot Israel. Inga ombud. Iran har nu igår direkt svarat med att skicka missiler och drönare mot Israel som svar och stannat där. Man har sagt att detta var självförsvar och det rätta att göra FÖR VILKET LAND SOM HELST. Man har även sagt att man stannar här utan vidare fler svar OM inte Israel svarar tillbaka. Samtidigt har man direkt med STORA bokstäver varnat Usa att HELT hålla sej borta från detta. Inga dödsfall eller skadade har rapporterats från självförsvar svaret. Man siktade på militära mål men ingen skadades. Det var noga planerat svar. FN säkerhetsråd har blixt inkallats just nu. Vart är fördömanden kring detta renodlade terrorattentat som Israel genomförde?? Sverige är också tysta som möss. Men EJ förvånad ALLS. Israel bombade sönder iranska Ambassaden i Syrien där 7 personer dog direkt. Jag hade verkligen förväntat mej fördömanden av Europas länder och Sverige. Men nej. Israel fortsätter samtidigt med det pågående folkmordet mot Gaza och palestinierna utan MINSTA lilla stopp. Inte ens under ramadan var det paus. (Eid fitir) Då ramadan är slut och alla samlas för att ha en stor festmåltid. Bilderna från Gaza där överlevande försöker fira denna kända högtid(Eid fitir)med festmåltid var MYCKET tragiska att se på. Vilket vansinne som pågår i världen idag. Krigshungriga och krigskåta galna gänget bara kör på utan stopp. Man fortsätter bara eskalera allt som vanligt dessa över två åren. Med Ryssland där Tyskland precis skeppat över ytterligare Patriot till Ukraina. Och Israel som tillåts göra de man gör och gjort över HALVÅR nu. Usa Nato terroristerna blir ALDRIG mätta. Det känns DAGLIGEN som att världen är satt i brand av dessa Usa Nato terroristerna

 3. Nato land efter Nato land fördömer iranska svaret. Inga dödsfall. Usa självfallet men även EU fördömer iranska självförsvaret. Ingen fördömde terrorattentatet mot iranska Ambassaden där 7 topptjänstemän omedelbart dog. Nato länderna fördömer Iran även utanför Nato paraplyet. Canada låter som parasiter. Frankrike, Österrike ja listan är lång. Och Tyskland herregud vilka korkskallar när man hör dom, som även står sida vid sida med Israel mer än ALLA länder efter Usa. När gäller folkmordet och raserandet av Gaza. Man pratar mycket om eskaleringar och global säkerhet här. Var i skogen var dessa Usa Nato idioter när iranska Ambassaden bombades sönder där 7 topptjänstemän omedelbart dog förra veckan nu??Vem var det som eskalerade detta och vem började med detta SKIT??Vem är det som eskalerar och utgör hot mot globala säkerheten. Dessa krigshungriga galningarna är ju fan åt skogen pantade. Hur kan det inte finnas någon normal ledare bland dessa alla idioterna. Israel har i många ÅR försökt få till ett direkt öppet krig mot Iran där man genomfört många terrorattentat. Man vet att Usa EJ kommer lämna dessa i sticket och det är HELA målet för Israel. Att få Usa på sin sida mot Iran. Detta varit allmänt känt i åratal nu. Men övriga europeiska länder och dess ledare agerar som hjärndöda åsnor som är HELT bedrövliga. Återstår att se vad som händer. FN säkerhetsråd håller möte just nu. Vassalen Europa hade blivit mycket bättre styrt av ett gäng barn. Så bedrövliga är man. Herregud vilka farliga hjärndöda åsnor. Och dess massmedier har ju sedan längesen totalt tappat sin moraliska kompass

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here