Israel följer folkmordslinjen – beskjuter UNRWAs hjälpsändningar

7
608

Ulf Karlström mailade detta till mig och andra igår:

Ulf Karlström

Sveriges Radio P1 rapporterade 21/2 vid kl 12.30-Ekot att israeliska militärer beskjutit en UNWRA-hjälpsändning i norra Gaza, där förnödenheter delades ut. På bild har visats hur folk bär skadade personer och t ex mjölpåsar från utdelningsplatsen. Vidare meddelades att UNWRA stoppat all utdelningar av förnödenheter just i norra Gaza beroende på risken av beskjutning från Israel och att UNWRA-personal dödats i en utsträckning att man inte kan skydda utdelningen från hungrande, desperata Gazabor.

Samtidgt har meddelats att USA för tredje gången lagt in sitt veto i Säkerhetsrådet mot ett förslag om vapenvila i Gaza, för att kunna leverera förnödenheter. Så uppträder världens största krigsförbrytare USA för att skydda och försvara massmördarna i krigskabinett och militärledningen i I Israel. Om bägge dessa krigsförbrytare kan man bara utbrista: Satans mördare – och med den ena skall nu Sveriges regering, SD och S gå i säng med NATO, genom anslutningen till krigsorganisationen.

Består Sveriges regering och den stora majoriteten av riksdagen av politiska högriskspelare och politiska dårar? Med det nya militära och finansiella biståndet till Ukraina uppgår nu Sveriges bidrag till totalt 30 miljarder kr. En docent på Militärhögskolan – och heder åt honom som törs träda fram – förklarade idag att gränsen för militärt bistånd är nådd.

Försvarsmaterielen har tunnats ut så att Sveriges försvarsförmåga minskats. Ulf Kristensson framträdde igår vid en presskonferens och förklarade att Ukraina kämpar för Sverige, samt att Ukraina skall vinna kriget. Det är inte tal om någon fred. Så talar den politiska chefsdåren: Fred är ingen option, det är krig som gäller för det ukrainska folket. Stackars nation som tvingas offra massor av liv för ett proxykrig mellan USA och Ryssland. När fronterna tycks ha fastnat i skyttegravskrig så är väl det om något skäl för vapenstillestånd och inledande samtal om att snarast få ett slut på kriget.

Föregående artikelKinas utveckling 1949-2022
Nästa artikelVet Jämställdhetsmyndigheten inte vilket samhällssystem Ryssland har?
Ulf Karlström
Ulf Karlström var för omkring 50 år sedan ordförande i DFFG, De Förenade FNL-Grupperna, en av Europas då starkaste antiimperialistiska rörelser. Han har varit med i styrelsen för Folkrörelsen Nej till EU. Han är filosofie doktor i limnologi och driver Macoma miljöutredningar. Ulf spelar teater och tävlar som historieberättare.

7 KOMMENTARER

 1. 23 februari 2024, 08:12
  Rothschilds uppgång och fall: Styrde de verkligen kristenheten?
  https://www.gazeta.ru/science/2024/02/23/18303925.shtml
  Grundaren av det globala finansimperiet, Mayer Rothschild, föddes för 280 år sedan.
  Familjen Rothschild var den rikaste finansfamiljen i 1800-talets Europa. De tjänade det mesta av sina pengar under Napoleonkrigen, och familjen hemsöks fortfarande av myten att de tjänade på falska rykten om en fransk seger vid Waterloo. Familjen Rothschild lyckades investera i nästan alla större företag på 1800-talet, men vid det här laget har de blivit vanliga finansiärer på medelnivå med kopplingar till regeringen. Vad var innovationen av Rothschilds och hur de förlorade sitt finansiella imperium – i Gazeta.Rus material.
  Rikedom som inte kan tas bort:Det första omnämnandet av familjen Rothschild går tillbaka till 1500-talet, och under flera århundraden var dess företrädare förmodligen vanliga judiska penningväxlare och handlare. Mayer Rothschild, född den 23 februari 1744 i Frankfurt am Main, gav familjen världsberömmelse . Till en början blev han hovfinansiär till prinsen av furstendömet Hessen-Kassel. Den stora franska revolutionen började 1789, och några år senare gick nästan alla europeiska länder ut mot republiken. Alla pengar som Storbritannien skickade för att köpa hessiska legosoldater gick genom Mayers händer. Familjen Rothschild började bli rika, men detta var inte deras viktigaste skillnad från andra familjer.

  På den eran betydde ordet ”rikedom” vanligtvis ägande av antingen stora tomter eller stora mängder guld (kontanter). Båda kan gå förlorade på en timme – särskilt under Napoleonkrigen, då hela stater avskaffades och skapades genom ett medvetet beslut. Att expropriera guld från en bankir genom vilken fienden finansierar armén, och till och med en jude, var vanligt.

  Men Rothschilds lyckades försäkra sig mot godtycke från vilken regering som helst och blev de första internationella finansiärerna.
  Deras rikedom kom från aktier, obligationer och skulder som handlas på europeiska marknader. Och att ta bort dem är inte så lätt.
  För att underlätta handeln skickade Mayer sin son Nathan till Storbritannien, där han grundade en bank i London. Till en början tjänade den brittiska filialen pengar på att handla med sedlar, men 1811 lyckades familjen Rothschild igen få en statlig order. Pengar började flöda genom Nathan för att stödja den brittiska armén som kämpade mot fransmännen i Spanien , samt subventioner till allierade i den anti-franska koalitionen. För att göra betalningar upprätthöll familjen Rothschilds ett stort nätverk av transportörer (för att skicka betalningar i guld) och kurirer, och ett nätverk av informanter växte snabbt runt den pan-europeiska leveranstjänsten, som försåg Rothschilds med information om marknaderna.

  Samtidigt började Mayers andra söner göra affärer i alla europeiska finanscentra: Solomon blev bankman i Wien , Kalman i Neapel och Jacob i Paris. De arbetade alla tillsammans med sin far för att driva det första transnationella finansimperiet.

  Vänskap med härskare som en investering
  I slutet av Napoleonkrigen hade Rothschilds blivit en av de rikaste familjerna i Europa, men vid den tiden tänkte ingen på att utse dem till rollen som världens skugghärskare. Fantastisk rikedom och en dyster aura kom till denna familj efter slutet av krigens era och Napoleons kollaps.

  Den första konspirationsteorin om Rothschilds är kopplad till detta. Enligt uppgift fick Nathan 1815 via sina informanter nyheten om Napoleons nederlag vid Waterloo en dag tidigare än de andra, medan andra marknadsaktörer trodde på ryktena om att fransmännen vann. Detta skulle vara ett allvarligt nederlag för det brittiska imperiet, och därför började alla, inklusive Rothschild, sälja brittiska obligationer. Värdet på dessa värdepapper kollapsade och Rothschild-agenter började köpa dem. När nyheten om Napoleons nederlag nådde Storbritannien, steg priserna upp och gav Rothschilds vinster av kosmiska proportioner.

  Den här historien dök upp i journalistiken redan i mitten av 1800-talet. Den tros ha komponerats av franska socialister på 1840-talet. På den tiden illustrerade den snarare bankirernas oärliga berikning, men under århundradena blev den ett viktigt inslag i Rothschilds olycksbådande mytologi.

  Det finns inga historiska bevis som stödjer denna handling av insiderhandel, och historikern Neil Ferguson

  beskriver Rothschilds verksamhet under den perioden på ett helt annat sätt. Nathan fick faktiskt veta om Napoleons nederlag först från privata informanter, men först rapporterade han detta till den brittiska regeringen, från kontrakt som han tjänade kapital med.
  Han gjorde sitt mest vågade och lönsamma ekonomiska drag efter att nyheterna om Waterloo blev offentliga.

  Han beräknade att efter kriget skulle flödet av statliga lån minska kraftigt. Detta två år senare, efter omstruktureringen av ekonomin, borde enligt hans beräkningar ha lett till en rejäl prishöjning på statsobligationer.

  Som ett resultat köpte han dem till ett pris som ansågs för högt och sålde dem 1817 på toppen av deras värde med en vinst på 40 % – mycket stor för finansmarknaden.
  Genom denna transaktion, liksom många andra, blev Rothschild-namnet synonymt med rikedom. Deras brittiska bank, Rothschild & Co, spelade en roll på finansmarknaden som inte har någon motsvarighet i den moderna världen: det var som om Goldman Sachs, JP Morgan, Bank of America , Morgan Stanley och Internationella valutafonden hade aviserat en fusion medan domineras av icke-ansiktslösa aktieägare och chefer, utan en sammansvetsad familj.

  Rothschild-bankerna deltog i alla större projekt på 1800-talet. Till exempel gav de regeringen pengar för att köpa slavar från sina ägare enligt den brittiska lagen om avskaffande av slaveri från 1833. De finansierade industrialiseringen i hela Europa och byggandet av Suezkanalen. De hjälpte Brasilien att få självständighet: enligt avtalet med Portugal fick landet betala 2 miljoner pund, och Nathan Rothschild gav ett lån för detta. Deras banker hjälpte Frankrike att betala skadestånd efter dess nederlag av Tyskland i kriget 1870-1871 och köpte japanska krigsobligationer under kriget 1904-1905 med Ryssland .

  Niles’s Weekly Magazine skrev i sin upplaga från 1836 :
  ”Rothschilds är ett mirakel av modern bankverksamhet… vi ser hur Judas ättlingar
  efter två tusen år av förföljelse står de över kungar, reser sig över kejsare och håller en hel kontinent i sina händer.
  Familjen Rothschild styr kristenheten. De sträcker ut sin hand lika lätt från St. Petersburg till Wien, från Wien till Paris, från Paris till London , från London till Washington .
  Baron Rothschild, husets överhuvud, är den sanne kungen av Judéen, fångenskapens furste, Messias som detta extraordinära folk har väntat på så länge. Han har nycklarna till fred och krig, välsignelse eller förbannelse. De är medlare och rådgivare åt Europas kungar och de republikanska ledarna i Amerika. Vad mer kan de önska sig?

  Det är viktigt att förstå att författaren till den här artikeln, som talade om Rothschilds makt, menade det vanliga inflytandet från rika människor, och inte makten i ”världen bakom kulisserna”. Det är lätt att bli övertygad om att Rothschilds inte hade någon hemlig kontrollpanel för världen genom att titta på deras efterföljande historia.

  Slutet på imperiet
  Till en början vände sig lyckan mot den napolitanska grenen av Rothschilds. 1860 tog revolutionären Giuseppe Garibaldi makten i kungariket av de två Sicilierna , medan Adolphe Rothschild förblev lojal mot den avsatte kungen Francis II. Men andra grenar av Rothschilds vägrade att satsa på förloraren och hjälpa honom ekonomiskt. Som ett resultat, efter Italiens enande, upphörde den napolitanska grenen av finansimperiet Rothschild att existera. 1901 försvann den tyska grenen – Wilhelm Rothschild lämnade inga ättlingar i den manliga linjen.

  I början av 1900-talet hade ett nationellt skattesystem uppstått i Europa, vilket gjorde det omöjligt för familjen Rothschild att använda en uppsättning kommersiella konton som var gemensamma för alla grenar. Finansfamiljen splittrades i relaterade men oberoende nationella banker.

  De österrikiska Rothschilds tvingades sälja alla sina tillgångar för slantar efter att Anschluss och nazisterna kom till makten. All deras egendom, inklusive fastigheter och värdesaker, förstatligades. Samma sak hände med den franska grenen efter att landet intogs av Tyskland 1940. Efter kriget återlämnades en del av tillgångarna till familjen Rothschild, men de nationaliserades slutligen av François Mitterrands vänsterregering, trots att dess direktör Guy Rothschild kämpade som en del av de Gaulles ”Fighting France”, som var högt respekterad.

  Bara den brittiska filialen lyckades spara kapital, och för tillfället är Rothschild & Co en stor investeringsbank som som alltid har nära band med regeringen och kungafamiljen. Från och med 2020 var det totala värdet av alla dess tillgångar €78 miljarder, vilket är cirka 40 gånger mindre än JP Morgan, sju gånger mindre än Sberbank och bara 4,5 gånger mer än Tinkoff Bank .

  Ordförande för dess förvaltningsråd är David Rene de Rothschild, en medelklassfinansiär med ett personligt kapital på 575 miljoner euro (data för 2022). Familjen positionerar moderna Rothschild-banker som konservativa och pålitliga, vars huvudmål är att bevara och öka kundens kapital och inte att delta i djärva finansspekulationer.

  Det största misstaget i familjens historia, enligt dess företrädare, var underskattningen av den amerikanska marknaden i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Familjen Rothschild försökte aldrig ta en ledande position i Nordamerika, och det var där som hela kapitalet koncentrerades till 1900-talet.
  https://www.gazeta.ru/science/2024/02/23/18303925.shtml

 2. Vet inte vem som skrivit artikeln, men det står klart att författaren har pinsamma brister i finansiell ekonomi, eller så vill författaren så förvillning. Vidare hänvisas det till Neil Ferguson som är en känd mainstreamförfattare vilken producerar beställningsverk. En grindvakt helt enkelt.

  Ang den finansiella biten, så tog rotschildarna kontroll över de europeiska statsekonomierna redan innan 1800talet var slut. Detta genom att köpa upp majoriteten av länders stats(skulds)obligationer. Dvs de verkliga förmögenheterna för rotschildarna och rockefellarna, och som inte går att spåra eftersom det dels är ’förbjuden’ kunskap, dels sker via tusenbolagsupplägg. Och därför är de heller aldrig med på Forbes 100. En tidning som rotschilds äger, vad annars. Att verka men inte synas är deras motto hela gruppens motto, inkl wallenbergs, bonniers osv.

  Den stora kuppen (den största enl dom själva) var stölden av dollartryckpressen 1913, fed. Därefter kunde de stjäla Palestina tillsammans med rockefellarna (Nathan rothchild författade balfourdeklarationen, som han sedan gav balfour sk ’cred’ för. Dvs rothschild slapp vara den skyldige till stölden, utan målvakten balfour tog smällen). Men innan landstölden av Palestina hade de satt bröderna rhodes och totchildarnas ’round table’ på att massmörda boerna (för att ta kontroll över Boernas mark som var belägen över guld- och diamantfyndigheter), som ett preludium till deras serie av 3 världskrig som påbörjades 1914 och som ev avslutas snart med det tredje. Den 33e gr frimuraren albert pike, var en rothschildlakej som yttrade och ’bestämde’ att det skulle försiggå 3 världskrig innan ’the new’ world disorder kunde införas.

  Men allt detta känner vi ju till

 3. Nejdå, skrev ett förtydligande strax efter. Allt hör ihop med Palestina, Östukraina och såklart Taiwan eller justitiemordet på Imran Kahn osv

 4. ”In the same way that I said when I was in prison that I would not accept a deal to get out of jail and that I would not exchange my freedom for my dignity, I say: I will not exchange my dignity for falsehood. I am in favour of the creation of a free and sovereign Palestinian State.

  What the Israeli government is doing is not war, it is genocide. Children and women are being murdered.”

  https://www.aljazeera.com/news/liveblog/2024/2/24/israels-war-on-gaza-live-unrwa-no-longer-functional-in-north-gaza?update=2729163

 5. Och igen, ang artikeln från gazeta, så har rotchildarna inte styrt kristendomen utan infiltrerat den (avarten kallas judeo’kristenhet’ eller sionism’kristenhet’).

  På samma sätt har de infiltrerat judendom där Mose betraktades som fiende av fariseerna/talmuderna. Judarna själva vet inte att judaismen inte är samma sak som judendom.

  Muslimer vet heller inte att islam inte är lika med avarten shariaism, som är en subversiv skapelse och som tagit sig in i deras urtext. Och Likadant med katolicismen, som skapades av fariseerna för att splittra de nya Kristna följeslagarna. Katarerna som var ursprungliga Kristna följare massmördades av vatikanen.

  På samma sätt har de ursprungliga judarna förföljts sedan 70ad. De kallas för Karaiter, de följer endast Mose lära som är de 10 buden och har kickat bort talmud. En text som är infiltrations-, hat -och rasistpräglad och som förstört för judarna, och nu håller på att dra världen ned i ett bottenträsk pga av människan inte blir korrekt upplyst.

  Kanske låter det konstigt, men allt hör ihop via samma rot, och såklart har det med bl a med Gazasituationen att göra och telaviv, och med Kievs anfall på Östukraina under 8år samt fick zelensky endast ringa ”city” lakejen boris johnson under 2022, så att inga fredssamtal skulle kunna initieras. Så jo, allt hör ihop, och allt har en rot..

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here