Italien och Frankrike slåss om flyktingar

4
1868

Medan Tyskland och Frankrike söker stärka sitt samarbete inom EU märks sprickorna i den ruttnande unionen allt tydligare.

Den italienske ambassadören i Frankrike, Teresa Castaldo, blev nyligen uppkallad till Quai d’Orsay och uppläxad för att den italienske vice premiärministern Luigi di Maio någon dag tidigare hade hade sagt att EU borde införa sanktioner mot Frankrike.

Orsaken till den fransk-italienska träta är naturligtvis den alltmer besvärande flyktingsituationen för de europeiska länderna. När länderna, inklusive Sverige, munhuggs om vilket land som ska ta emot flyktingarna berörs sällan orsaken till att människor flyr.

Men det var just vad Luigi di Maio gjorde. Frankrike och Italien har länge bråkat om mottagande av flyktingar och Di Maio gjorde sina uttalande efter rapporter om att minst 170 människor antingen följt med två skeppsvrak som nu låg på Medelhavets botten ner i djupet eller saknades på havet.

“EU borde införa sanktioner mot Frankrike och alla andra länder som likt Frankrike gör Afrika fattigare och tvingar afrikaner att fly. Afrikaner ska finnas i Afrika och inte på Medelhavets botten”, sa Di Maio och tillade:

“Om människor lämnar (Afrika) i dag beror det på att europeiska länder, framför allt Frankrike, aldrig har slutat med att kolonisera afrikanska länder”.

Di Maio nämnde bland annat CFA-francen, som 14 västafrikanska länder använder som valuta. Den infördes 1945 och var tidigare kopplad till den franska francen, men är numera bunden till euron. CFA-francen trycks i Frankrike och de länder som använder den måste deponera halva sin valutareserv i franska riksbankens valv. Det är bland annat på detta sätt som Frankrike kan kontrollera CFA-ländernas ekonomi till sin egen fördel. Han hävdade också att om det inte vore för Afrika hade Frankrike varit världens 15:e rikaste land och inte med bland de sex rikaste som nu.

Att Frankrike använder sig av CFA-francen för att suga ut afrikanska länder har varit känt i Afrika, långt innan Di Maio gjorde sin uttalanden.

“Om Europa vill vara modigt, måste det ha djärvheten att ta sig an frågan om Afrikas avkolonisering”, menade Di Maio.

Synd att länder som Italien inte hade den djärvheten när europeiska länderna, inklusive sådana som Sverige och Norge, med bred politisk enighet för åtta år sedan bombade Libyen sönder och samma just för att upprätthålla det europeiska koloniala herraväldet i Afrika.

Flyktingar på Medelhavet.

Relaterat och litet äldre artiklar.
Stoppa döden på Medelhavet och hjälp flyktingarna i närområdena!
Andra aktuella artiklar i dessa frågor. (Med annan datering)
Immigration: Tokvänsterliknande argument förespråkar att budbäraren skall skjutas. Av Ulf Karlström. 83 kommentarer. 7/7 2017.

170324Är invandringen bra för ekonomin?
160323 Efter Bryssel, Paris och flyktingströmmarna – hur uppkom ISIS
160318 Flyktingpolitik och krigspolitik: Min artikel i DN.
160304 Syrien: Insiktsfull EU-rådgivare
Flykting och krig II
160209 Den dolda orsaken till flyktingtragedin
160110 Halverade matransoner utlöste flyktingströmmen
151122 Krönika om inställt tal om Syrien, flyktingströmmar, vänstern och den svenska imperialismen
151028 Västländers agerande orsak till flyktingkrisen
151022Fri arbetskraftinvandring – är det lösningen?
150926 Ryssland är Europas största flyktingmottagare
Erdogan & Obama
150925 Dalai Lama och Jacob Zuma
150918 Kallt krig inom EU om och mot flyktingar
150909 Sveriges Syrienbistånd går bl.a. till terrorister som orsakar flyktingvåg
150909 Det verkliga flyktingproblemet och hur man kan lösa det
150909 Flyktingkatastrofen är ingen tillfällighet
Flykting och krigen IV.
150512 Big business i svensk flyktingindustri
150421 Flyktingkatastrofen på Medelhavet – vems är felet?

Föregående artikelDe närmaste 3 dagarna i Venezuela blir avgörande
Nästa artikelHändelser inför planerad omvälvning i Venezuela

4 KOMMENTARER

 1. Nja, det är nog snarare de svenska företagen som flyttar ut från Sverige, t ex till Indien, Kina, Etiopien, etc. Det är företag som t ex H&M som exploaterar dessa länders arbetare.
  https://riktpunkt.nu/2018/02/hm-betalar-ut-slavloner/

  Braindrain? Hur många av dom som flyr över Medelhavet har en kvalificerad utbildning med sig i bagaget? De som har råd att utbilda sig i hemlandet och sedan söker sig till andra länder har även råd att ta flyget hit. Det är de fattiga och lågt utbildade som riskerar vägen över havet – och oftast tar de stora lån för att göra så. De hamnar i Europa där de blir svart arbetskraft åt kapitalet. Det är dom vi måste inkluderar i vår kamp mot detta kapitalet.
  Men givetvis finns det de som vill splittra arbetare och gör det genom att anlita (inte anställa) bemanningsarbetare från andra länder (t ex Baltikum) och utnyttjas av det svenska kapitalet. Även dessa arbetare ska inkluderas i vår kamp mot kapitalet.

  • ”Arbetarna har intet fädernesland. Man kan icke fråntaga dem vad de icke har. Då emellertid proletariatet till att börja med måste erövra den politiska makten, upphöja sig till nationell klass och konstituera sig självt som nation, så är det självt ännu nationellt, om också ej i samma mening som bourgeoisin.”
   /Karl Marx och Friedrich Engels i Kommunistiska manifestet (1848)

   Revolutionen mot kolonialismen måste de genomföra i sina nationer. Flykten löser ingenting, men skapar bara andra problem, ex. en splittrad arbetarklass och rasism som skiftar arbetarklassens fokus bort från grundorsaken.

   Varför gör de inte revolution mot sina kolonisatörer och slavdrivare? Jo, för de är indoktrinerade med religionens opium.

   ”Religiöst lidande är, på en och samma gång, ett uttryck för verkligt lidande och en protest mot verkligt lidande. Religionen är sucken från den förtryckta varelsen, hjärtat i en hjärtlös värld, och själen i själlösa förhållanden. Den är ett opium för folket. Avskaffandet av religionen som folkets inbillade lycka krävs för deras verkliga lycka. Att uppmana dem att ge upp sina illusioner om sitt tillstånd är att uppmana dem att ge upp ett tillstånd som kräver illusioner. Kritiken av religionen är därför, likt ett frö, kritiken mot den dal av tårar i vilken religionen utgör glorian. Kritiken har plockat bort de inbillade blommorna på kedjan, inte för att människan ska fortsätta att bära den där kedjan utan fantasi eller tröst, men så att hon ska kasta av sig kedjan och plocka den levande blomman.”
   / Karl Marx bidrag ur Till kritiken av den hegelska rättsfilosofin , Introduktion …, s. 1 (1843).

   …och det är sannolikt därför som monopolkapitalets lakejer försöker förbjuda religionskritiken och kallar den för nedsättande epiitet, som om det vore en ”fobi” att kritisera sekter som uppmanar till mord på sina kritiker och apostater. Det är ingen ”fobi”, men rättskaffens och modigt att kritisera, men på fåtalet generationer med exponentialfunktionens logik kan det snart bli olagligt att både kritisera och göra satir på dessa rabbiner, präster och mullor.

   • Lenin:
    ”Staten skall inte ha något att göra med religionen, de religiösa samfunden skall inte ha något samband med statsmakten. Var och en måste ha full frihet att bekänna sig till vilken religion han eller hon vill eller att inte tro på något alls, d v s att vara ateist […]. Det får absolut inte tolereras någon skillnad i rättigheterna mellan medborgarna på grund av deras religiösa tro.”

    Den välkända debattören Christopher Hutchinson använde ateismen för att försvara USAs angrepp på Irak. Ateismen kan – precis som alla religioner – vara ett kapitalistiskt verktyg för att förtrycka religiösa människor. Ateismen är också på sätt och vis en religion – att inte tro på något.

 2. Varning för all form av religion inberäknat (Kristendom, Judendom och Islam) och den 2000 åriga bibliska profetian om vilddjurets märke.
  Varning för all form av politiska ismer (Kapitalism, Kommunism, Leninism, Zionism (Khazarian Maffia).
  https://www.veteranstoday.com/2015/03/08/the-hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia/

  Och varning för korrupta regeringar och giriga företag, frimurare och familjen Rothschild som styr världen. Det är en ond konspiration som kommer att införa systemet Novus Ordo Seclorum som betyder Åldrarnas Nya Ordning eller Den nya världsordningen. Det är den hemliga planen för att ta över världen, en ny världsregering med alla människor som styrda slavar under eliten.
  Religion och politik är täckmantlar för makter som hycklar kärlek, men som bokstavligen far fram över lik. Religion och politik har skapat vilsekomna, fanatiska, skrupelfria maktgiriga människor som genom historien utan samvetsbetänkligheter lett mänskligheten vilse och mordiskt utgjutit miljoner människors blod. Dess efterföljare har skapa en enormt stor religiös och politisk makt, som i det närmaste kontrollerar världen. Genom historien har religionerna och politikerna genom ett blodigt och bestialiskt mördande kunnat arbeta sig upp och bilda jordens starkaste maktvälde, inför vilket människor måste ge vika.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here