Jeffrey Sachs ”Kolossalt bakslag för diplomatin”

3
1375
Föregående artikelBra att hänga Erdogan? Påhitt av Rojavakommitteerna, som stöds av USA och delar av ”Vänstern”
Nästa artikelUSA är mycket flexibelt när det gäller internationell lag och ordning. Bra?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Rättframt och ärligt. Konflikten i ett nötskal. Synd att det inte är översatt, men båda talarna är ju mycket lätta att förstå, och ljudkvalitén är utmärkt.

 2. Det finns ingen diplomat av kaliber kvar i Sverige, att vara utrikesminister, med någon ” dip-lomat le carriere”, som statssekreterare räcker inte. Att föra diplomatiska samtal med meningsfränder i EU eller Nato, är inte meriterande för diplomatin, den behövs för att lösa komplicerade mellanstatliga problem, med omvärlden, Sverige pressas nu av Turkiet, för att vi inte haft tillräcklig insikt i hur omvärlden ser på oss. Man kan inte få allt-diplomatin.

  Vad skall vi med nollor i statsförvaltningen, utrikes- och försvarsministrar som inte förstår sig på säkerhetspolitik, säkerheten är ”odelbar” utan är hämndlystnad, styrda av ressentiment: ”Inte en spänn till talibanerna”, ett land som svälter och farit så så jävla illa även med svenska militär Natoinsats, och ”feministisk utrikespolitik”, nej då, inte en eftertanke, utan bara gapa rakt ut, bara att gå vidare som USA-lakej i dess verkliga bemärkelse, mer än 1960talets ”Tage och Geijer, Lyndons…”.

  Vad skall vi med diplomater, i EU, när EU-patrasket, festar om i Kiruna, en samling oseriösa täckjacksposörer på Ishotellet, som vill synas i TV. ”Samhället som teater” skrev redan Arne Ruuth, det är upplagt så nu mer än förr. Allt i Sverige har urartat i den ”transatlantiska gemenskapen”. Washington vill göra Ryssland till en ” pariastat”, och låter sig lockas in i ett kärnvapenkrig av ett tredje-rangsland som Ukraina, vilken diplomati, USA krigar öppet mot diplomatin. Men Sverige har varit med och kraschat Jugoslavien, Afghanistan, Libyen, Syrien, och nu Ukraina, blir som ett långt rättegångsprotokoll.

  Paradoxalt skulle ”kungen” ha internationell auktoritet, vi hade Undén, Palme, Sten Anders-son, Schori, men kungen har hamnat i dåligt sällskap, och gömmer sig i Folk och Försvars-juntan, tyvärr. Men Carl XVI Gustaf Folke Hubertus…. Vi som växte upp med ”kungen”, vi undrade alltid varför han hette ”Hubertus” som mellannamn, kan väl ingen döpas till, typiskt kunglig överdrift, en ploj, som ”Tjabo”, ?

  Men the bad news: Nu visar det sig att kungens morbror, bror till modern Sibylla, hette Hubertus von Sachsen-Coburg und Gotha, (1909-1943) var flygofficer i Luftwaffe, med i NSDAP, (som fadern hertigen), men Hubertus störtade 26 november 1943, i västra Ukraina, i Velikije Mosty , norr om Lviv. Bernadottarna är långsinta…Så, ”they got us…”

 3. Fyfan vad bra sagt av Jeffrey Sachs! Hörde några meningar av Oliver Stone där också. Lyssnade på hela från Gorbatjov -Jeltsin- och Putin. Till Det vidrigaste Nato som lever idag och omringat Ryssland HELT med MASSOR av nya Warszawa pakten länderna trots alla löftena men ALDRIG blev Usa nöjda. Till dom mycket tragiska nollorna vasallerna EU även Sverige. Terrorattackerna mot nordstream som Usa självklart stod bakom och byn Sverige håller truten tills idag. Till maidan kuppen. Tycker också synd om nollorna vasallerna EU måste jag säga. Medierna är fulla med skitsnack JÄMT under denna krisen på ALLA sätt och punkter. Det var bra ljud och så otroligt bra sammanfattat av Jeffrey Sachs under hela talet som EJ var så långt. ALLT varje mening var så spännande för man VET ju också att det stämmer HELT korrekt. Mycket Bra talat av Jeffrey Sachs👍👍👍

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here