Just nu hotas 1150 palestinier av omedelbar tvångsförflyttning! Skriv på uppropet!

6
972

Två palestinska barn med ansiktena vända från kameran tittar på en förstörd byggnad, 9 augusti 2022.

Nio byar i området Masafer Yatta är under akut hot att jämnas med marken av den israeliska militären. Det bor uppskattningsvis 1150 palestinier där idag, varav cirka hälften är barn. Efter 23 år av juridiska processer har den israeliska Högsta domstolen den 4 maj 2022 fattat beslut om att tillåta rivningen av byarna och avhysningen av dess invånare. Detta kan vi inte acceptera!

Jamila och Muhammad Abu Sabha bor tillsammans med deras sex barn i en av byarna i Masafer Yatta, beläget i den södra delen av Västbanken på de ockuperade palestinska områdena. De är bara en av de 180 familjerna i området som lever under hot om tvångsförflyttning. Sedan Högsta domstolens beslut om att tillåta rivningen av byarna offentliggjordes har bulldozers från den israeliska militären vid två separata tillfällen rivit Jamila och Muhammad Abu Sabhas hem. Jamila uppgav för Amnesty International att hennes yngsta barn, två, tre och fyra år gamla, har utvecklat tecken på paniksyndrom sedan rivningarna ägde rum. Den 23 november rev den israeliska militären också en grundskola i byn Isfay al-Fawqa. Detta är bara exempel på de rivningar som skett i området sedan beslutet fattades.

De israeliska myndigheterna menar att rivningarna är lagliga utifrån att byggnaderna saknar bygglov, men eftersom det är omöjligt för palestinier att ansöka om bygglov är detta enbart ett sätt att tillåta systematiska och diskriminerande trakasserier mot det palestinska folket.

Israels verkställande av denna storskaliga fördrivning skulle utgöra tvångsförflyttning av den palestinska befolkningen, vilket är ett krigsbrott och brott mot mänskligheten.

Skriv under vår aktion och hjälp oss stoppa rivningarna och tvångsförflyttningarna av palestinier nu. Vi behöver din hjälp.

https://www.amnesty.se/agerahub/1150-palestinska-invanare-hotas-av-omedelbar-tvangsforflyttning/?utm_campaign=befintliga_17jan2023&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3

Föregående artikel60 procent av österrikarna och tyskarna vill ha ett slut på kriget i Ukraina NU!
Nästa artikelPfizer, Ursula von der Leyen och frågan om 35 miljarder euro korruption
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. israhell är ett krigsförbrytarterritorium, med nukes on their ’poluticians’ ’brains’. Alla ”varningar” som kommer fr likaledes helkriminella fn, är bara till för köpa tid åt krigsbrottslingarna. Det är så enkelt. Jmf falsarierna minsk1,2 och vad som sedan kröp fram om syftet med dom, null and void

 2. Det finns ev. en bra förklaring som jag har funnit. Israeler i allmänhet och även kristna och judar, såväl som andra som tillskriver sig religioner, tillhör sannolikt en annan hemlig ljusskygg religion och de frotterar sig sannolikt i hemliga sällskap utan insyn, t.ex. Bilderberggruppen och World Economic Forum, där girighet, pengar, makt och kontroll är deras Gud.

  Uppenbarelseboken 2:9
  Jag känner ditt lidande och din fattigdom, men du är rik. Jag vet hur du hånas av dem som kallar sig judar men inte är annat än en Satans synagoga.

  Revelation 2:9
  I know thy works, and tribulation, and poverty, (but thou art rich) and I know the blasphemy of them which say they are Jews, and are not, but are the synagogue of Satan.

  Jesus talar till sitt folk, judarna, men detta gäller givetvis alla folk som tillber ett högre gott kollektivt medvetande. När man lyder ondskan så tillhör man Satans synagoga.

  De är lätta att känna igen. Tittar man på beteendet i bloggposten blir det ytterst sannolikt att det faktiskt är så. De följer inte Tio Guds budord. De lever inte väl, såsom Gudstroende borde leva, om de verkligen tror på Gud, det allra högsta kollektiva medvetandet som finns i alla goda människor.

 3. Israels, eller snarare USAs, uppenbara avsikter är att rensa Israel från alla palestinier, presis som en gång Adolf Hitler och nazisterna ville rensa Tyskland från ovälkomna ”raser”.

  • Det var väl en av anledningarna till att Israel bombar Syrien varje vecka, för de vill att landet skall vara i ruiner då Syrien alltid hjälpt palestinier.

   Aaron Mate som var på besök i Syrien för drygt ett år sedan, blev överraskad av att finna att Damascus har haft (numera sönderbombat) som en förort med bostäder enbart för palestinier, där de kunnat komma för rekreation och vila och fått hjälp med sjukvård av Syrien. En plats för återhämtning från Israels bombningar.

   Det var den första bilden jag såg på alternativa medier, en liten palestinsk pojke som brutalt rycktes upp från sjukhussängen, med det vita id-bandet fortfarande på handleden, av de s.k.
   moderata rebellerna som EU (Sverige) gav stöd till och hela mediauppbådet i Sverige.
   De tog ut honom från sjukhuset och högg av hans huvud och viftade med det i luften och ropade Allah Akbar. USA gav dessa onda män pengar för att de skulle ersätta det legitima styret i Syrien.

   Inga röster hördes för att de skulle bort från Syrien där de var olagligt. Inga högljudda röster att USA, EU m.fl. skulle sluta bomba Syrien.
   Palestinier behöver ett starkt Syrien.
   Syrien behöver ett starkt Ryssland.
   Ryssland måste gå starka ur detta krig, så många behöver Ryssland.

   • Vilken tur, Vivianne, att Sveriges folk har valt politiker för öppna gränser för de där trevliga herrarna och att Moderaterna, George Soros och vänstern var rörande eniga om att ha öppna hjärtan och öppna gränser! Det var väl ändå behjärtansvärt, eller vad anser du?

    Minns hur en kille jag känner fick en sådan skägg-kille till granne och hur barnets boll landade på dennes tomt och hur bollen direkt skars sönder med kniv. Man undrar hur det hade gått om de hade haft en studsmatta och barnet hade landat på fel tomt? Nåväl. Vad ska man med ett huvud till? Huvudsaken är väl att man har ett öppet hjärta!

    Nåväl. Folk hade ändå vett att rösta för samma politiker en gång till, så att alla kunde få jättefina injektioner från läkemedelsänglarna och de snälla politikerna som godkände vaccinen och köpte in dem åt oss … eller nja, vacciner å vacciner förresten …

    Nåväl. Ungdomar som trillar döda ned och får kraftiga biverkningar och vacciner som inte vaccinerar men försämrar immunförsvaret och ökar överdödligheten är nog bara slumpen, eller vad tror du?

    När alla hade fått de förträffliga injektionerna och ansökan om att vara med i krigsförbrytare-organisationen NATO hade lämnats in, så röstade folket återigen för samma politiker. Tack-o-lov att vi har ett så intelligent folk i Sverige som inser att vi INTE behöver nya partier som valsamverkar brett!

    Kan det vara kylan som gör att folket önskar komma till ett varmt ställe, månntro?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here