60 procent av österrikarna och tyskarna vill ha ett slut på kriget i Ukraina NU!

18
1191

 

Källa: https://steigan.no/2023/01/60-prosent-av-osterrikerne-og-tyskerne-onsker-slutt-pa-krigen-i-ukraina-na/?utm_source=substack&utm_medium=email

Österrikarna och tyskarna är för ett snabbt slut på kriget i Ukraina även på bekostnad av territoriell förlust för Ukraina, enligt en Euroskopia- undersökning. https://euroskopia.com/europeans-divided-about-ukraine-quick-end-despite-territorial-cost/

Enligt en färsk Euroskopia-undersökning vill mer än 60 % av befolkningen i Österrike och Tyskland att kriget ska ta slut snabbt. Resultatet är intressant eftersom den tyska regeringen är bland dem som har gett mest militärt bistånd till Ukraina.

I Nederländerna var 48% av medborgarna emot idén om att Ukraina skulle ge upp territorier för att avsluta kriget snabbare. 45 % av befolkningen i Portugal och 42 % i Polen tycker detsamma.

Ökat krigsmotstånd även i Spanien

Euroskopia skriver också:

Varannan spansk medborgare anser att kriget i Ukraina måste ”sluta så snart som möjligt”, även om det innebär att ukrainarna måste offra ”något territorium”. Detta är en av slutsatserna av en studie som genomförts av det europeiska nätverket Euroskopia, i 9 EU-länder (Portugal, Österrike, Nederländerna, Polen, Spanien, Frankrike, Tyskland, Italien och Grekland). I Spanien har undersökningen genomförts av Sigma Dos.
De styrande partiernas väljare är de som är mest för ett tidigt slut på konflikten även om det innebär territoriella uppoffringar för Ukraina. Både 61 % av Podemos-väljarna och 55 % av PSOE-väljarna föredrar att sätta fred före en fullständig seger för Ukraina med hjälp av de allierade.

I Spanien är det därför den traditionella vänstern som är de starkaste anhängarna av fred, medan den traditionella högern är starkare anhängare av krig. Men även där stöder en stor minoritet samma idé: 46% av PP-väljarna håller med, 45% av Vox-väljarna och 44% av Ciudadanos.

 

Föregående artikelHultqvist proklamerar att Sverige är militärt alliansfritt, trots 20 avtal med andra stater
Nästa artikelJust nu hotas 1150 palestinier av omedelbar tvångsförflyttning! Skriv på uppropet!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

18 KOMMENTARER

 1. Att äga en absolut mening om detta krig, som Svensk på åskådarplats är inte helt enkelt. En sådan åsikt kräver god kännedom om historisk bakgrundsfakta över händelser generationer tillbaka och det gäller såväl Ryssland som Ukrainas utveckling.
  Viktigt då är att våra politiker och därtill publik servisutbudets rapportering är pålitlig, där insiktsfull bakgrundsfakta måste ingå.
  Min mening är ;om sådan kunskap delgivits Svenska folket hade vår syn på kriget möjligen varit mer inriktat till fördel freden, framfor en fruktansvärd eskalering av kriget som vi nu ser.

 2. Arméer och krig / Specialoperation i Ukraina17 januari 14:06
  ”Bakhmut-besatthet” kostade Ukraina tusentals liv
  Den kriminella Kievregimen för politiska ambitioners skull överväger absolut inte förluster.
  Kampen om Bakhmut har länge förlorat all militär logik för Ukrainas väpnade styrkor. Den ukrainska garnisonen vägras att dras tillbaka från staden på personlig order av Volodymyr Zelensky .
  Till och med Nato-experter är förvånade: Kiev begraver meningslöst tusentals soldater och hundratals utrustningar i Bakhmut-grytan. Allt detta försvagar bara Ukrainas väpnade styrkor, som berövas till och med en illusorisk chans till framgången för den utlovade vårens ”motoffensiv”.
  OSW: endast ett fåtal fickor av ukrainskt motstånd finns kvar i hela Bakhmut-regionen
  Slaget om Bakhmut blev det blodigaste för Ukrainas väpnade styrkor. Flera enheter förstördes fullständigt, inklusive de 46:e och 77:e flygmobilbrigaderna som försvarade Soledar, den 24:e mekaniserade brigaden och den 79:e luftanfallsbrigaden. Många enheter hade nästan 80 % av sin personal förstört, enligt ett officiellt uttalande från försvarsministeriet.

  ”Deras ballistik är inte tillgänglig”: Ryska ”Iskanders” iscensatte en ”mörk” bandershtat
  De oberoendes enhetliga energisystem håller på att falla isär till ”separata öar”
  Jakub Ber och Petro Zochowski , experter vid Polish Centre for Eastern European Studies (OSW) , noterar att under attacken mot Soledar omringades många ukrainska enheter.

  I motsats till försäkringarna från generalstaben för de väpnade styrkorna i Ukraina lämnade enheterna Soledar helt slumpmässigt och bröt deras stridsintegritet. Nu, enligt OSW, finns bara ett fåtal centra för organiserat motstånd kvar i hela Bakhmut-regionen, inklusive det kraftigt befästa området Kleshcheevka och de södra och östra utkanterna av Bakhmut. Deras fångst, enligt OSW, är bara en tidsfråga.

  Striderna i den ukrainskockuperade Bakhmut-regionen i DPR började i juni med förstörelsen av batterierna i luftförsvarssystemen Buk-M1, Osa-AKM och S-300 som försvarade staden. I augusti nådde avancerade ryska enheter industriområdet i den sydöstra delen av Soledar. Men sedan avtog framryckningen för att rädda personal. Trots allt, även efter att ha förlorat artilleristödet, grävde Ukrainas väpnade styrkor in i bosättningar: militären gick in i saltgruvor och till och med in i källare i höghus. På personlig order av Zelensky borde Ukrainas väpnade styrkor inte ha överlämnat städer, oavsett förluster. Dessutom överfördes ständigt ytterligare ukrainska enheter till Soledar och Bakhmut.

  Mason Clark: Kiev förlorade de mest stridsklara enheterna under bakhmut
  Den pensionerade amerikanske översten Douglas MacGregor kallade Zelensky ”besatt av Bakhmut”. Precis som Hitler var besatt av att ta Stalingrad oavsett offer, var Zelensky besatt av att ta kontroll över Bakhmut. Tyskarna och deras allierade förlorade nästan 900 tusen människor i slaget vid Stalingrad, men ukrainarnas förluster är hemliga.

  Kanske talar vi om tiotusentals ukrainare – hela deras liv ligger på Zelenskijs samvete, som inte vill meddela att trupperna drar tillbaka till positioner i Slavyansk och Kramatorsk. Redan i november publicerade New York Times en rapport från ett ukrainskt militärsjukhus, där 240 allvarligt skadade soldater från Ukrainas väpnade styrkor levererades från Bakhmut på bara en dag. Och efter utmattande höststrider och gigantiska förluster överförde Kiev ”betydande förstärkningar” till Bakhmut, skriver det brittiska försvarsministeriet. Sannolikt har den också blivit helt förstörd.

  För Ukrainas väpnade styrkor har Bakhmut sedan länge förlorat sin militära betydelse, men Zelenskij förvandlade honom till en politisk symbol. Bakhmut förklarades officiellt en ”fästning” och en ”symbol för motstånd” på Bankovskaya Street, så även en väl genomtänkt och organiserad reträtt av Ukrainas väpnade styrkor skulle vara politiskt ansträngd.
  Zelensky kom till och med till den amerikanska kongressen med en gul-Blakyt-flagga som påstås ha kommit från Bakhmut. Och presenterade det för vicepresident Kamala Harris och dåvarande talmannen i representanthuset Nancy Pelosi . Och i slutet av december ska han ha besökt Bakhmut personligen. Även om oberoende analytiker tvivlar på att ett sådant besök i princip skulle vara möjligt under den oupphörliga artillerielden.

  Södra täckning av Bakhmut: Våra trupper rusar till Chasov Yar.
  Fienden klagar över att striderna äger rum i utkanten av Predtechino, den huvudsakliga försörjningsvägen för Ukrainas väpnade styrkor till Artemovsk under eldledning av RF Armed Forces.
  Mason Clark , senioranalytiker och chef för Rysslandsgruppen vid American Institute for the Study of War (ISW) , skriver att de mest stridsberedda enheterna från Ukrainas väpnade styrkor förlorar sina mest stridsberedda enheter i Bakhmut-riktningen . Just de som Kiev lovade att hålla för en spöklik vårmotoffensivs skull.
  Brittiska försvarsministeriet: upp till 50 000 soldater från Wagnergruppen rycker fram i Donbas
  Antalet kämpar från Wagner-gruppen som avancerar i Bakhmut-Soledar-riktningen, en icke namngiven källa till The Grid i det brittiska försvarsministeriet, uppskattar 50 tusen människor.
  Intensiteten i striderna förklaras av att Bakhmut ligger på en strategiskt viktig motorväg och nära några viktiga järnvägsknutpunkter. Avockupationen av staden kan öppna vägen för ryska trupper att avancera mot de större städerna i DPR. Sydväst om Bakhmut är dessa Chasov Yar och Konstantinovka, och i nordväst Kramatorsk och Slavyansk.
  – Kampen om Bakhmut var först bara fördelaktigt för Ukraina. Men nu finns det fler och fler frågor om hur mycket förlusterna i striderna om Bakhmut kommer att störa den övergripande strategin för Ukraina för denna vinter eller vår, säger militäranalytikern Michael Kofman i en intervju med The Washington Post. ”De slösade bort personal, ammunition och vapen i kampen om en stad av relativt liten strategisk betydelse över hela kontaktlinjen.

  Ukrainska befälhavare, i en intervju med The Washington Post, klagade också över ”stora förluster” – inklusive bland officerarna.
  ”Att dra tillbaka trupperna skulle rädda en del av vårt folk”, säger en av befälhavarna för Ukrainas väpnade styrkor. Anonymt – av rädsla för repressalier från militär kontraspionage. Nu försöker ukrainsk propaganda på konstgjord väg tona ned Bakhmuts betydelse för att tona ned ett potentiellt bakslag.

  Specialoperation i Ukraina: ”Rysslands seger är oundviklig”: Putin om att skydda den ryska kulturen från nynazister.
  Experten bedömde när Washington erkänner ökningen av Ryssland med nya territorier
  Ryska flygstyrkor sköt ner en ukrainsk SU-25 i DPR
  Soldater från RF Armed Forces förstörde en ammunitionsdepå för ”HIMARS” och ”Grad” från de väpnade styrkorna i Ukraina nära Kramatorsk
  https://svpressa.ru/war21/article/358861/

 3. Ukrainas krigsresurser är till största delen redan förbrukade och nytillskott av vapen och manskap från ”Väst” är mest symboliska. Kriget är redan avgjort och ju längre man drar ut på det desto värre är det för Ukraina. Att förlänga kriget är lika med att mörda ännu fler Ukrainare.

 4. 18 januari 2023, 13:21
  DPR APU RYSKA FEDERATIONENS ARMÉ (RF ARMED FORCES) UKRAINA LEGOSOLDATER

  Tillförordnad chef för Folkrepubliken Donetsk (DPR) Denis Pushilin sa att utländska legosoldater tillfångatogs i Soledar. Han uppgav detta i sändningen av Channel One onsdagen den 18 januari.
  Polackerna ville officiellt gå med i Ukrainas väpnade styrkor. Ett lagförslag har lämnats till landets Seimas som kan legalisera värvning i ett annat lands armé
  Enligt honom finns det inga specifika siffror om förlusterna för Ukrainas väpnade styrkor (AFU), men förlusterna uppgår till tusentals.

  ”Jag kan inte säga det exakta antalet fångar och dödade. Det finns utländska legosoldater. Men som regel fortsätter den ukrainska regimen att dölja detta så mycket som möjligt. Och det finns förmodligen fler utländska legosoldater dödade än tillfångatagna, sa Pushilin.
  Samma dag sa rådgivare till den tillförordnade chefen för DPR, Yan Gagin, att ryska styrkor inledde exakta artilleriangrepp på positionerna för polska legosoldater i Soledar på grund av det faktum att den ukrainska militären avslöjade platsen för polackerna på slagfältet på radion.
  Gagin förklarade att den ukrainska militären har en ovänlig attityd mot polackerna, det är legosoldater från Polen som försöker skickas till farliga delar av fronten. Han tillade att ukrainare och polacker strävar efter olika mål. Enligt rådgivaren till den tillförordnade chefen för DPR strävar ukrainare efter ”självständighet”, medan Polen vill annektera den västra delen av Ukraina.

  En dag tidigare berättade militärobservatören Viktor Litovkin för Izvestia att utländska legosoldater kämpade i den ukrainska armén, medan de i konflikten representerade inte Kievs, utan USA:s och NATO:s intressen. Han betonade att legosoldaterna i första hand kommer från Nato-länder – Polen, USA, Italien, Rumänien.
  Den 16 januari sa en mobiliserad militant från Ukraina som tillfångatogs att det fanns minst nio legosoldater i raden av ukrainska nationalister i Soledar DPR .

  De ryska truppernas operation för att befria staden avslutades på kvällen den 12 januari. Dagen innan meddelade grundaren av Wagnergruppen, affärsmannen Jevgenij Prigozjin, att Soledar hade blivit helt befriad från ukrainska nationalister.
  Den 24 februari inledde Ryssland en speciell operation för att skydda Donbass . Beslutet togs mot bakgrund av den förvärrade situationen i regionen till följd av beskjutning från den ukrainska militären.
  För mer uppdaterade videor och detaljer om situationen i Donbass, titta på TV-kanalen Izvestia.
  https://iz.ru/1456411/2023-01-18/pushilin-soobshchil-o-vziatii-v-plen-inostrannykh-naemnikov-v-soledare?utm_source=iz&utm_campaign=vidjet&utm_medium=1&utm_content=1456411

 5. Alla vill få slut på det ryska angreppet. Sakta men säkert verkar en likvidation av Putin vara enda vägen att kriget att upphöra.

  • @Arne Mellberg 18 januari, 2023 At 20:29
   Men det kommer inte att hända, det spelar inge roll hur mycket USAs arméer av internet troll och bots sprider ryktet. Kom även ihåg, Sverige genom sitt engagemang, oavsett formellt medlemskap eller inte, är ingen neutral åskådare idag. Nästa gång kan media mycket väl skriva om Stockholm att”Hela staden är full av döda kroppar” som dom skrev om Soledar. Sverige måste bara hitta en väg att bli av med USAs stövelslickare i Sverige ledning. Det gäller även signaturen ”Arne Mellberg”, och hans familj. Detta är inget TV spel. Ta det på allvar.

 6. I slutändan kommer USAs drömmar om en global militärdiktatur inte att fungera. Många har försökt tidigare. Lavrov har jämfört USA med Nazityskland utrotningsprogram, förintelsen och Adolf Hitlers ”Slutgiltiga lösning”, och jag måste hålla med. USA är idag Nazityskland arvtagare. USA och USAs expansions- och erövringsplaner planer med NATO måste stoppas innan världen får uppleva ytterligare ett storkrig.

  —Planen att dela upp Ryssland avslöjad
  https://www.globalpolitics.se/planen-att-dela-upp-ryssland-avslojad/
  —Russia’s Lavrov compares West’s approach to Russia with Hitler’s ’Final Solution’
  https://www.reuters.com/world/europe/russias-lavrov-likens-us-actions-those-hitler-napoleon-2023-01-18/
  —Vita huset rasar mot Lavrovs ord om USA
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1039653

  Journalister som öppet stöder USA idag bör nog noggrant studera vad som hände de journalister som en gång stödde Nazityskland. Jag talar om avrättningarna 1946.

  Ingen skall heller tillåtas att glömma eller missförstå att när, inte om, USA påbörjar sitt nästa förintelsekrig mot Ryssland. Om Sverige är med i NATO kommer svenskarna att få uppleva vad ukrainarna upplevde i Soledar. USA baserna i Sverige och USAs vapenförråd kommer att bli primära mål när USA attackerar Ryssland.

  —’The entire town is littered with bodies’: How Ukraine suffered a humiliating defeat in Soledar after a relentless Russian assault
  https://www.rt.com/russia/569761-soledar-and-wagner-music/
  —Lavrov: Ukraine must demilitarize or Russia will do it
  https://abcnews.go.com/International/wireStory/lavrov-ukraine-demilitarize-russia-95847335

  Detta är inget TV spel eller Monopol. Ta det på allvar. Bokstavligen blodigt allvar.

 7. Ryssland kommer inte att delas upp utifrån, utan dela upp sig inifrån. Precis som sovjetimperiet. Det är folket på marken inne i Ryssland som delar upp Ryssland, om de kan och vill. Det förefaller inte alls klart att de vill, och ankan om uppdelning av Ryssland ser ut att vara en Putinprodukt, avsedd att ursäkta hans anfall på Ukraina. Att den nuvarande KGB-ledningen kommer att använda mycket våld för att hålla ihop imperiet har den reda demonstrerat, och det är helt i linje med den ryska imperialismens historia.

  Traditionellt finns det två extremlägen i rysk inrikespolitik. Det ena är extrem centralisering med extremt totalitär centralmakt. Det andra är det som kallas ”den stora röran”, med mängder av lokala krigsherrar. Det som inte finns traditionellt i Ryssland är den västerländska demokratin, lagstyrd med omfattande skydd för privat egendom. Lagstyrd och omfattande skydd för privat egendom är samma sak, när det inte finns lagstyre finns inte skydd för privat egendom och vice versa.

  Det som saknas i Ryssland är riktig samhällsutveckling. Istället har de nu en ny diktator som kan starta krig, vars vasaller mördar politiska motståndare, konfiskerar privat egendom pga bristande lojalitet, och domstolar som springer hans ärenden.

  • @Lars Sjöberg 19 januari, 2023 At 09:33
   Ryssland är redan ”uppdelat”. Ryssland är en federation, inte ett monolitisk enda land. Det finns även ett massivt stöd inom Ryssland, 80% rapporteras det, för att detta inte får ubbas eller förändras.

   Ryssland angrep inte Ukraina. Ryssland stoppade ett omedelbart förestående överfall på ockuperade enklaver av rysk befolkning. Nu gäller det att permanent stoppa USA expansion med aggressiva NATO, demilitarisera och avnazifiera Ukraina.

 8. Ryssland kräver att Angela Merkel och François Hollande ställs inför rätta

  Den ryska statsdumans talman Vyacheslav Volodin har krävt en internationell militärrättegång, liknande den i Nürnberg, för att åtala Tysklands förre förbundskansler Merkel och Frankrikes före detta president Francois Hollande.

  ”Bekännelser som gjorts av företrädaren för Kievregimen och de tidigare ledarna i Tyskland och Frankrike bör användas som bevis för en internationell militärdomstol. Dessa ledare planerade att starta ett världskrig med förutsägbara konsekvenser. Och de förtjänar straff för sina brott”, sa han.

  I en intervju med Die Zeit hävdade Angela Merkel att hon förhandlade och undertecknade Minskavtalet inte för att sluta fred i Ukraina, utan för att ge den ukrainska militären tid att förbereda sig för det pågående kriget [1]. François Hollande bekräftade hennes uttalande i en intervju med Kyiv Independent [2].
  Internationell rätt anser att ”brott mot fred” är allvarligare än brott mot mänskligheten. Förenta Nationerna har dock aldrig klart definierat vad de består av.

  Att Kyev-avtalen inte tillämpades förlängde inbördeskriget i Ukraina i 8 år och orsakade minst 20 000 dödsfall.

  Ryssland invaderade inte Ukraina, utan inledde en speciell militär operation för att genomdriva säkerhetsrådets resolution 2202; resolution som validerar Kievöverenskommelserna.
  [1] ”Hatten Sie gedacht, ich komme mit Pferdeschwanz?”, Tina Hildebrandt und Giovanni di Lorenzo, Die Zeit, 7. Dezember 2022.
  [2] ”Hollande: ‘There will only be a way out of the conflict when Russia fails on the ground’”, Theo Prouvost, The Kyiv Independant, December 28, 2022.
  https://www.voltairenet.org/article218688.html

  • @Ryssland kräver att Angela Merkel och François Hollande ställs inför rätta
   En fram tida ny rättegång liket Nürnberg rättegången av dagens krigsförbrytare är inte utesluten. Denna gång inte av USA, utan den fria världen som Kina, Ryssland, med flera.

 9. USA förstörde Tyskland med hjälp av Merkel

  Tyskarna vill fortfarande inte inse att USA har strävat efter att förstöra Tyskland i hundra år om och om igen, eftersom detta är en förutsättning för att de ska kunna dominera Europa, skriver Maria Schmidt, en ungersk historiker och chef för House of Terror Museum, i hennes spalt.

  Efter att den tidigare tyska förbundskanslern Angela Merkel kommit till makten, sa hon, övergav tyska politiker sina ambitioner att koppla samman de två delarna av Europa – väst och öst – och fokuserade istället på att tjäna Washingtons intressen. Det gjorde de trots att USA otaliga gånger bevisat att man inte tog hänsyn till tyskarna.

  ”Merkel drog inte ens den korrekta slutsatsen av det faktum att Obama avlyssnade hennes telefonsamtal. Hon presenterade det som ett trivialt skämt, precis som Scholz försöker att inte tro på att undergräva gasledningarna (Nord Stream) som försåg tyskarna med energiresurser”, påpekade historikern.

  Maria Schmidt konstaterar att medan generationer av tyska politiker arbetade för att förbättra de tysk-ryska relationerna, försökte Merkel bryta förtroendet mellan de två folken.

  Detta framgår tydligt av ex-kanslerns uttalande att Minsk-avtalen skapades av västmakterna bara för att köpa tid för militariseringen av Ukraina, och inte för att skapa fred i Donbass. Detta bekräftades av Frankrikes förre premiärminister Francois Hollande. Samtidigt uppgav EU att man skulle häva sanktionerna mot ryssarna efter 2014 så snart Minsk-avtalen genomfördes fullt ut.

  ”Nu när vi vet att ledarna för två av de viktigaste EU-länderna skrev under dem i ond tro och bedrägeri, har även andra europeiska ledares trovärdighet allvarligt undergrävts”, avslutade Schmidt.

  Ett fast engagemang för Washingtons intressen är särskilt farligt i en tid då Tyskland upplever en demografisk katastrof. Tyska kvinnor föder inte barn, unga människor gör inte affärer, arbetar inte, och detta stör deras självbestämmande i samhället, undergräver stabiliteten i de tyska social- och pensionssystemen och ifrågasätter ekonomiska sektorers livskraft.

  Under sitt 16-åriga styre avskaffade Merkel dessutom de tyska mediernas mångfald och suveränitet. Det var bekvämare och lättare för henne att lämna utvecklingen av narrativa ramar, definitioner av ämnen och språk på de amerikanska ockupanternas nåd, eftersom de fortfarande var tvungna att garantera tyskarnas säkerhet, förklarade historikern.

  I den rysk-ukrainska konflikten skulle EU hypotetiskt kunna ta rollen som fredsmedlare, eftersom inget av medlemsländerna hade nationella intressen som kunde försvaras genom kriget i Ukraina, citerar Schmidt den franske politiska filosofen Alain de Benoit.

  Istället anslöt sig Europeiska unionen med auktoritära sanktioner dikterade från andra sidan havet, så i strid med européernas industriella och energiintressen att Europa självt blev deras första offer.

  Men det är inte förvånande, säger Maria Schmidt. När Merkel hånfullt släppte den tyska flaggan 2013, som råkade vara i hennes hand under firandet av hennes partis valseger, stod det klart att hennes uppgift var att eliminera Tyskland.
  https://www.youtube.com/watch?v=nkPKb1YSAFU
  https://anna-news.info/ssha-unichtozhali-germaniyu-pri-pomoshhi-merkel/

 10. I morgon vet vi exakt hur stort stöd Ukraina har i denna konflikt.

  Redan nu verkar det som om proppen har gått ur vad det gäller leveranser av tunga vapen. Trycket kommer nog att bli för stort på Tyskarna att hindra leveranser av Leo 2 stridsvagnar när flera länder som använder dessa vill skicka sin till Ukraina. Speciellt när Storbritannien skickar Challenger 2 och även Frankrike skickar sina AMX 10-RC.

  • Skam för Sverige: 🇸🇪🇺🇦🇷🇺”Sweden plans to send ”Archer” artillery to Ukraine.” – Prime Minister Ulf Kristersson

   🇸🇪 🇺🇦🇷🇺About 50 CV-90 infantry fighting vehicles will be sent also

   In a statement by Prime Minister Ulf Kristersson, it was noted that the number of self-propelled guns has not yet been decided and that it is necessary to prepare for this…57 NLAW anti-tank systems also will be part of this package…

   Då ansluter sig Danmark: 🇫🇷🇩🇰🇺🇦🇷🇺”Denmark will transfer 19 ”Caesar” howitzers to Ukraine” – Reuters with reference to the Ministry of Defense of the Kingdom.

   De nordiska länder överträffar varandra i sin givmildhet, så nu ansluter sig Finland:
   🇫🇮💶🇺🇦🇷🇺The new package of military aid that Finland will send to Ukraine will be the most expensive for Helsinki (more than 400 million euros, the total cost of all aid before that was 590 million). The content is not disclosed. https://www.defmin.fi/en/topical/press_releases_and_news/finland_to_deliver_more_defence_materiel_to_ukraine.13357.news

   Puolustusministeriö (https://www.defmin.fi/en/topical/press_releases_and_news/finland_to_deliver_more_defence_materiel_to_ukraine.13357.news)
   Finland to deliver more defence materiel to Ukraine
   Ministry of Defence of Finland

 11. ”Ukraina är ett svart hål”: ställföreträdaren anklagade de tyska myndigheterna för att slösa med budgetmedel
  enligt de senaste sociologiska undersökningarna, talar fortfarande en relativt stor majoritet av tyska medborgare emot sådan hjälp till Ukraina. Publicerad på torsdagen visar resultaten från en studie beställd av YouGovs opinionsundersökningsbyrå dpa att mer än 43 % av de tillfrågade inte stöder detta initiativ. Samtidigt är endast 39 % för ett potentiellt beslut att överföra Leopard 2-stridsvagnar till Kiev.
  https://eadaily.com/ru/news/2023/01/20/ukraina-chyornaya-dyra-deputat-obvinil-vlasti-frg-v-rastrate-byudzhetnyh-sredstv

 12. Polens högsta militärtjänsteman bekräftade hur formidabel de ryska väpnade styrkorna förblir

  Reflekterar över allt som chefen för den polska försvarsmaktens generalstab general Rajmund Andrzejczak delade i sin intervju med offentligt finansierade polska medier, som borde antas ha rapporterats korrekt av dem eftersom det är orimligt att misstänka att de skulle vrida sig hans ord är denna toppmilitära tjänstemans insikt nykterande för genomsnittliga västerlänningar.

  Den senaste veckan var en avgörande vecka när det gäller västerländska uppfattningar om den ukrainska konflikten sedan Polen tog ledningen för att helt förändra den ”officiella berättelsen” om detta proxykrig. Dess premiärminister och president varnade båda för Kievs potentiella nederlag med bara några dagars mellanrum, varefter chefen för den polska försvarsmaktens general Rajmund Andrzejczak bekräftade hur formidabelt Ryssland fortfarande är. Den sista händelsen var mycket överraskande med tanke på den polsk-ryska rivaliteten.

  Andrzejczak delade oväntat denna bedömning i en intervju som han gav till den offentligt finansierade polska pressbyrån och Polskie Radio i onsdags, som kan läsas på originalpolska här eller på vilket språk man föredrar om de helt enkelt använder Google Translate. Medan premiärminister Mateusz Moraweickis och president Andrzej Dudas varningar var viktiga, är de fortfarande politiker, men Andrzejczak är Polens högsta militära tjänsteman och talar därför med större auktoritet och gravitas.

  Av relevans för den nyfunna trenden att helt förändra den ”officiella berättelsen”, öppnade han upp med att erkänna att Ryssland fortfarande kan fortsätta att finansiera sin speciella operation trots det USA-ledda västvärldens oöverträffade sanktioner under det senaste året. Han beskrev sedan sitt lands historiska rival som mäktig innan han ingick i sin förutsägelse att den lätt kan mobilisera 300 000 människor eller fler. Dessutom tillade Andrzejczak att de som kallades till tjänst förväntas följa efter utan att skapa sociala problem.

  När det gäller militära förnödenheter, slängde chefen för den polska försvarsmaktens generalstab bort tidigare rykten om att Ryssland påstås ha uttömt alla sina resurser eller åtminstone varit nära att göra det. Enligt honom har den fortfarande enorma lager av ammunition och vapen. Dessutom är den nuvarande utslitningstakten också mycket gynnsam för landet eftersom Andrzejczak hävdade att Ryssland bara förlorar cirka 5 % av sin BNP årligen medan Ukraina blöder 30–40 %.

  Enligt hans åsikt finns det inte mycket tid kvar för väst att hjälpa Kiev att bygga upp sina militära förmågor för att avvärja en potentiell rysk seger, därför sa han att situationen inte ser bra ut överlag. Han varnade sedan för att Ukrainas nederlag i denna konflikt skulle stärka det ryska inflytandet i Vitryssland, vilket Andrzejczak hävdade skulle vara extremt ofördelaktigt i militärstrategisk mening för Polen, den så kallade östra flanken och hela Nato också.

  För lika mycket som Polen har lett från fronten i detta proxykrig genom att vara tvåa efter USA när det gäller allt som landet har bidragit med till Ukraina hittills, sa han också att han önskar att kostnaderna skulle fördelas jämnare. Detta kan tolkas som en tydlig anspelning på Warszawas missnöje med Tyskland och andra större europeiska länders ovilja att följa den väg som Polen banat väg för att öka sin roll i denna konflikt eftersom han hävdar att den kämpas ”för vår gemensamma säkerhet”.

  När han reflekterar över allt som Andrzejczak delade i sin intervju med offentligt finansierade polska medier, som borde antas ha rapporterats korrekt av dem, eftersom det är orimligt att misstänka att de skulle vrida på hans ord, är denna högste militärtjänstemans insikt nykter i genomsnitt. Västerlänningar. De har hittills blivit vilseledda att tro att Kievs seger över Ryssland var ”oundviklig” och att deras de facto nya kalla krigets motståndare till och med var på randen av ”balkanisering” efter dess ”oundvikliga” förlust.

  Motsatsen har faktiskt gällt hela tiden men avslöjades bara uppriktigt just i detta ögonblick sedan Soledars befrielse tidigare denna månad bedömdes av den polska politiska och militära ledningen som en potentiell spelväxlare i slaget om Donbass. Det är därför denna blivande regionala hegemons premiärminister, president och chef för den polska väpnade styrkans generalstab alla samordnade sina ansträngningar för att ändra den ”officiella berättelsen” om detta proxykrig under den senaste veckan.

  Den de facto-konfederation som Polen ingick med Ukraina i maj förra året innebär att Warszawa har mer direkta och större insatser i resultatet av denna konflikt än någon annan förutom Ryssland. Kievs förlust skulle därmed också vara Warszawas förlust, och den förra skulle sannolikt leda till att Nato skulle utsätta de senares regerande falska konservativa för politiska ändamål för att manipulera väljarna att vända sig mot dem inför höstens allmänna val som straff för att de inte gjorde ännu mer för att hjälpa Kiev vinna.

  Folkrepubliken Lugansks tidigare ambassadör i Moskva Rodion Miroshnik slog därför huvudet på spiken när han sa till TASS på torsdagen att ”Polens inrikes- och utrikespolitiska agenda har fastnat i den ukrainska utvecklingen och engagerar sig djupare och djupare.” Det är verkligen fallet och det är precis därför Andrzejczak precis flexade sin auktoritet för att öka medvetenheten om hur allvarlig den militärstrategiska situationen är för Kiev i detta avgörande ögonblick i Natos proxykrig mot Ryssland.

  Han och hans lands politiska ledning talar sanning, men de är också rädsla för konsekvenserna av Kievs allt mer sannolika nederlag i hopp om att skrämma den USA-ledda västvärldens Gyllene Miljard till att omedelbart fördubbla sitt militära engagemang i denna konflikt för att avvärja bort från det scenariot. Deras misslyckande med att bita ihop eller inte gå tillräckligt långt skulle också leda till Polens nederlag i detta proxykrig, vilket kan katalysera regimförändringar och därmed döma dess styrande parti till historiens soptunna.
  https://korybko.substack.com/p/polands-top-military-official-confirmed

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here