Kajsa Ekis Ekman om Rosa Luxemburg som mördades för 100 år sedan

1
1642

I denna video intervjuas Kajsa Ekis Ekman om Rosa Luxemburgs insatser. Rosa Luxemburg och Karl Liebknecht mördades 15/1 1919 av tyska frikårer med acceptans av den socialdemokratiska partliedningen. Läs om henne exempelvis här Proletären: ROSA I KAMPEN FÖR DET RÖDA

Nyligen demonstrerade 15 000 människor i Tyskland för att visa sin aktning för den socilistiska politik som hon och Karl Liebknecht stod för.

Rosa Luxemburg. Demonstration till hennes minne 100 år efter det att hon mördades.

Föregående artikelJimmy Dore: Brittisk spion inflitrerar hos Bernie Sanders
Nästa artikelÖkad krigsrisk och försämrad trygghet – nya rapporter från USA
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

1 KOMMENTAR

  1. Mycket intressant. Hur skickar man brev med beröm, upplysningar och förslag till Ekis? Ekis blogg kajsaekisekman.blogspot.com/, som ha mer intressant av Ekis publikationer, pekar på en email-adress till leopardforlag.se. Jag skickar mitt offentliga beröm dit och hoppas att det kommer igenom filtret. I annat fall kanske hon läser den här blogg-posten? Och det är ändå vänsterns bästa blogg. Inget snack om saken.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here