Kvinnorna dansar och ler i Syrien medan andra kvinnor förtrycks i burka av Väststödda terrorister

4
1575

Denna film har jag fått av en läsare som skriver:

”Nedanstående film börjar med dansare från Latakia, som enligt journalisten Robert F. Worth skulle intagits av rebellerna om inte Ryssland hade räddat människorna från folkmord och staden från förstörelse. Max Blumenthal berättade detta i en intervju att när han läste denna artikel förstod han vad som egentligen hände i Syrien. Robert F. Worth var chef för New York Times Beirut byrå.

Filmen handlar om konstnärer som stannade kvar trots kriget. Musik, konst och dans är viktigt för att det ger människor hopp. Man förstår att även syriska regimen förstår att konst är viktigt i alla dess former, då de stöder dessa konstnärer i filmen.

Det jag lägger märke till när jag ser den är hur syriska kvinnor har möjlighet att vara fria och självständiga och tar plats vid sidan av männen.
Kvinnan som dansar tango skulle blivit misshandlad för att hon dansar och är lättklädd om rebellerna intagit Latakia. Det finns flera rapporter bl.a. har Patrick Cockburn skrivit i sin bok ”Jihadisternas återkomst” att rebellgrupperna gick in i lägenheter och misshandlade kvinnor som var lättklädda och spelade hög musik.

Se filmen och se kvinnorna, deras öppenhet, och jämför med Saudiarabiens kvinnor i det offentliga rummet.

Jag har själv mött många extrema sunnimuslimer i mitt arbete. De var de som vägrade att ta mig i hand och samma personer vägrade att låta sina fruar svara på mina frågor.
Jag vill att fler skall få del av denna filmen, då den ger hopp och det behövs. Den visar även hur viktigt det är att inte de extrema sunniislamisterna som Turkiet stöder får makten i Syrien. För då skulle inte denna mångfald längre finnas i Syrien.”

Föregående artikel187 stater röstar i FN för att USA ska upphöra med sitt embargo mot Kuba, totalt 3 stater röstade för. Vilken är den tredje?
Nästa artikelBolivia: Ny framgångsrik USA-stödd statskupp.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

  1. Jösses kors! Jag fick glädjetårar i ögonen när jag såg videon! Vilken framtidstro! Vilket hopp Syrien står inför!

  2. Syriens folk har en extra anledning att dansa eftersom terrorist tränaren, skaparen och mästaren samt Vita Hjälmarnas skapar James Le Mesurier har hittats död i Istanbul. Han fick sin mesuré så att sägs. Måtte det var en halshugga-terrorist som kapade livet ur honom. Gudomlig rättvisa i så fall! Sannolikt är det arbetsgivaren MI6 som rensar sina spår.

    https://sputniknews.com/world/201911111077278912-founder-of-white-helmets-james-le-mesurier-found-dead-in-istanbul—reports/

  3. Utöver det faktum att Syrien har kommit ut segrande ur terrorkriget som iscensattes, finansierade och leddes av USA, Saudi och terrorismens barnkammare israel sedan 2011, så kom igår en nyhet som russinen på kakan. Den glädjande nyheten är att en viss James Le Mesurier hittades död i Istanbul. Det är samme Mesurier och legosoldat som tränade terroristerna i ”Vita Hjälmar”. Han började med sin yrkesterrorism redan på 1990-talet och förstörelsen av Jugoslavien. Igår fick Mesuroier till slut sin mesuré så att säga. Varför inga ”Vita Hjälmar” fanns i närheten för att rädda deras skapare är ett mysterium som ett annat mysko dödsfall, nämligen Epstein. Hur som helst Syrierna har ännu en anledning att dansa! Karma eller förbannelse – alla som ropat ”bort med Assad” slutar som förlorare.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here