Nato-motståndaren Lars Drake framträder i Radio Uppland. Lyssna!

2
510

Nyligen, 14 mars, fick Lars Drake en möjlighet att svara på några frågor i Sveriges Radio Uppland om Nato, DCA m.m. Det fick plats en hel del på den korta tiden. Från 1.12.26 till 1.19.30 i programmet ”P4 Eftermiddag i Uppland.” som börjar kl. 14.59. https://sverigesradio.se/avsnitt/2348968

Lars Drake

Klicka på pilen i en svart cirkel och sedan på pilen längst ner i vänstra hörnet flytta till 1.12.33.

Klicka på pilen i en svart cirkel och sedan på pilen längst ner i vänstra hörnet flytta till 1.12.33.
Lyssna!

 

Föregående artikelKräv att riksdagen stoppar DCA.
Nästa artikelHur WHO fångades in av privat kapital som har alldeles för stort inflytande

2 KOMMENTARER

 1. Sammanfattning av vad Lars Drake tog upp:

  • Jag anser att vi måste lämna NATO men när vi just gått med är det ett långsiktigt mål.

  • Det avgörande argumentet för att gå med i NATO har varit att vi är hotade av Ryssland. Tidigare har det sagts att det finns inget militärt hot mot Sverige [1] men man kan inte helt utesluta det, men den senaste tiden talas det öppet om att det finns ett hot från Ryssland. Men jag menar att det finns över huvud taget inte och från rysk sida finns inget som helst behov eller intresse av att ta Sverige och det finns ingen uttalad avsikt från rysk sida att ta Sverige. Det finns inga ryska aktiviteter som tyder på att Ryssland har intresse av att ta Sverige.

  • Om det överhuvudtaget inte finns något hot mot Sverige, vare sig om vi är med i NATO eller om vi står utanför NATO, utan det som kan ske det är att den här stora, djupa och svåra motsatsen som finns mellan USA i första hand och NATO på ena sidan och Ryssland och eventuellt Kina på andra sidan, den konflikten kan skärpas och laddas upp till en högre nivå och i så fall leda till ett storkrig som berör Sverige oavsett om vi är med i NATO eller inte, men är vi är med i NATO då blir vi ett primärt mål [2] så jag ser det som negativt att vi är med, och Sveriges medlemskap påverkar inte om kriget blir av eller inte blir av.

  • Vi bör lämna NATO men det viktigaste att jobba med nu är det avtalet [DCA-avtalet] som Sverige har slutit på förslagsnivå och som skall godkännas i maj eller juni av riksdagen. Avtalet innebär att USA får tillgång till 17 baser i Sverige och det finns ingen begränsning på hur många soldater, vapen och ammunition man tar in i Sverige och det finns ingen – och det är inte tillåtet – med kontroll från Svensk sida om USA flyttar sina vapen mm i Sverige.

  Tillsammans konstaterade Lars och reportern:
  Det är ett bilateralt ramavtal som slutits mellan Sverige och USA och som ger amerikanska styrkor, anhöriga och leverantörer tillgång till 17 redan överenskomna militära anläggningar från norr till söder. Men det är inte fråga om regelrätta NATO-baser.

  • Det innebär ju att det kan komma in offensiva vapen som är riktade mot Ryssland och som Ryssland kommer att reagera mot och som de ser som ett hot, och det ökar risken för krig.

  • Och det ökar risken för att Sverige blir ett direkt mål och dom här baserna syftar till att stärka USA:s ställning i ett möjligt kommande krig med Ryssland och det har ingenting med svensk säkerhet att göra med.

  • Det är en fråga om att försöka få stormakterna att prata med varandra och det är framförallt USA och övriga NATO som har svårt att prata med Ryssland, och om man kan klara av att göra det kan man slippa ett krig i stället för att bara köra hårt.

  • Sverige har till och från under historien spelat rollen av fredsmäklare och det borde vi fortsätta göra.
  ——————————————
  1
  Kräv FOLKOMRÖSTNING om DCA-avtalet
  https://www.folkomrosta.nu/

  2
  Begrunda vilken skurkstat Sveriges krigsminister tecknat DCA-avtal med över huvudet på Svenska folket. Har någon kontrollerat om han har amerikanskt medlemskap?

  2.1 USA:s kupper
  https://m.youtube.com/watch?v=_wIOqHSsV9c&pp=QAFIAQ%3D%3D

  2.2
  How to Stop WORLD WAR III with Abby Martin
  https://m.youtube.com/watch?v=FfSS-dzucsU

 2. Ryssland avancerar på marken. Bara senaste veckan har ca1000 ukrainska soldater dödats. Putin vann sitt val HELT förväntad där övriga 3kanditater från oppositionen varav den ena från Liberaldemokraterna och andra från Kommunistpartiet kammade hem varsin under 5procent. Nato och främst Macron fortsätter hota med egna trupper, där baltiska dvärgarna verkar vilja vara med. Estlands ledare Kallas är mycket kaxig. Ukraina har förlorat mer mark senaste veckan och det går EJ bra som förväntat. Men man fortsätter med det enda man kan, dvs utföra terrorattentat efter terrorattentat på löpande band mot ryska fastlandet. Där Nato länders asssisterar på olika sätt för att hjälpa till med många av dessa terrorattentat. Så har de varit länge nu. Något annat har man inte. Man får EJ glömmas bort och dessa terrorattentat ger mediebevakning, där medierna kastar sej över dessa terrorattentat. Macron är på självmordsuppdrag när man pressar och vill ha krig mellan Nato och Ryssland. Dom nyttiga baltiska dvärgarna är EJ MINSTA lilla förvånad att dom agerar som dom gör och ställer sej på Macrons sida. Värre ryssofober finns EJ, jo bortsett från Sverige och övriga grannländer här också. Man tror att det finns MINSTA lilla chans att Nato krigar mot Ryssland utan att kärnvapen används. FYFAN vad korkade livsfarliga europeiska ledare som leder Europa. Sverige är EJ undantag heller. Ryssland manglar sönder fronten just nu över alla regioner, från Donbass och söderut mot Krim. Med många ukrainska förluster. Därav dessa terrorattentat mot ryska fastlandet. Man kan EJ ta tillbaka någon mark och det går åt skogen. Macron och övriga Nato nissar borde sättas på plats. Att bara fortsätta med risken för kärnvapen krig visar vilka renodlade och livsfarliga åsnor vi har att göra med. Vad sägs om förhandlingar. Erkänn era jävla misstag och förlust och gå vidare med Freds förhandlingar. Dessa Usa Nato Frankrike, Lill-Brittanen och Norden ihop med dom 3baltiska dvärgarna vill EJ erkänna sina grova misstag och förlust. Man tycker de bra att fortsätta med terrorattentat mot ryska fastlandet. Medierna hejar på och man glöms EJ bort. Det är också en taktik av dessa livsfarliga terrorister. Man visste från början att man EJ kunde slå Ryssland. Ändå är vi här över 2år senare. Krigshungriga och krigskåta galningar är vad vi har att göra med. Ryssland kommer OCH har RÄTTEN, att använda sina kärnvapen OM och ifall Nato väljer att kriga mot Ryssland med egna trupper från dessa alla länder

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here

Upptäck mer från Global Politics

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa