Lättlurade Sverige…!?

6
2072

Föregående artikelFråga inte vem klockan klämtar för – Den klämtar för Israel och USA
Nästa artikelStina Oscarsson: När Billström sms:ar förstår jag plötsligt
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. Uppfattade inte helt vad karln sa, men det var något om ”radar in the north”. Då tänker man väl snarare på den stora norska anläggningen vid Vardö, inte något i Sverige eller Finland? Och lever man i ett land där det knappt går att lita på regering/myndigheter är detta väl knappast något att skryta över? Intern tillit är en sjuhelsikes tillgång för ett land. Han kunde väl ha reflekterat över Sveriges och Finlands militära förmåga och utsikter i ett krig mot Ryssland (eller det kanske hände utanför den där filmsnutten?) Finns det tvekan att sätta in svensk militär mot jemenitiska krigare så bör nog den tvekan vara mångfalt större vad det gäller Ryssland. (M.m., ursäkta, känner mig lite Motvalls idag.)

  • Den gamla soldathandboken uppmanar oss att inte förbli blint tillitsfulla fårskallar, när ledningen för landet går främmande makts ärenden! Den finns citerad på Vetenskapliga partiet.

   Tillit skall man INTE ha per automatik! Den skall förtjänas! Ingen ljugande fulmedia förtjänar tillit, inget parti i Riksdagen förtjänar tillit. Små partier under 4%, som inte valsamverkar brett, förtjänar heller inte tillit.

   Ingen av dem arbetar för medborgarnas väl, men har startats av eller infiltrerats av de som vill splittra oss, eller så är de helt sonika är kompletta fårskallar på riktigt.

   De som inte vill vara fårskallar förstår dessutom att posta klipp på öppna fria plattformar som bättre tryggar folks integritet inför främmande makt. Varsågod: https://swebbtube.se/w/kq5RxnbfMxexu4ikzNhwwR

   PeerTube är öppen fri programvara. Fri som i frihet.

 2. ÖB ska bli konsult, hmmm … det är en rimlig förklaring till att han har profilerat sig med ständigt prat om det ryska hotet. Innan vi ansökte om NATO medlemsskap var vi inget som ryssarna brydde sig särskilt mycket om. De hade ingen anledning att hota oss och de var eller är inte intresserade av att erövra Sverige. Vi är ett rätt bortskämt folk med fel språk, fel religioner, fel historia, fel traditioner, fel värderingar och så har Ryssland mer av allt vi har och dessutom olj, gas, diamanter m.m. Enligt professor John Mearsheimer finns inga bevis för att Ryssland ens är intresserat av att erövra västra Ukraina. Kom ihåg att de var nöjda med Minskavtalen som väst saboterade. Enligt dessa skulle tom Donbas förbli ukrainskt. Nu har vi tydligt genom avtal med USA och vår NATO ansökan visat att vi är Rysslands fiende och då är det klart att de börjar beakta det i sin krigsplanläggning och i övrigt. Jag skulle vilja ha Anders Tegnell som ÖB för han hade vett och mod att fråga efter evidens. Hela vår militära ledning talar om krigsrisk och ryskt hot utan att presentera någon analys av varför Ryssland skulle ha intresse av oss eller några konkreta bevis på hot.
  Douglas Macgregor, sen i höstas CEO för den snabbt växande rörelsen OURCOUNTRYOURCHOICE.COM, prof J Mearsheimer, prof Jeffrey Sachs liksom RF kennedy Jr ser att kriget i Ukraina har drivits av en samling neokonservativa globalister i Washington som göds av vapenindustrin med minst 150 miljoer dollar årligen. General Wesley Clark avslöjade 2014 vad han fick höra på sin gamla arbetsplats, Pentagon. D Rumsfeld och Co planerade ”take out 7 countries in five years… han talar också om en kupp av dessa neocon …

 3. Man kan ju fråga sig om Dombas skulle förbli Ukrainskt efter 2014 med det då pågående kriget i nämnda område.

 4. Måste nog tyvärr erkänna att fårskalligheten hos våra folk är helt sann, nästan rakt igenom, nästan precis överallt.

  Men man ska inte enbart gnälla på alla fårskallar, som i decennier har gjort helt fel, men även ge dem en väg ut ur eländet, för barnens skull!

  ”En av de främsta hindren för intelligens är godtrogenhet, och godtrogenhet kan minskas enormt genom instruktioner i de vanligaste formerna av osanning. Godtrogenhet är ett större ont i nutid än det var tidigare, eftersom, tack vare tillväxten av utbildning, är det mycket lättare än vad det brukade vara att sprida felaktig information, och tack vare demokratin, är spridningen av desinformation viktigare än förr för de som håller i makten.”
  / Bertrand Russell
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat/citat-om-demokrati/

  Så personligen tror jag fårskalligheten kan minska enormt på många olika vis!

  Kunskaper i psykologi, filosofi och vetenskapsteori är helt essentiella! Men för att inte enbart bli en åsna med böcker på ryggen bör denna kunskap även appliceras och knytas an till det som händer i varje individs liv. Då är meditation sannolikt väldigt nyttig.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here