Lloyd Austin besöker Israel och lovar fortsatt stöd för slakten i Gaza

2
678
General Lloyd Austtin. Bild från artikel av Caitline Johnstone..

https://news.antiwar.com/2023/12/18/lloyd-austin-visits-israel-vows-continued-support-for-gaza-slaughter/

Ny artikel 18/12 i aktuellt ämne av

Försvarsministern säger att USA:s åtagande gentemot Israel är ”orubbligt.

Försvarsminister Lloyd Austin träffade israeliska tjänstemän i Tel Aviv på måndagen och lovade fortsatt amerikanskt militärt stöd för det israeliska angreppet på Gaza trots de massiva civila förlusterna.

I ett möte med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu sade Austin att USA:s ”åtagande gentemot Israel är orubbligt”, enligt The Times of Israel. ”USA:s engagemang för Israel är orubbligt, och ingen enskild grupp eller stat bör testa vår beslutsamhet”, sade han.

Austin lovade att USA skulle fortsätta att förse Israel med ”den utrustning som ni behöver för att försvara ert land”, med hänvisning till bomber och annan militär hjälp som USA har skickat till Israel sedan den 7 oktober på en nästan daglig basis.

Amerikanska tjänstemän har sagt att de vill att Israel ska avsluta den nuvarande fasen av sitt krig, som omfattar ständiga flygattacker och en markkampanj, under de närmaste veckorna och anta en mer riktad strategi mot Hamas. Austin sade att USA hade tankar om mer ”kirurgiska” operationer men klargjorde att tidslinjen för angreppet är upp till Israel.

”När det gäller tidslinjen är detta Israels operation, och jag är inte här för att diktera tidslinjer eller villkor. Vårt stöd för Israels rätt att försvara sig är orubbligt, som ni har hört mig säga ett antal gånger, och det kommer inte att förändras”, sade han.

Yoav Gallant

Vid en presskonferens med Austin sade Israels försvarsminister Yoav Gallant att den israeliska militären kommer att ”fortsätta att verka i olika nivåer av intensitet” som den anser lämpligt och kommer så småningom att kunna ”gradvis övergå till nästa fas”.

När Austin diskuterade civila offer sade han att ”skydda palestinska civila i Gaza är både en moralisk plikt och ett strategiskt imperativ” men gav också täckmantel för den israeliska slakten av civila. Han sade att Gazas befolkningstäthet gör det ”mycket, mycket svårt att genomföra någon militär operation.”

Medan amerikanska tjänstemän hävdar att de är oroade över de civila förlusterna i Gaza, överväger de inte att ställa några villkor för militärt bistånd eller begränsningar för användningen av amerikanska bomber. Sedan den 7 oktober har Israels angrepp dödat över 19.000 palestinier, inklusive över 7.500 barn.

Föregående artikelHälften av unga vuxna i USA stöder Hamas och de flesta ser judar som ”förtryckare”.
Nästa artikelKrig och miljöförstöring hotar livet på jorden – Militärens stora effekter
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

2 KOMMENTARER

 1. Västerländska politiker, ledare och militär folk är apartheid israels h***r, inget annat. Det mest anmärkningsvärda är att de rodnar inte ens då de h***r inför hela världen. Hus blatte Austin har visat sig vara en framstående h**a

  För oss som inte tillhör det sionistiska harem så är det glädjande att få nyheter om att barnamördare- och folkmördarnas armé lidit stora förluster signerade Palestinska Al Qassam och Al Qudus befrielse fronter. Sedan tidigare håller Hizbollah på att ”mow the lawn” vid det ockuperade norra Palestina.

  En som säger det som det är – Scott Ritter – https://globalsouth.co/2023/12/25/scott-ritter-resist-beyond-the-requiem/

 2. Vietnamkriget förklarar Hamas strategi!
  se länken underst.

  Den 25 december intervjuades
  Osama Hamdan seniormedlem av Hamas politiska byrå om Israel-Palestina konflikten.
  Det är en viktigt och tydlig intervju för att förstå Hamas och hur gruppen gör motstånd mot Israeliska attacker. Hamas gjorde en militär operation mot Israels armé den 7 okt. inte en attack, förklarar han – och det var av politiska skäl för att lyfta fram den palestinska frihetsfrågan – palestinska folkets befrielse från ockupationen.

  https://youtu.be/Kth_d8mboIk?si=ipeefICSRIv7T1QF


  https://youtu.be/SnByWD1SrOU?si=l79iqA7FDnM8nP_v

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here