Lyssna till denna sommarpratare!?

2
858

Råkar höra Anne Ramberg, Advokatsamfundets ordförande, som sommarpratare (senare delen av programmet) medan jag står på landet och diskar. Anne Ramberg som sommarpratare.

Många bra saker säger hon. Hon pratar om vikten av civil olydnad som Greta Thunberg, men också de vila strejkernas betydelse. Hon kritiserar skarpt Israels brutalitet mot palestinier och Israels bosättningspolitik.

Och hård kritik mot USA:s folkrättsvidriga krigspolitik, mot CIA och dess tortyr fängelser runtom i världen
USA:s presidentsanktionerade mord även på oskyldiga med drönare.

Hon hyllar yttrandefriheten och tillämpningen av denna.

Hon hyllar Jan Guillou, Peter Bratt, Jan Josefsson, visselblåsarens Daniel Ellsberg avslöjande av “Pentagon Papers.”

Det finns flera av hennes bedömningar jag inte instämmer i den del av programmet jag hörde, men det finns ganska mycket att instämma i för en som jag.

Lyssna gärna och gör en egen bedömning.

2 COMMENTS

  1. Jag tycker Anne Ramberg är ett bra exempel på den liberala borgerlighetens sätt att tjäna grova stålar på den generösa “flyktinginvandringen” som bekostas av skattemedel tidigare främst tänkta åt den arbetande klassens sociala välfärd. Jag har uppfattat att alla asylärenden göder den typiskt borgerliga advokatsektorn i det tjänstesvällande postindustriella svenska samhället där det mest bara pratas och inget vettigt produceras.

    Jag förstår mig inte på migrationspolitiken. De som kommer hit och vill arbeta utvisas omedelbart medan de som kommer hit och bedriver terrorverksamhet, mördar, våldtar kvinnor och stjäl från privata hem och företag tas o hand och vårdas som klenoder och aldrig någonsin utvisas. Politikerna sänker Sverige. Empati måste vara “lagom” för att kunna erhålla ett fungerande samhälle som också kan ge möjligheten att visa ekonomisk framgång som i sin tur kan finansiera en välfärd. För mycket och överdriven empati betraktar jag numera närmast som ett sjukdomstillstånd.

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/40-barplockade-utvisade-skulle-arbeta-i-landskrona-utan-tillstand

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here