New York Times: Israel sa till USA att omfattande civila offer är ”ett acceptabelt pris”

7
374

 Översättning: ”Det blev tydligt för amerikanska tjänstemän att israeliska ledare menade att omfattande civila offer var ett acceptabelt pris att betala i den militära kampanjen. I privata samtal med amerikanska motsvarigheter hänvisade israeliska tjänstemän till hur USA och andra allierade makter använde förödande bombningar i Tyskland och Japan under andra världskriget – inklusive att man släppte två atombomber över Hiroshima och Nagasaki – för att försöka besegra dessa länder.”

Källa: New York Times

Det påstås samtidigt att Biden blivit lite kritisk mot Israels krigsinsatser, åtminstone i vissa uttalanden.

”Även om Israel har rätt – ja, skyldighet – att försvara sig, är det viktigt hur man gör det”, sade Blinken och tillade att ”det innebär att mat, vatten, medicin och annan viktig humanitär hjälp måste kunna flöda in i Gaza och till de människor som behöver det”.

Bifogar X från Wikileaks och från artikel om detta i steigan.no

Översättning: ”En vecka efter Hamas-attacken utfärdade Israels underrättelsedepartement ett hemligt tiosidigt dokument som beskriver utvisningen av den palestinska befolkningen i Gaza till norra Sinai, i Egypten:

1. Instruera civila palestinska att utrymma norra Gaza före landoperationer;
2. Sekventiella landoperationer från norr till södra Gaza;
3. Rutter över Rafah ska lämnas fria;
4. Etablera tältstäder i norra Sinai och bygg städer för att vidarebosätta palestinier i Egypten

Dokumentet har verifierats av en tjänsteman från underrättelseministeriet, enligt den hebreiska webbplatsen Mekomit som ursprungligen publicerade dokumentet. Mekomit noterade att dokument från underrättelseministeriet är rådgivande och inte bindande för den verkställande makten
Länk till hela dokumentet [på hebreiska ]”

Påminner avslutningsvis om Israels officiella program för etnisk rensning

Föregående artikelSe filmen från mötet 28 oktober ”Frige Julian Assange NU! Försvara yttrande- och tryckfriheten!
Nästa artikelKinas ”USA som världspolis”
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Det finns en retorisk fråga som borde ställas i debatten och som sätter fingret på vad hela Israel/Palestinakonflikten egentligen handlar om:
  – Varför talas det om möjligheten till massförflyttning av Gazainvånare till den egyptiska sidan? Varför kan dom inte flytta till den relativt glesbefolkade, 40 km breda korridor mellan Gazaremsan och Västbanken och få ekonomiskt bistånd av rika länder och av Israel för att bygga upp lokalsamhällen och starta nya liv under fredliga förhållanden? Palestinska bosättningar med andra ord!

  Som sagt, det är här den nu 75 år gamla konfliktens kärna ligger. Ena sidan i konflikten vill ha så få araber som möjligt på det territorium som en gång var Brittiska protektoratet Palestina. Allra minst vill man att araber från Gaza ska flytta in i nämnda korridor som av Israel och deras allierade anses ”ligga i Israel”.

  Det är emellertid så att för att uppnå någon form av fred i framtiden måste stängslet runt Gazaremsan tas bort och så även muren och dom otaliga checkpointsen på Västbanken. Palestinier måste helt enkelt kräva mer utrymme på palestiniernas och israelernas gemensamma territorium.

  Finns också massor med utrymme för palestinska bosättningar i norra Negev, strax sydväst om Be’er Sheva.

  Världens politiska ledare måste förstå att utan mer utrymme för palestinierna blir det ingen fred. Sedan måste man övertyga Israel också om detta. Svårt? Ja, men nödvändigt om kommande israeliska generationer ska kunna leva I FRED.

 2. På samma sätt som inte lyfter ”möjligheten till massförflyttning” av marktjuvar dit de far ifrån (USA, Europa, Ryssland mm)? De skulle inte riskera bo i tältstäder heller. Tvärtom, de skulle få bo i posh stadsdelar.

 3. Etnisk rensning av HELA Palestina är det uttalade långsiktiga målet för sionisterna. I deras värld går det på ett ut om man fördriver dem till Sinai eller eller dödar dem på plats. Det finns inget utrymme för förhandling och kompromisser i deras värld. De anser sig vara övermänniskor med rätt att hävda sina intressen med alla medel. Därför är det inte möjligt för världen att acceptera Sionismen som politisk rörelse.

 4. Det internationella samfundet borde ta fram och verkställa ÅTERVANDRINGEN av marktjuvar från Palestina till de hålor de, deras mödrar och fäder far ifrån för att kolonisera Palestina. Västländers armada som just nu ligger i Medelhavet kan komma väl till pass för ändamålet att flytta marktjuvar till Alaska, Florida, Normandy, Warsaw, City of Lönndom, mm, mm. Använder man USAs stora C-flygplanen så kan det hela påskyndas. När ÅTERVANDRINGEN är fullbordat så kan FN högtidligt hålla den föremall ceremonin där Palestina erkänns som ett fritt land.

  Alternativet till denna anständiga förslag är inte alls roligt för sionisternas/marktjuvarnas vidkommande. Hamas har visat att den så hypade IDF inte är krigsdugliga egentligen. Betänk då den dagen Hezbollah går in fullt och befriar hela Palestina – inte alls roligt frö samling marktjuv. Bättre att packa väskan och så lämna Palestina medan man kan för gott.

  Hela världen skulle backa ÅTERVANDRINGS projektet. Vi skulle jo uppleva VARAKTIG VÄRLDSFRED!

 5. ”Massakrer på civila och etnisk rensning utmärker den israeliska kolonialstatens hela historia. Kibbutzen Re’im, där Hamas nu anklagas för att ha begått illdåd, befolkades 1949 av medlemmar från den sionistiska paramilitära organisationen Haganahs elitstyrka Palmach, spjutspetsen i tömningen av palestinska byar och massakrerna 1948.”

  https://proletaren.se/artikel/israel-ar-byggt-pa-terror

  Nu får det vara nog! Denna cancersvulst som kallas isarel måste upphöra!

  • Eller staten Israel som erkänner 1967 års gränser, drar tillbaka alla bosättningar, upphör med apartheidpolitiken helt och främjar en bra tvåstats- eller enstatslösning? Dvs ett helt annat Israel.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here