Nordstream: ”NATO utreder NATO”! Står Sverige och Danmark i tjänst hos terroristerna som sprängde Nordstream?

18
1836
Rysslands vice premiärminister Aleksandr Novak deltog på Opec+-mötet, där han påpekade han att Ryska federationen är ”beredd att leverera gas genom den andra linjen i Nord Stream 2. Detta är möjligt om nödvändigt”.
Detta fick jag i mail från en läsare igår kväll. Detta är dels en kortare artikel av Dick Emanuelsson och dels en längre artikel av Pepe Escobar.

Dick Emanuelsson publicerar sina intressanta artiklar bland annat här.
 

Pepe Escobar

Nordstream: ”NATO utreder NATO”! Står Sverige och Danmark i tjänst hos terroristerna som sprängde Nordstream?

Rysslands vice premiärminister Aleksandr Novak deltog på Opec+-mötet, där han påpekade han att Ryska federationen är ”beredd att leverera gas genom den andra linjen i Nord Stream 2. Detta är möjligt om nödvändigt”.

 ”NATO utreder NATO”!Står Sverige och Danmark i tjänst hos terroristerna som sprängde Nordstream?

 Den frågan måste vi ställa oss efter att de två länderna, en Natomedlem, den andre aspirant på Nato-medlemskap vägrade och vägrar konstruktörerna av Nordstream 1-2 tillträde till platsen för det statsterroristiska attentatet med en löjlig förevändning om att fylla ”i blanketten för tillträde och vi svarar OM 20 arbetsdagar” (vilket betyder i stort sett 25-30 dagar. Det blev svaret till ryska Gazprom.

 Man behöver inte ha gått ut Polisskolan för att ha kännedom om att de första minuterna efter ankomsten till platsen för ett brott, är de avgörande för att samla tekniskt bevismaterial. Med den går det eventuellt att fastslå en hypotes om VAD som har hänt och VEM som kan vara förövaren till brottet.

Men de nämnda länderna har nu redan avslutat sin egen ”brottsplatsundersökning” och konstaterat att visst, det har ägt rum ett ”sabotage” men ”vi kan inte fastslå VEM”, det vill säga vilken STAT det är som utfört terroristattentatet.

Med andra ord, eller som den brasilianske geopolitiske experten och journalisten Pepe Escobar konstaterar i nedanstående genomgång av de senaste händelserna i fallet Nordstream, att ”NATO UTREDER NATO”!

Sveriges agerande ökar misstankarna om att de politiskt och militärt ansvariga nu också hamnar på listan över inblandade aktörer, direkt eller indirekt i sprängningen av Nordstream 1-2.

Dick EmanuelssonTegucigalpa-Honduras

Nord Stream 2 erbjuder Tyskland en dejt med ett mål. . .

Torsdag 6 oktober 2022 

Av Pepe Escobar*

Turerna i Nord Stream 2 (NS2)-sagan har skapat ännu en fantastisk turvändning.

Det började med att Gazprom avslöjade att linje B-strängen på NS2 är intakt. Men det undkom ”Pipeline Terror´´ och det innebär att Nordstream 2 ”potentiellt” kan användas för att fortsätta pumpa gas till Tyskland.

Det bekräftar än en gång att NS2 är ett tekniskt underverk. Faktiskt hela systemet: rören är så starka att de inte gick sönder, utan bara punkterade. 

Rysslands vice premiärminister Aleksandr Novak följde upp, med en observation: återställande av hela systemet, inklusive NS, är möjligt, och ”kräver tid och lämpliga ekonomiska medel”. Men först, i Rysslands prioriteringsordning, måste förövarna definitivt identifieras.

Källor i Moskva bekräftade Gazproms bedömning av NS2. Till och med Bloomberg var tvungen att rapportera det.

Senare i Wien, när han (Novak ) deltog på Opec+-mötet, påpekade han att Ryska federationen är ”beredd att leverera gas genom den andra linjen i Nord Stream 2. Detta är möjligt om nödvändigt”.

Så vi vet att det är möjligt. ”Nödvändigt” kommer att bero på ett politiskt beslut från Tyskland.

Novak noterade också skarpt att varken Ryssland eller Nord Stream-operatörerna får undersöka `Pipeline Terror´ (terroristaktionen, övers. anm.). Ryssland insisterar på att en utredning utan dess deltagande blir en värdelös utredning.

Oavsett hur `Pipeline Terror´ opererade, var inkompetens en del av projektet. Inga sprängladdningar placerades eller detonerades på linje B på NS2.

Det betyder, som Novak sa, att det är praktiskt taget öppet för att inleda affärerna. Linje B klarar av att pumpa 27,5 miljarder kubikmeter gas per år, vilket råkar vara hälften av NS totala kapacitet.

NS:s kapacitet hade reducerats till 20 %, på grund av den oändliga turbinsagan, innan den helt stängdes av. Avgörande är att linje B på NS2 fortfarande skulle pumpa 2,75 gånger kapaciteten av den nyligen invigda Baltic Pipe från Norge till Polen via Danmark. Vilket i princip servar Polen, till skillnad från att NS2 servar flera EU-kunder.

Nato utreder Nato

I en rationell värld skulle Berlin skrota den ansamling av sanktioner mot Ryssland och omedelbart beordra starten av den evigt försenade NS2, garanterat att åtminstone dämpa den pågående processen av energilösande, avindustrialiserande och djupa socioekonomiska beslut som inneburit en kris som införts av den sedvanligt misstänkta mot Tyskland. 

Men det kollektiva västerlandet förblir förslavat av geopolitiska psykopater styrda av irrationalitet. Så det är inte troligt att det händer.

Till att börja med känns ”utredningen” av hur `Pipeline Terror´ hände som om Kafka hade skrivits om av NATO.

OPERATÖRERNA för NS och NS2 – Nord Stream AG och Nord Stream 2 AG, med säte i Schweiz – kan inte nå eller komma fram till brottsplatsen på grund av absurda restriktioner som införts av danskarna och svenskarna. Operatörerna behöver inte mindre än 20 arbetsdagar för att få ”tillstånden” för att utföra sina egna inspektioner.

Köpenhamnspolisen hanterar brottsplatsen nära den danska exklusiva ekonomiska zonen (EEZ), parallellt med den svenska kustbevakningen runt den svenska ekonomiska zonen.

Om det här ser ut som en av de skandinaviska noir-serierna som är populära på Netflix, så är det för att det är det. Med en avgörande twist: det är Nato som utreder sig självt – Sverige är på väg att gå in i Nato – utan ryssar tillåtna. Alla arbetshypoteser om `Pipeline Terror´ pekar på en smutsig strid inom NATO mot NATO-medlemmen Tyskland.

Så alla störande bevis som pekar på Natos aktörer kan bekvämt ”försvinna” eller manipuleras under dessa långa 20 dagar som krävs för att ”tillstånden” ska kunna utfärdas.

Samtidigt kommer konsekvenserna av det energikrig som USA påtvingat Europa mot Ryssland att fortsätta växa och kosta EU upp till hela 1,6 biljoner euro, enligt en rapport från Yakov & Partners, den tidigare divisionen av McKinsey i Ryssland.

Med tanke på ett NS2-berövat EU plus oavbrutet stigande energipriser på spotmarknaden, kan EU:s BNP minska med så mycket som 11,5 % (1,7 biljoner euro), med cirka 16 miljoner människor som hamnar i arbetslöshet.

EU:s gaslagring på nuvarande höga nivåer (90 %) betyder inte att det finns tillräckligt med gas för vintern. Total gaslagring uppgår till cirka 90 dagars efterfrågan. EU kan lätt få slut på gas i mars eller till och med tidigare i den nuvarande takten med bara en rännil gas som strömmar.

Detta innebär att EU måste minska gasförbrukningen med minst 20 % totalt. Och glöm aldrig att importerad norsk eller amerikansk gas är löjligt dyrare än rysk gas med fast kontrakt.

Morgenthau-planens återkomst

Demensen i sanktionerna upphör dock aldrig. G7 kommer i tre efterföljande etapper att rikta in sig på rysk råolja, diesel och nafta, enligt det amerikanska finansdepartementet. De insisterar fortfarande på ett oljepristak – som varken Ryssland eller flera Global South-kunder kommer att följa.

Den stora bilden förblir densamma. `Pipeline Terror´ var ett desperat försök att hindra Tyskland från att ingå sanktioner för Nord Streams med Ryssland.

En hemlig förhandlingskanal var i kraft. Det är upplysande att tänka på att alla tidigare åtgärder från Berlin och Moskva, som försenade och begränsade gasflödet, utfördes för att hindra imperiet från att följa upp sitt hot om att ”avsluta NS2”.

Sedan gjorde imperiet sitt drag.

UR MOSKVAS SYNVINKEL FÖRÄNDRAR det ingenting i det stora schackbrädet. Kreml har manipulerat Washingtons absoluta desperation genom att vägra erkänna det största utrikespolitiska debaclet sedan Vietnam; ryssarna fortsätter under tiden att sträva efter målen för den särskilda militära operationen (SMO), som är på väg att metastasera till en Counter-Terrorist Operation (CTO).

Som det ser ut är Moskva inte påverkat av de sammankopplade energi-, bränsle- och resurskriserna i kombination med enorma, världsomspännande störningar i leveranskedjan.

Ryssarna är i grunden förvirrade åskådare som överväger avmattningen av industriproduktionen i euroområdet i kombination med kapitalutflöden, inflationsökningen och de sociala protesterna som håller på att explodera (i Europa och andra delar av världen, övers. anm.).

Det finns ett farligt fönster för irrationella imperialistiska handlingar från och med nu till mötet i G20 nästa månad på Bali. Efteråt kommer vi att ha ett helt annat bollspel, inte bara på de ukrainska slagfälten utan mest i ett nedsänkt EU i nöd.

MORGENTHAU-PLANEN efter andra världskriget kom fram för att bokstavligen svälta ihjäl Tyskland genom förstörelsen av kolgruvorna i Ruhr-området. Det är slående likt den Strausska planen av amerikanska neocon-psykologer att skära av Tyskland från rysk naturgas genom att bomba NS och NS2.

Den första Morgenthau-planen skulle ha lett till avindustrialiseringen av Tyskland. Enligt paragraf 3 borde hela Ruhrområdet ”inte bara berövas alla (…) existerande industrier utan så försvagas och kontrolleras att det under överskådlig framtid inte kan bli ett industriområde”.

Slutet på Tyskland som industristat skulle ha skapat en massiv, permanent arbetslöshet som drabbar 30 miljoner människor, enligt Henry Stimson, USA:s krigsminister. Morgenthaus svar var att överskottsbefolkningen kunde dumpas på Nordafrika.

DEN AMERIKANSKA UNDERRÄTTELSETJÄNSTEN var mycket medveten om närmandet mellan Berlin och Moskva. Sprängningen av NS och NS2 var signaturgambiten i Morgenthau-planen remixad av Straussian/neocon-kombon.

Ändå är det inte över förrän den Wagnerska damen sjunger ut. Inget behov av Gotterdammerung: Tyskland kan trots allt bestämma om sitt eget framtida öde. Det har det i sina händer. Slå bara på strömbrytaren på NS2.

Pepe Escobar är journalist, författare och oberoende geopolitisk analytiker med fokus på Eurasien.

Föregående artikelHunger efter förändring? När sextio miljoner amerikaner behöver välgörenhet måste USA sluta fred, inte föra krig
Nästa artikelNobelkommittén är sig lik – ännu ett pris till provästliga grupper
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

18 KOMMENTARER

 1. Men en fråga ställer sig automatiskt: vad händer då om Tyskland slår på gasen i det som återstår av NordStream-2 – politiskt, ekonomiskt och på ett europeiskt plan?

  Finns den åsiktsgrunden fastlagd ens i själva Tyskland och vad innebär det just politiskt i omgivningen i Europa?

  Det har inte denne Escobar tänkt igenom. Hur skall det gå till? I praktiken? Alla parter är ju fastlåsta i icke-användningen och icke-transporter av gas genom NS-1 och NS-2. Vem skulle ha mod och kraft att öppna dem? Donald Trump?

  (Jag håller med att ämnet är ytterst intressant!).

  • Ryssland är redo att rädda Europa, men Europa väljer självmord.
   Ryssland kan snabbt säkerställa gasförsörjningen till Europa genom den oskadade Nord Stream 2-ledningen. Detta tillkännagavs vid en briefing efter OPEC+-mötet i Wien den 5 oktober, vice ordförande för den ryska regeringen Alexander Novak, som påminde om att som ett resultat av sabotage på den ryska exporten skadades tre sektioner på en gång, men en av ”SP-2”-trådarna överlevde och kunde användas för att transportera blått bränsle till europeiska konsumenter.
   ”När det gäller den andra strängen, den är klar, byggd, och om de nödvändiga juridiska besluten fattas av europeiska kollegor angående dess certifiering och avlägsnande av restriktioner, tror jag att Ryssland skulle kunna tillhandahålla lämpliga försörjningar genom denna gasledningssträng på kort tid”.
   Han betonade också att för en objektiv utredning av nödsituationen vid Nord Stream är det nödvändigt att ryska specialister deltar i den. Men enligt honom, Danmark och Sverige (nyligen har även Tyskland anslutit sig till dem – red.), som startade förfarandet tills representanter för Nord Stream-operatören, Gazprom eller Rostekhnadzor fick se det.
   Men kommer de europeiska myndigheterna att vilja acceptera Novaks förslag?
   De tyska myndigheterna planerar fortfarande inte att lansera gasledningen Nord Stream 2, även om gastransport genom den överlevande ledningen är tekniskt möjlig, sa hon vid en briefing i Berlin och kommenterade den ryska vice premiärministerns ord.

   – Faktum är att Nord Stream 2 ännu inte har certifierats – processen avbröts i slutet av februari, efter att Ryssland erkänt DPR:s och LPR:s oberoende. Men om det verkligen finns en teknisk möjlighet, dvs. minst en ledning av rörledningen är inte skadad, då är det inga problem att starta alls. Utrustningen är samma olyckliga gaspumpningsenheter, de är rysktillverkade på Nord Stream-2 och ligger på Rysslands territorium. Detta kallas startgaskompressorstationen (CS) ”Slavyanskaya”, den ligger i norra Kingisepp-distriktet i Leningrad-regionen. Och faktiskt, så snart de ger klartecken, kan pumpningen börja genom ett intakt rör. Och detta, låt mig påminna er, är 25 miljarder kubikmeter per år, vilket är något mer än en fjärdedel av Tysklands konsumtion under samma period.

   Tyvärr drar Tysklands maktelit landet ner till, låt oss säga, Polens nivå vad gäller ekonomisk storlek. Samtidigt håller Polen, som vi kan se, tvärtom på att bli ett nav för olja och gas i Europa. Det vill säga Tyskland, som en enorm kraftfull maskin, som EU:s lokomotiv, det håller på att dö.
   Tyskarna importerade cirka 50 % av sin gas från Ryssland. På sommaren, på grund av historien med turbiner, sjönk denna siffra till 26%, men regeringen planerar att sänka andelen rysk import till under 10%. Hur kompenserar de de andra fyrtio?
   Låt mig påminna er om att Tysklands förbundskansler Scholz och hans ministrar nyligen åkte på en turné i Mellanöstern på jakt efter gas. Och vad uppnådde han? Kom överens med Qatar om leverans av en LNG-tanker. Det handlar om cirka 200 tusen kubikmeter gas – dvs. 0,2 % av den tyska konsumtionen per år.
   Det är roligt. Och Qatar är en av de största producenterna av flytande naturgas i världen.
   Tydligen hoppas de i Berlin på Norge och USA .. Norge har inte så mycket gas. Dessutom kan Norge inte leverera tillräckligt med gas, eftersom alla dess gasfält redan befinner sig i den så kallade ”döende fasen”. Det vill säga när produktionen går ner.
   Tyskland tog från våra rör någonstans mellan 40-45 miljarder kubikmeter. Var ska Norge få 45 miljarder mer än vad de redan tillhandahåller? Även om de – hypotetiskt – hittar det, men var är rören? Genom vilka pipelines kommer det hela att gå?
   Rent teoretiskt finns det mycket gas i USA. Men här uppstår flera frågor – tre så att säga ”flaskhalsar” i denna situation. Den första är hur mycket gas USA kan göra flytande. Det andra är hur mycket de kan transportera, om de har tillräckligt med tankfartyg. Och för det tredje, hur mycket Europa är kapabelt att återförgasa på hemmaplan.
   https://finobzor.ru/121363-rossija-gotova-spasti-evropu-no-evropa-vybiraet-suicid.html?utm_source=topwar.ru

 2. Varför NATO vill utreda NATO kan jag tycka visas tydlig i artikeln:

  The Russian army responds to explosions of Nord Streams pipelines

  06.10.2022
  english.pravda.ru 

  Author`s name: 
  Editorial
  Team, 
  Editor: 
  Dmitry Sudakov

  Russian political strategist Marat Bashirov believes that attacking NATO satellites would be a good response to the explosions of Nord Stream pipelines.

  On October 5, it was reported that NATO reconnaissance satellites went out of order after the Russians used advanced laser weapons. As a result, the West lost the ability to control the movement of part of Russia’s nuclear weapons.

  According to experts, the Russian army used the Peresvet laser system. The system is capable of disabling satellites at a distance of up to 1,500 kilometers.

  After the use of this weapon, the alliance lost control over a half of Russian nuclear missiles, media said.

  Bashirov suggested in his Telegram channel that the neutralization of Western satellites came as Moscow’s response to the recent accidents at Nord Stream gas pipelines. The measures taken will make the use of many American arms systems, such as, for example, HIMARS MLRS, pointless.

  ”Neutralizing satellites is a good response to blowing up Nord Stream. Without satellites, American HIMARS are ordinary Katyushas,” the expert summed up.

 3. Starlink satelliterna kanske kan uppfattas som NATOs och det påstås att dom slutat fungera där Kievregimens trupper avancerar.
  Jag känner inte till om det bara handlar om att saturera satelliterna eller om det rör sig om en irreversibel skada.

  • Tydligen har Ryssland kunnat kalibrera sin störningsutrustning mot Starlink och det har tagit lite tid att få att fungera! Kanske ni har märkt att Musk plötsligt börjat agera som fredsduva i konflikten? Han har nog blivit medveten om konsekvenserna om Ryssland tar i med hårdhandskarna mot hans verksamhet.

  • Moon of Alabam (som vanligt9 har ett inslag om Starlink eller ska vi börja kalla den Strablink. Hur som

   ”The Russian army is leading globally in its abilities to wage electronic warfare. It can disable ground based radio traffic on any frequency. It has now found ways to also disable ground to satellite connections as used by the Starlink constellation.

   At the beginning of the war the Ukrainian military was supplied with thousands of Starlink ground terminals that can connect to the swarms of small Starlink satellites, which were financed by the Pentagon, but managed by Elon Musk’s companies. They allowed for communication between Ukrainian ground units as well as for general command and control of larger operations. Without Starlink the Ukrainian command will depend on cable based field telephone, runners and couriers. All of which are extremely vulnerable in an artillery rich environment.

   Since 2001 Russia developed the Tirada 2 electromagnetic system which can disable ground to satellite traffic in specific areas.

   The disablement of the Starlink communication traffic was only a question of time. The traffic had to be analyzed to identify the frequencies and algorithms used by the transmitter and receiver. Software had to be written to implement a matching radio jamming pattern. The hardware of the Tirada system was likely already sufficient to emit the appropriate patterns on the identified frequencies.

   As this system has now been proven to be effective in the field it will likely be made available on a wider scale. Russian electronic warfare equipment can already disable all ground radio traffic in specific areas. Soon all frontline communications of the Ukrainian forces will be disabled.

   This is catastrophic for Ukrainian operations. Forward observers will no longer be able to correct artillery missions. Platoons and companies at the front will have no way to call for support. Higher command will have no way to coordinate larger operations in real time.”

   https://www.moonofalabama.org/2022/10/ukraine-sitrep-recent-incidents-concerning-all-sides.html#more

 4. Har man läst att Peter Griesemann, 72, flög störtade planet – dog med sin familj i kraschen?
  Men ingenstans i sv. media läser man att han var ägare till företaget som kontrollerar och underhåller
  gasledningar NS!
  Har man hittat upplysningar om kraschen i Baltikum och
  NATO flygplanen som följde
  flygplanet Cessna?

 5. Sahra Wagenknecht, oppositionspolitiker i det tyska parlamentet, bad den tyska regeringen om information om attacken mot Northstream Ledningarna och fick detta svar:

  ”Efter noggrant övervägande har den federala regeringen kommit till slutsatsen att ytterligare information inte kan lämnas – inte ens i hemligstämplad form – av hänsyn till statens välbefinnande.”

  Anledningen till detta är ”tredjepartsregeln” för internationellt samarbete av underrättelsetjänster.
  Det internationella kunskapsutbytet är enligt detta föremål för särskilt stränga sekretesskrav.

  ”De uppgifter som efterfrågas påverkar alltså sekretess intressen som är så skyddsbehövande att statens väl och ve väger tyngre än den parlamentariska rätten till information och riksdagsledamöternas rätt att ställa frågor undantagsvis måste ha företräde framför den federala regeringens sekretess intresse.” I klartext: det finns förmodligen fynd som medlemmarna i förbundsdagen inte får veta om.

  Av denna anledning svarar inte den tyska regeringen på Wagenknechts fråga ”vilka Nato-fartyg och trupper” som har befunnits sig i de områden där skadan inträffade sedan Nord Stream 1 stoppade gasförsörjningen. och vilka ryska fartyg och trupper som observerades under den perioden. Även detta svar ”skulle innebära avslöjande av information som skulle ha en särskild inverkan på statens välfärd”, skriver det federala utrikeskontoret. Därför är inte heller en klassificering och deponering av den begärda informationen aktuell, ”eftersom inte ens den låga risken att bli känd kan accepteras.”

  Någon politiker som Sahra Wagenknecht har vi inte i Sverige, som angriper hyckleriet som hon gör i politiska beslut. När Navalny historien var aktuell skrev hon på sin twitter:

  ”Varför ska EU inte få köpa gas från Ryssland när USA importerar rekordmängder olja från Ryssland? Förbundsregeringen får inte falla undan för Trumps hyckleri. Frackinggas från USA är ett dyrt och miljöskadligt alternativ!”

  I debatten om konsekvenserna för Ryssland efter den påstådda förgiftningen av Kreml-kritikern Aleksej Navalnyj sa Wagenknecht till Neue Osnabrücker Zeitung att alla som kräver ett stopp för Nord Stream 2-ledningen genom att hänvisa till Navalnyj borde ta sig en titt på alla andra råvaruleverantörer Tyskland använder sig av och då använda samma kriterier och också där kräva att man tar konsekvenserna.

  Att förgifta en oppositionspolitiker med nervgiftet Novitjok är ett avskyvärt brott. ”Men även om Kreml är ansvarigt (för vilket det hittills inte lämnats några bevis), är det trots allt inte mer hemskt än att halshugga eller piska ihjäl oppositionella, vilket är vanligt i Saudiarabien, från vilket land vi importerar olja”, menar förbundsdagsledamoten.

  ”Det är heller inte mer avskyvärt än spränga oskyldiga civila till slamsor med drönare, så som USA tusentals gånger gjort, USA som förser oss med sin frackinggas.”

  Skulle vilja se någon politiker i vår riksdag, som kan uttrycka sig på liknande sätt. Det finns ingen.

  • Är det känt vad den kände ryske geopolitiske specialisten, dessutom svensktalande (ryske) Sverigeexperten, och fören svensk publik tidigare ofta intervjuade den mycket lugne och sympatiske Fjodor Lukjanov uttalat sig om i senaste månadens(ers) händelser och kriser?

   Lukjanov är också programchef för det internationella samtalsformatet Valdai, likaså, som ofta gästas av internationella gäster och höjdare.

  • > Anledningen till detta är ”tredjepartsregeln” för internationellt samarbete av underrättelsetjänster.
   Det internationella kunskapsutbytet är enligt detta föremål för särskilt stränga sekretesskrav.

   Institutionaliserad omertá med andra ord. Är det inte precis det som de grundlagsförändringar Walter Mutt beskriver handlar om?

   ”Att två av våra fyra grundlagar – tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen – nu håller på att ändras på grund av vårt förestående Natomedlemskap iakttas det största möjliga tystnad om i vårt offentliga samtal. Grundlagsändringarna är föranledda av att en ny lag om utlandsspioneri håller på att införas, som kommer att medge inskränkningar i såväl meddelarfriheten som anskaffarfriheten när det handlar om sådant som berör vårt samarbete med andra Natoländer och med Nato som organisation.”

   https://www.miljomagasinet.se/index.php/2022/10/14/ny-lag-hotar-demokratin/

   I så fall finns kanske ännu lite tid att tala om saker i Sverige. Undrar om det skulle finnas något sätt för Tyskarna att föra det samtal de behöver med juridisk immunitet under svensk flagg?

   Tja, det är kanske en barnslig tanke. Regeringen har pekat ut sig själv som skyldig/medskyldig till sprängningen och kniper nu som musslor, tänker på Magdalena Andersson som ansvarig för vår fenomenala och blixtsnabba transformation från humanitär stormakt till terroriststat, var det verkligen det hon signade upp för, eller är hon upp över öronen inblandad i en process hon inte begriper?

   Vad skulle behövas för att göra henne tillräckligt ilsken för att på blankt papper avskeda Hultqvist och Bydén, rensa upp i träsket och ta ett fast grepp om tyglarna?
   Vem kan hon alliera sig med?

 6. > Pepe Escobar: ”Oavsett hur `Pipeline Terror´ opererade, var inkompetens en del av projektet. Inga sprängladdningar placerades eller detonerades på linje B på NS2.”

  Mer plausibelt -placerades men detonerade inte och plockades upp av dykare under avspärrningen.

 7. Men Sverige har ju lärt sig av Palmefallet, vackert så, nu såg man ju till att brottsplatsen spärrades av, men som ”epi” föreslår, det kan ha inneburit en avstädning, för att avlägsna den laddning som
  var kanske apterad, eller inte hade löst ut.

  Vi kommer aldrig att få reda på sanningen om detta, om förundersökningen är hemligstämplad,
  men om ingen anklagas och fälls, förblir FU hemlig. Det enda vi säkert vet är att vi kommer att bli blåsta lika ordentligt som vanligt: DC3, ubåtar, Estonia…Nordstream sista länken i mörknings-processerna, det handlar ofta inte om ”konspiration”, utan att ”mörka” allt effektivt, på alla sätt, efteråt. Men de övriga delägarna i Tyskland och Holland bör väl vara intresserade…

 8. Åklagaren: Bekräftat sabotage vid Nordstream
  Nordstream utsattes för grovt sabotage, bekräftar åklagaren i ett pressmeddelande. Sprängämne har påträffats på flera främmande föremål.
  Kammaråklagare Mats Ljungqvist, som leder den pågående förundersökningen kring detonationerna vid gasledningarna Nord Stream 1 och 2, konstaterar att händelsen rör sig om grovt sabotage:
  ”Vid de brottsplatsundersökningar som genomfördes på plats i Östersjön gjordes omfattande beslag och området har dokumenterats noggrant. Analyser som nu utförts visar på rester av sprängämnen på flera av de främmande föremål som påträffades. Det avancerade analysarbetet fortsätter för att kunna dra säkrare slutsatser kring händelsen”, säger Mats Ljungqvist i ett pressmeddelande.
  ”Samarbetet med myndigheter i Sverige och i andra länder fungerar utmärkt. För det fortsatta arbetet med förundersökningen och för de olika samarbeten som pågår är det viktigt att vi får arbeta i lugn och ro”, säger han vidare.
  https://www.di.se/nyheter/aklagaren-bekraftat-sabotage-vid-nordstream/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here