Notiser om Israels senaste överfall på Syrien

18
1310

En läsare har sänt mig detta under eftermiddagen. Kompletterar andra rapporter.

Netanyahu 2018. By Кабінет Міністрів України, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=67754784

Föregående artikelIsrael angriper åter Syrien illegalt
Nästa artikelDonald Trump gör impopulärt besök i Irak.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

18 KOMMENTARER

 1. Dessa avskum använde sig av civila flygplan som täckmantel för att mörda. Deras ”rabbiner” lär ut att goyim (alla andra som inte är som marktjuven) är åsnor som ska tjäna. Från hästens mun: http://crownheights.info/jewish-news/29404/rabbi-ovadia-yosef-gentiles-exist-only-to-serve-jews/

  De ska veta att världen ”has had enough!” – världen har börjat säga ifrån.

  https://russia-insider.com/en/pushback-against-israeli-crimes-rises-rand-paul-ocasio-cortez-colleagues-us-presbyterian-church-uk

  Fler och fler bojkottar Israel. https://www.globalresearch.ca/israel-wiped-off-the-map-the-rumor-of-the-century-fabricated-by-the-us-media-to-justify-an-all-out-war-on-iran/21188

 2. Israel beskylls för flygattackerna i Syrien kan man läsa i MSM. För mej är beskylla snarlikt med skylla på, en form av anklagelse på tveksam grund. Har mej veterligen aldrig läst i MSM att Ryssland beskylls för något, den mildaste formen är anklagas för. Tycker detta tassande för Israel gått på tok för långt men med den åsikten och det faktum att jag inte äger någon soda stream är jag väl att betrakta som antisemit.

  • Som en klok filosof en gång uttryckte det…”Den som du inte kan kritisera är den som har den verkliga makten”. Om man är intresserad av varför media inte kritiserar Israel så är det bara att undersöka hur ägarbilden ser ut för media i väst! Där har du svaret…

   • SVT Public Service ägs av svenska staten. Det vill säga det är våra politiker från vänster till höger som har det största inflytandet över vad som kommuniceras. Den högerpopulistiska alternativmedian kan man påstå är rena medborgarinitiativ från oliktänkande. Där har vare sig staten eller kapitalet något avgörande inflytande. Förmodligen är det just därför den högerpopulistiska alternativmedian är så hatad. Politikerna känner sig maktlösa inför den medborgarkommunikation som pågår helt öppet inför deras ögon. Man kan verkligen undra hur länge staten låter det här pågå utan att på något sätt ingripa.

    • Jaså inte! Högern och extremhögern (militärjuntan i Grekland och Chile, Margret Thatcher, Reagan och med flera) som fanns på 50- 60- 70- och 80-talet hade ett enormt inflytande över vad vi skulle se, läsa och lyssna på.
     Här är den utmärkta Michael Parenti om kapitalets och bogarnas (inklusive extremhögerns) propaganda.
     https://www.youtube.com/watch?v=fgWKGDcf1Cg

     • Högerpopulismen som uppstått i Europa på senare år är en helt ny företeelse som uppkommit som en folkrörelse mot massmigrationen från framförallt länderna i Mellanöstern. Det går inte jämföra med de exemplen du räknar upp i din kommentar. Partiet Sverigedemokraterna är ingen militärjunta. Just nu kastar de ut de som kan uppfattas som rasister. Ungefär på samma sätt som partiet Socialdemokraterna kastade sina kommunister någon gång i början av 1900-talet. De var så Socialdemokraterna började sin bana till att bli ett parti för massorna. Jag tror partiet Sverigedemokraterna nu ser samma möjlighet. De väntar på genombrottet. Ett extra val är naturligtvis lockande för att se om strategin kan ge någon positiv verkan. Partier som inte låser fast sig i ideologier kan nå långt bara de nyttjar de rätta greppen.

 3. ”…Israels senaste överfall på Syrien”. Snarare senaste ronden i det pågående, lågmälda kriget mellan Israel och Iran. De Iran-finansierade attacktunnlarna från Libanon får väl ses som föregående drag från Iran. Al-Asad är ju bara en bricka i spelet.

  ”…a wider Russian frustration over its failure to end a shadow Israeli-Iranian war that continues to rage in Syria. It is a low-profile conflict, mostly fought away from the headlines, in which Israel is playing an active defense against Iran’s offensive attempt to set up a war outpost in Syria. Hundreds of Iranian targets in Syria have been destroyed in the past 18 months alone.
  Iran seeks to create weapons factories, missile bases and a Shi’ite army of 100,000 fighters in Syria, while Israel has no intention of letting it succeed. Iran’s tendency of using Syria as a transit zone for moving advanced weapons to Hezbollah, in neighboring Lebanon, is also a violation of an Israeli red line, which has triggered many reported airstrikes in the past.”

  https://www.jns.org/russia-struggling-to-stop-the-iranian-israeli-shadow-war-in-syria/

  • Artikeln från Jewish News Syndicate är osaklig i viktiga avseenden. Visst har Israel med framgång bidragit till att sabotera JCPOA. Och vägrat återlämna Golanhöjderna trots upprepade beslut/uttalanden i FN. Men man kan inte alls betrakta kriget i Syrien bara eller främst som en del av ”kriget mellan Israel och Iran.”

  • Att du inte ens skäms Åkerblad! Det finns ingen shadow war utan det vi ser är den avskyvärda enheten Israels flagranta förbrytelser. Faktum är att Iran skrämmer marktjuven för marktjuven vet att den kan inte mäkta sig med Iran. Hur som helst, framtiden bådar inte gott för Israel som förpestat världsfreden – den saken är klar.

 4. Det nya israeliska påfundet att smyga in bakom civila passagerarplan för att kunna bomba Syrien visar väl än en gång vilka kriminella typer det är som styr Israel! Fega svin som använder civila som sköldar! Och inte verkar rättssystemet i Israel kunna komma åt maffiabossen Netanyahu trots att han misstänks för det ena brottet värre än det andra. Ni kan tänka er rubrikerna i fulmedia om syrierna av misstag skulle träffa passagerarplanen i stället för de israeliska militärplanen? Därför har Syrien hittills avstått från att skjuta ner israelerna. Att Israel är ett samhälle byggd på kriminalitet är ju uppenbar för den som vill se…stjäla andras mark och starta krig är det lösa fundament som detta ”land” är uppbyggd med.

 5. Detta är ett nyhet som varje kramare av marktjuven kommer att gilla. Det är nämligen så att ISIS (Israeli Secret Intelligence Services) råttor håller på att slutgiltig rensas i Syrien.

  https://www.rt.com/news/447572-syrian-forces-enter-manbij/

  När rensningen är klar så lär det bli halvstång i Hell Aviv som sig bör. Ännu mer glädjande för marktjuvens karmar är att Iran är med och rensar skiten från Syrien. Detta är inget lågmäld drabbning. Råttorna skickas till deras skapare skyndsamt – utan bodybags dock. Hel Aviv vill inte betala tyvärr …

  https://russia-insider.com/en/us-out-way-syrias-elite-tiger-forces-will-finish-isis/ri25767

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here