Ny Ukrainapolitik – varför och varför nu?

48
2316

Denna artikel av Lars Drake har först publicerats på Synapze 13 juni.

Bild i Lars Drakes artikel i Synapze.

Ny Ukrainapolitik – varför och varför nu?

 

Under drygt en vecka har flera inlägg publicerats som tyder på att västländer håller på att omvärdera sin syn på Ukrainakriget. Det gäller artiklar skrivna av personer som befinner sig i eller nära viktiga maktcentra eller har publicerats av tongivande tidningar som The Hill i Washington DC och brittiska The Guardian. Tidigare har ett antal skarpa analytiker skrivit eller sagt liknande saker. De har dock ofta varit pensionärer som inte riskerar att bli av med jobbet. President Biden har nyligen sagt att det kan vara nödvändigt för Ukraina att avstå en del territorium för att få en förhandlingslösning med Ryssland. Sådana uttalanden var mer eller mindre otänkbara tidigare. Till och med i den underdåniga pressen i Sverige kan man skönja en ändrad inställning.

RT och andra ryska medier har censurerats i väst vilket gör att det varit svårt för många att bilda sig en välgrundad uppfattning om vad som sker i Ukraina och på relevanta marknader i och utanför Ryssland. Den klarhet som nu börjar breda ut sig hade kunnat komma tidigare om vi hade haft tillgång till information från båda sidorna. Frågan är varför omsvängningen sker nu.

Är det för att Ukrainas ombudsman för humanitära frågor Lyudmila Denisova blivit avsatt av Radan och dessutom erkänt att hon ljugit när hon beskyllt ryska soldater för att ha våldtagit kvinnor och barn? Nej knappast. Visst är det en pinsam historia som undergräver förtroendet för den ukrainska propagandan men lögner är så vanliga från t.ex. president Zelenski att det inte förvånar så många. Lögner har en funktion när de framförs och bilden kan sitta kvar även om den senare avslöjats som falsk. En liten skandal i skandalen är att det var många parlamentsledamöter som röstade mot att hon skulle avsättas.

Är det för att det inte går så bra för Ukraina på slagfältet som västmedier gjort gällande under lång tid? Ja det är säkert en avgörande orsak. Tron att Ukraina kommer att segra militärt bara de får fler och bättre vapen har bleknat. En del i bilden av ryska motgångar är antagandet om att Ryssland avsett att ockupera hela Ukraina. Om avsikten är som president Putin sa i sitt tal 24/2 att säkra Donbass och Krim blir tolkningen en annan. Uttalanden från ett flertal experter har under lång tid varit att de områden som Ryssland kontrollerar ökar stadigt och att Ukraina gör små taktiska motanfall. Nu börjar den verklighetsuppfattningen nå ut i medierna också.

Är det för att färre än ett av fem länder i världen deltar i USA och EU:s sanktionspolitik? Nej så har det varit sen början av mars. Det är dock en viktig orsak till bristande framgång för sanktionerna.

Är det för att EU och NATO haft intern splittring? De är i och för sig något som försvagar västländernas möjlighet att agera med full kraft men inget avgörande och framförallt inget som kan förklara varför ett politiskt skifte är på gång just nu.

År det för att kostnaderna för sanktionspolitiken i västländerna blivit för höga? Det har nog bidragit. Det är främst energipriserna som ökat och det har indirekt medfört en allmän inflation. Mycket tyder på att det i kombination med andra saker kan leda till en global ekonomisk kris som oroar makthavarna i alla länder.

Är det för att sanktionspolitiken medför kraftigt ökad risk för svält i de fattigaste länderna? Nej det är inte avgörande för västländernas politiska bedömningar. Ungefär 10 miljoner människor dör varje år i fattiga länder av svält, undernäring och därmed sammanhängande lättbotade sjukdomar. De rika länderna låter det ske och har gjort det under mycket lång tid.

Är det för att sanktionerna inte knäckt den ryska ekonomin som det var tänkt? Ja och det visar att sanktionspolitiken inte fått avsedd effekt, vilket många insåg redan när den infördes. Avsikten var att minska Rysslands inkomster för att försvåra dess möjlighet att finansiera fortsatt krig. Rysslands intäkter från export av fossil energi har i stället ökat pga prisökningar som beror på sanktionspolitiken. Rubeln har efter en nedgång i mars nått nivåer som är betydligt högre än före 24/2. Inflation och räntor har efter en uppgång stabiliserats. BNP har minskat men prognosen för kommande år visar på förbättring.

Kan det vara att vapentillverkarna inte längre ser behov av att öka spänningarna mellan öst och väst? Det skulle kunna vara en mindre bidragande förklaring. Det är inte krig i sig utan beslut om upprustning som gynnar vapenindustrin. Den har redan fått sin uppgång i beställningar, men det kan knappast ligga bakom att omsvängningen sker just nu.

Min bedömning är att det är tre faktorer som avgjort att det vi ser en svängning i politiken angående Västländernas stöd till Ukrainas fortsatta krigande.

1. Ryssland vinner på slagfältet och håller på att nå sina mål.

2. Rysslands ekonomi har inte knäckts av sanktionerna.

3. Ekonomiska problem i flera av de länder som infört sanktioner i form av inflation och global kris.

Vi kan förvänta oss att se en minskning av ekonomiskt och militärt stöd till Ukraina och i stället påtryckningar för att satsa på kompromisser i fredsförhandlingar med Ryssland. Slutresultatet är dock svårt att förutse.

Föregående artikelVarför stödjer Rockefellerfamiljen klimat- och miljöinitiativ?
Nästa artikelPå besök hos Ann Linde igår

48 KOMMENTARER

 1. Vad ska samling förnäma ryssofober på Drottning Kristinas väg 4 göra nu då? Ska då gå arbetslösa?
  Och vad ska Lindberg(ski) på AB (aftonblunder), Winiarski och Wolodarski på Dagens Nonsense (DN) och frifräsaren Oksanen(ski) skriva om? Bidens förvrängda mungipa sammanfattar lägestillståndet för svenska ryssofober 👌

  • Ankara fortsätter att motsätta sig Finlands och Sveriges anslutning till den nordatlantiska alliansen.
   Turkiet hotar att skjuta upp Sveriges och Finlands inträde i Nato i ett år. Ankaras ståndpunkt, som anklagar dessa nordliga länder för att håna terrorister, kan spåra ur det kommande NATO-toppmötet.

   Turkiet har sagt sig vara beredd att skjuta upp Sveriges och Finlands anslutning till Nato i mer än ett år om de inte får tillfredsställande försäkringar om att de två skandinaviska länderna är villiga att dra tillbaka sitt stöd till kurdiska grupper som Ankara anser vara terroristorganisationer.
   Frågan hotar att spåra ur ett viktigt NATO-toppmöte som ska börja i Madrid den 29 juni, noterar The Guardian.

   Ankara anklagar Sverige och Finland för att hysa misstänkta medlemmar av Kurdistans arbetarparti (PKK) och motsätter sig även beslut från Stockholm och Helsingfors 2019 att förbjuda vapenexport till Turkiet på grund av dess militära operationer i Syrien.
   Turkiet har inlett en offentlig diplomatioffensiv för att lyfta fram Sveriges stöd till kurdiska grupper i norra Syrien, som man kopplar till PKK, en utsedd terroristorganisation av EU, USA och Turkiet, och planerar att hålla ett extra möte i frågan under Nato. topp.
   ”Detta är en fråga av avgörande nationellt intresse och vi är redo att förhindra deras medlemskap inom ett år om det behövs”, hotade Akif Çağatay Kılıç, en parlamentsledamot från det regerande Rättvise- och utvecklingspartiet (AKP) och ordförande för det turkiska parlamentet. riksdagens utrikesutskott. – Turkiet är den näst största armén i Nato och tillhandahåller drönare som hjälper Ukraina att försvara sig. Vi förtjänar mer respekt.”
   Den turkiske politikern sa att Turkiet respekterar sina plikter och ansvar gentemot alliansen. ”Vad ska [Sverige och Finland] göra? De hyser terroristorganisationer som dödar mitt folk, inte respekterar mina gränser, utgör ett existentiellt hot mot mitt land. Det enda vi kräver är att det inte ska finnas några skillnader. En terroristorganisation är en terroristorganisation.”
   Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg berömde Sveriges ansträngningar att ta itu med den oro som den turkiska ledningen uttryckt, men verkade erkänna att påskyndade medlemskapsplaner nu kan försvinna.

   Sveriges statsminister Magdalena Andersson ska närvara vid ett Nato-toppmöte i Madrid som kan sluta som ett skyltfönster för splittring då det handlar om långsiktigt strategiskt tänkande och expansion. Privat medger västerländska tjänstemän att Tyskland, Frankrike och USA inte har något intresse av att Ukraina ska dominera toppmötet, även om det är svårt att föreställa sig att Natos stöd till Kiev inte skulle vara en central fråga.

   Stockholm försökte i fredags lugna Turkiet genom att ge ut ett utrikespolitiskt dokument som betonade behovet av att bekämpa terrorism och öppnade dörren för Sverige att återuppta vapenexporten till Turkiet. Sverige införde restriktioner för vapenförsäljning 2019 efter Turkiets invasion av norra Syrien. Storbritannien har redan hävt förbudet mot vapenförsäljning till Ankara.
   I policydokumentet står det att Sverige ska ”bidra till säkerheten för alla Nato-länder, inklusive säkerheten i Turkiet.” En hårdare antiterrorlag som ska träda i kraft den 1 juli ger svenska underrättelsetjänster större möjlighet att spåra kommunikation från personer som misstänks för terroristsympati.
   https://www.mk.ru/politics/2022/06/15/turciya-prigrozila-otlozhit-rasshirenie-nato-na-god.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

  • Om 2 år kommer Ukraina inte längre finnas på världskartan…
   Rysk politiker, nu vice ordförande i Rysslands säkerhetsråd Dmitrij Medvedev, känd för sina skarpa politiska uttalanden i Telegram-kanalen, särskilt angående beteendet hos stater som är ovänliga mot Ryssland, talade idag om Ukrainas framtid och antydde att om två år det kanske helt enkelt inte kommer att finnas på världskartan.
   ”Jag såg ett meddelande om att Ukraina, under Lend-Lease, vill ta emot LNG (flytande naturgas, – Red.) från sina utländska ägare med betalning för leverans inom 2 år. Annars kommer det helt enkelt att frysa över den kommande vintern”, skriver Dmitrij Medvedev. Sedan ställer han frågan: ”Och vem sa att Ukraina om två år ens kommer att finnas på världskartan?”. Sedan tillade han: ”Även om amerikanerna inte bryr sig längre – de har investerat så mycket i projektet ”anti-Ryssland” att allt annat inte är något för dem …”.
   https://www.mk.ru/politics/2022/06/15/medvedev-nameknul-chto-ukraina-skoro-mozhet-perestat-sushhestvovat.html

 2. Putin förstörde myten om den gyllene miljarden.
  Mänskligheten måste betala priset för västerlandets ambitioner och dess försök att behålla sin svårfångade dominans. Trots att många länder har avgått från sin underordnade position kommer Ryssland aldrig att befinna sig i ett så ynkligt och förödmjukat tillstånd. Vladimir Putin har svarat på Rysslands inneslutningspolitik.
  Mötet om åtgärder för socioekonomiskt stöd till regionerna, som presidenten höll den 16 mars, har avsevärt växt ifrån sin ursprungliga betydelse. Chefen för den ryska staten uttryckte de viktigaste skälen och förutsättningarna för vad som händer idag i Ukraina. Presidenten talade inte bara till dem som stöder den militära operationen. Många signaler och meddelanden skickades till en mängd olika målgrupper, inklusive utländska.
  ”Vi var tvungna att starta en speciell operation”.
  Först och främst erinrade presidenten om de direkta hoten mot Rysslands säkerhet som kom från Ukraina. Här och utplaceringen av amerikanska missiler (minns, det ukrainska territoriet ligger mindre än 500 kilometer från Kreml), och dussintals biologiska laboratorier.

  För dem vars motiv, förutom sina egna liv, också har ett krav på rättvisa, såväl som en känsla av att tillhöra det ryska folket, påminde presidenten om ryssarnas öde i Donbass. ”Som i nästan åtta år med de mest barbariska metoder – blockad, storskaliga straffaktioner, terrorattacker och konstant artilleribeskjutning – utsattes för verkligt folkmord. Och för vad? Bara för att de sökte grundläggande mänskliga rättigheter – att leva enligt sina förfäders lagar och traditioner, att tala sitt modersmål, att uppfostra sina barn som de vill ”, förklarade Putin.
  Alla dessa åtta år har Ryssland försökt lösa frågan genom förhandlingar – och den ryske presidenten gjorde det klart att han i åtta år tolererat Kievs olämpliga beteende. ”Samtidigt ignorerade myndigheterna i Kiev inte bara, saboterade under alla dessa år genomförandet av Minsk-åtgärdspaketet för en fredlig lösning av krisen, utan i slutet av förra året vägrade de offentligt att genomföra det , ” president återkallade.
  Dessutom vägrade Ukraina inte bara – det (tillsammans med västländer) anklagade också Ryssland för att inte ha genomfört Minsk-avtalen. Och för detta ”misslyckande” mot Ryska federationen införde till och med sanktioner.
  Även under dessa förhållanden försökte Moskva upprätta en dialog, för att lösa konflikten genom förhandlingar. Föreslog, kom med förslag. Men ryska påståenden ”avvisades av Ukraina, deras beskyddare från USA och NATO, och med prålig och cynisk förakt ”. ”Vi lämnades helt enkelt utan alternativ för att fredligt lösa problem som uppstår utan vår förskyllan. Och i detta avseende var vi helt enkelt tvungna att inleda en speciell militär operation, säger Putin.
  Särskilt mot bakgrund av att Kiev skulle gå från beskjutning till en direkt invasion. Ukraina, uppmuntrat av USA och ett antal västländer, förberedde sig målmedvetet för ett militärt scenario, en blodig massaker och etnisk rensning i Donbass. En massiv attack mot Donbass och sedan på Krim var bara en tidsfråga. Och våra väpnade styrkor omintetgjorde dessa planer, betonade Rysslands president .

  Om människor och icke-människor..
  Naturligtvis kommer någon att säga att det var nödvändigt att först vänta och påbörja operationen efter att Ukraina attackerade – som de gjorde till exempel 2008 med Georgien. Att tack vare den ukrainska attacken skulle Moskvas svar orsaka mindre missnöje i väst.
  Men för det första skulle de inte ha ringt (efter de cyniska fraserna ”Ryssland bryter mot Minsk-avtalen”). Och för det andra skulle en ukrainsk attack mot Donbass leda till fler civila offer. Trots allt skulle samma Donetsk ha bombats omedelbart och till marken.
  Och detta är också den viktigaste skillnaden i Ukrainas och Rysslands inställning till människor. Den ryska militären har fått en tydlig order att undvika offer bland den ukrainska befolkningen så mycket som möjligt. Tills nyligen användes alla möjligheter för att lösa situationen utan sammandrabbningar.
  Redan i början av operationen i Donbas ombads myndigheterna i Kiev, genom olika kanaler, för att undvika meningslöst blodsutgjutelse, att inte delta i fientligheter utan helt enkelt dra tillbaka sina trupper från Donbass. De ville inte , sa Putin.
  https://vz.ru/politics/2022/3/17/1148940.html

 3. Jag tror också på de tre faktorerna i artikeln, som avgörande för svängningen i politiken. Speciellt faktor 2 och 3.
  Jag såg också rapport om att en av den tongivande nazistledarna vid kuppen som USA gjorde 2014 har dödats i strid. Han har uttalat att ju fler ryssar man dödar nu, så slipper våra barn döda lika många i framtiden.
  Man ser också att det är fler ”vanliga” ukrainska militärer som lägger ned vapen och kapitulerar. DPR har 5000 krigsfångar, med Ukraina har 350 krigsfångar. En del som kapitulerat som inte tillhör nazisterna, säger att de smet i väg då deras befäl (nazister) var stupfulla, och de hade bevittnat otäcka krigsbrott som dessa begått mot ryska krigsfångar, och ville inte vara med om detta.
  Det var därför det varit så viktigt för USA att rentvätta Azov och övriga nazister för det är egentligen enbart de som huvudsakligen vill kriga mot de självständiga republikerna.

  Den senaste veckan har jag kunnat läsa kritik mot att ta med Ukraina i EU.

  Jörn Holm-Hansen som forskar vid Oslo Met.
  Det står värre till i Ukraina än i det mest korrupta landet i EU, även om Zelensky gick till val på kampen mot korruption. Det är också tal om neopotism, man ger fördelar till de man känner. Bryter man mot denna kod blir man betraktad som en opålitlig svikare.

  Ukraina har problem med rättsstaten, statsförvaltningen och demokratin.
  Man måste vara helt säker på att ämbetsverk kan fungera oavsett press från intressegrupper i samhället som önskar beslut till sin fördel.

  Ukraina har kapitalism men ingen välfungerande marknadsekonomi, som är EU:s krav.
  Oligarkerna, de stora kapitalägarna har stor ekonomisk och politisk kontroll.
  Konkurrensen blir därför inte lika för alla.
  Man kan fråga sig om det är oligarkerna eller de folkvalda som bestämmer i Ukraina i fredstid.

  Han frågar sig vill EU ha in detta som ett permanent problem

  Så har vi en till norrman som gått ut i offentligheten :

  EU-expert professor Jarle Trondal i statsvetenskap i Oslo.
  Han anser att landet bör vara väletablerat och tryggt innan man anmäler in det i en organisation, annars får organisationen problemet.
  Han är också skeptisk till om Ukraina är på samma linje med EU, när det gäller mångfald, tolerans och gemenskap mellan olika folkgrupper
  Han anser också att det är orättvist att ge ett land en genväg in i EU, då många länder har förberett sig för att bli värdiga medlemmar, men ännu inte blivit det.
  Macron föreslår en lättare form av medlemskap, där man samarbetar om politik, säkerhet, energi, transport, infrastruktur och migration.
  Det kräver omfattande ändringar av EU-systemet som måste bli accepterat av alla medlemsländer

  Strax därefter kan jag se att Bloomberg även publicerar följande:

  Bloomberg sa att Ukrainas anslutning till Europeiska unionen kommer att bryta upp detta block.

  Den ledande amerikanska publikationens retorik om Ukrainas anslutning till EU har återigen utspelat sig på ett nytt sätt ”Vi skulle vilja av hela vårt hjärta, men unionen har redan en överbelastning vad gäller antalet länder. Detta kommer att påverka det övergripande ledningssystemet.”

  Publikationen skriver att bevilja Ukraina medlemskap nu kommer att skapa så många nya problem för EU att blocket, som aldrig har varit en modell för effektiv styrning, kan kollapsa eller till och med sönderfalla.
  Samma varning gäller acceptansen av Moldavien, Georgien och till och med Albanien. norra Makedonien och andra Balkanländer som redan står i kön.

  Faktum är att ekonomin, rättssystemet och andra institutioner i dessa länder inte är redo att gå med i unionen. Dessutom skapar ökningen av EU ländernas sammansättning från de ursprungliga 6 till 27 i dag ett enormt ledningsproblem. Det blir mer förvirrande och krångligt. Det växande antalet institutioner och kommissionärer från olika länder leder till kaos av språk, traditioner och nationella intressen, skriver Bloomberg.

  ”Det verkliga problemet är att EU, när det växte inte skrev om sina fördrag tillräckligt noggrant så att blocket kunde förbli konsekvent och lösa världens problem. Ofta kan ett land lägga in sitt veto med de 26 andras gemensamma handlingar, till och med om det är brådskande.
  Ett exempel är Ungern som försenade det sjätte paketet av EU:s sanktioner mot Ryssland i flera veckor” – beskriver på ett nytt sätt omöjligheten av Ukrainas anslutning till EU.

 4. En bra sammanfattning. Men en fråga kvarstår. Hur kan ledarna för USA, Nato, Eu vara så funtade att de efter misslyckad sanktionspolitik beslutar om mer sanktionspolitik.
  Nyss såg jag på ett samtal mellan George Galloway och Joe Lauria. GG frågade ”Är de idioter?” JL skrattade och sade ”De flesta av dem är välutbildade och har tillgång till mycket avancerad information…” Ja ändå beter de sig som de gör. Alexander Mercouris på the Duran säger ”De har åkt utför stupet med den bil de kör, och de trycker ännu mer på gaspedalen!”
  Nå det viktiga är naturligtvis inte hur våra ledares omdöme fungerar. Det viktiga är vad detta omdöme kommer att få för konsekvenser för dem leder; för oss. Hur länge kan detta ljugande, denna totala brist på ledarskap, denna märkliga förkärlek att underordna sig USA-imperialismen, denna oförmåga att se vart vägen bär, hur länge kan det pågå utan att vi i USA, Nato, Eu mer kraftfullt sätter oss till motvärn? Hur mycket sämre måste vi få det i Sverige innan vi på ett mer fruktbart vis sätter oss upp mot vår bedrövligt inkompetenta politikerklass?
  Precis allt som sker av vikt idag för en positiv utveckling på jorden sker utanför USA, Nato, Eu. Det är en av de saker vi måste lära oss, men det är svårt. Vi har under flera hundra år fått oss itutat att det är vi i Väst (15%) som står för civilisation. ”De andra” Det Globala Syd med Kina, Indien, Ryssland, Vietnam, Brasilien, Sydafrika etc. (85%) står för barbari. Vi måste lära om, och det kan vara svårt.

  • Det är för att väst fruktar de andra som konkurrenter som eliminerar det övertag väst haft genom imperiets förtryck vilket möjliggjort höga löner förmånliga sociala skyddsnät. Anglosaxerna insåg detta för länge sen och det var därför dom öppet motsatte sig att Ryssland och Kina skulle tillåtas vara kapitalistiska konkurrenter.

 5. Det återstår bara att vänta när nazi orienterade ukrainare som kommit till Europa bildar tillsammans med snart utkastade från Ukraina nazister ihopkopplade grupper och börjar agera.
  Ja, och välkomna skyhöga och växande priser på mat, värme och och…

 6. Väst uppträder som sadister, både mot
  Ryssland och Ukraina, ryska förslag om
  förhandlingar avfärdades, precis som 1939, innan tyskryska pakten, och stor-kriget kom, men alliansen med samma resultat blev till 1941, väst valde krig även då.

  På samma sätt, vill väst som 1940, skära
  av den svenska malmexporten till Tysk-land, genom invasion av Norge, idag vill
  man med nordiska Nato- medlemmar, hota den ryska second-strike-kapaciteten från Murmanbaserna, och ta kärnvapen-kriget till våra länder på Nordkalotten, med relativt liten befolkning, inalles, men
  särskilt i norra regionerna.

  Hur kunde våra politiker i riksdagen acc-eptera detta som ett transportkompani ? Vi har ju varit helt Nato-integrerade sen tidigare.

  Våra regeringar utsätter oss för stora risker, och man döljer innebörden av detta. Förmodligen har den värsta Nato – hetsen kommit av sig, men innebär en förfärlig vindkantring, socialdemokratin
  är svårt sargad, som hela svenska folket.

  USA kommer inte med Marshallhjälp, som 1945, utan blod, svett och tårar, stag-flation, i kampen mot Ryssland, det är nog inte populärt vid köksborden, vad de ställt till med, i Europa, och ännu vet ingen vad
  lösningen kommer att bli.

 7. Enligt flera bedömsre har Ukraina samt Taiwan varit en hub för human trafficing inklusive med barn. Ryska soldater har räddat 1000 tals barn från sexuella övergrepp, organhandel, andremachrome blod, Ej att förglömma uran och plutonium som ryssarna lagt beslag på.

  • Ni är bara för härliga med era anklagelser utan någon som helst grund. ”Enligt flera bedömsre har Ukraina samt Taiwan varit en hub för human trafficing inklusive med barn.” Vad bra du fick in Taiwan där också.

   • Det har varit känt länge att Ukraina varit väldigt aktiva inom trafficing, och ja dessvärre inklusive barn! En viss Epstein ska även varit inblandad i detta men innan han hann säga ett knyst så hängdes han med ett lakan i sin cell! Farligt för maffian som styr USA…

    • Naturligtvis är Epstein inblandad hade ärligt talat blivit besviken om han inte varit det. Kan du inte få in Hillary Clinton på ett hörn också?

     Trafficking finns väl i dom flesta länder i Europa speciellt i öst. Har svårt att se vad det har med Rysslands invasion att göra, tror ni den minskar när man utsätter en civilbefolkning för det Ryssland gör?
     Jag tror det är så här. Nynazisterna som styr Ukraina genom den judiska presidenten höll på med trafficking och Putin hjälten som han är invaderade (förlåt speciell operation) för att stoppa dom. Och nu är alla höga politiker arga för att dom inte får barnen längre för vi vet ju alla att dom är pedofiler hela bunten. Israel blev också jättearga för dom tänkte dricka barnens blod.
     Så den där teorin har lika mycket på fötterna som det mesta som skrivs här.

     • Du Robert, raljerande (om det nu är det du lägger din energi på) funkar nog inte här. Allt för många vet att vad Klas skrev är mer än korrekt. 2017 höll Putin ett tal som gjorde pedofilenklaverna upprivna: inga fler ryska barn skulle få adopteras till väst. Ryssland inkl minst ett 20tal länder har förklarat krig mot det som skrevs, och det du verkar tycka vara en lögn (rätta mig om jag har fel runt din förmodade inställning). Inget är så viktigt som att skydda de skyddsvärda. Tycker det västinflitrerade etablissemanget detsamma..

     • Åklagare i USA håller på med Epsteinfallet och visst figurerar Clintons med i den rättsprocessen! Att det går så trögt med åtalet beror ju givetvis på att kronvittnet mördades i cellen och efter det så är det svårt att få folk att prata och dessutom så är rättssystemet i USA ruttet.

 8. F.d. överste Wilkenson talade inför amerikanske kongressen, om hur farligt han ansåg det var att stödja fascister i Ukraina. Han talade även om att USA borde avsluta kriget i Jemen som han ansåg väldigt brutalt.
  Efteråt kom några fram till honom och sa ”Du förstår inte, vi måste stödja dessa människor”

  Det är USA som behöver nazisterna för att bekämpa Ryssland. De släppte ut de mest hårdföra mördare från ukrainskt fängelse när kuppen skedde år 2014, det blev grunden för Azov, grundaren var en av dem som släpptes ut från fängelset. Sedan lät man ca 15000 nazister från hela världen komma till Ukraina, många efterlysta mördare, en del fick ukrainskt medborgarskap.
  USA behövde en hänsynslös armé för att bekämpa ryssarna, som de planerade det stora slaget emot. Dessa nazister skulle vara grunden för den.

  F.d. natorådgivare och officer i schweizisk underrättelsetjänst Jaques Baud var kallad till Ukraina år 2014. Han såg då oerhörda brister i ukrainska armén, en stor flykt därifrån.
  Många deserterade till rebellerna i DPR och tog med sina vapen och en del flydde utomlands. De ville inte strida med nazisterna som de sett tända eld på levande människor under Maidan och låtit dem brinna till sin död.

  Nu började kampen för att USA skulle få alla att tro att nazister inte är nazister.
  Alla twitter konton som berättade om nazister i Ukraina stängdes ned. Nu har även you tube stängt ned 70000 videor av dem flera som handlar om nazister i Ukraina.
  USA ringde till en domare i Ukraina och sa åt honom att döma en tidning som skrivit att en nazist är en nazist.

  Nedan en video med kommentar från f.d. överste Wilkenson, som Ben Norton gjort för några år sedan då han tillhörde teamet ”GrayZone”. Han har nu begett sig till Sydamerika, kanske kände på sig vad som höll på att hända i USA. Max Blumenthal känner sig väldigt hotad att de vill stänga ned honom. Det märks att han blivit väldigt försiktig både på twitter och i GrayZone.

  https://www.youtube.com/watch?v=DRTttyZ-MDk

 9. Mkt bra analys, saklig och rakt på målet. Artikln visar att fd äkta väst är ett minne blott, idag visar de dom huggtänder som finns kvar och när den ocensurerade och sökande efterfaktaomgivningen ser att gommen återstår och nästan inget mer, återstår hånskrattet då det är det gangsterna förtjänar i bästa fall. De ska kräla i den dy de trampat upp, i bästa fall. Krasst men sant

 10. Mycket bra artikel,bra analys och raka punkter/svar. Har faktiskt inte tvivlat en sekund på ALLA lögner dessa USA ledda klantskallarna farit med vecka efter vecka dessa månader. Det varit ju så enkelt att genomskåda och se denna största teatern i Europa på mycket länge. Återkommer med en längre inlägg.

 11. SKRÄMMANDE INFORMATION, uppmärksammad av EVA BARTLETT.
  En tysk journalist som befinner sig i Donetsk. Hon skriver:
  Tyska regeringen bekämpar yttrandefriheten. Jag är en oberoende journalist som bevakar den speciella operationen i Ukraina. De tänker döma mig till 3 års fängelse för att ha sagt sanningen.

  Enligt gällande tysk lag, är det endast tillåtet att publicera ensidig information som gynnar auktoriteterna. Allt som går emot den oskrivna lagen blir straffad av det partiska juridiska maskineriet.
  Men: Den oberoende blogg gemenskapen är redo att motstå censur i Väst.
  Tyska myndigheter har raderat hennes information på internet.
  De har blockerat hennes bankkonto. De har även blockerat hennes pappas bankkonto.
  Hon har nu fått ett brev från tyska myndigheter att de öppnat ett kriminellt brottsmål mot henne.

  Hon hade skrivit att folket i Donbass var glada över Rysslands speciella operation, och så hade hon skrivit att det begåtts många mord på folket i Donbass de senaste åren.

  Nu vädjar hon till flera oberoende journalister att gå samman med henne, för att försöka göra något åt den vansinniga censuren som pågår i våra samhällen och som drabbat henne.
  Helt otroligt att de även blockerat hennes pappas bankkonto, så han inte kan skicka pengar till henne (antar jag)

  I continue to work in Donetsk. If you are interested in the special project I mentioned, email me at:

  My channel: @neuesausrussland

 12. Tyskland har sedan 1945 varit ockuperat av sogregimen, som successivt sträckt ut sina spectreklor över hela väst,, så jag är inte förvånad alls. Den parasiterande gruppen har tagit sitt krig mot oss, till oss genom sina censurattacker, sina giftmordskampanjer, sina krig och sitt hato. Vi vet att det är så och att de har noll och intet till övers för oss. Det kriget de skickat till oss, den bollen ska de få tillbaka med en hästspark

 13. Glädjande nyhet är en om de många desertörerna från Ukrainas armé – ja, samma armé skulle vinna kriget mot Ryssland🤣 Yelenski har mer eller mindre kastats under bussen av creepy Joe Bye-den. Nato säger att Ukrasina måste avsäga sig territorium och skriva på fred avtal med Ryssland. Plus att Ukrainas ledarskikt gör sig redo för flykt – de kommer att välkomnas med pompa av de dumdryga västledare. Räkne- och bokslutens tid är här 🤗🤗🤗

  https://www.strategic-culture.org/news/2022/06/13/west-endgame-might-be-nearer-than-we-think-ukraine-tick-tock/

 14. 16 juni 2022 08:40
  Hårda tider för ryssofober – överallt, men goda tider väntas för hela Ryssland.
  Donbass och Svartahavsregionen öppnar stora möjligheter för hela Ryssland.
  Hamnen i Cherson, efter hamnen i Mariupol, återupptar transporten av varor – vete från Svartahavsregionen kommer att följa Donetsk-stålet.
  Samtidigt återskapade väg- och järnvägsförbindelser med Krim och ”stora Ryssland”. Återgången till det normala livet tillåter oss inte bara att sätta upp mål för att höja Donbass från ruinerna, utan att göra planer för ömsesidigt fördelaktig integration. Vad kan de befriade regionerna erbjuda Ryssland?
  Hamnen i Cherson återupptog arbetet, en ny chef utsågs. Hamnen genomgår reparationer, infrastrukturen återställs, havsportarna i regionen förbereder sig för starten av lastomlastningen. Detta rapporterades på onsdagen i den militär-civila administrationen i den befriade Cherson-regionen. Sjöfarten är ett av de prioriterade områdena för den framtida utvecklingen av infrastrukturen i Kherson-regionen, betonade CAA. Samma dag blev det känt att Rosavtodor planerar att börja reparera vägar i Kherson-regionen. Dessutom kommer produktionen av material för vägarbeten att återupptas i själva regionen – i Nova Kakhovka, som Vladimir Leontyev, chef för Kakhovka regionala VGA , informerade TASS .

  Det är troligt att spannmål snart kommer att levereras till de återöppnade hamnarna Kherson, Berdyansk och Mariupol via de återställda vägarna. Redan är lagret av förra årets skörd ackumulerat i det befriade territoriet 1,5 miljoner ton, sa chefen för Zaporizhzhya State Administration, Yevhen Balitsky, i sändningen av Solovyov Live- kanalen på tisdagen.
  Regionen säljer spannmål för ett ”ganska bra pris” på 200 dollar, sa Zaporizhya-ledaren. ”Arbetsgruppen skapades under ledning av ryska federationens vice premiärminister Marat Shakirzyanovich Khusnullin, som hjälpte oss i den frågan. De köper spannmål av oss för 15 500 rubel”, sa Balitsky. Enligt honom planeras en del att exporteras, bland annat till Mellanöstern och till och med till Nordamerika – köp görs genom tredjeländer.

  Men huvudsaken är att vete från norra Tavria går till Ryssland. Balitsky påminde om att det första tåget med spannmål från Melitopol tidigare anlände till Krim, och de första fartygen från Berdyansk är planerade att skickas inom en snar framtid. För två veckor sedan försäkrade Georgy Muradov, Krims ständige representant under Rysslands president: ”Vi måste definitivt etablera samarbete mellan hamnarna på Krim, hamnen i Cherson och hamnarna i Azovsjön. Dessa är Berdyansk och Mariupol.” Det bör påminnas om att torrlastfartyget Slavutich, lastat med ringar av Donbass-plåt, i början av juni gjorde sin första resa från den befriade hamnen Mariupol till Rostov-on-Don.

  Permanent representant för Krim Muradov påminde också om protokollet som undertecknats mellan denna ryska region och DPR, inklusive transport av Donetsk-produkter utomlands.
  Snart kommer det att finnas en möjlighet för ett bekvämare inträde för kvalificerade arbetare från Donbass och Svartahavsregionen till Ryssland. Från den 1 juli bör passagerartrafiken mellan Krim och norra Tavria börja fungera, meddelade Krims chef Sergej Aksenov detta på onsdagen.

  ”Integration av Ryssland, Donbass och de befriade territorierna gör det möjligt att förändra kvaliteten på migrationsströmmarna och deras riktning. Befolkningen i de befriade områdena ligger nära våra traditioner, den ryska världen, vad gäller kulturella och andligt-mentala dimensioner. Detta kommer att göra det möjligt att locka ytterligare krafter till jobb i Ryssland som helhet och kommer att bli ett acceptabelt alternativ till migranter från centralasiatiska länder – arbetare med ofta lägre kvalifikationer och mindre lust att integreras i det ryska samhället, säger Vladimir Zorin, chef för den offentliga kammarens kommission för harmonisering av interetniska och interreligiösa relationer, till tidningen VZGLYAD.
  Kom ihåg att Donbass arbetsresurser i mitten av 2010-talet, innan konflikten började, uppskattades till 5 miljoner människor – många av dem har nu möjlighet att arbeta i Ryssland. Kom ihåg att president Vladimir Putin i maj förra året uttalade att vårt land saknar arbetare inom hela ekonomisektorer.

  Vi pratar inte bara om yrkesarbetare och ingenjörer med erfarenhet av metallurgi och ”stor kemi”, utan också till exempel om specialister inom högteknologiska industrier, inklusive IT-teknik. ”I de befriade territorierna utvecklas ett system inte bara för sekundär yrkesutbildning, arbetsyrken utan också för högre utbildning,” noterar Zorin. – Det finns universitet med en god vetenskaplig bas och långa traditioner. Visserligen har dessa traditioner kränkts på senare år, men jag vet av personlig erfarenhet och mina kollegors erfarenhet att kontakterna inte helt slutade, det förekom ett utbyte av kunskap och information.

  Om detta ämne.. Varför ”Varangians” från Ryssland kallades till ledningen för Donbass?
  Hur Donbass kommer att hjälpa utvecklingen av Ryssland? Vad Ryssland kommer att få av annekteringen av Zaporozhye?
  Vi kan komma ihåg minst två universitet som endast kan utbilda sådan personal i DPR: Donetsk National University och Donetsk Polytechnic School. I september bör Priazovsky Technical University of Mariupol, som skadades under striderna, återuppta arbetet. ”I de regioner som vi integrerar med finns det en hög personalnivå”, konstaterar Zorin. – Ett exempel är programmerare – det här är en av de mest eftertraktade specialisterna i världen, särskilt inom den digitala ekonomin. Människor från de tidigare territorierna i Ukraina kan stärka vår IT-sektor.”

  ”De kan mycket väl vara intresserade av att arbeta för ryska företag”, säger Ilya Semin, en medlem av det centrala högkvarteret för All-Russian Popular Front (ONF). – Det här är fortfarande den sovjetiska skolan, som fortsätter att ge resultat nu. Om de tidigare var fysiker och matematiker, sedan bankirer, nu är de programmerare.”

  Å andra sidan kommer de befriade territorierna själva – som, efter Krims exempel, har för avsikt att integreras i Rysslands offentliga och politiska utrymme – att behöva kompetent och kvalificerad personal. Senator från Krim Olga Kovitidi meddelade detta på onsdagen till TASS. Kom ihåg att i DPR har ledningen för den verkställande grenen redan inkluderat chefer med erfarenhet i Ryssland på federal nivå.

  Vitaly Khotsenko utsågs för en vecka sedan till republikens premiärminister och ledde fram till nu avdelningen för industripolitik och projektledning vid Rysslands industri- och handelsministerium (Khotsenko är också vinnaren av tävlingen Leaders of Russia, en examen från fjärde strömmen av ”School of Governors”). På onsdagen tillkännagav chefen för DPR:s regering att Jevgenij Solntsev, som tidigare tjänstgjorde som assistent till ministern för bygg- och bostadsfrågor och kommunala tjänster i Ryssland, blev vice premiärminister med ansvar för republikens byggkomplex och infrastruktur. Kuratorn för byggkomplexet är kanske en av de mest ansvarsfulla positionerna i Donbass civila ledning, med tanke på volymen och komplexiteten i arbetet med att återställa de befriade städerna och byarna.

  Vi noterar också att uppkomsten av Donbass från ruinerna är en av huvudriktningarna för ömsesidigt fördelaktig integration av folkrepublikerna och Ryssland. DPR och LPR återställer sin industriella potential, infrastruktur och bostadsbestånd, å andra sidan får den ryska byggverksamheten nya beställningar och arbetare får ytterligare intjäningsmöjligheter, vilket är särskilt viktigt med tanke på hög konkurrens i själva Ryssland . Byggare som är inblandade i återställandet av republikerna Donetsk och Luhansk kommer att få höjda löner, fick RIA Novosti- byrån veta på onsdagen – Fastigheter i det ryska byggnadsministeriet.

  Tidigare sa vice premiärminister Khusnullin att arbetstakten för att återställa Donbass skulle ökas: inom en snar framtid kommer ytterligare 1 500 byggare och 200 fordon att läggas till de 2 500 ryska specialisterna och nästan 800 utrustningar som redan arbetar i DPR och LPR. Återställandet av Donbass, Kherson-regionen och de befriade regionerna i Zaporozhye-regionen garanterar skapandet av jobb för lokalbefolkningen. ”Redan dyker det upp nya jobb inom byggsektorn i dessa territorier.

  Enbart den här branschen kan ha en enorm kumulativ effekt.”- noterar en medlem av det centrala högkvarteret för ONF Ilya Semin. I allmänhet kommer ”investeringar i de befriade territorierna att skapa nytt mervärde för den ryska ekonomin”, betonar samtalspartnern.
  Å ena sidan öppnar Donbass, Azovhavet och Kherson-regionen upp som en försäljningsmarknad för ryska varor – med 8 miljoner potentiella konsumenter. Å andra sidan, här kommer vårt land att hitta nya leverantörer av produkter, framhåller Semin. ”Det här är inte några ökenland där allt måste skapas från grunden”, påpekar källan. – Det här är verkligen utvecklade och industriregioner där det har hänt en tragedi nu. Men efter restaureringen kan all denna industriella kraft återvända, som hände med Krim, men i mycket större skala.”

  ”I Ryssland finns det fortfarande enorma möjligheter för inhemska marknader och investerare. Om de före detta ukrainska företagen snabbt orienterar sig kan de börja producera produkter som kommer att levereras som råvaror, komponenter och andra material till industrier i Ryssland, betonar Semin. ”Ett sådant interregionalt samarbete kan ge en kumulativ synergistisk effekt för hela den ryska ekonomin.”

  Som före detta DPR vice premiärminister Andrey Purgin noterade i en kommentar till tidningen VZGLYAD, ”Donbass har något att erbjuda Ryssland.” För att förstå potentialen hos Donbass bör det påminnas om att vid tidpunkten för den faktiska kollapsen av pre-Maidan Ukraina 2013, stod de dåvarande Donetsk- och Luhansk-regionerna för 16 % av den ukrainska bruttonationalprodukten. Nästan 44 % av Ukrainas maskinbyggande kapacitet, över en fjärdedel av alla metallurgiska företag och omkring 14 % av den ukrainska kemiska industrin är koncentrerade till dessa två regioner.
  Vissa av regionens resurser kan kallas unika – till exempel Shevchenkovskoye-fyndigheten av litium, en alkalimetall som används extremt flitigt – från kärnkraft och motortillverkning till medicin.

  Med förlusten av Donbass förlorade Ukraina 45 % av sin kolbrytningskapacitet – förresten, vi minns förresten att det under sovjettiden var Donbass som rankades först i unionen när det gäller industriell betydelse och storleken på kolproduktionen. Enligt experter är antracitreserverna – cirka 7 miljarder ton – jämförbara med reserverna i Ryssland och Kina. Energikol borde räcka i ett par hundra år, anser Purgin. Och viktigast av allt, att transportera Donbass-kol till regionerna i södra och centrala Ryssland är närmare och billigare än att transportera till exempel från Kuzbass. ”Våra järnvägar byggdes förmodligen tidigare än i Moskva och St. Petersburg”, minns Purgin. – Plus havet, hamnar i Mariupol och Berdyansk. Allt detta ger synergieffekter i ekonomin – när en löpande produktion ger upphov till en annan osv.

  Den närliggande Zaporozhye-regionen är internt förenad med Donbass, de har gemensamma kommunikationer, hamnarna i Mariupol och Berdyansk bildar faktiskt ett enda system, noterade ekonomen Vasily Koltashov . Utsikten till befrielse av hela regionen, inklusive den regionala huvudstaden, staden Zaporozhye (som tillkännagavs som en uppgift på tisdagenVladimir Rogov, medlem av det lokala VGA:s huvudråd), innebär tillgång till de viktigaste industriföretagen: Dneprospetsstal-fabriken, som under sovjettiden producerade produkter för det militärindustriella komplexet och rymdindustrin, och Zaporizhstal, en av de största metallurgiska anläggningarna i Europa. Låt oss slutligen minnas det strategiskt viktiga flygbolaget MotorSich. På det redan befriade territoriet ligger kärnkraftverket Zaporizhzhya, som under de senaste åren har genererat cirka 50 % av all el som produceras av kärnkraftverk i Ukraina.
  Kherson-regionen, i händelse av återförening med Ryssland, blir en av de viktigaste spannmålsmagasinen i landet.
  Som nämnts tidigare kan två miljoner hektar bördig jord i Kherson-regionen potentiellt producera 2 miljoner ton vete årligen, såväl som vattenmeloner och vindruvor. När det gäller Azov-regionen, ”dessa är utmärkta jordbruks- och semesterområden, territorier för odling av oljeväxter, vindruvor, frukt och grönsaker”, säger Ivan Lizan , chef för analysbyrån för Sonar 2050-projektet. Semin påpekar också att Kherson- och Zaporozhye-regionerna har en enorm jordbrukspotential. Enligt en medlem av ONF:s centrala högkvarter kan norra Tavria producera produkter ”inte bara för den ryska marknaden, utan åtminstone för den eurasiska ekonomiska unionen”, vilket stärker Rysslands position som en ledande jordbruksexporterande makt.

  Slutligen, men inte minst, för att nämna resortpotentialen i norra Tavria. För en vecka sedan kom myndigheterna i det befriade territoriet i Zaporozhye-regionen, under resan av den första biträdande chefen för Rysslands presidentadministration, Sergei Kiriyenko, till Berdyansk, med ett initiativ för att skapa en helrysk kurort på basen för lokala orter. ”Detta är Berdyansk, Primorsk, Kirillovka, det här är en bred linje av mycket varma kuster, med en profil för behandling av hjärt-kärlsjukdomar, sjukdomar i muskuloskeletala systemet och hud. Definitivt är det möjligt att göra en året runt-resort här, säger Volodymyr Rogov, medlem av huvudrådet för Zaporozhye VGA.

  När det gäller Kherson-regionen har den tillgång till både Azov och Svarta havet, där resorten Iron Port, Lazurnoye och Skadovsk ligger. Linjen för den södra ”turist”-kusten i Ryssland på detta sätt kan fördubblas (nu är det cirka 1200 kilometer, om man räknar från mynningen av floden Psou på gränsen till Abchazien till Krim Perekop). Enligt experter kommer återupplivandet av orterna i Svarta havet och Azov att minska den årliga turistbelastningen på Krim och Svarta havets kust i Kaukasus.
  https://vz.ru/politics/2022/6/16/1163162.html

 15. Låter bra det mesta här tycker jag.
  Kan det fortsätta så här ser framtiden lovande ut.
  Den Store Satan kanske inte är omöjlig att knäcka trots sin historiska dominans?

  Jag har förstått så mycket i varje fall att imperier aldrig varar för evigt.
  De föds, växer sig starka, når sin höjdpunkt och därefter försvagas tills de dör.
  Precis som vi människor.
  Men så är det ju också människor bakom imperialism.
  Människor som med olika våld slår sig fram så länge de orkar.
  Deras arvtagare verkar dock vara någon annan än deras egna avkommor.
  Blir det länderna i öster så är det genast tummen upp från mig.

 16. Bra redogörelse Ivan. Ang det påbörjade krälandet fr de fyra gangsterenklaverna washingtn, square, ’city of paris’,telviv, så är min tro att Ryssland aldrig kommer kunna lämna ngt landområde öster om floden. Vad gäller väster om den, ’ska’ Ryssland skära av ukraina från Svarta havet samt ’ska’ de ta landområdet söder om Moldavien och norr om Bulgarien, s a s sydvästra ukraina. Sköter kiev sig vid förhandlingsbordet bordet så kan de få sitt västukraina. Priset ska vara mkt högt för det de gjort, placerat biokemlabb, mördat 15000 oskyldiga under 8år och fullständigt gett fingret åt alla upprättade avtal, förberett ytterligare massakrer samt skullat rikta biokemvapen mot östukrainare och ryssar och övr nationaliteter i Ryssland. Priset kommer och ska bli mkt högt för den arrogans de kievkorrupta visat

 17. Ukraine: An ’arsenal of democracy’ in Europe
  Det är inget skämt. Det handlar om en artikel publicerad på ”euobserver”, av två ukrainare. En axplock:

  Genom att ta detta steg skulle EU dock göra mer än att ge Ukraina en tjänst. Det skulle också avsevärt förbättra sitt eget demokratiska innehåll.

  Även om det knappast är felfritt, är Ukraina anmärkningsvärt demokratiskt, möjligen mer än vissa vanliga EU-medlemmar, och skulle kunna bidra till en demokratisk vitalisering inom EU.

  Allmänhetens politiska sekularism visades nyligen i jordskredsvalet av den etniskt judiske Volodymyr Zelensky till president 2019.

  Ukraina är ett mycket pluralistiskt samhälle, utan någon enskild social eller regional kategori som skulle kunna tvinga fram sin vilja på de andra.

  Den lyckosamma aspekten av detta är att demokratin faktiskt fungerar som den ska, eftersom landets samhälle nu är högst enat kring värderingarna demokrati och mänskliga rättigheter.

  Det finns ett tabu bland politiska aspiranter om att nämna rivaliserande kandidaters etnicitet eller religiösa tillhörighet, för det antas att alla är lojala medborgare om inte annat bevisas.

  Ukrainas medlemskap i EU skulle återuppliva Europas trötta institutioner, ta itu med unionens demokratiska underskott och ge unga européer en modell av demokrati i handling.
  https://euobserver.com/opinion/155226?utm_source=euobs&utm_medium=rss

  • I sin iver för att få med Ukraina så skyr man inga medel…Även de grövsta lögnerna ska tryckas ner i halsen på folken i EU…Ukraina ett demokratiskt föredöme? Man häpnar över dumheterna från propagandister.

  • @M 16 juni, 2022 At 21:10
   ”Ukraine: An ’arsenal of democracy’ in Europe”
   ”Det är inget skämt.”
   Tummen upp 👍!

   • Att förse Ukraina med vapen för dess konflikt med Ryssland är en tuff uppgift för USA och dess allierade eftersom Kievs krav ständigt förändras, har USA:s ständiga representant för Nato Julianne Smith sagt.
    Att ge militärt bistånd till Volodymyr Zelenskys regering ”är en ständigt utvecklande process som har många olika delar av sig”, sa Smith under ett onlineevenemang som anordnades av Washington-baserade Center for a New American Security på onsdagen.
    “Först och främst måste vi ta den föränderliga listan över krav som kommer in från Kiev nästan dagligen. Så vi har fått förfrågningarna att strömma in. Vi sitter med de allierade, tittar runt bordet och försöker avgöra vilka allierade som kan svara, vem som är redo att ge vad. Och det är utmanande och svårt för återigen har kraven förändrats ”, påpekade hon.
    Sändebudet noterade hur diskussionen med Kiev först kretsade kring luftförsvarssystem innan man bytte till ammunition och artilleribrist. ”Sedan hade vi en period då vi var mycket mer fokuserade på kustförsvaret av alla uppenbara skäl.
    Vi tittar nu på pansarfordon”, sa hon. Den hjälp som redan getts Ukraina har varit så omfattande att ”vissa nationer har gett absolut allt de har”, erkände Smith, utan att nämna några specifika länder.
    ”Ja, de har pratat om att… börjat komma till… vad jag skulle beskriva som baksidan av skåpet, där de sträcker sig in och upptäcker att de har gett en enorm mängd utrustning [till Kiev] de senaste veckorna och månaderna”. Dessa länder ”omvärderar för närvarande vad mer de kan ge”, och vissa tyder på att de kan byta från att tillhandahålla hårdvara till att göra ekonomiska donationer, tillade Smith.
    RT.. En ny vapenönskelista, som påstås vara tillräcklig för att ”kasta Ryssland ut ur Ukraina”, avtäcktes på måndagen av Mikhail Podolyak, en topprådgivare till president Volodymyr Zelensky.
    Det nya samtalet har effektivt drivit Ukrainas efterfrågan på västerländska vapen till det yttersta, med även USA som riskerar att ta slut, har flera medier föreslagit.
    Efterfrågan inkluderar 1 000 Nato-standard 155 mm haubitser, 300 raketsystem med flera uppskjutningar, 500 stridsvagnar, 2 000 pansarfordon och 1 000 drönare. Det är oklart vilka typer av drönare och pansarfordon som Kiev behöver för att slå tillbaka den pågående ryska offensiven som började i slutet av februari.

    Att uppfylla kraven skulle effektivt kräva att USA – den främsta leverantören av vapen till ukrainska trupper under konfliktens gång – avväpnar sin egen militär , påpekade flera västerländska medier.
    Antalet efterfrågade MLRS-system uppgår till exempel till ungefär hälften av Washingtons återstående lager av sådana vapen, rapporterade The Guardian, med hänvisning till siffror från International Institute for Strategic Studies (IISS).
    Den amerikanska armén har cirka 363 HIMARS-raketartilleripjäser på hjul och 225 M270 MLRS-sträckraketer, medan de amerikanska marinsoldaterna har ytterligare 47. Det är inte klart att USA ens kan tillverka fler av dessa vapen utan att Kina går med på att hjälpa dem med delarna.Så dessa ansvariga människor gör ett ganska bra jobb med Great Reset och gör alla i västländer utblottade, homosexuella och förslavade. Men de misslyckas med geopolitiken.
    https://thepressunited.com/updates/west-struggling-to-keep-up-with-ukraines-demands-us-envoy/

 18. Mark Rutte, Näderländernas PM avslöjar:
  ”När det gäller vapen står vi här enade om att det är avgörande för Ryssland att förlora kriget”, sade Nederländernas premiärminister Mark Rutte, som var värd för mötet. ”Och eftersom vi inte kan ha en direkt konfrontation mellan Nato-trupper och Ryssland, vad vi behöver göra är att se till att Ukraina kan utkämpa det kriget, att det har tillgång till alla nödvändiga vapen.”

  • rutte är som namnet säger..och en del av (inkl gangsterna, ex mogge, haggan, blinde, slövset, forbiden blajblaj) i princip samtliga västländers sk parljament och globalisternas försök till fullständigt maktövertagande kring folk, djur, natur och länder, via bl a sk wef, who och som finansieras av falskmyntarna rottschldarna o rockefellrn av våra skattepengar till räntorna de ackumelerar och parasiterar av,, shittshitt

 19. Ledarna för fyra EU-länder besökte Ukraina på torsdagen och lovade att stödja Kievs försök att bli en officiell kandidat för att ansluta sig till blocket i en uppmärksammad uppvisning av stöd för landet för att avvärja en rysk invasion.
  Frankrikes president Emmanuel Macron lovade också Ukraina sex mer kraftfulla lastbilsmonterade artilleripjäser, den senaste i en ny omgång västerländska vapenlöften för Ukraina när kriget fortsätter i den östra Donbas-regionen.
  Ledarna ”gör allt för att Ukraina ensamt ska kunna avgöra dess öde”, sa Macron på en presskonferens.

  Inför Kievs rädsla för att västvärldens beslutsamhet att hjälpa landet skulle kunna avta, fick besöket av Macron och ledarna för Tyskland, Italien och Rumänien stor symbolisk vikt.
  De tre västeuropeiska stormakterna har mött kritik för att de fortsätter att samarbeta med Rysslands president Vladimir Putin – och för att inte förse Ukraina med den omfattning av vapen som det har sagt är nödvändigt för att avvärja ryssarna. Rumäniens president gjorde också resan.
  Efter att ha anlänt till Kiev till ljudet av flyganfallssirener begav sig ledarna till Irpin, en förort till huvudstaden som var platsen för intensiva strider tidigt i kriget och där många civila dödades. De fördömde förstörelsen där.

  Medan chockerande bilder av sådan förödelse har samlat västvärldens stöd, har tjänstemän i Ukraina uttryckt rädsla för att ”krigströtthet” så småningom skulle kunna urholka det – särskilt eftersom stigande priser och kommande val i USA i allt högre grad dominerar människors oro .
  https://stormer-daily.rw/eu-leaders-visit-the-ukraine-in-suits-no-one-asks-zelensky-to-put-on-a-shirt/

 20. De amerikanska biokemiska laboratorierna i Ukraina testade sina dödliga vetenskapliga mästerverk på försvarslösa människor på psykiatriska sjukhus i Ukraina.
  Naturligtvis måste hela den västerländska civilisationen kämpa för ”demokratin” för detta biokemiska vapen, här och nu skicka hundratals ton dödliga vapen till Kievs fascistiska regimen, som dödar ukrainska folket …
  Allt detta i till att ha resurser
  efter från ruinerade länder…
  Söndra och härska?
  Det kommer atte sluta som vanligt!

 21. Banditen Porkishenkos intervju i olika medier, bland annat Deutsche Welle
  Minsk-avtalet användes för att köpa tid

  Petro Porosjenko sa att Minsk-avtalen ”inte betydde någonting” och tog åt sig äran för att ha gett Kiev tillräckligt med tid att militarisera.

  ”Vi hade uppnått allt vi ville”, sa han om fredsavtalet. ”Vårt mål var att först stoppa hotet, eller åtminstone fördröja kriget, säkra åtta år för att återställa ekonomisk tillväxt och skapa kraftfulla väpnade styrkor.”

  Han citerade Sun Tzus list som inspiration för bedrägeriet. Att vinna ett krig kräver inte nödvändigtvis att vinna militära åtaganden, sade Porosjenko och kallade avtalet som han gjorde en seger för Ukraina i det avseendet.

  I intervjuerna talade Porosjenko om sin roll i förhandlingarna om Minskavtalen, en färdplan för försoning mellan hans regering och folkrepublikerna Donetsk och Lugansk. Den tidigare presidenten bekräftade tydligen att Kiev inte hade kommit till samtalen i god tro, utan bara ville ha ett uppskov efter att ha lidit ett militärt nederlag.

  Porosjenkos regering vägrade att genomföra dessa delar av avtalet och sa att det inte kunde fortsätta om den inte helt säkrade gränsen mellan de rebelliska republikerna och Ryssland. Istället stödde han en ekonomisk blockad av rebellregioner som initierats av ukrainska nationalistiska styrkor.
  https://swentr.site/russia/557307-poroshenko-comments-minsk-agreement/

  Anledningen till att Porkishenko ville ”säkra gränserna”: att rensa republikerna för folken. (från en annan artikel)

  En annan artkel från november 2016
  Ukrainian Interior Minister Avakov announced the “De-Occupation” of Donbass in the Next Two Years
  Ukrainas inrikesminister Arsen Avakov uttalade detta i dag under ett utökat möte med militärrådet för Ukrainas nationalgarde, rapporterade ministeriets presstjänst.
  På detta sätt uttalade ukrainska tjänstemän öppet om Kievs ovilja att uppfylla Minsk-avtalen, som inte förutsätter en militär utan en politisk lösning på konflikten. Dessutom upphävde Avakov Petro Porosjenkos ord om att Ukraina förberedde någon form av ”vägkarta”, med vilken den ukrainska presidenten försäkrade deltagarna om formatet Normandie.

  ”Jag är övertygad om att vi under de kommande två åren kommer att genomföra avockupationen av Donbass. Och den viktigaste rollen i detta spelas av Nationalgardet. Allt vi gör nu är inriktat på beredskapen för denna process. Det är därför en paramilitär komponent måste förberedas på bästa möjliga sätt, liksom den brottsbekämpande komponenten, säger Avakov.

  … Vice för Verkhovna Rada Anton Gerashchenko sade att, enligt Kievs plan, kommer Ryssland inte att kunna stödja Donbass under tyngden av sanktioner.

  ”Putin är tyngd av att hålla Donbass territorium på sin hals. Under nästa år eller två kommer Putin att ge oss tillbaka Donbass på Ukrainas villkor. Ekonomiska sanktioner klängde med ett järngrepp i strupen på Ryssland. Hon har redan förlorat 200-300 miljarder dollar på grund av ockupationen av Krim och Donbass”, sa Gerashchenko och delade sitt resonemang.
  ”Krim är en annan historia. Han kommer att behålla det med dödsgrepp till slutet av sitt liv”, tillade den ukrainske vicepresidenten.
  https://www.stalkerzone.org/ukrainian-interior-minister-avakov-announced-de-occupation-donbass-next-two-years/

  • Man kan fråga sig vilken roll spelade Merkel och Hollande i framtagande av Minsk-avtalet. Var de i maskopi med Porky?? I fortsättning kommer Porkys uttalande att skada förhandlarnas trovärdighet. Än så länge har varken Merkel eller Hollande uttalat sig.

 22. Ukrainakriget kommer att ta slut vid den amerikanska bensinpumpen. Det är det ekonomiskt och politiskt mest rationella.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here