Nytt! Allas plikt?

0
1476

Utgivarna på Alliansfriheten.se har i en viktig artikel gjort klart att Sverige inte alls har värnplikt!

Artikeln inleds så här!

Man säger att värnplikten nu är återinförd i Sverige. Men det är en bluff. Av en ålderskohort tas endast en ringa del ut till militär grundutbildning. Det är fråga om kommendering, inte om en medborgerlig skyldighet. Selekterade skyldigheter – du måste, men du behöver inte – skiktar befolkningen på ett sätt som inte går att förstå utifrån rättsstatens principer. En skyldighet bör vara allmän för att den ska ha legitimitet. Folk som har en möjlighet att smita undan (skatt till exempel) gör sitt land en otjänst.

Riksdagsbeslutet år 2009 om att lägga den allmänna värnplikten på hyllan tjänade illa behovet av ett nationellt försvar. Syftet var också ett alldeles annat. Det krävdes en armé av yrkessoldater för att den, utan ljudliga protester, skulle kunna sättas in utomlands. Övergången till insatsförsvar (en eufemism för angreppsstyrkor) var sällsynt illa motiverad.

Läs vidare här: Alliansfriheten.se: Allas plikt.Politik

Föregående artikelVad anser man i Kyiv Post om följderna av samtalet mellan Trump och Zelensky?
Nästa artikelVästvärldens angrepp på universalismen och dagens söndring
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here