Och där släppte Stoltenberg katten ur säcken

14
2975

Den här artikeln av Eva Thomassen har översatts av Rolf Nilsson. OBS – innebär igen kritik av katter eller kattägare!

https://steigan.no/2022/07/og-der-slapp-stoltenberg-katta-ut-av-sekken/

___________________________________________________________

Och där släppte Stoltenberg katten ur säcken

Allt faller liksom på plats

Sprickfärdig av stolthet avslöjar Stoltenberg, efter NATO-toppmötet i Madrid, att Nato har byggt upp försvaret av den ukrainska armén alltsedan 2014, med sikte på krig med Ryssland! Då får också CIA-kuppen i Ukraina 2014 sin mening.

Samma år blev Stoltenberg generalsekreterare för Nato. Av en slump? Det fanns i alla fall inget att säga om CV:t.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg berättade på onsdagen för reportrar att ökningar av militära utgifter och det växande antalet trupp-utplaceringar i Östeuropa sedan 2014, utfördes i väntan på en konflikt med Ryssland.

Efter ett möte med NATO-medlemmar och partnerstater i Madrid anklagade Stoltenberg Moskva för att ”använda våld i östra Donbass sedan 2014″, trots att Kievstyrkorna har beskjutit städer i regionen ända sedan Folkrepublikerna Donetsk och Lugansk förklarade sig självständiga från Ukraina det året.

 Trots det sa Stoltenberg att det USA-ledda militärblocket 2014 beslutade att börja stärka upp sina styrkor i Östeuropa.

”Realiteten är också att vi har förberett oss för detta sedan 2014”, sa han. ”Det är därför vi har ökat vår närvaro i den östra delen av alliansen, varför Nato-allierade har börjat investera mer i försvar och varför vi har ökat [vår] beredskap.”

NATO admits its been preparing for conflict with Russia since 2014

Secretary General Jens Stoltenberg said that increases in deployments and military spending were done with Russia in mind NATO Secretary General Jens Stoltenberg told reporters on Wednesday that increases in military spending and rising numbers of troop deployments in Eastern Europe since 2014 were carried out in anticipation of a conflict with Russia. Speaking after … Continue reading

NATO admits it’s been preparing for conflict with Russia since 2014

 https://youtu.be/3AnE6hT3xpU

Översikt över vad våra skattepengar har gått till

https://www.nato.int/nato_static_fl2014/assets/pdf/2022/6/pdf/220627-def-exp-2022-en.pdf

Nazistiska grupper

Här bekräftar en av ledarna för nazistgruppen Azovbataljonen i maj i år vad Stoltenberg säger. De har förberett sig för det här kriget sedan 2014. Och det är Natos styrkor som har tränat honom och de andra terroristerna i Ukraina. Krotevych är en av dem som gav upp och kapitulerade till de ryska styrkorna i Mariupol.

https://steigan.no/wp-content/uploads/2022/06/azov-taurus.png

Och där släppte Porosjenko katten ur säcken

Ingen Stoltenberg- eller Porosjenkokatt i denna säck. Bild: https://www.fotosidan.se/blogs/bob-bovin-photography/1711-en-katt-i-sacken-vad.htm

I en intervju nyligen sa den tidigare presidenten Porosjenko att han undertecknade 2014 års Minsk-avtal för NATO. För att köpa tid. Minskavtalet skulle skapa fred i Donbass. Framförhandlat av Tyskland, Frankrike, Ryssland, Ukraina och FN.

President Porosjenko har varit en gåva till Nato. Han undertecknade Minsk-avtalen, som han säger i de senaste intervjuerna, för att köpa sig tid att bygga upp en militärstyrka för krig mot Ryssland. In kom Nato, CIA, legosoldater, så kallade militära ”rådgivare”, OSSE. Massor av vapen. Vapen avsedda för krig mot Ryssland. Den ukrainska armén tränades enligt Natos standarder och är idag en av Europas starkaste arméer. (kanske snarare var, ö.a.)

Han samarbetade gärna med nazister på alla nivåer i det civila samhället, staten och militären. Han var helt enkelt Natos lokala representant och en korrupt oligark.

Petro Poroshenko sa att Minsk-avtalen ”inte betydde någonting” och gjorde anspråk på att ha gett Kiev tillräckligt med tid att militarisera

Petro Poroshenko said the Minsk agreements meant nothingand claimed credit for giving Kiev enough time to militarize

Zelenskij

2019 valdes Zelensky till president, med en överväldigande majoritet. Han lovade att skapa fred i Donbass och han lovade att bekämpa korruption.

President Zelensky

I dag ropar han efter vapen på bästa sändningstid i varje parlament, på storbildsskärmen under Nato-toppmötet i Madrid, under EU-möten, i FN och i alla våra vardagsrum. Och vapen får han i tonvis. Nato har snart inga fler vapen att erbjuda. Han har bokstavligen kniven mot strupen. Från nazister i vänskapskretsen. Från SBU och från Natos egna ”representanter” i Ukraina. Han ville förhandla med Ryssland, men Nato ville annorlunda.

Han och vi har hört på alla NATO-språk att ”We will win this war”. Kriget kommer att fortsätta till den sista ukrainaren, om nödvändigt. Det här handlar inte om Ukrainas frihet. Det är ett av USA:s smutsiga regimförändringskrig.

https://www.rt.com/russia/557307-poroshenko-comments-minsk-agreement/

Hata

Under tiden odlades hatet mot Ryssland så att säga med modersmjölken. Med värsta tänkbara vapnet mot det ryska folket. Nazism – som Ryssland faktiskt offrade 27 miljoner människor för att bekämpa under andra världskriget. För vår och Europas frihet.

 

A-tidningen 2016

Här tränar barnen i militära färdigheter och formas till extrema patrioter av nationen.

https://steigan.no/wp-content/uploads/2022/07/aftenposten-azov-barn.png

 

Februari 2022

Den 17 februari meddelade president Joe Biden att Ryssland skulle attackera Ukraina inom de närmaste dagarna. Hur visste han detta? Sedan den 16 februari ökade artilleribeskjutningen av befolkningen i Donbass dramatiskt, vilket de dagliga rapporterna från OSSE-observatörer visar. Naturligtvis reagerar varken media, EU, Nato eller någon västerländsk regering, eller ingriper. Faktiskt verkar det som att EU och vissa länder medvetet har hållit tyst om massakern på Donbass-befolkningen, i vetskap om att detta skulle provocera fram en rysk intervention.

https://steigan.no/wp-content/uploads/2022/07/eksplosjoner-donbass.png

Läs: Natos lögner bevisade: En före detta Nato-analytiker talar ut

Den 22 februari erkänner Ryssland de ukrainska regionerna Luhansk och Donetsk som självständiga stater. Den 24 februari invaderar Ryssland Ukraina på grundval av artikel 51 i FN-stadgan.

Enligt FN-stadgan har stater rätt att utöva individuellt och kollektivt självförsvar under de villkor som anges i artikel 51 i konventionen:

Konventionen, artikel 51, slår uttryckligen fast medlemsstaternas rätt att försvara sig mot väpnade angrepp. Utöver reglerna om säkerhetsrådets behörighet enligt kapitel VII i konventionen, är art. 51 den enda rättsliga grunden för en laglig användning av militärt våld enligt internationell rätt. Rätten till självförsvar är ett direkt resultat av folkrättens grundläggande suveränitetsprincip. Om en stats suveränitet kränks genom ett väpnat angrepp ger detta den kränkta staten rätt att försvara sig. Art. 51 tillåter både individuellt och kollektivt självförsvar. Med individuellt självförsvar menas försvar som utövas av den angripna staten ensam. Kollektivt självförsvar innebär rätten för stater, som inte själva blivit attackerade, att använda militärt våld för att försvara en annan stat.

Mycket ovanligt att utländska medborgare är sommarpratare i Sveriges Radio. Men Jens Stoltenberg var sommarpratare 2020.

Tillbaka till Stoltenberg

Krämaren som säljer lögner som metervara. Nyligen sålde han kurderna till högstbjudande. Köparna kommer att få betala med blod. Inte konstigt att han är sprickfärdig.

 

Föregående artikelUSA, Sverige & Co laddar upp med jättestor krigsövning i Svarta havet, efter flygövningen i Norrbotten. Varför?
Nästa artikelHyllning till Julian Assange på 51-årsdagen!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

14 KOMMENTARER

 1. Om konsten att sälja sin själ till högstbjudande..
  Moskva, 3 juli – AiF-Moskva.
  Myndigheterna i den finska staden Villmanstrand vill placera en NATO-bas i södra Karelen, rapporterar RIA Novosti. Detta var under ett samtal med journalister, sa borgmästaren i staden Kimmo Jarva.
  ”Jag hörde att det finns tankar om flygplatsen. Den kan användas om försvarsmakten så önskar”, konstaterade borgmästaren.
  Kom ihåg att Södra Karelen är en region i Finland som gränsar till Ryssland.
  Finlands utrikesminister Pekka Haavisto uttryckte tidigare åsikten att förtroendet för relationerna mellan Helsingfors och Moskva kommer att återställas förr eller senare.

 2. Mycket bra artikel rakt på sak och helt korrekt.Det är så ofta jag vill kommentera dom flesta artiklar jag läser på Global politics, men inte hinner pga tidsbrist.Men bra och korrekt är det

 3. Förtydligande… 3 juli 2022, 07:15
  Myndigheterna i den finska staden Villmanstrand, som är det administrativa centrumet i regionen Sydkarelen som gränsar till Ryssland, har erbjudit sig att placera en Nato -bas i Sydkarelen på dess territorium. Det rapporterar RIA Novosti med hänvisning till lokala medier.
  Stadens borgmästare, Kimmo Järvu, sa att den lokala flygplatsen ”kan användas” för att hysa basen. Samtidigt hade han svårt att säga hur verkligt utseendet på Natos militära enheter och vapen i Sydkarelen är.
  Enligt Järvu kommer Nato-basen ”att bidra till att skapa en känsla av trygghet och förtroende” bland lokala entreprenörer.
  Tidigare har Finlands utrikesminister Pekka Haavisto sagt att landets anslutning till Nato inte kommer att ske före hösten i år.
  Han noterade att huvuddelen av tiden kommer att tas av ratificeringen av protokollet om Finlands och Sveriges anslutning i parlamenten i 30 medlemsländer i alliansen, av vilka många kommer att upphöra med sin verksamhet till sommaren.
  https://www.gazeta.ru/army/news/2022/07/03/18053372.shtml?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

 4. Håller med men frågan om åberopande av Artikel 51 gäller ju stater.
  När blev Dombas en självständig stat som kan åberopa artikeln och därmed rätten till självförsvar och rätten att begära hjälp från Ryssland?

  • 21. Feb 2022, 3 dager før Russland ble med i krigen anerkjente de som et FN medlem Donetsk og Luhansk som selvstendige stater, implementerte deres konstitusjonelle lover og oprettet en felles forsvars og sikkerhets allianse med de.

  • Donbass består av 2 republiker som förklarade sig självständiga i maj 2014
   Putin agerande var helt korrekt, han är både jurist och nationalekonom

 5. SUKP´s terrorregim har aldrig gjort något för västeuropas frihet, tvärtom, den nationalsocialistiska tyska regimen var bolsjevismens tvillingbror och uppstod i symbios med bolsjevikpartiet. Bolsjevikpartiets statskupp i slutet av första världskriget var inledningen på en åttioårig geopolitisk mardröm som förvandlade Asien, Afrika och sydamerika till slagfält mellan demokratisk marknadsekonomi och socialist/fascistisk planekonomi.

  Stoltenberg är en källa till norsk stolthet. Norge är ett land som ligger i vägen för en framtida rysk imperialistisk expansion, och har sett om sitt hus i tid.

  • Hitler utnämnde tidigt i skrift Sovjetunionen till huvudfiende, och i praktiken satsade nationalsocialisterna betydligt större styrkor på mot Sovjetunionen än mot Väst. Sovjet var också huvudkraften i besegrandet av Hitler, till priset av uppskattningsvis av över 20 milj döda, (mer än 50 gånger fler än dödade från USA), och stor förstörelse. Stort bidrag till ”Västeuropas frihet”, i t.ex. Frankrike, Belgien, Nederländerna, Österrike, Italien. Ett dominerande drag i ”en åttioårig geopolitisk mardröm” var befrielsen av den koloniala förtrycket av Väst, med många nya självständiga stater – från Väststaters förtryck: Uk, Frakrike, Nederländerna, Belgien.

   Medellivslängden ökade bra efter Oktoberrevolution. Den var i Sovjet – Ryska kejsardömet – år 1880 27,7 år; 1900 32,4 år; 1930 42,9 år och 1950 64,0 år. Enligt den grundbok i historia på A-nivå som länge dominerat vid svenska universitet, McKay et al, A History of World Societies var de industriella framstegen i Stalins Sovjet ”indeed, quite spectacular”. Mellan 1928 och 1937 femfaldigades produktionen. ”Inget annat stort land hade någonsin uppnått en så snabb ekonomisk industriell tillväxt.”

   Inget nämns om den förfärliga ekonomiska effekten av Sovjetunionens fall och införandet av ”chockterapin” under stort inflytande av USA och ekonomer som Anders Åslund och Jeffrey Sachs, vilket senare tog avstånd från detta. Detta resulterade i en väldig ekonomisk kris med 50 % minskning av både BNP och industriproduktionen mellan 1990-1995. En grupp män utan egna tillgångar, ”oligarkerna”, kunde med stöd av pengar utifrån bli mycket rika och förde sedan enorma tillgångar som arbetats ihop av andra ut ur landet, allt med aktivt stöd av bl.a. USA:s vice finansminister Summers. Jeltsins egen familj blev mycket rik. Oligarker flyttade miljarder ut ur landet. Fattigdomen ökade från 1,5 % i slutet av Sovjettiden till 39-49 % i mitten av 1993. * 1992 levde 1/3 under existensminimum. Putin tog itu med allt detta. Rysslands självständighet ökade tydligt och Väst minskade.
   Kommentar 2: Artikeln har mycket stora brister. Vänligen läs min separata kommentar nyss. Och nedan:
   1989, före de ekonomiska reformerna, levde 2 miljoner i Ryssland på mindre än 4 dollar om dagen, medan antalet i mitten av 1990-talet uppgick till 74 miljoner enligt Världsbanken och 25 % levde i akut fattigdom.
   Den synnerligen ansedda medicinska tidskriften Lancet rapporterade 2009 att dödligheten ökade och att medellivslängden minskade i de flesta post-socialistiska länder i Europa i början av 1990-talet. Man fann att massprivatiseringsprogrammen (överföring av minst 25 % av stora statligt ägda företag till den privata sektorn inom 2 år) var förenade med en ökning av dödligheten bland vuxna män med 13 %. Detta genomfördes snabbast och mest genomgripande i Ryssland, där också dödligheten ökade mest.
   67 % av ryssarna ansåg i en folkomröstning 1992 att arbetarkollektiv var det bästa sättet att privatisera och 79 % ansåg att full sysselsättning var en nyckelfråga. President Clinton i USA beskrev dock Jeltsin positivt som en hängiven reformator. Parlamentet presenterade våren 1993 en budget som inte uppfyllde IMF:s krav på hård åtstramning (ja bara knappt 50 % var ju fattiga), och det läckte ut att IMF skulle dra tillbaka ett utlovat stort lån.

   • Du påpekar ”Mellan 1928 och 1937 femfaldigades produktionen”
    Och Wall street medverkade till det och gjorde femårs-planerna. [Anthony Sutton, Wall street and the bolshevik revolution ]
    Vid ett tidigare offentligt förhör (1918-1919) samspråkade Senator Wallcott och Albert Ryss Williams om varför Sovjet erhöll hjälp att industrialiseras och svaret var ungefär att man inte ville ha en effektiv kapitalistisk konkurrent. Dvs som jag vill uttrycka det: bättre hjälpa/handikappa det dåliga systemet så dom förblir beroende av oss och inte går sin egen väg.
    Vad amerikaner sade offentligt efter revolutionen måste ju inte innebära att precis den anledningen var den verkliga vare sig då eller på 30-talet och det verkar mer sannolikt att dom ville bygga upp Sovjet inför nästa världskrig där anglosaxerna önskade se Tyskland och Ryssland förblöda mot varandra. Den tiden när Sovjet byggdes upp överlappar i så hög grad med anglosaxernas geopolitiska strävanden att det sannolikt är missvisande att se Sovjets industrialisering ur perspektivet ’bra ideologi’
    Amerikanerna som medverkade klagade över att Sovjetarbetarna var alldeles för fria.
    Denna länk citerar detaljer om det fenomenet som kan vara intressant
    https://espressostalinist.com/the-real-stalin-series/industrialisation/

  • 27 miljoner ryssar satte livet och befriade Europa från Nazismen. Idag har vi otacksamma typer och lögnimperiets fotsoldater som @Karl Wittberg som förnekar denna det största uppoffringen för att befria Europa. Trodde aldrig att svensk utbildning hade sjunkit så lågt.

   Stollen Stoltenberg är en skam för Norge och även Norden.

 6. Kan detta hända i Sverige, eller beror det på att Stoltenberg kan påverka underrättelsetjänsten i Norge. Räcker det med att vi går med i Nato, så kommer Säpo ha större kontroll på svenska medborgare och vad de skriver i sociala medier.
  Läs vad som händr Dan Viggo Bergtun, när han skrev på sociala medier om ”russofobi”

  Skrev om Russland, ble innkalt til PST

  En aprildag fikk Dan Viggo Bergtun telefon fra ukjent nummer. «Hei, det er fra PST. Vi vil gjerne snakke med deg om Russland», sa mannen som kalte sig Jon

  Jeg lurte veldig på hva PST ville med meg. Jeg lurte på om de hadde avlyttet eller kartlagt meg, ettersom jeg har en del kontakt med folk i Russland, sier Bergtun.

  På mobilen viser han SMS-kontakten med PST.

  Inne på møterommet på Romerike møtte han to politimenn i sivil. De presenterte seg kun med fornavn.

  – Jeg følte meg mistenkeliggjort. Jeg fikk høre at jeg sannsynligvis var blitt manipulert av russerne, fordi jeg hadde gitt uttrykk for en del meninger.

  – De brukte altså ord som at du kunne være manipulert?

  Ja, og de spurte videre om jeg kanskje trengte lite grann hjelp for å komme unna den manipuleringen.

  Bergtun er leder for soldat-organisasjonen World Veterans Federation.

  Han åpner datamaskinen sin og viser NRK bilder der vi ser ham på møter og kongresser verden rundt.

  Han er fotografert på talerstolen i ulike land som Taiwan, Kasakhstan og Marokko.

  Flere av bildene er fra Russland.

  Jeg har vært mange ganger i Russland, men minst like ofte i Ukraina, sier han. Han henter fram et bilde der han blir intervjuet på ukrainsk TV.

  av artiklene som PST refererte til, var et leserinnlegg Bergtun skrev i desember 2021. Det var over to måneder før invasjonen av Ukraina. Der skrev han blant annet om russofobi.

  Vi ønsker ikke en utvidet russofobi som verktøy i storpolitikken, med NATO som verktøy, som kan ende med en storkrig hvor Norge naturlig blir involvert som NATO-medlem.
  DAN VIGGO BERGTUN I DEBATTINNLEGG
  – De henviste til en artikkel som jeg skrev i fjor, hvor jeg stilte spørsmål om vi var preget av russofobi i Norge. Og at det kanskje kunne eskalere konflikten.

  Var dette en spesielt russervennlig artikkel, etter ditt syn?

  – Nei, jeg synes ikke det. Jeg har fått tilbakemelding fra mange som sier den er balansert.

  – Hvordan reagerte du på at du ble kalt inn på basis av noe du har skrevet offentlig?

  – Jeg ble forundra. I et demokrati skal vi jo kunne uttale oss uten at det forfølges av offentlige myndigheter.

  Han har vært aktiv i veteranmiljøet i mange år, og er leder for den verdensomspennende organisasjonen World Veterans Federation. Ifølge Bergtun har organisasjonen over 60 millioner medlemmer i 121 land.

  Det betyr at han har kontakt med veteraner fra mange nasjoner – også fra krigførende parter. Han viser oss en e-post han nettopp har fått fra lederen i den russiske veteranorganisasjonen. Den inneholder påstander om ukrainske krigsforbrytelser.

  Innlegget Bergtun skrev har også skapt splid i veteranmiljøet. De nordiske veteranorganisasjonene har tatt avstand fra innholdet i artikkelen og uttrykt mistillit til Bergtun.

  – Vi betrakter innlegget som russisk propaganda sier generalsekretær Bjørn Robert Dahl i Norges Veteranforbund. Han varsler at den norske avdelingen vil vurdere sitt medlemskap i paraplyorganisasjonen

  • Det står klart för alla som inte blivit lurade av USA-propagandan och den av dem styrda fulmedia i västvärlden ”Svante Lejon”. Sedan har vi ju ett gäng ”storsvenskar” som ivrigt hejar på utvecklingen och gärna vill ha krig och dessa får gärna åka ner till Ukraina för att kämpa för nazi-regimen i Kiev…Ta gärna en enkelbiljett i så fall!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here