Palestinatal inför demonstrationen i Norrköping 15 juni ”Mördarstaten Israel har totalt förlorat…”

1
122
A Palestinian man looks out over destruction in part of Gaza City’s al-Tufah neighbourhood as the fragile ceasefire in the Gaza Strip entered a second day on August 6, 2014 while Israeli and Palestinian delegations prepared for crunch talks in Cairo to try to extend the 72-hour truce. The ceasefire, which came into effect on August 5, has brought relief to both sides after one month of fighting killed 1,875 Palestinians and 67 people on the Israeli side. AFP PHOTO / MAHMUD HAMS

Detta tal hölls av Ulf Karlström.

Ulf Karlström

Mördarstaten Israel har totalt förlorat det diplomatisk-politiska stöd som Israel hade under slutet av förra året. Det är en seger för Palestina, men det har kostat det palestinska folket fruktansvärda offer – mer än 35 000 döda. Antalet döda hade kunnat vara mycket mindre om inte NATO-kretsen under ledning av USA varit så utstuderat senfärdiga i sina fördömanden av Israels massmord. Vi kan ta Sveriges utrikesminister Billström som ett solkigt exempel; länge kunde han inte säga om Israels mördande var proportionerligt, enligt Genevekonventionerna.

USA har levererat vapen till Israel, t ex bomber, vilka använts i Gaza. Till slut blev pressen för stor inför det bottenlösa amerikanska hyckleriet. I slutet av maj talade president Biden om att USA skulle lägga fram en resolution i Säkerhetsrådet. Så skedde också 10 juni. FN:s SR antog den med 14 röster och en nedlagd röst.

Hamas förklarade direkt att man stödde 3-stegsplanen för en permanent vapenvila. och andra viktiga frågor. Israel har – som förväntat – ännu inte officiellt svarat, men en absurd cirkus har försiggått där USA:s utrikesminister Blinken enligt nyhetsbyrån Reuters uppgett att ”Benjamin Nethanyahu nickat bifall”. Vad är detta för ”apspel”? Nickar bifall? Har massmördaren Nethanyahu tappat talförmågan?

Staten Israel och dess krigsmakt IDF har avslöjats som massmördare genom ett otal attacker på civila och även internationella hjälporganisationer. Ibland har det sagts vara ett misstag, och skall utredas. Ingenting händer, medan bevisen mot Israels krigsbrott hopas. Åklagaren Karim Khan vid FN:s Internationella Brottmålsdomstol (International Criminal Court, ICC) har tagit upp och begärt att Nethanyahu och försvarsminister Galant skall efterlysas i en internationell arresteringsorder. Och fler missräkningar för Israel tornar upp sig. På det diplomatiska området meddelande Norge att man erkänner Palestina som stat, med gränserna före kriget 1967, och Spanien och Irland har följt efter, liksom andra stater, enligt uttalanden. En svår missräkning för Israel är att Egypten har anslutit sig som land till Sydafrikas talan mot Israel i ICJ för folkmord.

Och senast har en oberoende FN-utredning, baserat på ett mycket stort material, slagit fast att Israel gjort sig skyldig till brott mot mänskligheten både i Gaza och på Västbanken. Rapporten anger vidare att svält använts som vapen och civila har avsiktligt attackerats.

Allt detta och annat har till slut blivit för mycket för USA. Dess hyckleri om talet att ”Israel har rätt att försvara sig” avslöjas totalt. Detta är orsaken till FN-resolutionen, som USA initierade, inte någon slags välvilja från NATO-härskaren. Denne blev till slut tvungen att krypa på knäna. Och det är palestiniernas förtjänst, fram för allt genom att dokumentera och skicka ut bevisen för massmorden i Gaza och dödandet på Västbanken. Vi vet idag inte hur FN-planen skall förverkligas och kriget stoppas. Dock, nu finns det för första gången ett verkligt hopp om ett slut på Israels krig mot Palestina i Gaza och på Västbanken. Allt beror på om Väst håller fast vid sina hot om bojkott m fl åtgärder mot mördarstaten Israel.

Leve Palestina!

 

Föregående artikelEl – en handelsvara eller?
Nästa artikelHar den stora globala krisen utlösts med avsikt?
Ulf Karlström
Ulf Karlström var för omkring 50 år sedan ordförande i DFFG, De Förenade FNL-Grupperna, en av Europas då starkaste antiimperialistiska rörelser. Han har varit med i styrelsen för Folkrörelsen Nej till EU. Han är filosofie doktor i limnologi och driver Macoma miljöutredningar. Ulf spelar teater och tävlar som historieberättare.

1 KOMMENTAR

  1. Folkmördar staten israels bäst-före-datum närmar sig. Nu vill dessa satans avkomma starta ett FULLSKALIGT KRIG mot Lebanon/Hezbollah. Det är det ”bästa” de kan göra för då dröjer inte länge innan denna barnamördarnas regim reduceras till aska! Och det är precis vad världen önskar – bli kvitt från denna cancersvulst som förpestat världsfreden bra länge!!!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here