Polen, Rumänien och Litauen dömda för att ersätta CIA-offer

3
1296

Voltairenet rapporterar: Efter en dom i Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna dömdes Polen, Rumänien och Litauen, som driver hemliga CIA-fängelser, vardera att betala en ersättning på upp till 100 000 dollar till Abu Zubaydah, ett CIA-offer som hade fängslats på deras territorium.

Sex medlemmar av Bushadministrationen hade deltagit i ett dussintal Vita husets ”demonstrationsmöten” och godkände var och en av tortyrerna han utsattes för. De är vicepresident Dick Cheney, utrikesminister Colin Powell, CIA-direktör George Tenet, nationell säkerhetsrådgivare Condoleezza Rice, försvarsminister Donald Rumsfeld och justitieminister John Ashcroft.

Abu Zubaydah

Abu Zubaydah hade i synnerhet genomgått prövningen av ”Waterboarding” 83 gånger. De övergrepp han utstod blev symbolen för USA:s barbari. Han hålls fortfarande kvar på den illegala amerikanska flottbasen i Guantánamo (Kuba).

Voltarirenet: Poland, Rumänien och Litauen dömda för att ersätta CIA offer.

Notera att de ledande politikerna inte dömts, och ej heller USA i någon domstol.

Läs gärna mer om CIA och om tortyr

Föregående artikelRyssland och Kina inför ett strategiskt partnerskap
Nästa artikelTennisstjärnan Peng Shuai förnekar nu ÅTER anklagelser att hon utsatts för sexuella trakasserier och att hon försvunnit
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Rätt åt dessa samling länder som inte borde funnits men som genom sin blotta existens förpestar säkerhetsläget i Europa.

  2. Rätt åt dessa krypande sniglar, håller helt med. Dessa länder har endast varit skam för EU och INGET annat. Deras blotta existens bara i vår närhet,vill få mej att spy på dom. Krypande sniglar som har så stor käft. Bästa vore om dessa länder kunde försvinna och flytta ut ur EU

  3. Regimen i Polen och närmaste vännen Litauen gnäller stup i kvarten överallt. Det har varit brutalt hårt hur man agerat genom EU också jämt dessa åren för att dölja dom egna brotten och VIDRIGA olagligheter. Dessa 3länder militäriserat vårat närområde som KORKADE idioter och gnäller överallt till chefen i Nato,Usa stup i kvarten överallt och ständigt. Vilka huggormar jämt som gnäller och skriker överallt genom EU,man militäriserat och förstört närområdet. Att regimen i Polen och grannen Litauen åkt på denna snyting var välkommet. Rumänien har sedan längesen varit nyttig Nato idiot som förpestat all sin närhet,så det sträcker sej ända hit till regimen i Polen och grannen Litauen. Jo detta var en bra snyting åt dessa 3krypande Usa,Nato toffel länder

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here