Tennisstjärnan Peng Shuai förnekar nu ÅTER anklagelser att hon utsatts för sexuella trakasserier och att hon försvunnit

19
2020
Peng Shuhai

Media rapporterar ÅTER uttalande från tennisstjärnan Peng Shuhai att hon utsatts för sexuellt utnyttjande/trakasserier rapporter Sveriges Radios Nyheter. Liksom The Independent. Björn Djurberg rapporterar i Nyheterna kl 07.30 att Peng Shuhai dementerar anklagelserna i en intervju med franska kända sporttidningen L’Equipe. Hon dementerar också att hon ”försvunnit” då hon varit borta från offentligen. Hon tyucket det var svårt att svara på alla påståenden och anklagelser. Vid ett möte med presidenten för Internationella Olympiska Kommittén Tomas Bach i lördags ska hon ha sagt att hon ska sluta med tennis.

Rolf Nilsson sände 19 november 2021 följande mail till SvT. Han skrev ”Jag har hittat fel i artikeln ”Peng Shuai försvunnen efter anklagelser mot förre vicepresidenten i Kina”

Som vanligt vidarebefordrar ni USA:s propaganda mot Kina utan att själva kolla fakta. Nu finns det ju de som gör det, och eftersom ni ’av säkerhetsskäl’ inte öppnar länkar skickar jag hela min översättning. Jag förutsätter att ni går ut med en dementi snarast. Eftersom ni lär skall ha ett krav på er att vara opartiska…
Mvh
Rolf Nilsson”

Detta tycks ha blivit en stor fråga DN skriver ”Tennisvärlden har reagerat med oro och både kända spelare och proffsorganisationerna ATP och WTA har krävt att få veta vad som hänt Peng Shuai och att hennes anklagelser utreds. Damernas organisation WTA hotade nyligen med att ställa in alla tävlingar i Kina.”… ”FN pressade på fredagen på för att få klarhet i hur Shuai har det.” Statlig tidning: Försvunna kinesiska tennisspelaren ”träder fram snart”

Rolf Nilsson har översatt en artikel 19/11 av Moon of Alabama med titel New York Times hittar på ”sexuella övergrepp” och #MeToo fall, för att skuldbelägga Kina
Jag har förkortat den. Läs och begrunda.

________________________________________________________________________

Just nu MSM-media man på för en bojkott av vinter-OS i Peking. Västerländska medier är upptagna med att driva på för en anti-kinesisk vinkel på spelen. Deras mål är en politisk bojkott, så att ingen ”med hög status” vågar besöka dem.

Av en slump publicerade den 2 november en välkänd kinesisk idrottskvinna en sorglig berättelse om slutet på hennes kärleksaffär med en en gång mäktig äldre man, på den kinesiska sociala mediasajten Weibo. Det inlägget togs snart ner, troligen av kvinnan själv, men det var för sent för att förhindra att de ”vakna” västerländska medierna och olympiska bojkottkampanjerna gjorde ett ’hash’ av det (en omarbetning, ö.a.)

En dag efter att inlägget publicerats och tagits bort manglade New York Times fakta för att göra det till en ”woke” anti-Kina-berättelse: New York Times skriver:

En kinesisk tennisstjärna anklagar en före detta toppledare för sexuella övergrepp
Peng Shuais anklagelser mot Zhang Gaoli tar för första gången landets spirande #MeToo-rörelse till kommunistpartiets högsta nivå.

Peng Shuai

Peng Shuai, den professionella tennisstjärnan, anklagade offentligt en före detta vice premiärminister i Kina för sexuella övergrepp, vilket antände en online-eldstorm av uppmärksamhet på en #MeToo-anklagelse, som för första gången berörde topparna inom kommunistpartiets makt.

”Peng framförde anklagelsen i ett inlägg på tisdagskvällen, på sitt verifierade konto på Weibo, Kinas version av Twitter. I det beskrev hon ett övergrepp av Zhang Gaoli, som från 2012 till 2017 tjänstgjorde i partiets ständiga kommitté för politbyrån, det högsta styrande organet i Kina. Hon beskrev också att hon haft en ömsesidig till-och-från relation med Zhang.

Inlägget togs bort inom några minuter, men anklagelserna virvlade genom landets hårt kontrollerade internet, underblåst av anklagarens och den anklagades berömmelse. Det fick censorerna i Kinas stora brandvägg att agera.

Pengs anklagelser kunde inte bekräftas.”

Zhang gick i pension 2018, när de två, enligt Pengs berättelse, återupptog ett förhållande, som hade börjat när han tjänstgjorde i Tianjin, vilket skulle ha varit mellan 2007 och 2012. Hon sa att han först hade närmat sig henne efter att ha bjudit in henne att spela tennis med honom och hans fru.

Peng Shuai påstod aldrig att ett ”övergrepp” ägde rum. New York Times hittade på det!

En fullständig engelskspråkig översättning av Peng Shuais Weibo-inlägg finns här.

De började ha sex, i samförstånd, för ett decennium sedan och den affären fortsatte ett tag, tills mannen blev befordrad till medlem av politbyråns ständiga kommitté i Peking.

Men han hade inte glömt Peng Shuai och så fort han gick i pension kontaktade han henne igen och de upptog sitt förhållande.

Zhang Gaoli och Peng Shuai hade en flera år lång affär. De älskade varandra. Men efter tre år bröt de upp. Peng Shuai har svårt att komma över det. Timmar senare gör hon ett offentligt inlägg om problemet, som hon, minuter senare, raderar. Det är allt.

Det finns inte heller några bevis för, vilket Times insinuerar, att det, något pinsamma inlägget, togs bort av en censor och inte av Peng Shuai själv.

New York Times hittar på.

Berättelsen gick sedan runt i andra ”västerländska” medier.

Till ingens förvåning har Peng Shuai sedan dess undvikit offentligheten. Men det uppmuntrade bara en fortsättning på det ”västerländska” mediaangreppet.

Tio dagar senare uppmanade Steve Simon, VD för WTA Tour, kinesiska myndigheter att utreda anklagelser om sexuella övergrepp som den kinesiska damtennisstjärnan Peng Shuai riktat mot Zhang Gaoli, en tidigare vice premiärminister i Kina.

Simon krävde också ett slut på den officiella kinesiska censuren i ämnet och föreslog att Touren skulle överväga att inte längre göra affärer med Kina om den inte fick se ”tillbörliga resultat”.

”Självklart visade hon ett enormt mod när hon gick ut offentligt”, sa Simon om Peng. ”Nu vill vi se till att vi går vidare till en punkt där en fullständig och transparent utredning genomförs. Allt annat tror jag skulle vara en förolämpning mot, inte bara våra spelare, utan mot alla kvinnor.”

Men snälla nån, vad finns det att undersöka om en relation i samförstånd mellan en framstående man och en framstående kvinna i Kina? Inget såklart, men snart kände alla med ett namn inom tennis att de var tvungna att delta. WTA släppte till och med ett uttalande på sin hemsida

17 november svarade Peng Shuai på Simons påståenden med ett e-postmeddelande som hon också offentliggjorde:

CGTN Europe @CGTNEurope – 17:32 UTC · 17 november 2021

E-postmeddelandet lyder så här: ”Nyheten i det där meddelandet [från WTA], inklusive anklagelserna om sexuella övergrepp, är inte sanna. Jag är inte försvunnen, och inte heller finns det någon risk för mitt välbefinnande.”

 

I mejlet ber Peng Shuai också, klokt nog, om att i förväg få bekräfta ytterligare WTA-uttalanden om henne själv. Något som borde ha stått klart från början.

I sitt mejl bekräftar Peng Shuai uttryckligen att det inte finns några anklagelser om sexuella övergrepp. The Times har inga bevis för att ”e-postmeddelandet, som påstås ha skrivits av Peng själv”, inte skrevs av henne själv. Varför antyder man det?

The Times har lagt fram exakt noll bevis för att något ”övergrepp” har ägt rum. Peng Shuai har aldrig påstått att någon ”övergrepp” hände. Hon förnekade det sedan uttryckligen. Men Times ”gör så att nyheterna passar in i den bredare politiska kampen”. Dess mål i den kampen, med stöd från Mr. Simon, är Kina.

Den internationella ilskan över Pengs påstådda men icke existerande anklagelse har brutit ut bara veckor före en stor händelse i Kinas kalender – vinter-OS i Peking. Den kinesiska regeringen står nu inför en ny eldstorm av kritik av dess beteende, vilket har lagt bränsle på uppmaningarna till en diplomatisk och kommersiell bojkott av spelen.

 

Föregående artikelPolen, Rumänien och Litauen dömda för att ersätta CIA-offer
Nästa artikelDagens begravning…
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

19 KOMMENTARER

  • Synpunkter från den kände Kina-kritikern på Taiwan, Kina-hataren säger andra. Än större spekulationer.

   • ”Kina-hataren säger andra” – så vart har din älskling ”Karl Wang” tagit vägen? Hans blogg har legat stilla ett bra tag och inga nya inlägg här på länge. Kanske fick han inte det gensvar han hade önskat och gav således upp sin påverkanskampanj.

    Han om någon har varit ute efter Jojje Olsson, ägaren av sidan Kinamedia länge nu.

    • Kommentator, icke-älskling – gör väl som andra. Kommenterar då han vill. Finns kommentatorer som efter stort flit gör en paus och återkommer.

   • Om Jojje Olsson är Kina-hatare? Enbart ifall man sätter likhetstecken mellan Kina och dess kommunistiska parti. Men det gör väl ingen upplyst människa?

    • Att det finns likhetstecken mellan Kina och kommunistpartiet, det gör det faktiskt på sätt, men inte som de flesta i väst inbillar sig. Kinas nio ”partier” drivs inte från toppen av en enväldig, ofta autokratisk, ideologisk och diktatorisk partistyrelse som de svenska partierna. Kommunistpartiet, som egentligen borde översättas till ”Allemansrörelsen”, grundades som en ”revolutionär folkrörelse” 1921 på initiativ av en kvinna, Soong Ching-ling, 宋庆龄, (1893-1981), och en mycket aktiv folkrörelse har det förblivit till denna dag som drivs underifrån. Hon blev Kinas de facto ledare, både före och efter 1949, och efter sin död hedrades med titeln, ”Hederspresident för Folkrepubliken Kina”. Det går omkring 10 innevånare på varje medlem i kommunistpartiet. Deras uppgift är att som förtroendepersoner genom etablerade kanaler kommunicera folkviljan uppåt till regeringen. Det sammanställs på olika nivåer, så när XiJinping håller tal är det inte hans idéer han talar om utan utan vad han verkligen säger är en återkoppling, vi har hört er, så här uppfattar vi att ni vill ha det och då gör vi så. Västerlänningar tror att det är XiJinping som driver allt detta, för upp-länkarna syns inte utåt. Det är bara så enkelt att hundratals miljoner hjärnor skapar bättre och fler lösningar och framsteg än en enda. XiJinping framställs ofta i väst som någon slags genialisk diktator, men 2012 var han helt enkelt rätt man, på rätt pålats, vid rätt tid, med rätt inställning. Internet kombinerat med en ny generation ungdomar hade rivstartat förändringar, medan de gamla kadrerna slet sitt tunna hår och visste inte hur man skulle hantera förändringarna. XiJinping är väldigt folklig och har tillämpat den över 2,000-riga konfusianska regeln, den som skall leda ett folk måste lära sig att följa dom. Om det inte sker vänder sig folket mot ledaren och avsätter ledaren. Europa och Sverige är ju just nu ett levande exempel, covid passen och restriktioner.

   • Har ni glömt Udo Ulfkotte, Köpta journalister (Gekaufte Journalisten). Vid sådana här tillfällen glider dessa köpta journalister kvickt ut från under sina stenar, tydlig identifierar sig genom sina åtgärder och fabricerade historier. Typiskt Expressen. Hur känner man igen en ond skallerorm, uppträdande och ljudet. Dom har betalt för att ljuga, fabricera och sprida falska rykten och trakassera och förtala de som klassats som oliktänkande. Deras stora herre i väster betalar bra för väl utfört arbete. Gui Minhai var en, men inte frivilligt, och han tjänade över 10 miljoner på kort tid. USA betalar bra. Han visste mycket väl att en avskedsansökan från det jobbet även kallas dödsattest. Därför flydda han till Kina för skydd, annars hade han blivit en ny Udo Ulfkotte, som förmodat mördades av CIA när han ville hoppa av. Gui Minhai har i Kina hört av sig. Tydligen har han det bra, lever ett ganska normalt men restriktivt liv, och samarbetar med Kinas SÄPO för att släcka ner USAs omfattande propaganda och industrispioneri i Kina, vilket har varit framgångsrikt. Inte underligt att USA desperat vill ha ut honom så han kan tystas. Även jag har råkat ut för rekryteringsförsök och blivit hotad. Jag håller ordentligt avstånd från dessa kurrar. Dom har mycket stora och farliga resurser bakom sig. Tänk Ulfkotte, Assange, och Jeffrey Epstein. Sök på ”Clinton bodycount”,

  • Guten morgen Sino-fober. Här är ett bidrag till ert Hata Kina söndags seanser. Var så goda ”go bananas on the Chinese high peed trail”: https://www.youtube.com/watch?v=zkMnxJF22O8

   En nyhet som påverkar många: USA sätter apartheid israels lömska spyware Pegasus på sin säkerhetshot lista.
   OBS: denna nyheter är inte fejkad såsom t ex ”sexaffär med tennis stjärna”.
   https://sputniknews.com/20211103/israeli-spyware-developer-alarmed-by-inclusion-into-us-list-of-security-threats-1090459141.html

   Det florerar även rykten om att Netanyahus fru vänstrade med en av hans livvakter (en ung muskulös kille under 30), men som alltid när det gälelr sionsiterna är det svårt att veat vad som är fejk och ick fejk

  • Å ena sidan har vi på MOA bloggen en hänvisning till en översättning till inlägget med flera personer som diskuterar detaljer av översättningen.

   Å andra sidan har vi absolut inget som helst bevisning men massor av anklagelser.
   Här uppträder hon i person https://twitter.com/HuXijin_GT/status/1462223089119338498
   Det finns ett mejl från Peng Shuai där hon hävdar att hon är ok och att alla uttalanden/påståenden av WTA som berör henne bör fortsättningsvis bekräftas av henne vilket hittills inte har gjorts.
   Men kinamedia påstår att hon inte är kontaktbar.
   Kinamedia hänvisar inte till någon fejk eller påstådd sann version av originalmeddelandet utan länkar bara till uttalanden av olika kända personer om ”nyheten” som skulle på något sätt ge mer trovärdighet till anklagelserna.

   Men L självklart ifrågasätter trovärdigheten av den första gruppen.

  • Delad kärlek är värst, särkilt när frugan är med 🤣
   thttps://www.moonofalabama.org/2021/11/new-york-times-invents-sexual-assault-case-to-blame-china.html#more

   • Vad journalister i väst har skrivit hänger helt enkelt inte ihop. Så fungerar folk inte i Kina. Påståendet att han skulle ha våldtagit henne medan hans fru fanns i huset eller stod utanför dörren är lika trovärdigt som att påstå att Magdalena Andersson bedriver storskalig narkotikaförsäljning från riksdagshuset. De som känner kvinnors inställning till deras mäns eventuella intima kontakter med andra kvinnor vet att ordval som argsint, ilska, ursinne, eller raseri väger lätt. I Kina talar män om verbal avrättning eller verbal arkebusering. Min egen uppfattning är att det aldrig var några sexuella kontakter, utan en ”sugerdaddy” och platonisk relation.

  • Jag har hennes ursprungliga inlägg på kinesiska på min dator. Där finns inga anklagelser om oegentligheter. Dom uppstod på New York Times. Se vidare mitt längre inlägg på tråden.

 1. Rolf mejlade mig och bad att jag skulle kommentera. Anledningen till att jag inte syns mycket är att tiden inte räcker till. I veckan har jag haft flera mycket skarpa brevväxlingar med flera tidningar, och även fått lätt förtäckta hotelsebrev från journalister. På SVT ligger nu ärendet hos VD och ansvarig utgivare. Vad som verkligen har hänt är att baserat på lösa rykten, rykten som nu bevisats falska, har svenska journalister invaderat två personers privatliv, och i sensationssyfte hängt ut deras mest intima personliga angelägenheter. Förtal eller värre. Vidrigt. I Kina är det åtalbart, Kinas privatlagstiftning är den strängaste i världen, och journalister, även utländska, är inte undantagna. Dom kan åtalas i Kina även om dom inte är närvarande. Kina har även ett 50-tal utlämningsavtal med andra länder. Straffsatserna ligger på 3 år fängelse. Om duress (tvång), utpressning eller hot finns med ligger straffsatserna på över 10 års fängelse. Journalister är inte undantagna.

 2. Vad som har hänt är detta. Detta inlägg upptäcktes och det är formulerat som en hämndaktion, att hänga ut någon i Metoo-stil för att bestraffa och förtala någon. Att på så sätt ta lagen i egna händer och bestraffa genom att sprida rykten är kriminellt i Kina, det jämförs med fysiskt våld som hämndaktion. Det faller under allmänt åtal, och polisen har inget val, man måste utreda.

  Misstanken föll på Peng, det var ju hennes blogg. Vad som då händer automatiskt är, den misstänkte isoleras och får alltså inte kommunicera med någon, inte varken åklagare, försvarare eller vänner och familj. Detta för att ingen skall kunna påverka den misstänkte, genom till exempel hot, eller att den misstänkte skall kunna fabricera falska bevis eller skapa falska vittnen. Detta är standard praxis i Kina. Det finns tre sätt att isolera, isolering i hemmet, i speciella häktningshotell, vilka journalister kallar ”svarta fängelser”, eller som i Sverige i häktningsceller i fängelser. Förundersökningen av polisen sker under mycket strikt sekretess. Ingenting, inklusive media, tillåts påverka polisens utredning. Därför har Kinas media inte publicerat något. Dom är i lag skyldiga att inte göra något som kan påverka polisutredningen. IT bolaget har förstås skyldighet att omedelbart radera. Ingen skillnad från Sverige. Detta är alltså inte någon fråga om varken censur eller försvinnande. Man har bara gjort vad lagen kräver, alltså startat en polisutredning, isolerat den misstänkte, raderat meddelandet, och media har tystnat. Allt vad lagen kräver. Censur i Kina avskaffades långt innan den avskaffades i Sverige 2011, men i Sverige pågår censur fortfarande, men med andra metoder.

  Hon var alltså inte alls försvunnen. Eftersom hennes fans var oroliga lät polisen henne skriva ett meddelande, att hon var OK och anklagelserna var lögn. Eftersom hon inte var tillåten att kommunicera själv sände polisen meddelandet.

  Hon hävdade att hon inte skrivit meddelandet, alltså måste någon ha hackat sig in. På internet finns massor av loggar, buffertar, Port usage och annan statistik, och IP adresser som ligger kvar. Att hacka sig in på en blogg är mycket enkelt för den som har verktygen och kunnandet. En 12-årig pojke hackade region Gotland tidigare i år på 30 minuter.
  https://www.friatider.se/region-gotland-kraver-12-aring-pa-27-miljoner

  Det visade sig mycket riktigt att sajten hade hackats, och de tydliga spåren gick mot USA. Vi som varit med länge inom IT vet alltför väl att USA har en mycket omfattande verksamhet att hacka, spionera och bedriva industrispionage med statligt avlönade skickliga hackare. Det var alltså tydligt att USA hade hackat sajten och lagt in inlägget eller modifierat ett tidigare inlägg. Detta förfarande är vanligt av USA, det är välkänt inom kvalificerade IT kretsar, och avsikten är väl tydligt. En typisk aktion för att starta media drev för att dra Kina och Kinas folk i smutsen. Hennes berättelse var alltså styrkt och polisutredningen avslutades och las ner, och hon friades från isolationen.

  Nu är Peng tennisspelare, inte aktivist eller debattör, och hon har tydligt fått hjälp och stöd av vänner i hennes omgivning, bland annat av erfarna personer inom media. Varför inte. Hennes fans stöder henne starkt.

  Eftersom Kina förmodligen har världens striktaste privatlagstiftning kan polisen inte offentliggöra utredningen, och samtidigt måste media vara mycket restriktiv i sin rapportering. Däremot läcker information ut lätt. Det är alltså helt annorlunda mot Sverige där vilda västern och djungelns lag gäller och inget mediaansvar behövs, och media rått och obehindrat utnyttjar folks mest privata angelägenheter för att skapa sensation och sälja tidningar.

  • Assange är ett mycket bra svenskt exempel. Folk har redan glömt bort, bl.a.: en åklagare som bryter mot ”tystnadsplikten”, #prata om det (organiserad hatkampanjen mot Assange) och ”sjutegsmodell för laglig hämnd”

 3. Vad är detta för fiasko? HELT häpnadsväckande är bara förnamnet. Men vad håller alla dessa på med. Detta är redan längesen över och begravt. Detta teater har pågått i flera månader nu från hösten ju. Så sent som förra veckan, inför starten på OS så var denna”nyhet” över hela publik service och DN. VARJE gång näms detta dag efter dag i veckan.

 4. Detta fake News i sej själv är en STOR nyhet,även om ett fiasko sådant. Detta fake News som pågått i månader nu borde DN och publik service ta tag i nu,det är ju helt otroligt hur ALLA ”traditionella medier”gått på detta fake News. Kanske då man får någon enstaka procent av förtroende tillbaka också. Får se om någon på DN eller publik service nappar på detta, även om det verkar HÖGST nej att man skulle detta

 5. Ett år har gått, nu vet vi mera. Jag ser detta mediadrev mot Peng Shuai som en allvarlig och mycket grov överträdelse av mänskliga rättigheter. Detta är samma slags packdrev av västerländska journalister inom USA klanen som i fallet Benny Fredriksson, som journalister som bekant drev i döden. Ingen hålls ansvarig för dråpet. Journalister har ett eget privat rättsväsende med egna domstolar.

  Jag har en kopia av hennes ursprungliga inlägg på kinesiska på min dator, och där finns inga som helst anklagelser om övergrepp. Dom uppstår mirakulöst i den amerikanska översättning på engelska av New York Times.

  Detta är inget annat än en av de mest vidriga utnyttjandena av en persons mest känsliga privatliv för att skapa och driva propaganda i vinstsyfte och för politisk vinst. Typisk nog, ingen hålls ansvarig.

  Journalister har igen i packdrev förstört en människas liv och i praktiken stoppat hennes tennis karriär. Allt för politiska och vinstsyften. Vi skall även komma ihåg att polisen i Kina utredde fallet, och utredningen las ned. Det fanns inget som styrkte något olagligt.

  Översättningen på New York Times är inget annat än en förfalskning, och en mycket grov sådan.

  När får vi lagar som journalister kan hållas ansvariga under. Megan Markle drev en rättegång mot
  den engelska Tabloiden The Mail on Sunday för förtal, och vann. Tabloiden dömdes att betala USD 1.88 miljoner (SEK 17 miljoner).

  Meghan Markle is accusing British tabloids of making up ’untrue’ stories about her
  Meghan Markle anklagar brittiska tabloider för att hitta på ”osanna” historier om henne

  https://www.insider.com/meghan-markle-suing-british-tabloids-court-papers-stories-taxpayers-money-2019-11
  https://www.usatoday.com/story/entertainment/celebrities/2021/02/11/duchess-meghan-wins-privacy-lawsuit-versus-tabloid-over-letter-father/6720898002/
  https://www.scmp.com/news/world/europe/article/3161115/meghan-markle-gets-front-page-apology-british-tabloid
  The Mail on Sunday was ordered to print the apology after publishing parts of a personal letter she wrote to her father soon after marrying Prince Harry A judge previously ruled that the publisher must pay 90 per cent of the Duchess of Sussex’s US$1.88 million legal expenses

  (om ni inte kommer förbi SCMP Paywall har jag hela artikeln på min dator)

  Det är bara att de flesta av oss har inte sådana pengar i madrassen, så media och journalister klarar sig helt undan ansvar.

  ”Ju längre de [The Mail on Sunda] drog ut det, desto mer kunde de förvränga fakta och manipulera allmänheten (även under själva överklagandet), vilket gjorde ett enkelt fall utomordentligt invecklat för att generera fler rubriker och sälja fler tidningar – en modell som belönar kaos över sanning ”

  Nu gör media exakt samma sak med Peng Shuai. Olagligt publicerar hennes inlägg. Detta är nu ett fall med prejudikat.

  Vad vi iakttar på svenska media är inget annat än en parasitering i vinstsyfte på en människas mest privata liv, och det med grovt förfalskad information. Grövre än fallet Megan Markle.

  När skall vi få lagstiftning som möjliggöra att hålla, inte bara ansvariga utgivare, utan även oligarkerna, medie-baronerna/ägarna, och individuella journalister personligt ansvariga för sina handlingar, utan att behöva spendera 17 miljoner. Varför inte tioåriga fängelsestraff, livstid yrkesförbud, och att göra dom personligt ekonomiskt ansvariga för sina handlingar.

  Journalister och media har blivit en terror-klan där dom själva stiftar sina egna lagar och driver sina egna domstolar. RUG, Reporter Utan Gränser, har med propaganda etablerat sig som en global kvasi-myndighet som graderar länder i ett index för pressfrihet. Ju mindre ansvar och lagar, ju mer man kan ljuga, förfalska, skada och terrorisera, ju högre upp på skalan. I praktiken talar vi om en global ord-vig terrormaffia, mot vilken vi idag har mycket lite skydd. Kina har åtgärdat detta, så nu vågar individer i samhället yttra sig och säga sin mening utan risk för överfall, packdrev och att få sina liv förstörda, eller värre, drivas till självmord.

  Som så ofta är det Bonniers och DN som leder packet. Låt oss stoppa dessa förföljelser.

  • Ni kan ju själva tänka er följderna för t ex AB om de började skriva sanningen om vad som händer i Ukraina som exempel! Presstödet skulle dras in och alla journalister som inte behövde skriva efter CIA:s direktiv skulle snabbt få sparken! Och detta gäller alla fulmedia i Sverige som verkligen inte är fria från sina ägares direktiv eller den svenska regimens påtryckningar!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here