Dagens begravning…

33
2352
Massgraven där 800 offer för Kievregimens krig mot Lugansks befolkning är begravd. ”Vi glömmer inte och vi förlåter inte.”

 

Ingress: Jan-Olf Rönn skrev i sin alltför litet uppmärksammade bok ”Utan media kan du inte start krig” 2010 att ”MSM skapare en ofullständig och till stor del falsk bild av vad som händer”….”Det i särklass vanligaste sättet att inte ”ljuga” är att inte berätta.”…”På mediespråk kallas denna utelämnade information ”Begravningar”.

Stämmer väl idag tycker jag. Tänk på statskuppen i Kiev mot folkvald president i februari 2014, eller på svenska medias tigande om USA:s stöd till terroristorganisationer.

Rolf Nilsson har kontaktat Sveriges Television två gånger i en fråga:

4 feb. 2022 kl. 18:56 skrev han ”Jag har hittat fel i artikeln ”Emanuel Macron till Moskva för att träffa Vladimir Putin – ska medla om Ukraina”
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/frankrikes-macron-till-moskva

Kommentar:
I. Ni skriver ”sedan Ryssland under vintern mobiliserat tiotusentals soldater längs gränsen till Ukraina”, vilket är omtvistat då det handlar om satellitbilder som ibland möjligenvisar trupper vid sina ordinarie förläggningar eller trupper som är en bra bit från gränsen. vVad ni utelämnar är hur många soldater Ukraina mobiliserat utmed gränsen till Donbass och till Ryssland. Vore en intressant uppgift. Jag hittar den inte på nätet heller, av någon anledning verkar ingen vilja skriva om den, men vi vet ju att befolkningen i Donbass fortfarande utsätts för eldgivning då och då, samt att Ryssland också fruktar att Ukraina skall göra något som tvingar Ryssland att reagera för att på så vis tvinga fram sanktioner eller krig. Ni skriver inte heller om den möjligheten.

II. Nu (5/2) har jag hittat den uppgift ni inte förser oss läsare med:
https://www.rt.com/russia/541829-ukraine-army-deployed-donbass/
Enligt denna artikel, från den 1 december redan, har Ukraina placerat ut halva sin armé, över 100 000 man, vid gränsen till Donbass. Förståeligt om Ryssland tolkar detta som en förberedelse av en invasion av Donbass, i strid med Minsk-avtalet (som ni fortfarande vägrar att skriva om). En sådan invasion kommer förstås att mötas av Ryssland, därav deras truppförstärkningar och militärövningar. Denna information är viktig för oss som följer rapporteringen i SVT, eftersom den begripliggör vad som händer. Men ni är ihärdiga med att bara visa ena sidan av myntet, i strid med ert uppdrag om opartiskhet och objektivitet.

Föregående artikelTennisstjärnan Peng Shuai förnekar nu ÅTER anklagelser att hon utsatts för sexuella trakasserier och att hon försvunnit
Nästa artikelImperialismen och frigörelsestrategier i Mellanöstern.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

33 KOMMENTARER

 1. Ljuga är att inte berätta.
  Javisst, är det så.
  Jag blev glad. Kunde just inte bättre beskrivas.
  Alla förändringsivrare, framtidsoptimister, utopister m.fl. är specialister på just det här området därför det är en väg framåt men låt gå för en falsk sådan. Där vinsten med att ljuga och hyckla är större än att vara ärlig.
  Tråkigt nog blir och är många av folket likadana, förmodligen samma andas barn, vilket gör att samhället för de som inte tillhör kategorin kan börja kännas outhärdligt.
  Det är i den här miljön som ”alternativa” mediekanaler kan växa sig starka och jag såg häromdagen att Sverigedemokraternas mediekanal Riks nu har över 40 miljoner visningar.
  Det är faktiskt respektingivande för en mediekanal som står helt utanför det politiska och kommersiella etablissemanget där vi ofta tvingas på ”informationen” så fort vi öppnar upp någon form av elektronisk media-apparat.

  Lite komiskt i sammanhanget är att det som idag kan klassas som ”alternativt” förr ägdes av den radikala vänstern men som idag helt övertagits av den konservativa högern.
  Det mesta ”alternativt” är idag borta från den radikala vänstern som med framgång anslutit sig till det politiska etablissemanget där de välkomnas så länge de kan tyglas till frågor om identitet.
  En anslutning till ett etablissemang där kapitalism och Fri marknad följde med gratis på köpet.

  Den nya Vänsterledaren har fått en annan idé så här lagom till höstens val men enligt den högernationella webbtabloiden Fria Tider så verkar idén inte falla i smaken på alla Vänstern entusiaster mer eller mindre numera fast anslutna till det politiska etablissemanget med bestämd distans från alla ”alternativa” idéer.

  https://www.friatider.se/dadgostar-overkord-v-ska-fortsatta-fokusera-pa-antirasism-och-feminism

 2. Det är just detta sedan starten som varit mer än VIDRIGT. KORKAT och VIDRIGA propagandan och desinformation tvärsigenom, TROTS att man VET läget. Detta har egentligen börjat från våren förra året,men eskalerat HELT efter sommaren sedan hösten nu. Gått halvår fan nu med dessa propagandan och desinformation. Varför inte någonstans och någonsin förmedla detta och vara ärliga fan? Det går inte vecka sedan förra året där begravningar hålls på Donbass regionen,där Donetsk och Luhansk ofta hållt även massbegravningar med 10tal civila mördade så ofta av Ukrainas armé. ALDRIG nåt om det heller, TROTS att finns hur mycket som helst på Youtube om detta. Flera hundra civila har blivit mördade såhär av Ukrainas armé från förra året utan ETT ord om det. Det är ärligt talat VIDRIGT hur man ständigt rapporterat om detta sedan våren 2021. Det är ju fan helt OTROLIGT att ALDRIG nämna alla dessa morden någonstans och någonsin

 3. Såg för övrigt ytterligare en rubrik och artikel på DN idag,där det stod klart och tydligt att denna person var ryska oppositions politikern som rubriken. Blev nyfiken att kanske man seriöst valt att hitta en av dom riktiga oppositionens politiska ledare för en intervju för en gångs skull. Antingen kommunist partiet som varit störst många år nu,eller någon annan av övriga som finns. MEN det visade sej vara en ung tjej tror i tidiga 30årsåldern som INTE alls är någon oppositions politiker. Det var en väninna, eller en bekant till den landsförrädaren Navalny. Så jag slutade läsa den helt direkt. Falsk propaganda och desinformation. Varför inte bara nångång intervju en av dom riktiga oppositionens politiska ledare? För man vet att majoriteten av dessa har INGET till övers för väst och EU,samma sak med befolkningen där majoriteten tycker samma sak om väst. Detta hållt på för länge nu,man döljer ständigt Ukrainas alla VIDRIGA brott och mord mot Donbass regionen. TROTS att man VET detta sedan längesen. ALDRIG har man rapporterat om detta någonstans. Det hålls ständigt nya begravningar där. Och trots att lokalbefolkningen där och i närliggande områden upprepat sagt läget som den är,åt den där korkskallen Bert Sundström också,så har han jämt också undanhållit detta. Bert Sundström vet och sett läget, men ändå kör han på det publik service vill höra som den korkskallen han är. Det bör ju rapporteras åtminstone lite om detta och alla brott och mord som begåtts av Ukrainas armé. Men ALDRIG något och INGET alls finns. Det är GALET hur VIDRIGT propagandan och desinformation blivit,och varit senaste åren

 4. Såg för övrigt ytterligare en rubrik och artikel på DN idag,där det stod klart och tydligt att denna person var ryska oppositions politikern LEDAREN som rubriken. Blev nyfiken att kanske man seriöst valt att hitta en av dom riktiga oppositionens politiska ledare för en intervju för en gångs skull. Antingen kommunist partiet som varit störst många år nu,eller någon annan av övriga som finns. MEN det visade sej vara en ung tjej tror i tidiga 30årsåldern som INTE alls är någon oppositions politiker. Det var en väninna, eller en bekant till den landsförrädaren Navalny. Så jag slutade läsa den helt direkt. Falsk propaganda och desinformation. Varför inte bara nångång intervju en av dom riktiga oppositionens politiska ledare? För man vet att majoriteten av dessa har INGET till övers för väst och EU,samma sak med befolkningen där majoriteten tycker samma sak om väst. Detta hållt på för länge nu,man döljer ständigt Ukrainas alla VIDRIGA brott och mord mot Donbass regionen. TROTS att man VET detta sedan längesen. ALDRIG har man rapporterat om detta någonstans. Det hålls ständigt nya begravningar där. Och trots att lokalbefolkningen där och i närliggande områden upprepat sagt läget som den är,åt den där korkskallen Bert Sundström också,så har han jämt också undanhållit detta. Bert Sundström vet och sett läget, men ändå kör han på det publik service vill höra som den korkskallen han är. Det bör ju rapporteras åtminstone lite om detta och alla brott och mord som begåtts av Ukrainas armé. Men ALDRIG något och INGET alls finns. Det är GALET hur VIDRIGT propagandan och desinformation blivit,och varit senaste åren

  • Vad är din förklaring, varför begravar de ALL sanning speciellt just gällande detta området Donetsk+Lugansk?

   mvh …
   /AK

 5. Ja, ljugandet har verkligen blivit en samhällsfarlig pandemi. Det är ju inte bara i Sverige det ljugs.
  Numera kan makthavare säga alldeles uppenbara lögner utan att bli ifrågasatta. Journalister sägs vara utbildade på kritiskt tänkande och källkritik, underförstått att andra människor inte klara av detta. Trots det är det gräsrötterna som ser när kejsarna är nakna.
  Men de uppenbara lögnerna är nu en del av vår offentlighet. De förekommer överallt. Går man förbi en korvkiosk marknadsför de ”hemlagat mos”, och i de politiska samtalen och myndighetsutövandet samt i reklamen är det ständigt lögner.
  Jag tror inte det är sunt att låta lögner prägla all mellanmänsklig kommunikation i ett samhälle. Där har Sverige och världen en verklig grogrund till urholkad, med rätta urholkad, tillit.

 6. DN och Bonnier propagandan spinner hårt på Hitlers OS 1936, och skriver (Rubriken)
  ”Marianne Björklund: Politiken går som en röd tråd genom Peking-OS”
  Och det gör den, läs bara på DN, bara att på Hitlers tid var det arrangören som stod för politiken, men i dagens Peking är det USA lakejerna, stövelslickarna, som står för politiken. Västvärlden är utsatta för en otroligt intensiv USA kampanj att försöka nedvärdera och ljuga om Kina och Kinas folk, precis som en gång i Tredje Riket, bara att idag är det ett annat folk som är måltavlan. DN skriver en synnerligen otäckt förfalskad och förvrängt reportage om att polisen besöker. (Rubriken)
  ”Torbjörn Petersson: Bjuden på te hos polisen en kinesisk paradgren”
  men artikeln förtiger att det är så Kinas obeväpnade polis arbetar, man arbetar mycket nära folket för att förebygga brott. I Kina är polisen en del av och en service i samhället och är alltid välkommen i hemmen. Polisen håller mycket nära kontakt med samhället. Inga militära stridsoveraller, inga militärkängor på fötterna eller en Glock pistol på höften.
  DN missar inte ett tillfälle att dra Peng Shuai i smutsen, och det är samma drev personförföljelse som drev Benny Fredriksson i döden. Journalister bryr sig inte, för dom finns inget människovärde att respektera hos deras offer. (Rubriken)
  ”Marianne Björklund: Intervjun med Peng Shuai lämnar många frågor obesvarade”
  Jag har hennes ursprungliga inlägg på min dator på kinesiska, och där finns ingen som helst anklagelse om våldtäkt. Den har uppfunnits av journalister, och som all propaganda repeteras ändlöst, i hopp om att skapa en falsk sanning. Denna artikel är falsk, Hitler-journalisten Julius Streicher kunde inte ha skapat mer aggressiv propagandan.
  SVT har gått så långt att man driver en ren kommersiell kampanj med ett tiotal propagandan artiklar för att främja Facebook mot TikTok. Det är kommersiell verksamhet, men att anmäla till Granskningsnämnden är väl lönlöst. (Rubrik)
  ”Forskare: Tiktok del av Kinas auktoritära maktutövning”
  Att Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp, etc är del av USAs auktoritära maktutövning, massövervakning och propagandan system mörkas naturligtvis omsorgsfullt.

  • En fråga till Marianne Björklund. Var är Julian Assange? Varför skriver du inte om det? Jag är ute i det fria. Han sitter i den värsta fängelset i lill-Britannien. Hur kommer det sig att ni inte är intresserade av den politiska fången?

   En fråga till Pjotr Wolodarski. Var är Julian Assange? Varför skriver du inte om det? Jag är ute i det fria. Han sitter i den värsta fängelset i lill-Britannien.Hur kommer det sig att ni inte är intresserade av den politiska fången?

 7. Vilhelm Moberg ägnade en stor del av sina sista 10 år åt att skriva folkets historia: Förrädarland, Min Svenska Historia. Han ville dra fram den ”utelämnade historien” och skriver i sin sista bok, Otrons artiklar, som kom ut bara några månader innan han valde att gå i vattnet:
  ”Hur tillgår historieförfalskning? Svaret är: genom urval och utelämning… Inte därför att det som står där (i nya tidens historia) skulle vara felaktigt eller oriktigt, utan därför att det finns så mycket som inte har fått komma med… Genom detta utelämnande blir bilden av det förflutna förfalskad för oss”

  • Precis, jämför den största lögnen i mannaminne och där det utdöms fängelsestraff av 20 fegregeringar om det avviks från ’narrativet. Superlögnen har också lagt grunden för giftlögnen mot mänskligheten, och som vi nu lever i

 8. Såg att Rolf N. hade länkat till en artikel i RT, det skall man nog akta sig för då fnyser de bara åt vad man skriver. Skall man hoppas på att SVT skall lyssna till ens åsikter så måste man försöka hitta någon annan tidning att hänvisa till, ex. ”The Guardian” m.fl. The Guardian har ju i alla fall till skillnad från de stora medierna i Sverige tagit upp artiklar om nynazister i Ukraina, och ungdomsläger där personalen är nynazister och inslag av träningar som påminner om Hitlers jugend.

  Journalister på BBC åkt till Ukraina och spelat in dokumentärer om hur nynazister styr administrationen där, och visat deras kriminella framfart vilket naturligtvis inte Bernt Sundström eller Elin gjort, som är korrar för SVT och som varit i Ukraina. Deras Ryssland korre Bernt Sundström har övertygat dem om hur RT sprider ”fake news ”till hela omvärlden, och även att de skriver lögner om Sverige till det ryska folket De hade gjort ett program som de annonserade så stolt: En exklusiv intervju med chefredaktören på RT och Bernt Sundström intervjuar.. De hade fått göra denna intervju med löfte om att ingenting som sades i intervjun fick klippas bort eller redigeras. Denna intervju sparade jag på min dator, men det går inte längre att komma in på den. SVT tog nog bort den illa kvickt då Bernt Sundström framstod som en dummerjöns bredvid denna smarta och skärpta chefredaktör, som satte honom på plats.

  Den farligaste desinformationen står dock Wikipedia för, då deras information når hela världen och människor litar helt på den informationen. Många kommentatorer här på denna blogg brukar också hänvisa till Wikipedia för att styrka sanningen i vad de säger.

  På deras sida för att donera pengar till dem står det: Vi är en ideel organisation som är beroende av donationer för att hålla oss online och blomstra. Wikipedia är en plats att lära sig inte en plats för reklam. Wikipedias hjärta och själ är en gemenskap av människor som arbetar för att ge dig obegränsad tillgång till pålitlig, neutral information.Tack  Jimmy Wales Wikipedia grundare

  Vad står det om Eva Bartlett som har mest information om Syrien och med mycket fakta som hon bland annat varit i UN och redovisat: Jo det står att hon är en aktivist som propagerar med användning av konspirationsteorier i samband med Syrienkriget, speciellt när det gäller Vita Hjälmarna. Hon skriver kommentarer till RT;s hemsida (detta anses också vara ett bevis att man producerar ”fake news”). Hon är med i en desinformationskampanj med syfte att minska Assad-regeringens ansvar för urskillningslöst dödande under kriget. Så fortsätter svartmålningen  av henne i hela texten. Detsamma händer om man slår på Vanessa Beeley, nästan identiskt med vad de skriver om  Eva Bartlett.

  Det är märkligt att ingen har vågat ställa upp i en öppen debatt med Eva Bartlett som hon efterfrågat. Hon är för kunnig med mycket fakta, så de klarar inte av det, men smutskastningen fortsätter. Undrar vem som är den största donatorn till Wikipedia.

  • Jag har ju varit så kaxig och trott att jag varit informerad, och pga denna tro även haft förtroende för Wikipedia. Så läste jag i förra veckans nummer av Nya Tider att Wikipedias medgrundare Jimmy Wales ingått i World Economic Forum’s systerorganisation Young Global Leaders. Vilket bekräftas av WEF: https://www.weforum.org/agenda/2009/06/nominate-your-social-entrepreneuryoung-global-leader/ Där finns fler intressanta namn med.
   Det vi måste förstå är att vi har helt blivit överkörda av kapitalisterna/globalisterna och deras intressen. Demokratin finns inte längre. De vi tror vara ”våra” politiker är köpta av dessa kapitalister/globalister. Steg för steg – de har redan kommit långt men inte så långt som de vill – kommer vi att vara helt i händerna på kapitalisterna/globalisterna. Den framtid som väntar är som den värsta dystopiska science fiction-roman om inte människor vaknar. Men jag tror människorna vill sova vidare tills mardrömmen blivit sann.

   • Jag tror man måste börja göra en förflyttning, från de stora sociala medierna som USA;s åsiktspolis kontrollerar och stänger ned när inläggen inte passar deras politiska bana.
    Många av de oberoende journalisterna eller bloggarna har börjat, men använder både twitter, facebook parallellt, eftersom de vill nå ut till många, så måste de sortera inläggen varefter de kan publiceras i tillåtna medier utan nedstängning. Valentina Ruslana som är förföljd av twitter polisen skriver nu bara på Telegram när det är känsliga inlägg som rör Ukraina, sedan skriver hon andra inlägg på twitter. Hon måste sortera.
    Jag tror man måste börja någonstans för att slutligen kunna gå över helt till de fria medierna som inte drabbas av åsiktspolisernas nedstängningar..

    USA-Bombing Av Demning I Syria I 2017. Kunne Utløst Massedrap.
    Denna artikel som var i GlobalPolitics infördes i en webbtidning i Norge: Antiglobalisten
    I de hittar man förslag på alternativa sociala medier som inte är kontrollerade av USA.

    Her er en liste over Sosiale Medier(SOME) samt hva antiglobalisten anbefaler å benytte. Denne listen blir jevnlig oppdatert.

    https://antiglobalisten.no/some/

    Følgende SOME eies av globalistiske institusjoner. Dem har et menings og ytrings-monopol som er veldig uheldig.

    Facebook
    Twitter
    LinkedIn
    whatsapp
    Instagram
    Alle google platformer. F.eks youtube

    Her er en liste over bedre alternativer som anbefales å bruke. Listen er i prioritert rekkefølge.

    Ruslana /Valentina Boshrova använder sig av Telegram när hon skriver om Ukraina, och jag har sett att flera andra också använder Telegram.
    Aaron Mate i Grayzone använder protonmail som de också rekommenderar som mailadress

    Gab.com
    Gab har en utrolig historie. Dem ble forsøkt stoppet av alle de store aktørene. Dem ble bannet fra alle app butikker som google og apple. Dem ble også stoppet i å bruke bankkontoer. Rett og slett bannet fra bankene, så dem måtte bruke alternative måter å overleve økonomisk på.

    Grupper og personer å følge på Gab:

    Donald J Trump (@realdonaldtrump)

    Parler.com
    Parler har noe lik historie som gab.

    Telegram.org
    Instant messenger 100% sikkert/kryptert. Vi har en egen gruppe på Telegram her

    MeWe.com
    Mulighet å oppgradere til premium for flere muligheter.

    Gettr.com
    Relativ nytt SOME. Startet av en tidligere talsman av Trump.

    Om noen anbefaler grupper til de enkelte SOME, send link i kommentarfeltet.

    • Jag antar att vår nya kulturminister Jeanette Gustafsdotter – som kommer från en position som vd för Tidningsutgivarna (svenska mainstreammedias lobbyorganisation), med ett kort inhopp, något år, som generalsekreterare Riksförbundet Sveriges Museer – kommer att se till att alternativa medier inte kommer att få något ekonomiskt stöd i framtiden. Ett sådant beslut ligger så otroligt rätt i tiden efter många års illvillig propaganda mot just alternativmedier. Utan alternativa röster kommer vår verklighetsbild att bli helt inskränkt och verklighetsfrämmande.
     Utan alternativmedia hade vi fortfarande trott på kompetensregnet och senare års invandrings positiva påverkan på svensk ekonomi och framtida tillgång på arbetskraft och pensioner.

     Mainstreammedia undviker jag. Och när Proletären ljög för andra gången om covidvacciner, trots min långa och upplysande skrivelse efter deras första lögn, sade jag upp den efter cirka 2 decenniers prenumeration.
     Proletären hade alla möjligheter i världen att bli något riktigt stort under Robert Mattiassons partiledarskap och Jenny Tedjeza som chefredaktör. Men troligen tyckte dagisfröknarna i partistyrelsen att den linjen dessa förde inte skulle få föras.
     Så nu får man förlita oss på nassepressen, som jag kallar dem. Man får se dem för vad de är – högerorgan – men där finns mycket info om maktförhållanden och annat som inte är politiskt korrekt och som mainstreammedia vill mörka.

     • Ja, det är en märklig tid vi lever i.
      Skolelever som tvingas ropa ”Allahu Akbar” och ligga på en bönematta vända mot Mecca, med flickorna längst bak i rummet. Naturligtvis gick DN direkt ut och försvarade detta och menade att det var bara ett sätt för barnen att lära sig om varandras kulturer. Det var bara det att de muslimska barnen inte behövde be till Gud som en del kristna barn fortfarande gör. Rollspel brukar man använda för att lära barn hantera svåra situationer, konflikter m.m.Jag tycker att man kan berätta för barn om olika religioner, och ge alla religioner samma utrymme och inte favorisera en religion på detta sätt, genom praktiskt utförande.
      Detta fick jag först läsa om i RT, sedan i lokaltidningen i Emmaboda och nu när jag skulle finna informationen så var det naturligtvis SD-kopplade Samnytt  som hade kvar länken.

      Jag minns då min son gick ut gymnasiet så fick de inte sjunga svenska nationalsången på avslutningen som de brukade, för de kan såra de invandrarelever som går i skolan. Eleverna protesterade genom att sjunga nationalsången hela dagarna i korridorerna. De var arga för att de inte fick vara stolta över att vara svenska medborgare och sjunga sin nationalsång.

      Många flyktingar som kommit till Sverige har också reagerat på detta och tycker att vi är konstiga eftersom de själva är stolta över sina kultur och sin nationalitet, och fortsätter säga att de är ex. somalier fast de sökt svenskt medborgarskap och i teorin faktiskt är svenska, men upplever sin identitet som somalier,
      De sa ofta till mig : Ni svenskar gör så och är si….., (till skillnad från oss invandrare.) Jag aktade mig noga för att ta efter deras beteende och säga samma sak till dem, som Jimmy Åkesson gjorde och blev helt utskälld när han sa: de är inte som oss.

      I många kommuner i Sverige slutade man också att gå till kyrkan och ha sin avslutning där, fast det bara var en avslutning utan några andra religiösa inslag, precis som man kan gå till kyrkan och lyssna på en konsert.
      Sedan är våra politiker som stora frågetecken över varför SD plötsligt får så många väljare med sig, de är helt i avsaknad av analytisk förmåga.
      Eftersom jag själv arbetat som myndighetsutövare i Sverige kan jag ge otaliga exempel på positiv särbehandling speciellt när det gäller bostadspolitiken i Sverige, som med rätta gör människor ilskna, när bostadsbristen är så stor.
      Jag lyssnade på en riksdagsdebatt där SD avslöjade att man tänkte lägga ett lagförslag att flyktingar skulle gå före alla andra i bostadskön i Stockholm, varpå när detta framställdes i dagsljus blev det pinsamt och övriga politiker backade snabbt, hade de drivit igenom detta förslag hade nog snabbt halva Sveriges befolkning röstat på SD.

      https://samnytt.se/elever-tvingades-utfora-muslimsk-bon-pa-arabiska-flickorna-forvisades-langst-bak-i-rummet/

 9. DN är ärligt talat VIDRIGA. Jag har INGET annat ord än VIDRIGT att beskriva dessa propagandan av DN som pågått så länge nu. För många idioter jobbar där,och redaktören polska Peter är bland dom värsta av alla dessa. Man intervjuar senaste åren unga ryska människor med jämna mellanrum också,där man jämt kallar dessa för oppositions ledare,när verkligheten är att dessa inte ens är politiker,eller sitter i ryska parlamentet. Senast igår igen,då var det en ung kvinna i 30årsåldern med RUBRIKEN oppositions ledaren,när det inte stämde alls,och kvinnan var en vän,bekant till den där rasisten Navalny. Varför ALDRIG intervju någon av dom som är oppositionens ledare/politiker. Publik service är EXAKT likadana. Nu imorse också irriterar man sej över en tweet av ett glass företag,där denna tweet uppmanar Biden att inte skicka soldater till EU,och att jobba för att minska på spänningarna istället. På NÅGOT sätt lyckades publik service göra hela detta”roliga”så negativt när man nu förmedlar det,och det syns hur man ansträngt sej, om man tittar på den. Nordstream2 är på tapeten igen, varje gång det nämnts alla dessa ONÖDIGA åren,heter det den KONTROVERSIELLA Nordstream2. Kontroversiellt för vem och vilka? För Usa och dess by här i Sverige. Det finns absolut INGET som man inte sagt och helt ljugit om Ryssland och Putin. Man skulle kunna tro att det vore omöjligt att bo i Ryssland som är ren diktatur med Putin i spetsen. Att Putin på riktigt är en galning likt Hitler,när han i själva verket varit helt tvärtom. Jag vet,eller är säker på att detta stör DN och publik service som fan ärligt talat, att Putin inte är någon fyllo,senil,korkad eller livsfarlig, har jag kunnat märka tydligt genom åren. Putin är,och varit utan att överdriva,en mycket stark stabil, intelligent,och påläst herre. Som gjort mycket för sitt land. Så som DN och publik service agerar och agerat dessa åren nu, saknar motstycke i hur VIDRIGT propagandan och desinformation ser ut. Man har demolerat ALLT som har med Ryssland att göra. Jag säger inte att Ryssland är perfekt,men personligen tycker jag Ryssland och Putin är,och varit bättre än väst med Usa i spetsen över alla aspekter. Dessa idioter på publik service och DN vill att Usa ska leda Ryssland,på samma sätt som man gör med EU. När jag läst detta många gånger genom åren,blir jag häpnad också över hur korkade dessa”journalister” är som skriver detta direkt,eller i någon form. Den Usa-ledda världsordningen? MEN Putin och Kina står i vägen. Putin och Kina förstör den regelbaserade världsordningen som leds av Usa sedan flera decennier? EU har stått ensidigt och eniga jämt med den Usa-ledda världsordningen? VARFÖR i helvete skulle Ryssland och Kina tillåta sina länder och befolkning ledas av världens största och vidrigaste krigsindustri dessa decennier,vart går detta ihop för dessa ledsna”journalister” Detta är20talet ju. Det ÄR 20talet, VARFÖR skulle Ryssland och Kina ge upp kontrollen över sina länder och befolkning,till världens värsta krigsbrottslingar? Det korkade EU kommer sjunka med den sjunkande skeppet. Tiden får visa hur mycket stryk EU får då. Usa är ett sjunkande skepp som äts upp inifrån. Vägen dit har redan börjat märkas nu

 10. Tänk att en glassfabrik har mer förstånd än våra stora media och våra politiker, och förstår vem det är som trappar upp konflikten, nämligen USA.

  Det är inte första gången som glassbolaget Ben & Jerry deltar i den politiska debatten. Nu gäller det Ukraina.
  I en tweet i det officiella Ben & Jerry kontot skrev man ett öppet brev till USA:s president Joe Biden att ”Vi uppmanar president Biden att minska spänningarna och arbeta för fred snarare än att förbereda sig för krig. Du kan inte, insisterade kontot, samtidigt förhindra och förbereda för krig.”

  I juli 2021 handlade det om bosättningarna på Västbanken, där de planerade ett försäljningsstopp.
  Den nytillträdde israeliska premiärministern Naftali Bennett varnar för att Ben & Jerrys planerade försäljningsstopp i bosättningarna på Västbanken kan ha ”allvarliga konsekvenser, både juridiskt och på andra sätt”. Det skriver Bloomberg. Varningen riktas mot moderbolaget Unilevers vd Alan Jope.

  Under måndagen skrev glassbolaget i ett pressmeddelande:
  ”Vi anser att det är strider mot våra värderingar att Ben & Jerrys-glass säljs i det ockuperade palestinska territoriet.”

 11. Jag har tidigare citerat ur Cecilia Steen Johnsons bok, från 1992, ”Ett folkbedrägeri – DC 3:an och svensk säkerhetspolitik – Sverige och NATO”. Då tog jag citatet ur en annan bok. Sedan dess har jag köpt och läst originalet och tycker ni bör ta del av det kapitel som handlar om NATOs infiltration i den svenska samhället. Infiltrationen berör media, myndigheter försvar m.m. Och som hon skriver så var det mesta av hemlighållandet angående neutralitetspolitiken riktat mot svenska medborgare, medan stormakterna visste hur det förhöll sig. Samma infiltration kan vi nog räkna med fortgår än idag, och än idag är hemlighållandet inriktat på att hålla svenska medborgare utanför det som våra olika makthavare, inom tidigare nämnda sektorer, gör i samförstånd med främmande makt och NATO. Jag har lagt upp kapitel 8 som en pdf som kan hämtas här:
  http://motbild.se/files/CeciliaSteen-Johnsson-Atakakanochhadenkvar.pdf
  Texten kan nog förvåna en och annan.

  I efterordet skriver Cecilia Steen Johnson följande:
  ”Den politiska påverkan som NATO utövat genom trettio år behövs inte längre, den har nått sitt syfte i de flesta europeiska stater. Sverige har blivit en pålitlig vän och västallierad, åtminstone så länge den nuvarande borgerliga koalitionsregeringen består. Skulle den falla i ett nyval eller i nästa ordinarie val 1994 blir läget ett annat.
  […]
  Inom NATO funderar man över vilka nyrekryteringar som kan bli nödvändiga för framtiden, vilka journalister som kan anslutas, vilka framtidens inflytelserika industriledare kan bli. Talangjakten pågår i det fördolda, man kan inte förlora greppet om Sverige när användbara personer pensioneras eller avlider. En inre organisation av pålitliga svenskar, som i ett krisläge kan agera på ett för västalliansen önskvärt sätt, måste hela tiden förnyas.
  Detta är en med demokratin oförenlig verksamhet. Den är svår att komma åt med vanliga politiska medel. Det svenska psykförsvaret, vårt egenartade propagandaministerium, håller inga seminarier för journalister kring den inre ockupation och påverkan det svenska samhället varit utsatt för under tre decennier. Det spelar med.
  Under andra världskriget hette det att en svensk tiger. Nu är det snarare dags att en svensk talar, för att slå vakt om demokratin och självbestämmandet.”

 12. @Magnus Berg 8 februari, 2022 At 14:50

  Directory: Wikimedia Foundation secret donor list
  Not till läsaren
  Wikimedia Foundation har en policy att ta bort större givares namn från offentlig dokumentation av bidragsgivare, men i början av 2011 publicerade en ”rfaulk” av misstag en lista över större givare till stiftelsen, som snabbt raderades, men levde kvar i en Google-cache av sidan tillräckligt länge för att MyWikiBiz ska kunna spara en kopia av listan här. Media publicerade bara en rapport relaterad till denna upptäckt.
  http://www.mywikibiz.com/Directory:Wikimedia_Foundation_secret_donor_list

 13. Tack M för den listan. Det är väl i stort sett hela gänget globalister som finns med. De skulle säkert inte stödja Wikipedia om de inte hade någon ekonomisk och propagandamässig nytta av det.

 14. Nu börjar medias propaganda för att inga protester skall höras när ryssar mördas i Donbass, för nu blir man hjälte i engelska media när man skryter om hur många ryssar man dödar. De ser inte personerna i Donbass som ukrainare, utan ryssar som skall skjutas för de hör inte hemma i ett nazistiskt Ukraina.

  Ivan Katchanovski, lägger ut en artikel från ”Dailymail” och skriver att Brittisk media glorifierar nu öppet högerextrema prickskyttar som tjänstgjorde i högerextrema högra sektorns paramilitära formationer i inbördeskriget i Ukraina i Donbass.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-10477277/Ukraines-deadliest-female-sniper-10-confirmed-kills-vows-Putin-again.html

  • Nu vet jag lite mer om kvinnan som engelska pressen har hyllat för att hon är så skicklig på att döda ryssar. Som Magnus Berg skrev: det är helt sinnessjukt, när han såg videon där hon skryter om att ha dödat tre separatister på en gång och samma natt. Hon heter Olena Bilozerska, och har skrivit en bok som heter ”Diary of an illegal soldier”.
   Murad Gazdiev, Emmy nominerad RT-journalist skriver på sin twitter:

   For any who saw The Sun’s hit piece about the ‘hero’ Ukrainian sniper; someone found her livejournal page. In it she claims:
   Blacks are a threat to white nations

   Gays should not be allowed to eat at the same table as heteros

   The holocaust is a lie

   Hitler will be celebrated

   Så det är denna typ av hjältar som England och USA hyllar nu.. 

 15. Som ung, långt innan tonåren, funderade jag på hur nazisterna en gång kunde dupera en hel nation att utföra vad som bland annat blev förintelsen och blixtkrigen. Svaret är skrämmande enkelt. Oreglerad pressfrihet och yttrandefrihet. Samma sak, identiskt pågår idag i Sverige.

  Media har inget oberoende, det är en betald global sluten maffia och klan med högsäte i vad som kallas RUG, Reportrar Utan Gränser. RUG och journalister fyller idag samma roll i olika länder som Hitlers Reichsministerium für Volksaufklärung und Propaganda, RMVP The Reich Ministry of Public Enlightenment and Propaganda Propagandaministerium.

  Som funktion är det en ”Cosa Nostra”, italienska som betyder ”våran angelägenhet” och maffians stridsrop. Maffians hästhuvud i sängen (The Godfather) har bara bytts mot personförföljelser, trakasserier och uthängningar, och maffians revolvrar hat bytts mot pennskaft. RUG har etablerat sig som ett globalt kvasi-ministerium där man graderar olika länders media, ju mer laglöst och lojalt till RUG, ju högre upp på listan. Sverige ligger nära toppen. Folket rätt att yttra sig och föra fram sina egna åsikter räknas inte. Den har kraftigt begränsats i Sverige.

  Förr betalade CIA DN för att föra deras talan Sverige och driva USA propagandan. Chefredaktören på DN beskrevs som en CIA agent. Idag vet vi inte, men Bonniers har idag omfattade publicist verksamhet i USA. Går dagens betalningar via USA företagen, vi vet inte. Ingen lyckas i affärer i USA utan att vara lojal mot regimen.

  Några historiska publiceringar.

  ”Tingsten medlem i CIA-organisation”. DN 2013
  ”CIAs hemliga propagandakrig i Sverige” Global Politics
  ”CIA gav DN pengar för att sprida propaganda under kalla kriget”. Newsvoice
  ”Har statliga SR och SVT blivit amerikanska kanaler för propaganda?” MyChina
  ”Herbert Tingsten stod närmare CIA än vad som tidigare varit känt” mindcontrolcruise
  ”USA betalade för propaganda i Sverige på 50-talet” Sveriges Radio

  Sveriges media idag, Schibsted, Bonniers, främst DN och Expressen, och Public Service är tydlig USAs reklambyrå, och propagandakanal, i Sverige. Det är bara att läsa innantill vad dom skriver. Man hyr även in ett antal ”lego-knektar ”, aka lego-skribenter, som säljs som Kina-experter, sinologer, och Kina-kunniga . Det är dom inte. Jag lovar, dom är bara billiga bedragare. Dom klarar sig undan med bedrägeriet för tyvärr är kunskapen om Kina allt annat än bra i Sverige, kopplat med deras egen massiva fejk, fabrikation och grova lögner.

  Man skräms av likheten med nazitiden, då var det ritualmord, nu folkmord. Då nattliga ritualer där barns blod som dracks rituellt, idag är koncentrationsläger, våldtäkter, förtryck. Både då och idag presenterar man bevis som falska vittnen, bilder och läckta dokument. Inte mycket har förändrats.

  Just nu under OS utsätts folk i Sverige för en intensiv anti-Kina propaganda kampanj som kunde vara direkt klippt och skuren ur Tredje Riket. I min mening ett tydligt beställningsjobb från USA och CIA. Är den betald, min åsikt, förmodligen, men CIA publicerar inga bokslut, så vi vet inte. Drevet och förföljelserna mot Peng Shuai är rent vidriga. Det är ju hennes mest privata och känsliga angelägenheter media som DN och SVT parasiterar på för att sälja tidningar och hon behandlas och beskrivs som ett objekt på ett zoo. Jag har hennes ursprungliga inlägg på kinesiska på datorn, och där finns inga anklagelser om några oegentligheter. Dom uppstod på New York Times.

  Media behöver regleras, journalister, chefredaktörer, ansvariga utgivare och ägare måste ställas under allmänhetens granskning och personligt ansvar, med möjligheter till allmänt åtal, ansvariga för ekonomisk kompensation, och möjlighet till kännbara fängelsestraff. Det kostade Megan Markle 17 miljoner att dra media inför rätta när media fabricerade och spred falska rykte, och hon vann. De flesta av oss har inte sådana pengar tillgängliga i madrassen. Framför allt måste en ny kultur av ärlighet skapa, och folk granskning av media stärkas.

  Rubrik
  ”Meghan Markle gets front-page apology from British tabloid”

   • Den artikeln var riktigt intressant. Det är som han sjöng Björn Afzelius ”Ja, tiden förändras, men mönstren går igen”. Den förklarar också varför LO ordförande Arne Geijer regelbundet besökte på USA:s ambassad, vilket jag läst om i Kjell Östbergs Palme-biografi.
    ”USA:s ambassad bad t.o.m. om ingripanden mot misshagliga artiklar i Stockholmstidningen och Aftonbladet, vilket t.ex. LO:s dåvarande ordförande Arne Geijer också utförde.”

  • Man kan också säga att svensk medieforskning är riggad forskning.
   Jag har läst halva den i Sverige så förtalade tyske journalisten Udo Ulfkottes bok, som på engelska heter ”Presstitutes [med syftning på prostitute] – Embedded in the Pay of the CIA”. Allt har skriver betraktas i svenska medier som rena rappakaljan. Det intressanta är att han har mängder med noter med källhänvisningar. Många av den går till tyska medieforskare. Och hos en tysk medieforskare hittade jag det Karl W skriver om Reportrar Utan Gränser, som är finansierade av USA.
   Ulfkottes bok är väldigt intressant men i den engelska översättningen, från tyskan, som jag har är det som om den vore skriven av en illitterat.

   Lyssnade på Medierna i P1 där de frågade hur sportjournalisterna skulle skydda sig mot elektronisk övervakning när de åkte till Kina för att rapportera från OS. Då undrar jag hur de skyddar sig mot elektronisk övervakning när de är hemma i Sverige. Men den, min frågeställning, ställs aldrig i mainstreammedia.

   Sedan håller jag med Karl W om hans sista stycke. Däremot är jag absolut emot alla yttrandefrihetsinskränkningar. Tvärt om tycker jag att Sverige skulle följa USA på den punkten och öka upp yttrandefriheten maximalt med USAs första tillägget till konstitutionen som förebild.

   • Problemet är inte varken yttrandefriheten eller pressfriheten, utan att den är oreglerad och tillåts att användas för aktioner som propaganda, krigsförberedelser, förföljelser, uthängningar, och som en gång i Tyskland, politisk indoktrinering. Den används i Sverige flitigt för att tysta eller begränsa allt som inte passar makten. Tänk om vi skulle avskaffa all trafiklagstiftning, alla vapenlagar, och allt som reglerar sjukvård.

    • Ja, det har du helt rätt i. Vi har det snarare så att det är spridandet av sanningen som makthavarna vill förbjuda, medan spridandet av desinformation ska vara tillåtet.

 16. En intressant intervju med Kevork Almassian som talar med William Van Wagenen, som nyligen fått publicerat en artikel som detaljerat går igenom hur kriget i Syrien började och denna intervju sammanfattar hans artikel på viktiga punkter och Kevork lägger till sina kunskaper om Syrien.

  Israel har en stor del i kriget mot Syrien, då de vill splittra upp Syrien precis som USA i små stater. Så de kan ta mer land än Golanhöjderna som de redan ockuperat. Syrien har även stött Hizbollah i Libanon och Assad var vän med Hamas ledare, så det är många anledningar att Israel vill bl.a. av med syriska regeringen.
  Syrien vill attackera både Golanhöjderna och ta marken tillbaka och även Idlib, men Ryssland håller tillbaka då Ryssland vill ha diplomatiska lösningar och inte ett krig vilket skulle både blanda in Israel och Turkiet.

  Kevork anser att Assad inte förstod att det är media som vinner krig numera, så han borde gått ut mer och berättat om slakten av syriska officerare både vid demonstrationerna och en stor slakt av 100 syriska officerare blev slaktade med kniv på en enda plats i Syrien och visat omvärlden vad som sker.

  Att CIA lyckades med sin mediakampanj, om hur Assad var den förfärliga diktatorn, berodde på att USA visste i ett tidigt skede att han var otroligt populär bland det syriska folket och riktigt älskad och därför var tvungen att starta en demonisering kampanj mot honom i ett tidigt skede innan kriget. Vilket de inte skulle lyckats med utan medias hjälp. Media slipper stå till svars för mycket skuld som de bär till krigen i världen.

  En människorättsaktivist som vigde sitt liv åt att försvara salafister, och kämpade för att de skulle befrias från syriska fängelser, blev sedermera själv tillfångatagen av salafister i Syrien och och dödad..

  https://www.youtube.com/watch?v=D0CrL5PI59M

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here