Presentation av nya boken ”Ukrainas historie”

3
1061
Björn Nistad, doktor i rysk historia har utkommit med en ny bok som torde intressera ganska många läsare här. Han presenterar boken nu. Han finns på https://nistadblog.wordpress.com/<href=”https://nistadblog.wordpress.com/”
Björn Nistad

 

__________________________
Videon presenterar min bok ”History of Ukraine” (2017). Den här boken bygger på en åsikt att området som idag kallas Ukraina alltid har varit en del av den ryska civilisationen, och att det har varit Ryssland som har räddat småryssarna (ukrainarna) från förintelse och förstörelse.
Den väststödda statskuppen 2014 ledde till sönderfall och kollaps, inbördeskrig, terroristbombningar av Donbass och förvandlingen av Ukraina till slagfältet för ett proxykrig mellan väst och Ryssland.
Idag verkar en ukrainsk kollaps och införlivande av större delen av det forna Ukraina i Ryssland troligt.
Föregående artikelVad kommer att hända i Afrika?
Nästa artikelFör billiga elpriser – Nej till EUs energiunion
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

    • Man ”anföll” inte ett ”grannland” man försvarade sitt folk mot en regim som skjutit på Donbass i flera år.
      Gör om. Gör rätt.

    • ”Göran Gustafsson” det här kriget är väl sannolikt det enda på årtionden som har någon typ av moralisk anständighet över sig. Ukrainas regim efter 2014 är mycket riktigt en pest för invånarna i östra Ukraina men även resten av folket som flytt och flyr denna nazistiska pesthärd som skapades i och med statskuppen. Det hela kunde undvikits om man följt Minsk-avtalet och ännu mindre än en vecka efter att det startade 2022 men USA och GB ville annorlunda med Boris Johnsons uppdrag att förhindra en fredlig lösning. Så det här snacket med att ”överfalla” ett grannland är bara nys du läst i fulmedia, regimen i Ukraina tillsammans med USA och EU längtade efter att det krig skulle bryta ut på riktigt vilket nu visat sig vara en usel idè ur västlig synpunkt. Zelensky, Biden, Johnson ska alla åtalas för sina brott och uppvigling till krig, därmed basta!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here