President Biden ber om ursäkt, inbjuder presidenterna Putin, Xi Jin Ping och al-Assad till galamiddag i Vita huset

31
2466
Joe Biden 2020. Av Gage Skidmore from Peoria, Arizona – Joe Biden, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87737887

Jag kan här exklusivt (via mina välkända kontakter med CIA, Atlantic Council, SÄPO, Maria Persson Löfgren och Patrik Oksanen) informera om att president Joe Biden efter några ganska sömnlösa nätter har samlat sig och tänker att inför folket i USA och världen be om ursäkt för några småsaker:

 • President Biden kommer att genast avbryta stödet till Israel ”due to their Genocide in Gaza”.
 • Joe Biden kommer att be om ursäkt för utvidgningen av Nato österut, medge att Ukraina varit en del av Ryssland och senare Sovjetunionen från mitten av 1700-talet till 1991.
 • En särskild ursäkt ska framföras för stödet till statskuppen i Ukraina i februari 2014. Stödet till Ukrainas regering för krigspolitik upphör.
  *  Rysslands rätt till Krim garanteras och Putin ska också inbjudas att tala i kongressen och få sitta bredvid mellan fru Biden och vicepresident Harris vid presidentmiddagen.
 • Joe B kommer att medge att USA var huvudansvarig för sabotaget av Nord Stream och på egen bekostnad laga rören.
 • Allt stöd till Zelenskij ska genast upphöra. Denne ska erbjudas en välbetald tjänst som rådgivare åt president Biden son Hunter Biden i bådas strävan att tjäna pengar på Ukraina. Pandora Papers avslöjar den ukrainske presidentens och hans inre krets förmögenheter i skatteparadis
 • USA ska lägga ned sina militärbaser och kraftigt rusta ned.
 • * Alla illegala sanktioner mot Ryssland, Kina, Iran, Syrien och Nordkorea och andra länder ska genast upphöra och ersättas med sanktioner mot Israels apartheid- och bosättningspolitik, om detta godtas av FN:s säkerhetsråd.
  * Inköp av olja och gas ska nu främst ske från Ryssland, Iran och Venezuela.
  * Guantanamo stängs, fångarna får skadestånd. De kommer att inbjudas till festmåltid hemma hos förre presidenten GW Bush på dennes ranch i Texas. Den som genomgått flest waterboardningar får hedersplats mellan förre vicepresidenten Cheney, som lovat be för fångarnas familjer, och förre utrikesministern och CIA-chefen Mike  Pompeo.
  * Blockaden mot Kuba hävs, och förre presidenten Trump ombeds att med federala medel bygga en fin golfbana på Kuba. Första matchen går mot Kubas, Venezuelas och Bolivias presidenter.
  * Dollarn ska ersättas med ett rättvist betalningssystem och en annan världsvaluta (fast Biden ser gärna som amerikansk patriot att någon USA-person finns på en av sedlarna, kanske G Washington, eller en kulturpersonlighet som Kalle Anka eller Batman).
  * Alltför beroende, enögda vasaller, som svenske försvarsministern Jonsson och förre försvarsministern Hultqvist, sänds på omskolning i Ryssland i samarbete mellan presidenterna Biden och Putin. (Biden gillar inte den detaljen).
 •  Krigen i Irak, Syrien, Libyen och  som lett till att över 2 miljon människor dödats: USA ska nu betala för uppbyggnaden av länderna genom att kraftigt minska budgeten för militären och kraftigt öka beskattningen med en progressiv skatt för de 5 % rikaste.
 • En grupp republikanska kongressmän under ledningen av senator Lindsey Graham kommer att som volontärer delta i uppbyggnaden under Kongressens kommande sommarferier efter en snabbkurs i ånger och byggnation vid militärakademin West Point som ombildas för dylik utbildningsverksamhet. Några miljoner arbetslösa som nu lever på matkuponger i USA kommer att efter utbildning anställas för uppbyggnaden. Joe Bidens äldste son Hunter vill också vara med, men avvisas eftersom han vill ha så mycket betalt, och denna gång lyckas inte pappa Joes omtänksamma lobbying.
Joe och Hunter Biden.. New York Post.

* Interventionen i Syrien via ombud: Även här ska USA betala sin del av kostnaden och via CIA:s välutvecklade kanaler försöka förmå buddies i al-Qaida och IS att ta sitt ansvar, lägga ned vapen och omskolas till snälla muslimer. USA ska skyndsamt utrymma sina olagliga militärbaser. Alla IS-kvinnor får en snygg, ljus kort (men ej osedesam) kjol.
* Syriens president Assad ska bjudas in till Vita huset och få tala i kongressen. Han bjuds på middag och får sitta mellan Jill Biden och Kamala Harris och med Barack Obama, Donald Trump och Joe Biden på andra sidan bordet.

Bildtext: Människor håller en Meshrep, en traditionell samling i Uygur-samhälle, i Hami i Xinjiang. Foto: IC.
 • Familjen Biden ska tillbringa 2 semesterveckor i Xinjiang i Kina, men Joe är försiktig med att själv dansa, rädd att tappa balansen.
 • Huawei och Tiktok välkomnas till USA.

* Klimatpolitiken ändras rejält. Moderna solpaneler ska byggas på alla offentliga byggnader och egendomar. Bensinpriset ska fördubblas och extrainkomsten från detta ska finansiera den dåliga kollektivtrafiken på många håll. Vid statsbesök ska eldrivna bussar ersätta bilkaravaner.
* Nordkoreas snälle, men något korpulente president bjuds in till Vita Huset. Fredsavtal ska slutas.
* USA ska förnya INF-avtalet och ta initiativ till fullständig nedrustning av kärnvapen i alla länder inom tre år.
* NATO ska vara kvar, helt ändra politik, och döpas om till New Alliance for Total Offers of peace and help.
* Stödet till Israels krig och dess apartheidpolitik ska alltså helt upphöra. I ett särskilt tal vid AIPAC:s kongress ska Israels politik starkt kritiseras och staten Palestina erkännas. (Joe Biden och Kamala Harris kommer dock att bära den judiska huvudbonaden, dels av taktiska skäl och dels för att det brukar vara så kallt på AIPAC:s möten. Man brukar snåla med värmen för att kunna skicka ned mer pengar till stackars Bibi N och Benny Ganz.)

 • I ett lappkast ska USA inte flytta sin ambassad till Jerusalem och en ny ambassad öppnas i Ramallah i Palestina före midsommar.
 • Slutligen, åtalet med Julian Assange läggs ned. En ersättning på 1 miljard dollar utbetalas till honom (från försvarsbudgeten). Assange erbjuds anställning som generalsekreterare i NATO (New Alliance for Total Offers of peace and help.)

PS. Joe har via Jill bett att få återge talet som ett gästblogginlägg här redan före talet, och jag OK:at det under villkoret att jag får det översatt till svenska också. Jag är så less på översättning av alla dessa skumma artiklar på engelska. DS.

Föregående artikelEU:s nya upphovsrättslagar är ett slag mot det fria Internet och full pott för ”Big Brother”
Nästa artikelVarför begränsa tryckfriheten?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

31 KOMMENTARER

 1. Ni har fullständigt rätt. det finns en djävulsk kartell bland lastbilstillverkare inom hela EU.
  Kartellen har förstört det mesta av järnvägar inom hela EU. rivit upp spår i nästan alla
  hamnar. många exempel har vi i Sverige.
  Djävulska bedrägerier pågår inom cancersjukdomar där människor slaktas på löpande
  band på sjukhusen.(min syster)
  så ni har sannolikt rätt i allt ni skriver.
  hälsningar Bengt Falkenberg

 2. Vi har inget rättsystem längre i Sverige
  Högsta domstolen godkände en järnvägstunnel kostnad
  60-70 miljarder i Göteborg en helt onödig tunnel emot
  Göteborgarnas önskemål. Godkänd av svenska politiker Säpo
  och högsta domstolen så där rök allt snack om demokrati.

 3. Rolig aprilskämt👍Men Usa är världens största parasiter och plundrare. Därutöver är man världens överlägset största massmördare,som ALDRIG får nog över hela världen. Vad gäller diplomati suger man hårt. Man är såååå bedrövliga vad gäller diplomatin. Man är ständigt på jakt och de så man agerar och agerat i över halvt sekel. Massmedierna ska jag inte ens gå in på,för dessa borde stängas av och bli stämda i domstol inför folket

 4. Tänk om merparten journalistik vore så här positiv. Hur skulle vårt tänkande påverkas. Tack för en bra start på dagen

 5. Välkomna aprilskämt de flesta, utom nedan som är alldeles förhastade resultat av kollektiv hysteri och till yttermera visso inte ännu så länge hållbara.

  ”* Klimatpolitiken ändras rejält. Moderna solpaneler ska byggas på alla offentliga byggnader och egendomar. Bensinpriset ska fördubblas och extrainkomsten från detta ska finansiera den dåliga kollektivtrafiken på många håll. Vid statsbesök ska eldrivna bussar ersätta bilkaravaner.”

  Godtagbar teknik samt infrastruktur till allmänt brukande av elfordon inom hela eller nästan hela transportsektorn finns ännu inte.

  Vägen till verklighet från utopisk tanke är långt från färdig eller om den någonsin blir det.

  Ändrade vanor är en framkomlig väg.
  Men det kräver lämpad politik.
  Då jag skulle man söka jobb skulle det vara inom en viss radie enligt order från arbetsförmedlingen.
  Knappast något ledigt jobb fanns med gång- eller cykelavstånd.
  Politisk framkallad urbanisering har medfört att bostäder och arbetsplatser förflyttats från varandra.
  Samhällsbyggande politiker har istället velat ha en exkludering av respektive istället för integration.
  Något som kräver motordrivna transportmedel för att bli effektivt.

  Alternativ energi går heller inte trolla fram.
  Den kräver ingrepp i naturen.
  Mer eller mindre acceptabla eller rent av mer eller mindre möjliga.

  Jag har i klimatfrågan även där en konservativ inställning.
  Förändring bör undersökas och åtgärdas, men inte i förhastat tillstånd som en hysteri kan framkalla.

  Det som händer i klimatfrågan hos oss kan jag likna vid Jehovas Vittnen.
  ”Ni måste göra som vi säger genast annars går världen under”

  Min inställning är mer lik Ryssland.
  Vi är positiva till omställning men mer avvaktande då inte allt är klargjort.

  SVT Public Service ondgör sig idag över Rysslands vetorätt i FN:s säkerhetsråd.

  SVT Public Service och vänstern älskar minoriteter.
  Lättare att påverkar?
  Lättare att göra formbara?

  Jag har övergett demokrati som form av ett (folkets) maktsystem.
  Jag menar istället att USA och Västerlandets ambitioner istället utbildat demokratin till en samling av åsikter och villkor som gör anspråk på totalitär makt för det borgerliga samhället.

  Alla krafter som då utmanar borgerlighetens makt måste då med alla medel bekämpas.

  Jag är FÖR Fri Marknad men den måste inrättas mot koncentration samt att den inte prioriteras vissa.
  För det krävs politik.
  Men som konservativ menar man att staten, kung, tsar etc. måste ha tillräckliga maktbefogenheter.
  Liberalismens utplånande av staten blir därför skräckscenariot.

  Jag kan lyssna till Henrik Jönssons veckovideor på Youtube men det samtidigt som jag betraktar honom som en riktig lurifax.
  Ofta intressant att lyssnat till men i grunden ingenting jag stödjer.

  Önskar Er alla en skön 1 april.
  Här skiner solen men blåser kallt så det är inget kul att var ute av den anledningen.
  Vårvindar friska?

 6. Jag har precis lyssnat till Henrik Jönssons veckovideo.
  Rubriken är ”SOCIALISMENS ÅTERKOMST?”

  Videon slutar med Henriks ord:
  ”Om du uppskattade innehållet i denna video hjälper det mycket om du delar den med dina vänner”

  Jag gör det faktiskt här men inte för att förmedla Henriks budskap som den här veckan tycks vara något i panik och förtvivlan.
  Därför Henrik ser sin efterlängtade ”frihet” försvinna framför sina ögon i dagens borgerligt styrda Sverige.
  Uppenbarligen något han vare sig uppskattar eller ens räknat med.

  Däremot delar jag videon i dess upplysande egenskap om nutidens historia samt om ekonomins mycket invecklade förhållanden genom politik och så kallad ”demokrati”.

  Jag tycker även om Ni har motvilja till Henrik Jönsson och möjligtvis fördomar så lyssna ändå.
  Jag gjorde det och tyckte filmen var mycket informativ att lyssna till för komplettering av en mycket svårbegriplig verklighetsbild som för oss kontrolleras av politiker och samhällets olika etablissemang.

  Av videon framgår också att politiker enbart inte styr samhället.
  Politikerna är minst lika mycket själva styrda och utför sitt uppdrag istället som marionetter.
  Där själva makten finns någon annanstans.
  Politiken blir därför ofta en falsk teater till folkets gunst, sedan generationer upplärda att ha behovet.
  Svaret blir därför oftast ”Jag är demokrat och det är plikt att rösta”.
  Vem man än frågar.

  SOCIALISMENS ÅTERKOMST?

  https://www.youtube.com/watch?v=jlEdKIbRuMM

 7. Visst blir det en fin middag Anders! Jag har fått anställning som servitör! Vi ses då!
  Trevlig helg! / J.

   • Men Anders, (tack!) varför måste vi ses i Washington, i ett land i ett hörn av världskartan?

    Jag äter gärna denna stora måltid i Euroasiens nyaste och mest moderna huvudstad: det nya Astana i Kazachstan och formar ett nytt regionalt säkerhetsråd för Kontinentaleuropas, Euroasiens och Fastlandsasiens länder att forma ett integrerat ekonomiskt och politiskt säkerhetsarbete.

    Jag tror faktiskt det är möjligt – och hjälpa till att integrera de Nya Sidenvägarna mellan Kina, Asien, Euroasien och Kina – världens största, viktigaste och mäktigaste ekonomiska axel. Det är där framtiden för vår stora enade kontinent ligger. Europas ostkust är Stilla havet!

    Skit i hamburgarna i Washington, Anders, och så äter vi i Astana. Pessimisterna lär sig engelska, optimisterna kinesiska i det nya 21:a århundradet!

    • Johan,
     När du ändå är i Kazachstan, varför inte göra ett besök hos NATO:s inrättade militärbas i landet?

     Jag menar då kan du förnimma Europas förening med Asien allaredan.

     Jag vill ha middagen i Ryssland, där inga NATO-baser eller inkräktare, vad de än må vara, är välkomna.

     Folkets lekar i parken. Tradition och kultur. Älskar!

     https://www.youtube.com/watch?v=p3AmuSZLcBs

     Det hade varit roligt efter maten.

    • Självklart både är och har du varit för den UNIPOLÄRA världen, du hejar på Ukraina, och talar så ofta och så fort du kan illa om Putin och det stackars ryska folket som lider under Putins hemska förtryck, att en överväldigande majoritet av ryska folket stöder den ryska regeringens och Putins SMO i Ukraina, det förklarar du med att Ryssland är en sådan polisstat, typ, så alla medborgare känner att dom MÅSTE rösta för, annars …
     Visst är du för den unipolära världen, dvs USA-imperialismen som använder Ukraina med Zelenskys hjälp att föra ett proxykrig mot Ryssland…USA är ute efter att införa nyliberalism i hela världen, du hörde väl Zelensky öppna börsen i New York 2022 i september med att berätta om hur arbetares rättigheter ytterligare har beskurits , får dom ens lov att organisera sig nu? Eller hur han inbjöd kapitalstarka amerikaner att komma dit och köpa upp landet…Så försök inte låtsas om att du inte är för USA och en unipolär värld. Vad tror du själv att du är för?

    • Ingen verkar varit där.
     Jag har frågat här hur den är men inte fått några svar.
     Ändå tycks det kännas säkert att den är på väg.

     Jag tror det är så att den monopolära världen mänskligheten fick efter Sovjetunionens fall inte blev som förväntades och nya mer utvidgade och integrerande försök måste upprättas.

     Jag tror det finns två vägar dit.
     Samarbeten
     Handel

     men kommer bekämpas av den monopolära världen genom
     Ekonomiskt våld (sanktioner)
     Militärt våld

     Den monopolära världen gjorde erövringsförsök i kaoset Ukraina men ser ut att misslyckas även där.
     Riktningen ser istället ut att gå mot det multipolära världen.

     Eller för att uttrycka mig enklare,
     Det blir fler än bara vissa som kommer få något att säga till om.
     Med eller utan demokratier.

     Det går ju faktiskt att se demokrati, som den definieras i Västvärlden, inte är någon nödvändighet.

     Ta landet Belarus i Europa till exempel.
     Ett socialt och ekonomiskt föredöme men där finns ingen s.k. ”demokrati”.

 8. IPCC:s politiska klimatpanel ber om ursäkt: ”Koldioxidens negativa klimatpåverkan är överdriven. Vi var drabbade av en masspsykos.”

 9. En fantastiskt väl sammansatt artikel och dessutom synnerligen fyndigt formulerad. Utmärkt bra val av bildmaterial. I dystra tider, som numera råder, är detta ett mycket välkommet inslag. Har skickat länk till artikeln till flertalet bland mina vänner och bekanta samt till döttrarna. Det blev mycket uppskattat.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here