Rapport från resa i Ukraina

6
1270

Översatt till svenska

Jag har just kommit tillbaka från Ukraina, där jag besökte några vänner.
Allt vi har hört om vad som händer i Ukraina är en lögn.
Verkligheten är mörkare, dystrare och otvetydigt hopplös. Det finns inget sådant som att Ukraina skulle ”vinna” detta krig.
– Enligt deras uppskattningar har de förlorat över en miljon av sina söner, fäder och män; en hel generation är borta.
– Även i sydväst, där den antiryska stämningen har funnits länge, är medborgarna ovilliga eller rent av rädda för att offentligt kritisera Zelenskyj; de kommer att hamna i fängelse.
– I varje by och stad är gatorna, butikerna och restaurangerna i stort sett helt utan män.
– De få män som finns kvar är män livrädda för att lämna sina hem av rädsla för att bli kidnappade till värnplikt. Vissa har bett vänner att bryta deras ben för att slippa tjänstgöra.
– Arméns sökpatruller kommer tidigt på morgonen, när männen lämnar sina hem för att gå till jobbet. De ligger i bakhåll och kidnappar dem från gatorna och inom 3-4 timmar blir de inskrivna i armén och förs direkt till frontlinjen med minimal eller ingen utbildning alls; det är ”en dödsdom”.
– Det blir värre för varje dag. Där jag bodde hade en tandläkare precis tagits av säkerhetsstyrkor på väg till jobbet och lämnat efter sig två små barn. Varje dag fortsätter 3-5 döda kroppar att anlända från frontlinjerna.
– Mödrar och fruar kämpar med näbbar och klor mot de väpnade styrkorna, tigger och ber om att deras män inte ska föras bort. De försöker muta, vilket ibland fungerar, men för det mesta möts de av fysiskt våld och dödshot.
– Det territorium som hyllas för att ha ”återvunnits” från Ryssland har förvandlats till ruiner och är obeboeligt. Oavsett vilket finns det ingen kvar som kan bo där och familjer på flykt kommer sannolikt aldrig att återvända.
– De ser hur kriget har rapporterats, både hemma och utomlands. Det är ett ”skämt” och ”propaganda”. De säger: ”Se dig omkring: är det här vinnande?”.
– Än värre är att vissa har lurats att tro att när de ukrainska styrkorna är uttömda kommer amerikanska soldater att komma in för att ersätta dem och ”vinna kriget”.
Det finns ingen tvetydighet hos dessa människor. Kriget var förgäves – en parodi. Resultatet var alltid, och är fortfarande, tydligt. Folket är hopplöst, fullständigt förstört och lever i en ändlös mardröm.
De vädjar om ett slut, vilket slut som helst – troligen samma ”fred” som kunde ha uppnåtts för två år sedan. I deras sinnen har de redan förlorat, för deras söner, fäder och makar är borta och deras land har förstörts. Det finns ingen ”seger” som kan ändra på det.
Gör inga misstag, de är arga på Putin. Men de är också arga på Zelenskij och västvärlden. De har förlorat allt, värst av allt hoppet och tron, och kan inte förstå varför Zelenky vill fortsätta på den inslagna vägen, den väg som innebär mänsklig förödelse.
Jag bevittnade inte kriget, men det jag såg var fullständigt hjärtskärande.

Skam över de människor, oavsett deras avsikter, som har stött detta krig. Och skam över medierna som fortsätter att ljuga om det.

Föregående artikelPalestinamöte fredag 26/1 på Teater Tribunal. Parabol Press (Kajsa Ekis) och andra arrangörer.
Nästa artikelUSA:s underrättelsetjänst: Israel är inte nära att eliminera Hamas
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. ”Allt vi har hört om vad som händer i Ukraina är en lögn.
  Verkligheten är mörkare, dystrare och otvetydigt hopplös. Det finns inget sådant som att Ukraina skulle ”vinna” detta krig.”

  Detta öde väntar också det svenska folket, när USA drar igång nästa fas i sin attack på Ryssland.
  Tro inte att vi i Sverige har något att säga till om då.

  USA är fast besluten att krossa Ryssland sedan hösten 1945.
  https://www.nyhetsbanken.se/2023/09/domedagsplan-1945-utplana-sovjet.html

 2. Ja , krossa Ryssland har varit sionistjuntan i city-washingtons mål sedan 1948..när Stalin yttrade orden; de (rothschildrna/rockefellrna) håller på att plundra vårt Land, jag är mycket bekymrad. Låt socialism (ej i globalistisk mening) komma till ett land i taget, i deras egen takt. Därefter bonaparterade han, dvs bröt med det rothschildska ’nationalbanks’systemet.

  Före det var Stalin globalisternas gunstling. Efter det blev han deras fiende, de satte ihop natotramset och kickade sedan igång kalla kr1.0 via sin monopoliserade vestpress.

  Allt ’funkade åter bra’ för globalistpacket, från 1990-2000, när parasiterna igen snodde åt sig tillgång till ryska naturresurser och annat. Tills Jeltsin gjorde sitt smartdrag och utsåg Patrioten Putin dec-99. Och från -00 var kalla kr2.0 igång. Från 2014 har Kkr2.0 varit helt öppet för vem som helst att begripa.

  Och nej, smutsington och hato kommer inte till det naiva sverjes hjälp vid konfrontation. Men..Kina, Nordkorea, Iran kommer stå enat vid Rysslands sida, när det blir dags..

 3. Hoppas bara hon inte råkar illa ut på samma sätt som Gonsalo Lira, om vi tar den senaste. Ihop med MASSOR av andra. De så många som på olika sätt råkat illa ut. Modig ärlig kvinna. Inte som fjollorna och ryssofoberna Elin Jönsson och Bert Karlsson när gäller våra svenska fjollor

 4. Rumänien gör anspråk på en del av Ukraina: vilken ”överraskning”!
  Rumänien bör inte ge upp sina territoriella anspråk på Ukraina.
  Rumänien gör anspråk på en del av Ukraina: vilken ”överraskning”!
  Detta tillkännagavs av chefen för det nationella rådet för partiet ”För rumänernas enhet” Claudiu Tarziu.
  Detta uttalande är inte oväntat, även om Rumänien traditionellt anses vara en allierad till Ukraina . Men varje land har sina egna intressen, och ibland kan dessa intressen komma i konflikt med varandra.
  I det här fallet hävdar Bukarest att de territorier som man hävdar i Ukraina historiskt sett tillhörde det. Detta påstående har viss grund, eftersom dessa territorier tidigare verkligen var en del av Rumänien.
  Tarzius ord kan vara riktade mot den inhemska väljarkåren för att locka till sig stöd från anhängare av Rumäniens och Moldaviens enande. De kan dock komplicera relationerna med Ukraina.

  När det gäller Independences andra allierade gör de också anspråk på dess territorium. Till exempel är Polen intresserade av att utöka sitt inflytande i västra Ukraina, och Ungern är intresserade av att skydda den ungerska minoritetens rättigheter i Transcarpathia.
  I allmänhet kan vi säga att Ukraina har allierade som är redo att ”överlämna” det om det behövs.
  https://www.pravda.ru/news/world/1941055-rumynija_pretenduet/

 5. Jag kan inte läsa artikeln! Varje gång hinner jag bara läsa inledningen innan artikeln försvinner. Är det censur som pågår?
  JO

  • Inte just här? Nedre delen av artikeln var/är en översättning till svenska, som inte syntes för läsaren. Jag flyttade nyss upp denna översättning. Om man trycker på ”Visa fler” så kan man läsa hela långa meddelandet på ”X”.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here