Ryssland redo att skicka gas till EU via Nord Stream 2

7
1335
Nord Stream 2

Ryssland erbjuder sig åter att leverera gas till Europa.

Hittar inget i svenska media om detta.

https://nord.news/2022/10/06/russia-ready-to-send-gas-to-europe-via-nord-stream-2-moscow/

https://www.rt.com/business/564148-novak-nord-stream-supplies-europe/

Leveranser är möjliga genom den oskadade rörledningen, enligt Rysslands vice premiärminister

Ryssland kan leverera gas till Europa genom en sträng av Nord Stream 2-rörledningen som inte skadades av de senaste explosionerna, enligt vice premiärminister Aleksander Novak.

Han beskrev sprängningarna på rörledningarna Nord Stream 1 och Nord Stream 2 som avsiktliga. (Liksom EU).

”Tyvärr, på grund av sabotage, skadades ett rör [av Nord Stream 2] och en undersökning krävs för att fatta ytterligare beslut om rör” , citerades Novak av nyhetsbyrån RIA Novosti.

”När det gäller den andra strängen, den är klar, färdigbyggd, och om de nödvändiga rättsliga besluten fattas av våra europeiska kollegor angående certifiering och avlägsnande av restriktioner, tror jag att Ryssland skulle kunna tillhandahålla lämpliga försörjningar genom denna sträng av gasledningen i en kort tid”, sa han.

Den vice premiärministern sa också att varken operatören av Nord Stream-projektet, eller Gazprom eller industriregulatorn Rostekhnadzor, fått undersöka incidenterna på rörledningarna, och tillade att en objektiv undersökning kräver medverkan av ryska yrkesmän.

Tidigare i veckan sa operatörerna av de två gasledningarna att de inte kunde inspektera de skadade sektionerna på grund av restriktioner som införts av de danska och svenska myndigheterna.

Nord Stream 2 AG, den schweiziska operatören, sa på tisdagen att de kommer att undersöka tillståndet för de läckande rörledningarna när en polisutredning av ”brottsplatsen” är klar och en avspärrning har hävts. Senare sa Nord Stream AG, operatör för den äldre Nord Stream 1-rörledningen, att de hade fått veta av danska myndigheter att det kan ta över 20 arbetsdagar att få de nödvändiga tillstånden för att utföra en inspektion.

Samtidigt sa icke namngivna källor till CNN att Washington överväger att erbjuda sig att använda sina mest avancerade undervattensljudavläsningsmöjligheter för att analysera ljudinspelningar från ungefär tiden för Nord Streams gasledningars uppenbara sabotage.

Ryssland har tidigare kallat ett brott på rörledningarna för en terroristattack. Medan de bakom det ännu inte har identifierats, har Moskva föreslagit att USA var skyldig.

Föregående artikelUSA-senator ”We did it”!
Nästa artikelHunger efter förändring? När sextio miljoner amerikaner behöver välgörenhet måste USA sluta fred, inte föra krig
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Haha…Förövaren i detta fall USA ”erbjuder” sig att vara med i utredningen och tillhandahålla ”bevis”? Maken till fräckhet får man leta efter! Påminner om Skånepyromanen som gärna lämnade ”upplysningar” till polisen om möjliga förövare som rena villospår. Stor komik!

  • @Jonas Nyman 7 oktober, 2022 At 16:39
   Inte att döma från de siffror som finns. Ryssland klarar sig allt bättre på de stora försäljningarna österut. Vad detta däremot betyder är att Ryssland nu har återtagit kontrollen. Vad man tidigare sagt, i mer artiga ordalag, är att häv alla sanktioner och vi skickar er den gas ni behöver, eller sitt där och frys och var hungriga medan Tyska industrin stänger och flyttar och ni förlorar jobben. Intressant nog blir detta även en motivation för att flytta företag till Kina.

 2. Men EU/Europa behöver rysk gas för att
  tillverka och skicka vapen till, Ukraina,
  lagren är tömda. Nu måste reservgasen
  användas till uppvärmning, och fyllas på
  med svindyr yankee-LNG, miljöfarligt
  exploaterad, fracking.

  Men vad vi hållits okunniga om är den
  stora betydelsen av den ryska, gasen för
  ett lönsamt pris, det ville inte EU berätta högt om, hur vårt välstånd har vilat på rysk gas.

  EU är en imperialistisk skitstövel, först drar man nytta, av gasimporten, men inte
  ett ord om fördelarna, när sen Ryssland
  stänger ner, efter att ha påförts de värsta
  sanktionerna och stöld av valutareserv, i modern tid, då ser sig EU-patrasket, som ett stackars offer, självömkan, vad ynkligt
  att skåda,dessa ynkryggar och lögnare.

  EU är en maffiaorganisation, som mutar
  och hotar sig fram, och framkallar kallt och hett krig. EU är lika skyldig som USA
  till kriget, hoppas att EU blir kraftigt försvagat de närmsta åren, EU saknar ju
  egen energi, egentligen ett värre luftslott
  än vad vi trodde, framtiden oviss.

  När antalet medlemmar når kritisk massa
  är det dags att ge sig ut på härtåg och
  expansion, det kan bli EUs bortskämda folk som blir den stora losern, i det höga
  spel som pågår.

 3. EU är ursprungligen en kolbaserad ekonomi misshandlad av miljöpartister. Kina, Indien, USA och Australien är också kolbaserade ekonomier. Sverige är ett undantag, som vanligt. Vi hade inget kol när Tyskland anföll 1914, men hade påbörjat vattenkraften och järnvägselektrifieringen.

  Dags att gräva kol och reparera kärnkraftsverk. Ryssland kommer vi inte att göra affärer med framöver.

  • @Göran Thor 7 oktober, 2022 At 20:02
   Helt fel när det gäller Kina. Kina var en gång 80% kolberoende. Om man tar med alla faktorer, inklusive privat generering, då är Kina nere idag på under 30% kolberoende, och det minskar.

 4. EU styrs nu Van Leyden. Utbildad av WEF. WEF är en organisation som styrs av Rochefeller Foundation, Melinda och Bill Gate foundation, samt en rad andra stiftelser – t.ex. Black Rock, som styrs av alla multimiljardärer, dvs parasiter, som inte gör ett nyttigt handtag – förutom att någon timme om dan stirra på datorn för att se hur algoritmerna utvecklar deras förmögenhet. DVS EU – och därmed Sverige är en koloni till USA. Det var ju därför inte förde fram några reformer eller andra konkreta förslag. De uppehöll sig endast till el- och bensinpriser, samt gängvåld. Visionen är tydligen att backa Sverige till stenåldern: Att skrota byggandet av höghastighetsjärnvägar är första steget. Det passar SD, vars ideal är välfärdssverige hur det såg ut på 60-talet! Alla tåg på den tiden gick inte fortare än ca 150 km/t!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here