Scott Ritter om Rysslands reträtt från Kherson

3
1484
Scott Ritter

Intressant inlägg i diskussionen.

Föregående artikelÄr Rysslands tillbakadragande från Kherson ”bara” en taktisk manöver?
Nästa artikelHåkan Julander läser sin dikt ”Jag är inte längre rädd” vid mötet 5 november: Frige Julian Assange NU-Stoppa utlandsspionerilagen!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. On 14 November, Russian forces entirely liberated Pavlovka (Donetsk People’s Republic) as a result of stubborn fighting.
  När de befriade Paylovka så tog de också några krigsfångar. De bjöd sina fångar på vatten och stoppade cigaretter i deras mun, så de fick en välkommen njutning båda två.
  De har också nu tagit hela området flygfältet i Donetsk, som Ukraina har haft halva under 8 års tid.

  Vad gjorde Ukraina i Cherson med de civila som de fann med ryska pass. De gjorde som de brukat de senaste åren. De band dem vid stolpar och sedan slog de dem. Det verkar vara en tradition hos ukrainare att binda människor vid stolpar, sedan förnedra dem och slå dem.

  De har märkliga traditioner. De bakar bakelser i Kiev och sedan sätter de porträtt på döda ryska soldaters närmaste, deras fruar eller föräldrar på toppen av bakelsen och säljer dem.
  Märkliga människor som vill köpa dessa bakelser..

  Några sovjettrogna i Moskva var ute och demonstrerade, enbart sovjetiska flaggor i demonstrationståget, inga ryska flaggor.
  De gick under slagord som: USA är fienden, Detta är en fråga för Sarmat miselen , Mot Washington

  Det är tydligt att dessa tycker Ryssland varit för tillbakahållna och borde bomba fiendens städer i USA.
  Att den verkliga fienden är USA och inte Ukraina.

 2. Det finns en Telegramkanal som är stationerade i Donbass, den heter ”Donbass Devushka”. Den lägger ut många rapporteringar om vad som händer i Cherson just nu. De flesta utländska journalister har blivit förbjudna att vara där och rapportera. Det har visat sig inte vara så populärt att se att man binder civila vid stolpar för att straffa dem, vem vet var de gör mera med dem.

  Röda Korset fick inte gå in och inspektera fångläger som Ukraina har med rysktalande fångar, medan de har haft fullt tillträde till DPR:s fångläger med ukrainare.

  Donbass kanalen har lagt ut en video där man arresterar personer som talar ryska. Det fanns gott om tid att kunna evakueras från Cherson, så svårt att förstå varför dessa personer stannade kvar, även om de står på Ukrainas sida borde de veta att Ukraina står inte på någon rysktalandes sida. De tror att ca 115000 civila lyckades evakueras från Cherson.

  Nedan text under videon där ukrainska säkerhetsstyrkor arresterar rysktalande. Donbass Telegram kanal hade lagt ut denna information.
  🇺🇦⚡️ Exclusive from Kherson, where the Ukrainian security forces carry out filtration measures
  According to our information, they detain people right on the streets just for words in Russian language.
  In the video, the security forces are detaining a teenager, and the people around are trying to protect the child from political terror.
  ”Let him go, it’s a сhild! Get away from him!” shouts one man from the crowd.

  The security forces conduct a search and push the crowd away, arguing that the detention was allegedly due to the fact that the guy resisted.
  ”He does not resist you, he has the right to his own opinion. This is a child, let him go. Let him go, please,” the citizens ask.
  The journalists whose work in the city is prohibited by Kiev, are also under suspicion.

 3. För de som tycker om att lyssna på Scott Ritter, den senaste analysen från honom.
  The real news network, intervjuar honom om varför alla väst-nyheter skriver att Ryssland förlorar och Ukraina vinner kriget och vad han säger om det, och tar även upp risken för kärnvapen
  Det är inte Ryssland säger Scott utan USA och Nato som hela tiden tar upp hotet om kärnvapen.
  Skulle Nato gå över gränsen och använda kärnvapen mot Ryssland säger Scott, så blir det inte Ukraina och Kiev som kommer få svaret från Ryssland, utan de kommer förmodligen attackera London, Berlin. Paris.

  Tidigare i år gick det rykten att Nato försökte nå en överenskommelse med Ryssland, om det blir aktuellt med kärnvapen att vissa städer i Europa skulle skonas bl.a. London, Paris, Berlin och Warzawa. När jag hörde detta rykte tänkte jag att det borde verkligen vara dessa städer som borde träffas, då de är mest ansvariga för denna situation som är nu i Ukraina.
  Enligt ryktet så kom det inte fram vad Ryssland skulle få i stället, vad skulle de inte bomba i Ryssland.

  https://www.youtube.com/watch?v=JCR-Phtgx0k

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here