Segerparaden sommaren 1945

0
1151

En massiv procession av ”odödliga regementet” skedde i Moskva på segerdagen (TITTA LIVE)
Tusentals människor bär porträtt av sina familjemedlemmar som kämpade i andra världskriget.
Massiv procession för det ”odödliga regementet” i Moskva på segerdagen (TITTA LIVE)
Tusentals har samlats för en årlig procession genom Moskva med porträtt av sina familjemedlemmar som stred mot Nazityskland och dess allierade under andra världskriget när Ryssland firar segerdagen på måndagen.

Det ”odödliga regementet” är en massiv civil marsch som hålls på segerdagen där människor bär porträtt av de av deras familjemedlemmar som deltog i kriget.

Processionen kommer att passera genom Röda torget i centrala Moskva.

Evenemanget hölls online 2020 och 2021 på grund av Covid-19-restriktioner.

Röda arméns kamp mot Hitlers styrkor kallas ofta för det stora patriotiska kriget, som inleddes för Sovjetunionens del den 22 juni 1941. I Ryssland är den 9 maj en av landets mest vördade helgdagar.

Immortal Regiment började som en gräsrotsrörelse i den sibiriska staden Tomsk 2012. Idén togs sedan snabbt upp av andra städer. Processionerna hålls på segerdagen över hela Ryssland och på många platser utomlands, där rysktalande utlänningar deltar tillsammans med lokalbefolkningen.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Föregående artikelNatos ledare ignorerar riskerna för kärnvapenkrig – Ryssland
Nästa artikelVad sa Putin om kriget i Ukraina? Vilka alternativ fanns?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here