Senator Marco Rubio med allvarligt brev till Pfizers vd Albert Bourla

3
1733
Albert Bourla och Ursula von der Leyen

Det brinner under fötterna på toppchefen Albert Bourla på Pfizer. Den republikanske senatorn Marco Rubio, republikan från Florida, har skickat ett öppet brev till Pfizers vd, som sätter både honom och olika offentliga tjänstemän i USA i kläm.

Marco Rubio pressfoto

Se även Pfizer, Ursula von der Leyen och frågan om 35 miljarder euro korruption

En utredningsrapport tyder på att Pfizer bedriver forskning med vad som kallas gain-of-function-forskning. Det betyder att det i så fall forskas för att förändra generna hos ett virus för att ge det andra egenskaper. Företaget kallar detta ”riktad evolution”. Detta kommer att vara forskning som syftar till att mutera SARS-CoV-2-viruset för att skapa fler, mer potenta varianter och därefter vacciner för att bekämpa framtida varianter. Denna typ av forskning, som liknar gain-of-function-forskning, har länge varit kontroversiell, och många har hävdat att det kan vara orsaken till covid-19-pandemin.

Det framgår av ett pressmeddelande från senator Rubios kansli.

Marcio Rubio skriver bland annat:

”Oavsett om det handlar om gain-of-function-forskning, eller utvalda strukturella mutationer genom riktad evolution, som Mr Walker hävdade skulle inträffa, är varje försök att göra ett virus mer överförbart och mer dödligt, oförsiktigt och farligt. Dessutom sade Walker att Pfizer är villig att engagera sig i denna farliga forskning eftersom COVID och dess varianter utgör en kassako för företaget och tillsynsmyndigheter kommer att ta lätt på granskning eftersom en betydande andel av dessa individer har som mål att arbeta för Pfizer och andra biofarmaceutiska företag och vill inte äventyra sina framtida jobbmöjligheter.”

YouTube har tagit bort videon, men du kan se den på Twitter.

 

Brevet från Rubio lyder så här:

Kära Dr Bourla!

Jag skriver som svar på oroande rapporter om Pfizers avsikt att mutera SARS-CoV-2 (COVID)-viruset genom gain-of-function, eller ”riktad evolution”, som beskrivs av Pfizers chef för forskning och utveckling, Jordan Walker. Som har bevisats gång på gång är det farligt att försöka mutera ett virus, särskilt ett så potent som COVID. Om anklagelserna som beskrivs i videon är sanna, har Pfizer satt sin önskan om vinst före hänsyn till nationell och global hälsa och måste hålla sig själv ansvarig.

I en video, som släpptes av Project Veritas den 25 januari 2023, presenterade Mr. Walker Pfizers planer på att utveckla nya vacciner för framtida varianter av covid genom att mutera viruset genom riktad evolution, en process som använder proteinteknologi för att påtvinga naturligt urval på en levande organism eller andra biologiska material, inklusive virus. Även om han hävdade att forskningen för närvarande är ”i det tidiga utforskande stadiet”, beskrev han hur forskningen skulle fortsätta, till exempel hur forskare skulle injicera de muterade virusen i apor och samla in serieprover från andra infekterade apor.

Oavsett om det är vinster från funktionsforskning, eller utvalda strukturella mutationer genom riktad evolution, som Mr Walker hävdade skulle inträffa, är varje försök att göra ett virus mer överförbart och mer dödligt oförsiktigt och farligt. Dessutom sade Walker att Pfizer är villig att engagera sig i denna farliga forskning eftersom COVID och dess varianter är ”en kassako” för företaget och tillsynsmyndigheter kommer att ta lätt på uppgiften, eftersom en betydande andel av regeringen har som mål att arbeta för Pfizer och andra bioläkemedelsföretag och vill inte äventyra sina framtida jobbutsikter.

Som ett företag som påstår sig ”driva innovation varje dag för att göra världen till en hälsosammare plats”, är dessa påståenden från din FoU-ledning alarmerande. Det amerikanska folket förtjänar att veta detta, och därför ber jag dig att förse oss med följande information:

 1. Vilka ansträngningar är Pfizer för närvarande engagerad i, eller planerar företaget att engagera sig i, för att mutera SARS-CoV-2-viruset?
 2. Har Pfizer för avsikt att fortsätta mutera SARS-CoV-2-viruset genom gain-of-function-, eller riktad evolutionsforskning, i syfte att skapa nya vacciner innan varianten finns i en större del av befolkningen?
 3. Har Pfizer haft kontakt med federala tjänstemän angående deras planer på att övervaka denna forskning? Ange namn och byråer för dessa personer.

 

 1. Vilka åtgärder har Pfizer vidtagit för att säkerställa att det muterade viruset inte läcker från laboratoriet och infekterar större delen av befolkningen?

 

 1. Har Pfizer engagerat sig med andra biofarmaceutiska företag för att samarbeta kring denna forskningssatsning? Ange vilka enheter du har varit i kontakt med.

 

 1. Kommer du att förbinda dig att stoppa all framtida forskning som muterar SARS-CoV-2-vaccinet, eftersom betydande bevis har visat att liknande farlig forskning vid Wuhan Institute of Virology mycket troligt ledde till den första uppkomsten och globala spridningen av viruset?

Som en ledare inom global folkhälsa och utveckling av covid-vaccinet, med amerikanska skattebetalares dollar i handen, är det absolut nödvändigt att Pfizer är ansvarigt för sina handlingar och är öppet gentemot allmänheten om innehållet och syftet med sin forskning.

Tack för din uppmärksamhet på denna fråga.

Jag ser fram emot ditt snabba svar.

Marco Rubio

Redaktören: Jag har sökt på ”nätet” efter eventuellt svar från Albert Bourla. Uppgift om detta saknas som väntat. Albert Bourla kan ha svarat, men detta har med stor sannolikt skett utan att det blivit offentligt. Den mycket konservative Rubio är inge favorit, men här tar han upp en viktig fråga.

Relaterat
Försökte Mark Rubio och andra i USA få igång en färgrevolution i Hongkong?

Föregående artikelRyssland är öppet för att diskutera rustningskontroll med USA men söker förståelse för principerna för samexistens
Nästa artikelIran och Israel i propagandasystemet
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Det är tyst kanske för att svaret Rubio fick löd ”Om du vill vara omvald så låter du bli att ta upp frågan igen. Capisci Rubio, eh?”

 2. https://steigan.no/2023/02/vil-thailand-reise-sak-mot-pfizer-og-forby-vaksinene-deres/

  Få politiker har rest kritiska frågor om covid-politiken och dess bakgrund – och de som gjort det är samtliga högerpolitiker. Vad säger det om dagens ”vänster” i väst ? Svar: den har upplösts till en dimridå.

  Och en till svidande iakttagelse: Med all den berättigade kritik som riktats och kommer att riktas mot USA:s skurkaktiga beteende i denna och andra frågor verkar det som om det enda rättsväsende där det råder ens något hopp om att ställa ansvariga till svars är det amerikanska. Några inledande segrar har redan kunnat bokföras, som att vaccintvånget inom delar av offentlig sektor har upphävts.

  Gain of function -forskningen var misstänkt redan från dag ett, så den är ingen ny historia. Den förbjöds t.o.m. i USA temporärt och då kom man på knepet att utlokalisera den till bl.a. Kina. Läkemedelsindustrin har redan länge testat samma koncept på militären i USA: först kommer botemedlet och när det finns klart kontaktar man ”patienten” och meddelar att ”du är sjuk fastän du ännu inte vet om det”. Och sedan lugnar man patienten med beskedet ”men vi har botemedlet klart, bara kavla upp ärmen”.

  Forskarna är tämligen ense om att patogenet i covidsammanhanget är manipulerat i laboratorium och detta på ett sätt att det skall passa som hand i handske på det mRNA-preparat som fanns färdigt. När nu även centrala aktörer tvingats medge att det förhåller sig så har fingret återigen börjat peka mot Wuhan i Kina. Men Jeffrey Sachs som suttit två år som ordförande i Lancets Covid-kommitté sade tydligt att allt pekade mot ett amerikanskt laboratorium.

  Länkad är steigans rapport om hur prinsessan av Thailand drabbats av boostern.

  • Hela Vänsterpartiet underkastade sig lydigt fulmedia och monopolkapitalistisk läkemedelsindustri, samt menade att de var ”solidariska”, d.v.s. att jag med full intelligens, var osolidarisk som vägrade deltaga i detta Dr Mengele-experiment, samtidigt som de ignorerade, mina varningar, virologers varningar och mikrobiologers varningar!

   De lurades inte enbart till att utsätta sig själva för riskerna med experimentet, men uppmuntrade följaktligen massmordet även av andra, p.g.a. sin egen naiva ljumhet att läsa fulmedia och hänga på Facebook, lyssna på myndigheter och blint tro på deras propaganda.

   V talar ständigt emot nazismen, men när nazisterna åter visar sitt fula tryne i Ukraina och i USA så underkastar de sig, fördömer folk som försvarar sig mot nazismen, och injicerar nazismens skit rakt in i kroppen frivilligt, samtidigt som pengarna flödar rakt in i dessa kriminella nazisters skattkistor.

   Lär er från visa människor som kan historien alltför väl INNAN det är för sent!
   https://live.childrenshealthdefense.org/chd-tv/events/never-again-is-now-global

   Till V:
   Uteslut inte människor med intelligens som varnar er!
   Om de inte tycker exakt om er i flertalet repellerande frågor, ifrågasätt istället era egna föreställningar om er repellerande verksamhet! – Hur kan man attrahera samtidigt som man repellerar?
   Censurera dem inte! Ignorera dem inte!
   Be om ursäkt, visa tacksamhet för deras varningar och bjud in dem istället!
   Det kan rädda era egna liv.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here