Seymour Hersh: USA bombade Nord Stream för att förlänga proxykriget i Ukraina

12
1294
Denna intervju 3/3 av Aaron Maté  har publicerats på Grayzone och senare hos steigan.no.

Den Pulitzer-vinnande journalisten Seymour Hersh intervjuas av Aaron Maté från The Grayzone för att diskutera hans rapport om hur Biden-administrationen sprängde gasledningarna Nord Stream 2, vilket sprängde inte bara ett viktigt ryskt-tyskt infrastrukturprojekt, utan också ett stort hinder för fred i Ukraina .

Seymour Hersh skriver på https://seymourhersh.substack.com/ .

Föregående artikelNatos krig
Nästa artikelI Nord Stream-attacken använder amerikanska tjänstemän proxymedia för att skylla på proxy-Ukraina
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

12 KOMMENTARER

 1. Fulmedia fortsätter att torgföra lögnen om segelbåten väl medvetna om att de som läser skiten inte bryr sig om de tekniska problemen med denna saga, alternativt inte bryr sig. SVT hakar givetvis på USA-propagandan fullt ut på order uppifrån. Man säljer alltså in en medveten lögn och fortsätter att upprepa den in absurdum men så fungerar det enligt känt mönster från de metoder som Goebbels en gång stakade ut. Undersökningar visar att SVT trots alla lögner fortfarande har ca 80% förtroende bland befolkningen vilket i sig är skrämmande! I ett normalt land har regimmedia inget större förtroende bland folk men det beror nog på att ”svennebanan” inte förstår att SR/SVT är regim-media. BBC i Storbritannien häcklas dagligen av britterna för sitt ljugande som exempel…

  • Huvudet på spiken Benny! ALLA verkar tro att det som sägs i P1 är underbyggt och sant. Ändå, mörkar man totalt Seymour Hershs artikel, med motiveringen att den endast byggde på ”en anonym källa” samt att Hersh haft fel kring gasattacker i Syrien (vilket inte är sant). Sedan när segelbåtslögnen dyker upp så kommer den från en lika anonym källa – en uppenbart uppdiktad skröna – men blir ändå utbasunerad med full kraft.

 2. Håller helt med vilka knäppskallar ärligt talat. HELT otroligt vilken ologisk saga lögnmedia fortsätter köra åt höger o vänster. Detta samtidigt som dessa HELT otroliga nyheterna,av denne prisbelönta journalist ALDRIG fått synas hos dom vanliga knäppskallarna. Men om jag minns rätt har nu senaste media mätningen hos SVT publik service sjunkit något faktiskt. Om jag minns rätt har stödet/förtroendet för dessa knäppskallar sjunkit flera procent i år. Men det är ändå för högt,att de ligger på närmare 70procent är helt GALET ärligt talat. Jag minns EJ exakta siffrorna då det var förra veckan,men det var nära 70procent och det är HELT otroligt att det ligger där. Men blev EJ förvånad. Så som man kör och kört på klockan runt i ÅRATAL dygnet runt. Det är så tråkigt när man genomskådar dessa knäppa clownerna så gott som DAGLIGEN ärligt talat. Dom är renodlade nollor. Men sedan har vi dom övriga clownerna som tar sådan STOR plats jämt,som woodo-fjanten på Dagens nys.Eller den mångåriga Nato kåta korkskallen oksanen. Skrev en insändare häromdagen att tycker att publik service Svt och Dagens nys borde blivit stämda hundratals gånger. Utan att gå in på övriga clownerna,men tycker HELT klart att den största kanalen och största tidningen borde stämmas hundratals gånger. Detta pågått åratal för fan, rensning och rannsaka sej själva från grunden är ett måste nu. Vill jag titta på amerikansk kopierad lögn propaganda har jag youtube på mobilen, och kan slå på Cnn exempel. Nej dom är renodlade nollor och bedragare tyvärr

 3. Det ryska angreppet är ryskt. Rysk trupp står i Ukraina. Ryssland förlänger kriget Ryssland startat. Ukraina försvarar sig. Uppenbarligen kan västeuropa inte köpa rysk energi, pengarna förlänger kriget.

  • Och? Vad ska du göra? Oja? Var så god, oja då! Det är det enda du eller de neokonservativa och sionist anhangen kan göra – oja!!!

  • Ukraina startade kriget mot de östra delarna redan 2014 ”Horten Möller”! Att upprepa en lögn gör inte den till sanning. Det finns hur mycket bevis som helst på nätet där du kan se ukrainska trupper gå in i Donbass från 2014. Internet ”glömmer” aldrig och det är ett problem för ljugande politiker och MSM! EU har själva infört sanktioner mot Ryssland vilket kan jämföras med att skjuta sig själva i foten och bli än mer beroende av maffian i USA.

  • @Horten Möller 11 mars, 2023 At 19:16
   Det var USA som startade kriget genom att provocera fram det genom att flytta fram den amerikanska krigsorganisationen NATO, tillsätta en nazistisk marionettregin i Kiev, och förbereda en etnisk rensning och folkmord i Donbas. Avsikten var att USA skulle ta över naturrikedomarna i Donbas för att plundra dom, jordbruk och mineraler. Kolonialismen i repris. Ryssland stoppade det med sin militära operation, man vill avnazifiera och avmilitarisera Ukraina, och befria ryska områden vilka likt en gång Norge hamnat under utländsk kontroll, nämligen svensk.

  • Man kan bara konstatera att ”Horten Möllers” inlägg är ett enormt självmål! På något vis har denna människa lyckats missa händelseutvecklingen i Ukraina sedan 2014? Numera har man ingen ursäkt som helst att inte informera sig ”Horten” det är bara att använda nätet!

  • Horten Möller: Det ukrainska angreppet på Donbass, är Natos angrepp på Donbass med hjälp av ukrainska fascister som de utbildat. USA säger att man inte får kalla dem nazister för de är Ukrainas bästa krigare. Angreppet började direkt efter USA:s kupp i Ukraina år 2014.
   Många flydde landet och många deserterade, de mest krigsberedda var nazisterna.

   Från Telegram nedan text och filmen som Mark Bartalamai producerat när han levde med den folkliga milisen från Donbass och följde dem till fronten under 9 månader
   Fascismen har länge varit den ukrainska regimens statsideologi, som har fångat medborgarnas sinnen och hjärtan. Genom att tillgripa metoder för manipulation, skrämsel och påtvinga sina idéer har de ukrainska myndigheterna glömt alla principer för demokrati.

   💬 Ukraina, med stöd av västländer, har hållit fast vid makten med lögner och gör allt för att hela landet ska följa deras statspropaganda. Allt detta märks inte, eller snarare stöds av det ”demokratiska” Europa. Den tyske journalisten och filmregissören Mark Bartalamai samlade in lokala berättelser och videor för att stå emot kraftfull propaganda i sitt hemland.

   https://www.youtube.com/watch?v=2A6z1fXWh5k

 4. Ja det är säkert så som ni skriver. Biden vill ha krig. krig ger klirr i kassorna till alla
  militära skurkar(psykopaters dårar. kan skicka enorma mängder
  in i dödsriket kallsinnigt. Biden. kristensson Bildt, Ukrainadåren. Nato-dåren
  stoltenberg (stollen berg) till o med Wagner är sådan.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here