Sverige i framkanten av ”Great Reset” som kan medföra en integration av vår fysiska, digitala och biologiska identitet. Vill vi det?

11
7553
Klaus Schwab. World Economic Forum

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett eller flera år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som är aktuell i högsta grad.

Jag har översatt och aningen förkortat denna artikeln ”«Great Reset vil føre til ei sammensmelting av vår fysiske, digitale og biologiske identitet»” av Pål Steigan

Jag inleder med att lyfta fram en artikel från våren 2018 om förhållanden i Sverige, en artikel som nämns litet längre ned i Steigans artikel, och som gav åtminstone mig ny kunskap inom ett speciellt område som står i fokus för denna artikel.

”Tusentals svenskar får mikrochips implanterade i sina kroppar så att de inte behöver bära nyckelkort, ID och till och med tågbiljetter.Cirka 3000 människor i Sverige har lagt in ett mikrochip – som är lika litet som ett riskorn – under huden under de senaste tre åren, rapporterade Agence France-Presse.
Tekniken användes första gången i landet 2015.

Förra året (2017) började den statligt ägda SJ-järnvägslinjen skanna passagerarnas händer med biometriska marker för att samla in information under tågresan.

Biohacking – modifiering av kroppar med teknik – ökar i takt med att fler och fler börjar använda tekniska bärbara datorer som Apple Watches och FitBits. För ungefär fyra år sedan (2014) började den svenska biohacking-gruppen Bionyfiken att organisera ”implantatpartier” – där grupper av människor sätter in marker i sina händer i massor – i länder som USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Mexiko.

Bionyfikens grundare Hannes Sjöblad sa till Tech Insider 2015:”Människokroppen är nästa stora plattform. Den anslutna kroppen är redan ett fenomen. Och detta implantat är bara en del av det. […]

”Vi uppdaterar våra kroppar med teknik i stor skala redan med bärbara produkter. Men alla produkter som vi bär idag kommer att implanteras om fem till tio år.”Vem vill ha en klumpig smartphone eller smartwatch när du kan ha den i nageln? Jag tror att det är riktningen dit den är på väg.”

Hur många svenskar som har bio-chips implanterade nu 2,5 år senare vet jag inte. Gör Du?


”Great Reset” kan medföra en integration av vår fysiska, digitala och biologiska identitet

Klaus Schwab, grundare och VD för World Economic Forum, har presenterat sina visioner för ”den fjärde industriella revolutionen” under ett tal vid Chicago Global Council on Global Affairs. Han sa att ”Den fjärde industriella revolutionen” och ”The Great Reset” kommer att leda till en ”fusion av våra fysiska, digitala och biologiska identiteter.”

Det här är inga nya tankar från Schwabs sida. I boken Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution som han publicerade 2018 skrev han:”I takt med att expertis inom detta område förbättras (kampen mot brottslighet, redaktörens anmärkning) blir frestelsen för säkerhetstjänster och domstolar att använda tekniker för att fastställa sannolikheten för kriminell verksamhet, bedöma skuld eller eventuellt till och med minnen direkt från människors hjärna. Att korsa en nationsgräns kan en dag kräva en detaljerad hjärnskanning för att bedöma vilken säkerhetsrisk en person utgör. Faktum är att vissa av oss redan känner att våra smartphones har blivit en förlängning av oss själva. Dagens externa enheter – från bärbara datorer till Virtual-Reality-headset – kommer nästan säkert att implanteras i kroppen och hjärnan ”.

 

World Economic Forum ligger i framkant av denna utveckling genom att främja propaganda för implantering av digitalt ID under folks hud. Detta beskrivs i den artikel som jag gjorde utdrag från inledningsvis. en artikel från våren 2018 om förhållanden i Sverige


Schwabs ord är oerhört viktiga eftersom han är ledare för World Economic Forum, organisationen av de 1000 rikaste och mäktigaste kapitalistiska företagen i världen. Det som presenteras från World Economic Forum blir ofta en praktisk politik både på regeringsnivå och i internationella organisationer som EU, FN, Världsbanken och så vidare.

När det gäller cybersäkerhet kan man till exempel bara titta på vilka som utgör arbetsgruppen för WEF inom det området för att förstå vad vi pratar om. Grundarna av gruppen är: Accenture, Fortinet, Palo Alto Networks, Salesforce, Saudi Aramco, Sberbank.Partners i denna grupp inkluderar Amazon Web Services, BlackRock Inc., China Southern Power Grid, Credit Suisse, Deloitte, Deutsche Post DHL, Hewlett Packard Enterprise, Hitachi, Huawei, IBM, JPMorgan Chase, ManpowerGroup, Mastercard, Microsoft, Saudi Information Technology Företag och faktiskt också orska Aker.

Det här är företag som kontrollerar mycket stora delar av den globala ID- och säkerhetsmarknaden, och som oftast får vad de vill ha.

Den som tror att Schwabs visioner bara är fantasierna hos en 85-årig gubbe (född i mars 1938) har verkligen inte följt med i tiden.

Föregående artikelKina säljer av USA:s skulder som aldrig förr
Nästa artikelHur uppnå hållbar fred i Gaza?
Pål Steigan
Pål Steigan är en ledande norsk och nordisk geopolitisk analytiker och bloggare i www.steigan.no

11 KOMMENTARER

 1. Den globala bankirvampyr maffians planer för att förslava dig/oss beskrivs i Diania Johnstones krönika om ”The Great Reset”.

  ”Johnstone menar att ekonomerna Klaus Schwab och Thierry Malleret med sådan glädje hälsar pandemin som förebud om deras föreslagna socioekonomiska omvälvning, att om inte Covid-19 dykt upp så hade de uppfunnit något liknande – om de kunnat.

  Faktum är att World Economic Forums grundare Schwab redan tidigare energiskt förespråkade ”Den stora återställningen”, då med klimatförändringarna som förevändning.”

  https://www.nyhetsbanken.se/2020/11/en-dystopi-kallad-den-stora.html#more

  • Hennes artikel publiceras här i morgon, översatt till svenska. Artikeln i Nyhetsbanken är mer av ett referat av artikeln.

 2. Vad händer om vi får ett fascistiskt, mindre nogräknat samhälle och maktövertagande, som har tagit kontroll över databaserna och alla personliga uppgifter, medicinska som sociala och ekonomiska och som kanske inte kan motstå frestelsen att missbruka uppgifter för sina ändamål, makt och totalitär kontroll, för att tvinga, hota och utnyttja och styra människor.
  Är det inte det man redan har påbörjat, fast i mindre skala än så länge?
  Vilka ska få leva och vika som ska dö. Vilka ska få rätt till vård, få gå före i kön, vilka som premieras eller nedprioriteras, vilka som har den” rätta uppfattningen” och vilka som är värda att bevara, eller bevaka osv.
  Vem vill ha ett inplanerat chipp med alla uppgifter om ens person som man inte själv har minsta kontroll över?

  • Bra kommentar Erik!

   Chippet behövs inte ens för fascistiska makthavare, när folket redan är frivilligt övervakat av e-postkonversation, mobiler och ansiktsscannrar, vars mjukvara kontrolleras av den lilla eliten, eftersom folket är för korkat för att byta till öppen fri mjukvara och hårdvara OCH t.o.m. stolt befinner sig på monopolkapitalets plattformar och t.o.m. länkar dit. Folk skaffar t.o.m. telefoner som inte går att ta ur batteriet på…

   Folk envisas med sin dumhet och skaffar sig INTE öppna fria krypterade system fastän de är fullt tillgängliga, samt mycket lätta att använda.

   Jag vet inte om det intresserar någon, men jag såg ett intressant inslag från London real med David Icke som menar att eliten nu klivit ut i ljuset och att dörren har slagit igen bakom dem. https://www.bitchute.com/video/H4W7FwBy0Ukh/

 3. Den stora frågan i Great Reset gäller den enorma, eller snarare gigantiska, finansbubbla man skapar ihop med världens mäktigaste banker och centralbanker. Det är den vanliga människor nu tvingas betala med en allt mer stigande inflation. Det är en Schachtiansk politik som med åtstramning in i döden, Hjalmar Schacht var Hitlers finansminister, skapar finansiellt utrymme för monopolkapitalet. Det är detta det vill använda den gröna omställningen som skall pressa fram biljonerna rakt in i finanssystemets svarta hål.
  Chippen är inte huvudfrågan som är den ekonomiska politiken. Chippen är ett medel för att skapa det kontrollsamhälle finanssystemet nu behöver för att driva igenom detta, precis som finanssystemet behövde Hitlers diktatur för att driva igenom Schachts åtstramning på 1930-talet. Hur siffrorna ser ut idag berättar här Paul Gallagher: https://larouchepub.com/other/2021/4830-central_bankers_regime_change.html

 4. ”Tekniken användes första gången i landet 2015”
  I medierna kanske men i verkligheten har den funnits även här sen 70-talet. En del internationella elektronikföretag har sen länge haft varugrupper kallade microline som enbart vänder sig till säkerhetspolis och andra statliga organisationer.
  Det nya är ju IT-infrastrukturen som knyter samman allting.

 5. I fallet USA och Sverige, vilket är samma sak och totalitärt ihopkopplat när det gäller massövervakning, övervakning och kontroll av befolkningen, har denna utveckling redan avancerat betydligt. Sverige har redan upprättat ett nästan komplett nationellt register av biometriska data som fingeravtryck, ansiktesigenkänning (passfoto stationerna) och DNA, det är bara att innevånarna inte tillåtits veta eller debattera det. Ingen kan göra något längre utan att visa statlig godkänd legitimation, allt skall vara registrerat, och nu skall man även börja med gryningsräder för att komma åt de som inte underordnar sig totalitarismen. Citat DN
  —Skatteverket stävjar fusk – med besök i gryningen
  —De vet aldrig vad som väntar när de plingar på
  https://www.dn.se/sverige/de-vet-aldrig-vad-som-vantar-nar-de-plingar-pa/
  Detta är ju direkt hämtat ur hur en totalitär diktatur fungerar. Nu gäller det Sverige.

  Både USA och Sverige säger att kinesiska produkter utgör en säkerhetsrisk, och det stämmer mycket bra. Säkerhetsrisken är att staten inte kan övervaka och kontrollera folket med kinesiska produkter vilka som regel har öppen källkod och inte central lagring av data som kan övervakas. Staten kan inte övervaka innevånarna och upptäcka begynnande revolter mot den diktatoriska centralmakten. Kinesisk teknologi förhindrar att det fungerar. Därför blir Kinas produkter en säkerhetsrisk för västs diktatur.

  • Karl W
   Hur har kinesiska myndigheter kunnat utföra sin covidpolitik utan att använda kinesisk teknologi? Har de använt västlig teknologi?

   • @Gunnar Andersson 30 november, 2022 At 09:30
    Jag är inte säker på att jag förstår frågan. Kina har i grunden använt samma teknologi som överallt annars i världen, må det vara Australien eller Hong Kong. När du går in i en byggnad, affär eller bar skannar du en QR kod. Den registrerar plats och tid på din mobil. Exempel ”Leave Home Safely” Var plats du skannar har en egen sifferkod. Sedan har man ett dynamiskt centralt register över vilka platser där du riskerar att smittas. De skannade registren på din mobil och den centrala jämförs, och om du har varit på en risk-plats upplyses du om det för att ta en Covid test eller gå i karantän. Kina har utvidgat detta nationellt, så om du inte går in i en risk-zon kan du röra dig fritt som om Covid inte fanns. Enda skillnaden är att en del länder har tillämpat detta för att övervaka och kontrollera människorna (som Sverige), medan Kina övervakar viruset. QR koden utvecklas 1994 av det japanska företaget Denso Wave. QR koden är en utveckling av bar-koden som uppfanns 1948 av studenten Bernard Silver. Alltihopa är bara en sammansättning av redan välkänd teknologi.

    Kinas strategi är, och har alltid varit, att minimera direkta kontraktet person till person och därmed begränsa spridningen av viruset. Det har aldrig varit en politik av strikt inlåsning som väst journalister falskt påstår.

 6. Karl W
  Covid är så nära masshysteri man kan komma. När myndigheter runt om i världen använder ett relativt ofarligt virus för att kontrollera sina medborgare bör man reagera. Om inte kinesiska myndigheter sitter inne med hemlig information om viruset är det svårt att förstå den överdrivna kontrollen. Fungerar inte naturlig immunitet i Kina?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here