”Sverige ska inte delta i stormaktsspelet”

2
1354
Irak. Hungriga barn.

På Alliansfriheten.se finns en summering av en viktig artikel i Svenska dagbladet 27/10 ”Sverige ska inte delta i stormaktsspelet”. av Rolf Andersson Anders Björnsson Lars-Gunnar Liljestrand, utgivare av www.alliansfriheten.se.

”Regeringen har nu överlämnat en ny proposition till riksdagen om fortsatt svensk trupp i Irak genom deltagande i den USA-ledda koalitionen Operation Inherent Resolve (OIR). Det innebär att Sverige framgent blir en del i den bredare konflikten i Mellanöstern som hamnat i ett nytt, än mer intensivt skede genom Turkiets angrepp i norra Syrien. Kopplingen till Syrien är uppenbar och farlig.

Koalitionen saknar mandat från FN:s säkerhetsråd. USA och Ryssland har inte varit intresserade av att få till stånd ett sådant mandat för att upprätthålla internationell fred och säkerhet utan föredragit att lämna fältet fritt för att genomdriva egna intressen.

Den svenska regeringen hänvisar till en inbjudan 2014 från Iraks regering som folkrättslig grund för insatsen vilket framstår som klart tveksamt, och den är hur som helst ingen anledning att dras in i stormaktsspelet som vi saknar varje inflytande över.”

Läs artikeln SvD: ”Sverige ska inte delta i stormaktsspelet”

Föregående artikelDavid Rockefeller och Ny världsordning
Nästa artikelDe Grönas presidentkandidat i USA smashar tillbaka Hillary Clinton och hyllar Assange.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Det betyder även att Sverige alltmer blir en måltavla för vedergällningsaktioner från dom som inte godkänner och uppskattar någon USA/Sveriges inblandning i vad dom ser som sina egna angelägenheter och utländsk ovälkommen inblandning.

  2. Man måste förstå att stridande soldater och självmordsbombare är fyllda av sorg.
    I klanvärlden har varje medlem skyldighet att i möjligaste mån skipa rättvisa. Varje dödad klanmedlem skapar därför ett antal levande hämnare.
    Hur skulle du själv reagera om Saudiarabiska styrkor hade dödat din dotter i sin iver att bereda marken för Islams utbredning i Sverige? Vad skulle du tycka om soldater från Saudis grannländer, placerade i Sverige? Skulle ditt hat inte omfatta dem?
    Vi borde inte ha normala förbindelser med uppenbara krigsförbrytare som USA. Och absolut inte sända svenska trupper till USA:s slagfält!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here