Tal till stöd för Venezuelas självständighet mot utländsk aggression

5
1177
Anders Romelsjo foto I 180808.

Via länk nedan finns mitt spontana tal vid manifestationen idag 200 meter från USA:s ambassad. Vi fick inte komma närmare. Blev tillfrågad om jag ville säga något då jag kom. Vi var 5 talare. Jag förmår inte ladda ned länken.

Länk till filmsnutt av Johan Wiman.

Föregående artikelVenezuela – Manifestation för fred och mot USA:s försök till statskupp. Lördag kl 13
Nästa artikelStöd hamnarbetarna!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

5 KOMMENTARER

  1. Väldigt bra Anders. En kort analys. av läget och förmodad fortsatt aggression mot andra suveräna stater, samt en handlingsinriktad avslutning över vad vi bör bidra till. Klassiskt!

    • Tack! Då jag kom dit frågade den unga, utmärkta konferenciern om jag ville hålla tal. Sa OK. vill bl.a. informera om att jag sökt tillstånd för kommande lördagar. Före talade en annan ung, kvinnlig talare. Utmärkt, uttömmande tal. Jag fick snabbt tänka om och fylla i några punkter.

  2. Jag har heller inte FaceBook. För mig funkar endast Youtube om det nu inte är html-5 videos för då går det inte heller. Det hade varit intressant att lyssna på Romelsjös spontana tal. Det är mer både hjärtats mening, erfarenhet och hjärnans kapacitet. Men man kan kanske inte begära allt? FaceBook plattformen har fått en ruggig dominans som mötesplats för människor. I princip alla. Tänk att att privatägt företag kan få så stort inflytande över folket. Hoppas det gick bra på manifestationen i närheten av USA:s ambassad. Jag får i alla fall det intrycket.

  3. Bara att polisen inte tillät att någon kom närmare ambassaden än 200 meter visar hur svenska staten är angelägen att skydda USA mot all kritik.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here