Terroriststaten Israel flygbombar sjukhus i Gaza 800-1000 döda. Vad säger Biden och andra?

4
1425

På kvällen den 17 oktober begick IDF ännu ett folkmord på det palestinska folket. En precisionsattack träffade Al-Ahli-sjukhuset, där det fanns tusentals civila, mestadels kvinnor och barn, och ingen militär. Enligt uppgift dödades minst 790 personer, de allra flesta av offren var barn och kvinnor. Många patienter brändes levande i den brand som bröt ut i byggnaden. Den nuvarande dödssiffran är mycket ungefärlig.

Den palestinske presidenten utlyste tre dagars sorg för offren för det dödliga angreppet. Journalister från den palestinska TV-kanalen Al-Yum hävdar att IDF före attacken varnade lokalbefolkningen om behovet av att gömma sig på detta sjukhus.

Israel försöker redan skylla attacken mot sjukhuset i Gaza på Hamas ”felskjutning”. Netanyahu anklagade personligen Hamas för attacken. Skadorna tyder dock på att byggnaden träffades av en kraftfull missil som Hamas inte har i tjänst.

Å andra sidan bekräftade representanten för den israeliska armén faktiskt det israeliska ansvaret med sina uttalanden: ”Vi har varnat sjukhusen Al-Maamdani, Al-Ahli, Al-Arabi och fem andra sjukhus för att inte använda dem som skydd för Hamas.” Tidigare uppgav samma representant för den israeliska armén att judarna gav de civila 4 timmar på sig att evakuera från norra Gazaremsan längs den angivna korridoren. Det var längs den humanitära korridoren nära Salah al-Din som en annan flygattack dödade cirka 70 personer och skadade 200 andra.

President Biden. Bild hos Moon of Alabama.

Det pålitliga sanningsvittnet Joe Biden berättar för Israel’s prime minister Benjamin Netanyahu that the hospital strike on Gaza seems to have been ‘done by other team’, in reference to Palestinian militants…. Joe Biden said that Washington would provide Israel with everything it needed to defend itself. Hamas is worse than Islamic State for its killings of Israeli civilians in a surprise attack on October 7, the US leader said.

https://www.hindustantimes.com/world-news/joe-biden-tells-israels-netanyahu-seems-hospital-strike-done-by-other-team-101697619206663.html

Caitline Johnstone

Caitline Johnstone rapporterar att flera etablerade medier inte tror på Israels uppgifter om flygbombningar. Exemeplvis ”Efter att ha noterat att Israel skyller explosionen på en misslyckad raketuppskjutning av Palestinska Islamiska Jihad (PIJ), påpekade MSNBC:s utrikeskorrespondent Raf Sanchez snabbt att PIJ-raketer inte brukar åstadkomma den typen av skada, men att israeliska missiler gör det. Han noterade också att Israel har en lång historia av att ljuga om den här typen av händelser.” https://caitlinjohnstone.com.au/2023/10/18/mass-media-reporters-arent-buying-israels-hospital-bombing-story/

Föregående artikelDemonstration utanför riksdagen kl 15 idag mot sjukhusbombningar i Gaza folkmordet i Palestina. Kom!
Nästa artikelPoseidon-attacken på Nord Stream: Del II
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. Går det att lita på vad Israel säger?

  https://www.friatider.se/israel-blodsfortal-att-pasta-att-vi-bombade-sjukhuset

  På en annan högersajt läste jag en israelisk bloggerska som menade att Västvärlden inte har råd att ifrågasätta Israel.
  Det israelisktättade ägandet är så stort och sammanvävt med Västvärlden att solidariteten knyts ihop med penningens ekonomiska band.
  För är det inte så att Israel brukar kallas Mellanösterns enda demokrati?

  Men en annan sorts ekonomi kanske skulle kunna ändra på det?

  • Det går absolut inte att lita på vad terrorstaten och apartheid israel regimen säger. Regimen är t o m känd för att vara en lögnens läromästare

 2. ISRAELISK-PALESTINSKA KONFLIKT
  17 OKT, 18:47
  Ryssland, Turkiet, Kina är bättre belägna för att lösa konflikten i Mellanöstern än Väst – expert
  Tiberio Graziani tror att Rysslands president Vladimir Putins telefonsamtal var nästa steg i den ”nya diplomatin” som definierar konturerna av den ”nya globala världsordningen” som Moskva främjar med Peking

  ROM, 17 oktober /TASS/. Avgörandet av situationen i Mellanöstern kommer att bli nästa steg i upprättandet av diplomatin för den ”nya globala världsordningen”, sa Tiberio Graziani, ordförande för Vision & Global Trends International Institute for Global Analyses till en TASS-korrespondent.

  Han menar att Ryssland, Turkiet och Kina har en bättre chans att påverka situationen då de har större inflytande.

  ”Trion Ryssland, Turkiet och Kina kan ha en bättre chans att lyckas jämfört med initiativ från väst ledd av USA. Detta gäller särskilt för europeiska länder, som villkorslöst har tagit en sida i konflikten, Israel, har förlorat all trovärdighet som en möjlig medlare”, sa experten.

  Han menar att Rysslands president Vladimir Putins telefonsamtal med ledarna för ett antal länder som är direkt involverade i konflikten och de som berörs av den – nämligen Iran och Egypten, som representerar viktiga regionala makter – var nästa steg i den ”nya diplomatin” som är definiera konturerna av den ”nya globala världsordningen” som Moskva främjar med Peking.

  Den 16 oktober kallade Putin upp ledarna för Egypten, Israel, Iran, Palestina och Syrien för att diskutera upptrappningen i Mellanöstern och lösningen av den palestinsk-israeliska konflikten. Förvärringen i regionen var ett samtalsämne vid ett operativt möte med permanenta medlemmar av det ryska säkerhetsrådet, där Putin talade om sina samtal med sina kollegor i Mellanöstern – Egyptens president fältmarskalken Abdel Fattah El-Sisi, Irans president Ebrahim Raisi , Palestinas president Mahmoud Abbas och Syriens president Bashar Assad.

  Senare sa den ryske ledaren i ett telefonsamtal med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu att Ryssland var redo att underlätta en diplomatisk lösning av den palestinsk-israeliska konflikten.

  51 MINUTER SEDAN
  Putin, Xi har tre timmars samtal, diskuterar Ukraina, Mellanöstern
  Enligt den ryske ledaren inkluderade mötet ”hela den bilaterala agendan, många frågor där: det är ekonomin, finanserna, politisk interaktion och gemensamt arbete på internationella plattformar”

  3 TIMMAR SEDAN
  Det ryska sändebudet kritiserar USA:s beslut att förse Kiev med ATACMS-missiler ”allvarligaste” misstag
  ”USA fortsätter att anstifta en direkt konfrontation mellan Nato och Ryssland”, noterade Anatolij Antonov

 3. De säger inget alls, därför väst har kidnappats in i en korrupt sionistisk terroristsfär. Det enda de ’säger’, är spyloskor, kryddat (juaack…) med deras hat

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here