TILL: ARTISTER OCH SVERIGES TELEVISION BOJKOTTA EUROVISIONFINALEN I ISRAEL 2019

6
1285

På Skiftet pågår en namninsamling för bojkott av Eurovisionsfinalen i Israel Skiftet

Uppropet

Eurovision Song Contest anordnas i Israel 2019. Premiärminister Benjamin Netanyahu och hans högerextrema regering använder Eurovision för att flytta fokus från Israels ockupation och förtryck av det palestinska folket.

Vi uppmanar Sveriges Television och svenska artister att inte sprida glitter och glamour över ett land, som framstående jurister inte tvekar att kalla en apartheidstat, med ett svårslaget rekord i brott mot FN:s resolutioner, folkrätt och mänskliga rättigheter.

VARFÖR ÄR DET HÄR VIKTIGT?
Palestinierna har i ett upprop bett oss att stödja en bojkott av Eurovisionfinalen.

Olagliga bosättningar. Dödsskjutningar. Förgiftat vatten. Nedbrända olivlundar. Fängslade barn. Listan över allt som palestinierna utsätts för kan göras lång. Palestinierna lever under en militär ockupation som styr varenda liten detalj i deras liv. Under nattliga räder fängslas både barn och vuxna. De ställs inför militärdomstolar där 99,7 % procent döms som skyldiga.

Genom att sätta press på ockupationsmakten och visa solidaritet med det palestinska folket kan vi bidra till en rättvis fred. Vi bojkottade Sydafrika under apartheidregimen. Nu är det dags att bojkotta apartheidregimen i Israel. Inget svenskt deltagande i Eurovision så länge Israel är värd!

SKRIV PÅ namninsamlingen, SPRID på dina sociala medier och visa ditt stöd för palestiniernas rätt till frihet och en rättvis fred.

Namnunderskrifterna kommer att överlämnas till Sveriges Television, som är medlemmar i Europeiska radio- och TV-unionen EBU som samordnar och arrangerar sändningen av Eurovision Song Contest.

Kampanjen har startats av Palestinagrupperna i Sverige.


Kommentar: Gör som jag – skriv på!

Föregående artikelHur går det för Julian Assange som tar fight i domstol?
Nästa artikelVisste Du detta?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

  1. Mellanösterns enda demokrati måste bekämpas av alla socialister och muslimer. Samir hänger på, men hur ställer sig Carola? Hon har inte tid, hon har öppnat sitt hem för nytillkomna.

  2. Bojkotta denna öppet rasistiska och avskyvärda enhet som består av barnamördare och krigsförbrytare! Ett av de mest angelägen frågorna för världens folk är att få ett slut på ”endast för judar” apartheid regimen israel. Marktjuvar ska inte tvätta sin brott via Eurovision! Dessutom ”vann” de tävlingen genom att fuska (inget att förvånas över! https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/could-israel-have-cheated-eurovision

    Det är många artister som har sagd ifrån. Flera kommer att göra det. Folkmobilisering mot enbojkott av Eurovision!

    https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/international-artists-urge-boycott-eurovision-israel

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here