Trump benådar krigsförbrytare som massakrerade 14 civila

7
2307
Blakckwater: Iraks ”diktator” Pauls Bremer_från USA leaves_after_Iraqi_Sovereignty_Transfer,_2004_June_28. By U.S. Air Force photo by Staff Sgt. Ashley Brokop. – http://www.defenselink.mil/home/photoessays/2005-06/p20050627b17.html, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1436930

 

Ingress: Visste du att en stor andel, ja kanske De flesta av USA:s stridande soldater är legosoldater, Legosoldatsföretaget Blackwater som behandlas här bytte snart namn till XE, sedan till Academi (!) och ingår nu i Constellis Group

Denna artikel baseras på en notis i Proletären: och utdrag ur en artikel i Common Dreams

Den visar att det brutala våldets män får pardon men inte visselblåsarna Assange, Snowden eller Manning. Säger det något?


Artikeln i Proletären.

USA:s president Donald Trump benådade tidigare i veckan Paul Slough, Evan Liberty, Dustin Heard och Nicholas Slatten, fyra före detta legoknektar från det skandalomsusade militär- och säkerhetsföretaget Blackwater. Dessa sitter i fängelse för mord på 14 obeväpnade civila, varav två barn, i Bagdad 2007 – en massaker som väckte internationellt ramaskri.

Massakern avslöjades av Wikileaks, vilket ledde till att sajtens grundare Julian Assange stämplades som spion av den amerikanska staten. Assange sitter för tillfället fängslad i Storbritannien i väntan på ett eventuellt överlämnande till USA där han riskerar ett fängelsestraff på 175 år.

Den före detta soldaten Chelsea Manning (född Bradley Edward Manning), som bidrog till avslöjandet, fängslades 2010 och skulle avtjäna ett 35-årigt straff, vilket senare kortades till sju år efter stora internationella protester.


Utdrag ur artikel i Common Dreams

En erfaren FN-tjänsteman för mänskliga rättigheter la sin röst till protesterna mot att president Donald Trump benådade fyra amerikanska legosoldater som dömdes för att ha mördat 17 irakiska civila 2007.

Marta Hurtado, talesperson för FN: s högkommissionär för mänskliga rättigheter (OHCHR), sade i ett uttalande att byrån är ”djupt bekymrad” över Trumps benådning den 22 december av tidigare Blackwater-anställda Paul Slough, Evan Liberty, Dustin Heard och Nicholas Slatten. De fyra männen dömdes till 12 år till livstids fängelse för brott inklusive för första gradens mord för sina roller i massakern på Nisour Square den 16 september 2007 i centrala Bagdad.

”Att förlåta dem bidrar till straffrihet och har den effekten att man uppmuntrar andra att begå sådana brott i framtiden,” sade Hurtado om Blackwater-vakterna.

”Skotten började hagla som regn,” påminde den överlevande Fareed Walid Hassan, som sa att han bevittnade hur en kvinna släpade sin döda unga son när hon flydde för sitt liv. Ett annat offer, Mohassin Kadhim, sköts till döds när hon skyddade sin son i armarna.

Överlevande Mohammed Kinanis son Ali, 9 år, sköts i huvudet när de satt i sin bil.

”Jag stod chockad och såg på honom när dörren öppnades och hans hjärna föll på marken mellan mina fötter”, sa Kinani.

Föregående artikelBrexitavtalet är slutet
Nästa artikelLyckad manifestation för Assange och yttrandefriheten förra lördagen. Hälsningar från Väst-Sverige, tal av FIB:s ordförande!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Vi bör nämna de 14 personer som mördades i denna massaker samt att 17 st skadades.
  Ahmad Haitham Ahmad al-Rubai, 20, a medical student
  Mahassin Mohssen Kadhum Al-Khazali, 46,
  Ahmad’s mother and a dermatologist
  Ghaniyah Hassan Ali, 55, mother of eight, who died on a bus shielding her daughter Afrah from the bullets
  Ali Mohammed Hafedh Abdul Razzaq, 9, killed in the car his father was driving
  Mohamed Abbas Mahmoud, 47, a delivery truck driver
  Qasim Mohamed Abbas Mahmoud, 12, the truck driver’s son
  Mushtaq Karim Abd Al-Razzaq, 18, an Iraqi soldier standing at a military checkpoint
  Osama Fadhil Abbas, 52, a car dealer
  Ali Khalil Abdul Hussein, 54, a blacksmith commuting to work on his motorcycle
  Ibrahim Abid Ayash, 77, a gardener and passenger on a bus
  Mahdi Sahib Nasir, 26, a taxi driver
  Hamoud Sa’eed Abttan, 33, an unemployed job seeker, father of seven
  Uday Ismail Ibrahiem, 27, Hamoud’s cousin, also unemployed and a father of three
  Sa’adi Ali Abbas Alkarkh, 52, a businessman
  Ovan information hämtad från artikeln ”Trump pardons Blackwater killers for Nisour Square massacre”
  https://www.wsws.org/en/articles/2020/12/24/pers-d24.html

  • Och detta är bara en enda händelse och akt av ”demokratin” USA. Hur många andra sådana slakter av civila har skett, och hur många pågår just som vi skriver detta.

 2. Donald Trumps brist på empati är lika oändlig som universum.
  Hans mask har fullständigt krackelerat och ur framträder hans sanna karaktär fram.
  Alla goda krafter måste resa sig upp för att försvara de mänskliga rättigheterna.

  • Vad som hänt, och just nu händer, i USA klart visar hur dysfunktionellt den över 200 år förlegade demokrati systemet är. Det skapades för ett samhälle som inte längre existerar. Främst teknologin har skapat ett helt annat samhälle idag, men även utbilding. I USA väljer man presidenten, OK, via elektorer. Folket i Sverige tillåts inte välja ledare, utan ledaren utses av Partiet, på samma sätt som i sovjetdiktaturen. En gång vald tillåts inte folket att avsätta ledaren eller ens påverka besluten. Dessutom har makteliten idag skaffat sig de facto kontroll över vilken information folket får för att fatta beslut över hur dom skall rösta. Ändringar måste till som stävjar den omfattande korruptionen och häller de som sköter informationsflödet personligen ansvariga, alltså mediabaronerna och journalisterna. Individerna måste ges möjlighet att påverka de beslut som berör dom, och möjlighet att avlägsna olämpliga makthavare, även bland tjänstemännen. Även att kontrollera maktelitens utgifter och hur pengarna används. Det bör även ställas klara krav på både lämplighet och bildning för de som kandiderar till olika befattningar. Idag krävs inte ens att dom skall kunna läsa och skriva. Jäviga personer måste kunna blockeras från att inneha maktpositioner.

 3. Svarade detta till min son som liksom många avskyr Trump och som genom MSM ensidiga propaganda inte kan se något positivt med Trump. Många sidor av Trump tillåts inte att föras fram i MSM. Närmaste tiden kommer kanske att ge hela bilden av Trumps,som många säger, schackdrag med djupa staten och globalisterna. Allt är inte svart eller vitt.
  Helt oförståligt att han gör detta. Samtidigt ryktas det om att han kommer att benåda Assange, Snowdon och Manning men det har vi inte sett ännu. Hur otrevlig han än är så berättigar väl inte detta valfusk. Morden i Irak, Syrien Afganistan var ju under Busch och Obama som fick Nobels fredspris och krigade i 9 länder. Trump avskedade precis sin försvarsminister som vägrade dra tillbaka soldater från Afganistan i trots mot Trump som vill dra tillbaka soldater och avsluta krig. Trump var emot krigen i mellanöstern när de startade. Som sagt obegripligt att han pardon dessa, kanske finns någon förklaring som kommer fram. Kan det vara så att dessa och många andra som dödade oskyldiga i mellanöstern blev beodrade och uppmuntrade av presidenten och generalerna att föra detta krig. Madeleine Ullbright som tidigare var utrikesminister under Clinton
  svarade, i en intervju i 60 minutes , om sanktionerna som då infördes mot Irak var värt de 500 000 döda barn som blev följden, att det var det värt även om det var ett svårt beslut som hon ju måste säga inför alla tittare. Så min fundering är att Trump kanske benådade dessa därför att de verkligt skyldiga är de som satte igång kriget, efter att Colin Powell ljög i FN om att Irak hade massförstörelsevapen, och gav orden att invadera och döda miljoner oskyldiga. Vilka är de verkliga skyldiga frågar jag mig utan att på något sätt försvara vad de gjorde från sin helikopter. Sett någon video att de hela tiden hade kontakt med sina befälhavare.
  Hoppas hela sanningen kommer fram. Och att de stora skurkarna arresteras och döms. Media ger bara delar av sanningen.

  Madeleine ullbright

  https://www.youtube.com/watch?v=4iFYaeoE3n4

  Här den goda Hillary Clinton

  https://www.youtube.com/watch?v=QLwdQG0Djl4

  Det sägs att Libyen var afrikas mest välmående land under Gadaffi. Idag en slavhandlarstat.

  TRUMP FRÅN ROBERT DAVID STEEL FD CIA AND MARINES

  https://phibetaiota.net/2020/12/emerging-trump-triumphant-deep-state-down/?utm_content=12089784&utm_medium=Email&utm_name=Id&utm_source=Actionetics&utm_term=Email

 4. Klas ha inga illusioner om Trump. De Trump benådade var de som nekade till brott i massakern två som samarbetade med utredarna och erkände sina brott och också dömdes de benådades ej av Trump.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here