Ukraina måste till varje pris försvaras: Hungern kommer med full kraft till USA

6
1257
Betor. http://mat-ro.blogspot.com/2016/02/betor-inte-bara-roda.html

 

Redaktör Romelsjö: Den här artikeln har publicerats på
https://derimot.no/ukraina-skal-forsvares-for-enhver-pris-sulten-kommer-for-fullt-til-usa/ och översatts av Rolf Nilsson. Detta område har vi behandlat förr och nedan kommer aktuellare information Hunger efter förändring? När sextio miljoner amerikaner behöver välgörenhet måste USA sluta fred, inte föra krig

 

Redaktör Knut Lindtner på Derimot.no: Den här artikeln är ganska saklig genom sitt siffermaterial om hur stora delar av USA:s befolkning är på väg att få det. Processen är konsekvent för det som kallas ”den fria världen”, även för Norge, men vi har inte kommit så långt som i t.ex. USA, inte minst för att våra välfärdssystem ännu inte är helt nedmonterade.

För min del är det mest oroväckande att de ”folkvalda” inte kräver en kraftig omstrukturering av landets politiska och ekonomiska prioriteringar, utan nästan enhälligt kommit överens om gigantiska tilldelningar av pengar och vapen till Ukraina samtidigt som den egna befolkningen svälter mer och mer.

Detta berättar vad många påpekar. De folkvalda representerar inte befolkningen, utan krigsindustrin. De är sponsrade (läs: köpta och betalda, eller i ett värre ord: korrupta) av de som har mest pengar. Och så har det varit väldigt länge.

_________________________________________________________________

BIDENFLATION: Amerikansk hunger ökar. Maten blir för dyr för många familjer.

av Ethan Huff 25 mars.

BIDENFLATION: American Hunger Soaring As Food Becomes Too Expensive For Many Families To Afford – Ethan Huff

Urban Institute publicerade en oroande studie denna vecka, vilken visar att en av fyra amerikaner nu måste gå utan mat ibland, eftersom det helt enkelt är för dyrt under president Joe Biden.

När han tillträdde i januari 2021 hade bara en av fem amerikaner ibland problem med att köpa tillräckligt med mat för att försörja sig. Denna siffra steg till en av fyra i slutet av 2022, vilket motsvarar en massiv ökning med 23 procent.

De mest negativt påverkade var latinamerikanska och svarta vuxna, visar uppgifterna.

Även ”skräpmat” börjar bli för dyrt för många i USA.

Biden hävdar att inflationen går ner. Är hans mentala förmåga verkligen så dålig, eller är han bara en kronisk lögnare?

Under det senaste året har matkostnaderna över hela landet ökat i nästan alla kategorier. Till exempel kostar kex nu 16,3 procent mer än för ett år sedan, medan frukostflingor har en prisökning på 15,6 procent. Mejeriprodukter har ökat med 14 procent idag jämfört med för ett år sedan, medan äggpriserna har ökat med hela 70,1 procent. Myndigheterna skyller på ”fågelinfluensan”. Sammantaget ökade livsmedelspriserna med 10,4 procent mellan december 2021 och december 2022, vilket motsvarar den högsta inflationen på 40 år.

Hela tiden fortsätter presidenten att insistera på att inflationen går ner under hans styre. Och han säger detta även om amerikaner nu betalar 8,1 procent mer på sina bolån; 12,5 procent mer för sjukförsäkring; 26,2 procent mer för barnomsorg; 26,4 procent mer för att värma sina hem; och 55,5 procent mer för att tanka sina bilar.

”På grund av de senaste prisökningarna rapporterade 62,0 procent av de vuxna, vars matkostnader ökade mycket, att de antingen minskade mängden mat de köpte eller inte köpte den mat de ville ha, 43,3 procent tog ut pengar från sparande och 36,3 procent ökade sin kredit, kortskulden”, visar studien. ”Omkring 16,5 procent fick välgörenhetsmat.”

Sedan Biden installerades i Vita huset säger nästan hälften av alla amerikanska familjer att deras ekonomiska situation har förvärrats. Endast 16 procent av amerikanska familjer säger att deras ekonomi är ”bättre” under Biden än under tidigare regimer.

”Obama var ”matkupongernas president.” Biden är ”presidenten för Amerikas förstörelse”, skrev en person.

 

Föregående artikelNoggrant avslöjandet om massakern på Maidan tystas ned av en ledande akademisk tidskrift
Nästa artikelZelensky: om vi förlorar Bakhmut måste vi ”kompromissa” med Ryssland
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. Jag har förstått brist på försörjning är en påfrestning demokratin inte klarar.

  Demokratins ledare ställs då inför ett vägval.

  Tjäna folket eller tjäna demokratin?

  Det här är en situation som den auktoritära staten inte behöver bekymra sig över eftersom den alltid står i förhållande till folket.

  Den auktoritära staten slipper undan en mäktig borgerlighet som måste tas första hänsyn till i en demokrati.

  Plötsligt högre priser på mat har därför skapat oro i den svenska demokratin.
  Statliga SVT Public Service kommer därför rusande med tips och råd från expertisens kockar hur man ska ordna måltider till en lägre kostnad.
  Sådan journalistik brukar kallas för skademinimering.

  Även jag har ett tips om mat.
  Just nu är det kaos hos landets äggproducenter.
  Den Fria Marknaden har koncentrerat till allt större enheter p.g.a. bland annat prisers konkurrens.
  Som då genast slår ut stora enheter om där drabbas av fågelinfluensa och salmonellabakterier.
  Brist uppstår.
  På grund av man lagt äggen i samma påse som blev drabbad av utbrottet.

  Av en händelse köpte jag äkta lantägg i en liten butik för grönsaker.
  Expediten sa att det var massor av folk som köpte de äggen nu för det varit återkallande av ägg i butikerna. Ägg som inte varit pålitliga.

  Lantäggen var en fullträff.
  Längesedan jag åt så goda ägg.
  Perfekta även när jag gjort raggmunk av potatis och hackad lök.
  Raggmunken håller ihop och lätt som en plätt att vända med stekspaden.
  Är det äkta lantägg så kan jag bara rekommendera.

  I den affären kostade vita ägg 38 kr kilot samt bruna ägg 40 kronor kilot.
  Jag köpte de vita.

  • Det säges att de fattiga blir kreativa
   Som överlevnadskonstnärer aktiva
   Demokratin gör dem inte passiva
   Nej tvärtom, faktiskt progressiva.

   Äkta lantägg från gårdshöns
   Året om äter en rik demokratisk Jöns
   Också jag
   Men jag är inte
   Av samma slag
   Planhushållning idag
   Ett ekonomiskt drag
   För den fattiges lag
   Är en kamp varje dag.

 2. Samtidigt försökte Hollands regim med att avskaffa sitt eget lantbruk och göra bönderna bankrutt men Marco Ruttes (ruttens?) plan ser ut att gå i stöpet då bondepartiet plötsligt fick 30% i valet och blev största parti. I USA är fortfarande alltför många indoktrinerade av media för att förstå att militärutgifter och deras fattigdom hänger ihop. Även järnvägarna håller på att packa ihop i USA vilket förvärrar läget ytterligare. Det relativa lugnet i världen är bara ett missväxtår borta som lätt kan utlösas av ett stort vulkanutbrott. Det är en skör tråd och idiotiska politiker har förvärrat läget kolossalt.

 3. Le Figaros senaste rapport avslöjar villfarelsen bakom Kievs spannmålsaffär för den globala södern

  Kievs spannmålsaffär för den globala södern var bara ett knep för att manipulera uppfattningar om Ryssland samtidigt som att ytterligare växa västvärldens redan enorma matlager. Utvecklingsländerna lovades jordbruksprodukter som varken Ukraina eller dess beskyddare någonsin hade för avsikt att ge dem.

  Rysslands påståenden om att ukrainsk spannmål har omdirigerats till västerländska stater istället för att skickas till dess avsedda mottagare i den globala södern avfärdades av Mainstream Media (MSM) som ”propaganda”, men nu gav ingen mindre än Frankrikes prestigefyllda Le Figaro bara trovärdighet till dem . I deras rapport med titeln ”Les agriculteurs d’Europe de l’Est victimes de l’afflux du blé ukrainien”, som är betalvägg men en sammanfattning kan läsas här, klagade östeuropeiska bönder över tillströmningen av ukrainsk spannmål.

  De i Polen, Rumänien och Bulgarien har drabbats hårdast av denna utveckling, vilket tvingade dem att sälja sitt vete med cirka 33 % rabatt för att kunna konkurrera. Som svar nämnde rapporten att Europeiska kommissionen förra månaden tillkännagav planer på att ge ekonomiskt stöd till dessa bönder, men poängen är att de inte skulle behöva göra detta i första hand om den ukrainska spannmålen gick till den globala södern som relaterad affär för att underlätta dess avsedda export.

  Inflödet av ukrainsk spannmål till den östeuropeiska marknaden avslöjar felet i det ovannämnda avtalet, som såg till att väst medvetet avledde Kievs jordbruksprodukter till stater inom dess ”inflytandesfär”. Röda Korsets direktör för Afrika bekräftade i december förra året att ”det mesta av spannmålet som exporterats från ukrainska hamnar under ”spannmålsaffären” ännu inte har nått Afrika” och ifrågasatte premissen att Nato-ryska proxykriget var källan till denna kris.

  Samtidigt som han erkände att västvärldens ensidiga sanktioner mot Ryssland förvärrade utvecklingsländernas problem med att säkra tillräckligt med jordbruksprodukter för att möta deras behov, pekade denna tjänsteman på covid, redan existerande afrikanska kriser och klimatförändringar som mer direkt bidragande faktorer. Hans insikt och det som avslöjades i Le Figaros senaste rapport är avgörande att ha i åtanke eftersom de misskrediterar de falska informationskrigföringspåståendena som hävdar att Ryssland är enbart skyldig till detta.

  I verkligheten håller Moskva inte Ukrainas afrikanska spannmålsexport som gisslan som MSM har hävdat det senaste året eftersom det faktiskt är Kiev och dess västerländska beskyddare som är ansvariga för att de inte når dessa länder. De skulle föredra att den före detta sovjetrepublikens jordbruksprodukter stärkte EU:s redan enorma livsmedelsförsörjning på bekostnad av lokala bönder än att de skulle lindra Afrikas livsmedelskris vars grundorsaker föregår Nato-ryska proxykriget trots att de förvärrats av det.

  Man kan därför dra slutsatsen att Kievs spannmålsaffär för den globala södern bara var ett knep för att manipulera uppfattningar om Ryssland samtidigt som västvärldens matlager utökades ytterligare. Utvecklingsländerna lovades jordbruksprodukter som varken Ukraina eller dess beskyddare någonsin hade för avsikt att ge dem. Detta avslöjar att deras stunt var rasistiskt till kärnan, eftersom det utnyttjade afrikanernas lidande för att skapa skydd för att Kiev i hemlighet exporterade majoriteten av sin mat till EU i utbyte mot dess stöd.
  https://korybko.substack.com/p/le-figaros-latest-report-exposes

 4. De va billiga ägg arbetarklass. Affären närmast mej säljer för 70kr kg. Jag är mycket less på dom, min lokala affären. Affären tillhör ej nån av dom stora kedjorna dvs Ica, Axfood eller Coop. Men det är ändå en större lokal affär med dubbla kassor och 4-5 arbetare. 70kr per kg har vita äggen kostat sedan förra året. Tomater kostar 80kr kg. Gurka 30kr styck. Bryggkaffe Löfbergs lila 69kr. Varje vecka skickar dom sin reklamblad med ”rabatter” dessa rabatter går EJ att finna redan på 1a dagen. Man säger att de slut sedan finns INGET mer resten av veckan. Såhär har de pågått från förra året höstas. Jag vet att ägaren ljuger när gäller rabatterna. Detta pågått från förra året med veckans reklamblad. Jag slutat gå dit lika ofta nu. Blev less på ägaren och hans lögner. Börjat storhandla hos Coop istället sedan förra månaden. Det är lite längre bort och måste åka bussen då tur retur. Men de har funkat och jag är medlem hos Coop. Det varit billigare, bättre. Vissa liknande priser ändå, men i de stora hela mycket bättre ändå har jag märkt. Vad gäller Ukraina så knyter ryssarna säcken lagom till sommaren nu. De blir ett slut sommaren framför gissar jag. Ukraina lider av manskap och de håller inte på detta sätt hur länge som helst ju. Det hänger som vanligt på Usa, Nato dessa kriminella och korrupta idioterna ihop med EU. Finns 10tusentals inhyrda utlänningar från övriga EU inne i Ukraina, speciellt lill-brittanien såg jag, men även där gör de ingen större skillnad. Jag tror denna förlängda vidriga proxy kriget slutar nångång i sommaren

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here