USA försöker utpeka författaren till FN:s rapport om Israels folkmord som antisemit

9
544
Francesca Albanese

Dave DeCamp-31 mars på https://news.antiwar.com/2024/03/27/state-department-smears-author-of-un-rights-report-accusing-israel-of-genocide-as-anti-semitic/

David DeCamp

USA:s utrikesdepartement menade i onsdags, 27/3, att författaren till FN:s människorättsrapport, som säger att det finns ”rimliga skäl” att tro att Israel begår folkmord, är antisemit – ett sätt att avfärda påståendena.

Författaren till rapporten , Francesca Albanese, FN:s särskilda rapportör om de ockuperade palestinska områdena, presenterade den för FN:s råd för mänskliga rättigheter på tisdagen.

”Israel har begått tre folkmordshandlingar – med erforderlig avsikt, orsakat allvarlig kroppslig eller psykisk skada på medlemmar i gruppen, medvetet tillfoga gruppen livsvillkor som är avsedda att orsaka dess fysiska förstörelse helt eller delvis, och infört åtgärder avsedda för att förhindra födsel i gruppen”, sa Albanese.

Tillfrågad om rapporten sade utrikesdepartementets talesman Matt Miller att USA ”under en lång period har motsatt sig mandatet för denna speciella rapportör” och anklagade Albanese för att ha en ”historia av antisemitiska kommentarer . ”

Miller sa att Albanese hade gjort kommentarer ”som verkade motivera attackerna den 7 oktober” . Albanese upprörde israeliska tjänstemän tidigare i år , efter att ha skrivit på X att offren för Hamasattacken den 7 oktober ”inte dödades på grund av sin judiskhet, utan som svar på Israels förtryck. Frankrike och det internationella samfundet gjorde ingenting för att förhindra det. Min respekt för offren”.

Miller tog inte upp innehållet i Albaneses detaljerade rapport och upprepade USA:s ståndpunkt att de förnekar att Israel begår folkmord. – När det gäller själva rapporten har vi gjort klart att vi anser att anklagelserna om folkmord är ogrundade, säger han.

Albanese rapport kom månader efter att Internationella domstolen slagit fast att det är ”sannolikt” att Israel begår folkmord. Domstolens slutgiltiga beslut i fallet kommer inte att förrän om några år, men om Israel befinns skyldigt till folkmord kommer USA att vara inblandat på grund av dess starka militära stöd för israeliska operationer i Gaza.

 

Föregående artikelOpatriotiskt av regeringen att satsa på USA:s Patriot – dåligt och dyrt vapensystem!
Nästa artikelKärnvapenbas i Östersund?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Huvudsats: Palestinier är de ÄKTA semiterna. Samling marktjuvar och folkmördar sionister som ockuperar Palestina är ABSOLUT INTE SEMITER – det har t o m deras egna forskare bekräftat det. Inte ett uns av semitisk blod har de.

  Slutsats: Falska semiter kan INTE åberopa ”antisemit” kortet. Däremot kan de ta fram ”antitermit” kortet hur mycket de vill.

  Mark Miller är en av dessa falska semiter. Så är Biden, Nuland, Mayorkas, Haines, Schumer, mm högt uppsatta termiter i USAs regering.

  Folkmördar sionister får och ska inte gömma sig bakom ”antisemit” kortet. Vi GOYIM går inte heller bet på det – vi vet vilka de ÄKTA SEMITERNA är numera – och ingen räds glåpordet längre heller!

  https://www.unz.com/pgiraldi/more-deaths-in-gaza/

  För övrigt: apartheid israel är den värsta antisemt regimen i vår samtid.

 2. Huvudsats: Palestinier är de ÄKTA semiterna. Samling marktjuvar och folkmördar sionister som ockuperar Palestina är ABSOLUT INTE SEMITER – det har t o m deras egna forskare bekräftat det. Inte ett uns av semitisk blod har de.

  Slutsats: Falska semiter kan INTE åberopa ”antisemit” kortet.

  (Däremot kan de ta fram ”antitermit” kortet hur mycket de vill.)

  Mark Miller är en av dessa falska semiter. Så är Blinken, Nuland, Mayorkas, Haines, Schumer, mm högt uppsatta termiter i USAs regering.

  Folkmördar sionister får och ska inte gömma sig bakom ”antisemit” kortet. Vi GOYIM går inte heller bet på det – vi vet vilka de ÄKTA SEMITERNA är numera – och ingen räds glåpordet längre heller!

  https://www.unz.com/pgiraldi/more-deaths-in-gaza/

  För övrigt: apartheid israel är den värsta antisemit regimen i vår samtid.

  • Wikipedia skriver ”Semiter var en grupp folk som sedan omkring 3000 f.Kr. hade en dominerande ställning i Mellanöstern. Namnet syftade ursprungligen på folk nämnda i Bibelns Första Mosebok (10:21–31) som ättlingar till Noas son Sem. Namnet användes första gången på 1700-talet, först i samband med de språk som semiterna talade, men blev senare vanligt namn på själva folken.

   Den allmänna uppfattningen är att semiterna hade sitt ”urhem” i den sydliga delen av Arabiska halvön och därifrån vandrat västerut till Etiopien, i nordvästlig riktning till Palestina, Syrien och Mesopotamien samt till Egypten och Nordafrika i nordväst. Man vet till exempel att en stor ström semiter kom till Egypten redan i förhistorisk tid.

   Det finns i dag inga semiter. Ordet har dock även historiskt använts om judar, och då fram för allt i negativ betydelse.” https://sv.wikipedia.org/wiki/Semiter

   • Visst finns det semiter – men inte de som i ur och skur gör anspråk på det som endast sitt!

     • Ja, just det, ättlingarna till de som en gång kallades semiter på den arabiska halvön. Sverigebekante och ryskisraeliske Israel Shamir gör en distinktion mellan Medelhavsjudar och askenaser och påpekar att de förstnämnda är i minoritet och diskrimineras av askenaserna. Medelhavsjudarnas eller sefardernas andel är runt tio procent eller lägre i Israel om jag minns rätt.

      De som skapade den judiska tron kan göra anspråk på att vara ättlingar till semiterna medan askenaserna inte kan göra det då deras etniska urhem ligger i trakterna kring Kaspiska havet. Förra veckan var det en video från USA, alternativa media, där båda programvärdarna var judar, de diskuterade kort frågan om sk. antisemitism och avslutade med en skämtsam blinkning till tittarna: ”vi är alla konvertiter”.

      Askenaserna som är i majoritet både i Israel och i USA innehar den politiska makten och de härstammar alla från den konvertitiska grenen som kom till runt år tusen, kanske något tidigare. Att tala om antisemitism är en slugt knep att blanda bort korten. Inte ens i Europa gjorde man det tidigare utan man sade judehat och judeförföljelser som var korrekt. På detta sätt döljer man sionismens ideologi som är det egentliga problemet. Semiter, det är palestinierna det om någon skall ha rätt till benämningen. Kan lätt även bekräftas genom DNA-test som lär vara tabu i Israel.

    • Ja, historien har många sidor när det handlar om folk från öst, här får ni ett exempel jag ser som passande angående semitiska folk: förr och nu

     Vi måste ta reda på vilka semiterna är –
     l den lyriska hjälten förklarade för den senare att semiter är enkla judar. Men läsare är, hoppas jag, utbildade människor, och de kommer definitivt att komma ihåg att semiterna också inkluderar kusiner till Sions barn – araberna.

     Vad härnäst? Vilka andra semitiska folk finns idag? Vilka andra fanns, men överlevde inte historiens gång?

     I en avlägsen galax i en tid långt ifrån oss bodde semiternas förfäder i Sahara-regionen – på den tiden var det fortfarande en ganska anständig plats att bo på. De var den södra delen av den stora kaukasiska rasen, tillsammans med de gamla libyerna, som också var kaukasiska till sin typ. Men klimatförändringarna ledde till migrationer, och dessa pastorala stammar gav sig av på sin långa resa.

     Till skillnad från invånarna i de eurasiska stäpperna var de inte klassiska nomader. De kände inte till hästuppfödning. Men de tidiga semiterna uppfostrade med framgång kor, getter och får. I Mellanöstern vid den tiden tryckte folk inte på armbågarna, så våra hjältar behärskade hela regionen, med undantag av Egypten och Mesopotamien, som blev den mänskliga civilisationens vaggor. Och efter att de blivit starkare kunde de erövra det senare.

     Med tiden, på grundval av vissa regionala grupper, uppstod många forntida semitiska stater: Akkad, som assimilerade de mer forntida sumererna, Babylon, Assyrien, arameiska och kanaanitiska stadsstater och furstendömen, de tidiga arabernas arabiska kungadömen, det antika Israel och dess mindre grannar – Edom, Moab, Amalek och så vidare.

     Dessa eller andra semitiska stammar var från början semi-nomadiska pastoralister, men med tiden blev de fasta bönder. Inte alla nådde statlig nivå, många försvann bland sina mer framgångsrika grannar. Ett exempel på sådana etniska grupper var kaldéerna, ett folk av trollkarlar och vissa som bosatte sig i det babyloniska riket. Judarna, till exempel, var ursprungligen en del av kanaanierna (d.v.s. fenicierna), men skildes från dem på grund av antagandet av sin egen tro.

     Persisk och sedan arabisk expansion ledde till semitisk språklig och sedan religiös enande. På grund av assimileringsprocesserna som ägde rum i det arabiska kalifatet fanns ett relativt litet antal moderna folk kvar från mängden forntida folk. Och först i vår tid dök deras gemensamma namn upp, som härstammar från den bibliska karaktären Sem, Noas son. Han anses vara den legendariska stamfadern till denna grupp etniska grupper.

     Nu är de förenade till en gemensam grupp endast på basis av språk, och ignorerar rasmässigt ursprung – under åren av migrationer, krig och förflyttningar fick några afrikanska semiter en negroid rastyp. Eller så var det kanske så här de var från början, eftersom de första semiterna levde i Afrika och blev mer av en språklig än en etnisk förening, tillsammans med till exempel indoeuropéerna.

     Semiter inkluderar judar och invånare i vissa arabländer – till skillnad från människor från Sydarabien är de snarare arabiserade människor. Dessa inkluderar malteserna, ättlingar till fenicierna, till vilka andra etniska grupper senare lades, inklusive arabisktalande muslimska erövrare.

     Någon form av assyrisk högtid mot en bakgrund som Babyloniska porten
     Assyrierna, ättlingar till ett av de första imperierna i mänsklighetens historia, lyckades bevara sin identitet. De accepterade kristendomen redan på apostolisk tid. Arabiens beduiner kan kallas semiter, även om de oftare kallas för en speciell grupp araber. Samariterna, ett separat folk i Israel från judarna, är en annan del av semiterna, även om assimileringsprocesser växer bland dem. Amhara, Tigre, Tigrai, Gurage och andra etiopiska etniska grupper är representanter för semiterna i Afrika.

     https://dzen.ru/a/Y8Z-_dMmXz8CRHad

  • Om skitblaskan ETC ( som ingen vettig människa läser) anklagar henne för antisemitism så är det inte en vänster-blaska,; det är en zionist-kontrollerad blaska. Zionisterna finns både till höger o vänster.
   Har vänstern hamnat snett om Gaza? På Palestina-demonstrationen förra lördagen i Stockholm så gick Kommunistiska Partiet med en stor banderoll som sa ”KROSSA ZIONISMEN”
   https://kommunisterna.org/nyheter/2024/03/hogern-hatar-palestinasolidariteten

   Tror du att Usa-kontrollerade Vänsterpartiet har något med vänstern att göra?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here