USA-överste: Ukrainas styrkor är kraftigt decimerade. Stämmer det? UPPDATERAT!

18
1402

En läsare skrev ”Enligt den här US-översten har Ukrainas militära styrkor decimerats så att man börjar använda pensionärer. Så någon kraft måste det finnas i de ryska vapnen.”

Framtiden får utvisa om detta stämmer…

Denne MacGregor rapporterade i slutet av augusti om framgångar för Ryssland vid Ukrainas attack mot Kherson.

Kortversion: https://www.youtube.com/watch?v=ZnyrTQtOMVg

Föregående artikelEkonomen Michael Hudson om inflationen och Fed:s plan att sänka lönerna: En depression är på väg? – Del 1.
Nästa artikelPutins kärnvapenhot” ”Putins kärnvapenhot” ”Putins kärnvapenhot” . (Sverige deltar i Natos: kärnvapenövningar)
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

18 KOMMENTARER

 1. Ja, naturligtvis, de har förlorat i snitt 100 man per dag sen ryssarna gick över gränsen. Ryssarna har förlorat mer, både personal och framförallt utrustning. Ryska soldater säljer sina vapen till ukrainare.

   • Varför frågar du bara ”Hur vet du det?” Eller en variation på den när information är positiv för Ukraina?
    När nån säger ex Ukraina har förlorat 300000 man då är du tyst. Varför är det så?

    • Jag anser att uppgifterna på antalet döda och skadade soldater från Ukraina och Ryssland är mycket osäkert. Uppgifter används också i propagandasyfte.

    • Uppgifter kommer från ukrainska källor att ca 300 tusen antingen är döda eller inte i stridbart skick! Men ”Robert” fortsätt att heja på det meningslösa kriget eftersom du inte verkar begripa orsakerna till kriget vilket bara kan skyllas på USA! ”Robert” tror väl också på sagan att Ryssland sprängde sin egen gasledning de investerat 100 miljarder i bara för att fulmedia säger så!

    • Robert
     Nej vi vet inte hur många soldater som dödats. Det är gissningar och uppskattningar.
     Varför får vi inte veta den exakta siffran? De militära ledarna vet. Men om det skulle komma fram och diskuteras blir inte dödandet lika attraktivt.

  • Problemet är att Ukraina förlorat 1000 man om dagen i snitt och det är ukrainarna som säljer vapen till alla som vill köpa, dock mest till Mellanöstern! Finns bildbevis överallt på nätet för detta! Annars var det korrekt ”svennerik”. Du ska nog sluta läsa det som kallas MSM-media som i själva verket är oligark och regimmedia lite blandat!

  • @svennerik lind 13 oktober, 2022 At 18:14
   Ny identitet – igen ”svennerik”? Ukraina är inget fotbollslag som ”svennerikar” kan sitta på läktaren och heja på. Vad jag kan se håller Ryssland på att ”ladda om” och kraftsamla för en storoffensiv för att rensa USA/Ukraina ockuperade områden från inkräktarna. Därför slösar man inte med resurserna nu. Ukraina tycks göra tvärt om, bara en enda ”återerövring” sägs ha kostat 5,000 stupade. Bara min åsikt.

 2. Svennerik Lind
  Det har varit ett blodbad på ukrainska soldater. Det finns uppskattningar på att så många som 300000 är permanent försatta ur stridbart skick och av dessa är 100000 döda. Så den cyniska poängen är att vad tjänar det till att förse Ukraina med vapen om det inte finns några som kan anväda dessa.
  Och det värsta återstår om det inte blir förhandligar.

 3. MacGregor gör ett gediget intryck, till skillnad från de självutnämnda experter som regelbundet håller lekstuga i TV.

 4. Jag tycker mig minnas att McGregor, i senaste avsnittet av podcasten ”Useful iditots” med Katie Halper och Aaron Maté, nämde att Ukrop under den senaste offensiven mot Kherson förlorat uppskattningsvis 6 soldater för varje Ryss. Rekommenderar ”Useful Idiots” om det är någon som missat podcasten, finns på YouTube och andra platser.

 5. Ca 12 miljoner ukrainare har lämnat landet innan februari 2022. Säkert mer än hälften av de är män. Det blir inte lätt för Zelensky (USA) att förnya armén. På ryska sajter påstår man, att det är NATO soldater som skickas till fronten. Polacker, amerikaner, engelsmän…Jag är i Prag just nu. Överallt hör jag ukrainska. Överallt. Det måste finnas minst hundra tusen ukrainare i Prag.

  • De som är vid fronten i Donbass säger att det är mest utländska legosoldater från hela världen som de möter.
   De ukrainska männen oligarkerna och de övriga rika som lätt kan betala 70000 kr har kunnat köpa sig en frisedel för att slippa kriget. I Österrike är man trött på ukrainska flyktingar som kommer med sina BMV och Mercedes och sitter på pubar och dricker, de har nu tagit och stängt sin gräns för fler ukrainska flyktingar.
   Ekerö kommun som ligger med stränder mot Mälaren, där vimlar det av ukrainska bilar. Man kunde höra upprörda röster från lokalbefolkningen: ”Vad gör de här, varför är de inte och krigar i sitt land”.

   Det falska ropet som Ursula von Ljugen går ut med att de vill verkligen kriga till den sista ukrainaren är bara en stor fet lögn. År 2014 när USA gjorde kuppen där, så deserterade väldigt många från ukrainska armen, för de ville inte vara med nynazister och högerextrema som utgjorde fronten mot Donbass.

   Nu talar även Sverige om att man bör förbjuda ryssar att komma in till Sverige för de kan vara farliga.
   Det är en otäck sjuk värld vi lever i, Sverige har inte haft något emot att ta emot hårdföra IS-krigare bara de är emot Assad, som flyktingar till Sverige.

   Så Har vi Borell som säger offentligt:
   ◾️Josep Borrell head of European diplomacy goes on White Supremacist mode with a ethnocentric snap, European superiority explained to kids:

   ◾️Europe is a garden… It’s the best combination (…) humankind has been able to build, the rest of the world is a jungle, and the jungle could invade the garden, and the gardeners should take care of it.

   Skrämmande ord, så nu skall vi bara släppa in fascister, nynazister men inte människor från Borells djungel.

 6. 13 oktober 2022, 23:10 Armé
  ”Vår kapacitet räcker inte till.” Hur väst försöker stänga Ukrainas himmel
  Zelensky sa att det ukrainska luftförsvarssystemet bara är 10 % komplett
  Mikhail Rodionov
  Volodymyr Zelenskyy sa att endast 10 % av luftförsvarssystemen på den nivå som krävs är i tjänst med den ukrainska armén. Tidigare undertecknade 15 länder ett dokument om skapandet av ett paneuropeiskt luftförsvarssystem. Även chefen för Pentagon, Lloyd Austin, sa tidigare att Ukraina behöver ytterligare luftförsvarssystem, artilleri och andra vapen. Hur Ukraina kommer att stänga himlen – i materialet i Gazeta.Ru.
  Zelensky tackade Tyskland för att ha levererat det första IRIS-T-luftförsvarssystemet, men sa att endast 10 % av de luftförsvarssystem som behövs är i tjänst med Ukraina.

  ”Vår förmåga att stänga himlen räcker inte. Vi skulle vilja ha många gånger fler leveranser av luftvärnssystem från väst. Och det finns inget att tillägga: vi har 10 % av det vi behöver, sa han.
  Han tackade också Förbundsrepubliken Tyskland och USA för leveransen av IRIS-T SLM-system och NASAMS luftförsvarssystem, samt för att de uppmanade andra länder, särskilt Italien och Frankrike , att bli mer aktiva i denna fråga och ge ”all möjlig hjälp”.

  Tidigare sade chefen för Ukrainas president Andriy Yermak att den 12 oktober i Bryssel , vid ett möte med representanter för Nato-länder och allierade i Ukraina, nåddes en överenskommelse om leverans av moderna luftförsvarssystem för Kiev .
  ”Beslut fattas om att stänga Ukrainas himmel. Att stärka det ukrainska luftförsvarssystemet är vad vi behöver”, sa chefen för statschefens kontor.

  IIRIS-T SLM Mk III är ett medeldistans luftvärnsmissilsystem designat av ingenjörerna från det tyska militärindustriella företaget Diehl Defence tillsammans med det australiensiska företaget CEA Technologies. Den maximala räckvidden för målet som träffas är 40 km, avlyssningshöjden är 20 km, hastigheten för den luftvärnsstyrda missilen är cirka 3150 km/h.

  NASAMS är ett norskt (tillsammans med det amerikanska företaget Raytheon) luftvärnsmissilsystem designat för att förstöra manövermål på låg och medelhöjd. Det är inte specificerat vilken modifiering systemet kommer att ta emot Kiev, men den senaste modifieringen – NASAMS 3 – har en kassettutskjutare med AIM-9X Sidewinder Block II kortdistansmissiler med en variabel dragkraftsvektor, AIM-120 AMRAAM och AMRAAM- ER, som låter dig träffa snabbt flygande och manövrerande mål på ett avstånd av upp till 50 km. Systemet är kompatibelt med tyska Iris-T.
  I sin tur sa en militär rådgivare till OSSE , historikern Ralph Bosshard till RT att leveransen av IRIS-T SLM till Kiev sannolikt inte kommer att ge en fördel i konflikten.

  ”Leveransen av flera skjutenheter med en aktionsradie på 40 kilometer till ett land med en yta på 1,3 tusen per 600 km är naturligtvis bara en droppe i havet. Dessutom är det svårt att avgöra den specifika militära effekten av leveransen av ett stridssystem som ännu aldrig har använts i strid, förklarade han.

  ”Militärt stöd är på väg.” Hur västvärlden reagerade på attackerna mot Ukraina
  FN, Nato, EU och ett antal europeiska stater fördömde missilattackerna mot Kiev och andra ukrainska…
  10 oktober 20:31
  Enligt militärexperten Igor Korotchenko är det också osannolikt att det tyska systemet kommer att orsaka många problem för Ryssland , eftersom Ryska federationen har missiler från Iskander-M-komplexet.

  ”Vi talar om aeroballistiska missiler, som är en del av detta komplex. Deras avlyssning i dag är ett ganska svårt mål för alla luftförsvarssystem, inklusive för IRIS-T”, förklarade experten.

  Spanska leveranser
  Den 13 oktober meddelade Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg att Spanien skulle överföra fyra av sina Hawk-luftförsvarssystem till Ukraina . För tillfället har Madrid redan bidragit med mer än 200 miljoner euro till Europeiska fredsfonden för Ukraina, enligt kungarikets försvarsministerium.

  ”Jag välkomnar Spaniens tillkännagivande att skicka fyra Hawk-skjutraketer för att stärka Ukrainas luftförsvar…”, sade han.

  SAM MIM-23 Hawk (Mobile Interceptor Missile – mobil interceptormissile ) är ett medeldistanskomplex. Komplexet utvecklades för att förstöra flygplan och modifierades senare för att fånga upp missiler. Antogs 1960, den senaste uppgraderingen var i mitten av 1990-talet, där missilen fick en kraftfullare motor och andra egenskaper, vilket gör att räckvidden kan ökas till 45 kilometer, den maximala höjden av målförstörelse till 20 kilometer. Modifieringen fick också en ny stridsspets med färdiga fragment som vägde 35 g vardera.

  Ett enat europeiskt luftförsvarssystem och amerikanskt bistånd
  Den 13 oktober, på initiativ av Tyskland, undertecknade 15 europeiska stater ett avsiktsprotokoll för att skapa ett gemensamt luftförsvarssystem Sky Shield, sa Belgiens försvarsminister Ludivine Dedonder. Enligt henne vittnar undertecknandet av protokollet om viljan att stärka den europeiska komponenten i Nato.

  Förutom Belgien och Tyskland anslöt sig till initiativet av Storbritannien, Slovakien , Norge , Litauen , Ungern , Bulgarien , Tjeckien , Finland , Lettland , Nederländerna , Rumänien , Estland och Slovenien .

  Sky Shield skapas för att stänga luckor i missilförsvaret, sa Lambrecht, och planerar att kombinera olika system utformade för att förstöra kryssnings- och ballistiska missiler och stridsdrönare. Bland sådana system finns det tyska IRIS-T, av vilket Tyskland överförde ett till Ukraina. Bundeswehr själv har ännu inte tagit dessa system i bruk.

  Enligt Lambrecht ska systemet innehålla IRIS-T SLM, Patriot och ännu mer avancerade system. Som ett system för att avlyssna missiler i Europa studerar de den amerikansk-israeliska Arrow 3 (hebreiska ‏חץ – ”Hetz”, ”Arrow”) – israeliska antimissilsystem som utvecklats tillsammans med det amerikanska företaget Boeing. Designad för att fånga ballistiska missiler utanför atmosfären med en räckvidd på 400 till 2000 kilometer. Det är planerat att integrera radarn Super Green Pine eller Great Pine i komplexet, vilket skulle göra det möjligt att upptäcka mål på ett avstånd av upp till 900 kilometer. Ursprungligen betraktad som en av de fem komponenterna i Israels missilförsvarssystem . Under 2015 slutfördes testerna av systemet och erkändes som framgångsrika.

  ”Tysk sköld”. På grund av Ukraina vill Berlin skapa ett enhetligt luftförsvarssystem i Europa.
  Tysklands förbundskansler Olaf Scholz sa att landet kommer att spendera ”avsevärda medel” under de kommande åren…
  04 september 19:42
  Dagen innan sa Pentagon -chefen Lloyd Austin att Ukraina behöver ytterligare långdistanseldkraft, luftförsvarssystem och artilleri.
  ”Vi vet att Ukraina fortfarande behöver ytterligare långdistanseldkraft, luftförsvarssystem och artilleri, bland annat”, sa Austin.
  Redan den 13 oktober antydde Austin att västvärlden inte hade möjlighet att snabbt förse Ukraina med luftvärnssystem på grund av brist på förnödenheter. Som svar på en journalists fråga noterade Austin att det inte på något sätt var en brist på politisk vilja.

  En icke namngiven senior diplomat sa också till Sky News att bristen på luftförsvarssystem är en nyckelfaktor som hindrar Ukrainas militära givares förmåga att svara på Kievs förfrågningar.

  Det blir ingen ”kupol” över Ukraina
  Den 12 oktober rapporterade The Washington Post att Israel vägrade att förse Ukraina med delar av missilförsvarssystemet Iron Dome. Tidningen konstaterar att Tel Aviv har för avsikt att upprätthålla strategiska relationer med Ryssland i Syrien och andra hot spots, så leveransen av luftförsvarssystem till Kiev är oacceptabel.

  ”Ukraina vände sig till Israel och Israel vägrade att leverera. Närhelst kongressen frågar administrationen om det, smiter de skickligt och säger något i stil med: ”Vi uppskattar alla stater som är redo att hjälpa utan undantag”, säger tidningskällan.

  Tidigare sa borgmästaren i Kiev , Vitali Klitschko , att Ukraina hade långa förhandlingar med Israel om missilförsvar, men parterna kom inte överens. Denna information bekräftades av en anonym assistent till den amerikanska kongressledamoten. Han noterade att den amerikanska administrationen inte satte press på Tel Aviv, trots att ”Iron Dome” utvecklades med ekonomiskt stöd från Washington .

 7. Det är inte bara ukronazi/nato armén som är kraftig decimerad utan även ukrainas befolkning – 12 miljoner har flytt landet. Också ukronazi/nato har börjat med terrorism – ett säkert tecken på att man förlorat kriget.

 8. https://life.ru/p/1531262
  Den hemliga komponenten i specialoperationen: Varför Ryssland ännu inte har förstört järnvägarna i Ukraina
  RF Armed Forces fortsätter att obalansera Ukrainas energi- och militära infrastruktur. Militära experter noterar att det finns ett säkert sätt att påskynda processen med kollapsen av Ukrainas väpnade styrkor, men det har ännu inte aktiverats.
  På morgonen den 13 oktober gav kamikazedrönare ytterligare ett slag mot Ukrainas energiinfrastruktur. I Kiev tillkännagavs återigen en luftvarning. Under tre dagar fick över 70 stora energianläggningar kritiska skador , förlorade Ukraina över 50 % av sin produktionskapacitet. Om man tittar på kartan över strejker visar det sig att endast Uzhgorod, Lutsk och Chernigov har passerat ett sådant öde hittills – regioner där det, förutom energiinfrastrukturen, finns stora järnvägsknutstationer.

  Vi får inte glömma att ett av målen för attacker är militär infrastruktur. Operationen som inleddes av de ryska väpnade styrkorna måndagen den 10 oktober har redan förvirrat kartorna över generalstaben för Ukrainas väpnade styrkor. Men för en radikal förändring, enligt militära experter, kan det bli nödvändigt att träffa järnvägskommunikationerna.
  Redan den 10 oktober blev det känt att järnvägskommunikationen avbröts i hela västra Ukraina. Enligt experter har de flesta riktningarna där varit elektrifierade sedan sovjettiden. Tåg, automatiska pilar, signalering, trafikljus fungerar inte utan el. Det tar tid att återställa kontaktledningar, pyloner och annan infrastruktur. Att översätta hela budskapet till diesel är extremt problematiskt. Dessutom slogs några knutar.
  Korsningarna Shepetovsky och Pavlogradsky har redan slagits. Jag tror att slagen kommer att fortsätta

  Alexey Leonkov militär expert: Jag tror att det kommer fler smällar. Enligt järnvägsexperter räcker det uppenbarligen inte med strejkerna på järnvägskommunikationerna som nu har utövats . Om bara den övre strukturen av banan förstörs – räls, slipers, stumfogar, är frågan om restaurering en fråga om dagar, även i värsta fall. Algoritmen för snabbare återställande av järnvägskommunikation har varit känd sedan andra världskriget.
  Med återställandet av järnvägskommunikationen kommer också ukrainsk militärlogistik att vakna till liv. Den huvudsakliga militära lasten från väst går på järnväg. Lviv riktning är en av de viktigaste. I den polska staden Rzeszow, som ligger 146 kilometer från Lviv, har en logistikbas skapats för förvaring av vapen. En annan korridor leder från Slovakien till Lviv genom Transcarpathian-regionen och Uzhok-passet i Karpaterna. Plus Beskydy-tunneln.

  Enligt den kinesiska tidningen Sohu bygger Ukrainas kommunikation egentligen på sju järnvägs- och vägbroar.
  ”Om denna kanal för materiell och teknisk försörjning av trupperna avbryts, kan det inte vara fråga om någon ukrainsk motoffensiv, särskilt dess fortsättning ”, noterade kinesiska journalister.
  Utan att utesluta möjligheten till strejker mot dessa kommunikationer kan man nämna ett annat effektivt sätt att inaktivera all järnvägskommunikation i Ukraina, i första hand den militära.

  Den 12 oktober sade den pensionerade generalmajoren för Rysslands FSB Alexander Mikhailov att det var nödvändigt att slå till vid punkterna för att byta ut hjulsatserna på godståg i Ukraina. Kom ihåg att den europeiska standarden för järnvägsspåret är 1435 millimeter, i Ukraina är det 1520 millimeter.
  ”Enligt min åsikt är det nödvändigt att träffa stationerna där tågen ”byter skor” så att ingen utrustning som västerlandet överför till dem kommer in på Ukrainas territorium ”, sa han.

  Enligt järnvägsexperter kan det, för att paralysera de ukrainska järnvägarna, bli nödvändigt att slå till depåbyggnader där vagnar och lok repareras. Hela järnvägsinfrastrukturen i Ukraina, liksom många andra saker, är fortfarande baserad på vad som byggdes tillbaka i Sovjetunionen: det finns praktiskt taget inga nya lok i Ukraina, inklusive både elektriska och diesel. En av få fabriker som tillverkade lokomotiv låg i Luhansk.

  Kiev kommer inte att kunna få reservdelar i sovjetisk stil för begagnade lok, eftersom inhemsk produktion av järnvägskomponenter i landet inte har dykt upp under 30 år av självständighet. Det som återstår är i ett bedrövligt tillstånd. Även förra året uppgav representanter för de ukrainska järnvägarna att slitaget på lok var nästan 95 %. Med förstörelsen av depån, diesellokomotiven och elektriska lokomotiven kommer inte bara den ukrainska industrins och arméns kollaps, utan slutet på Ukraina som stat, eftersom landets ekonomi helt enkelt kommer att frysa. Men om det är så uppenbart, varför har det inte gjorts än?

  Enligt militärexperten Alexei Leonkov är en av anledningarna till att ett avgörande slag mot järnvägsinfrastrukturen ännu inte har utdelats är noggrannhet.
  En strejk genomförs med ett sådant mål att kärnkraftverket inte exploderar. Och, ser du, nu finns det en obalans i systemet. Om det görs felaktigt kan du få oönskade konsekvenser.

  Det finns en transitkommunikation som förbinder Ryssland och Europa. Det bär en enorm mängd strategiska resurser. Det här är titan, det här är aluminium i första hand och mycket mer
  Enligt Sivkov producerar Ryssland upp till 87 % av världens titan. Med tanke på att det är guld värt, kommer ett stoppat utbud att leda till en global ekonomisk kollaps – allvarligare än att stoppa gastillförseln. Utan titan är det omöjligt att producera ”Boeings” och ”Airbuses”, såväl som de senaste militära flygplanen. Nyligen publicerade den kinesiska tidskriften Sohu en artikel där han uttryckte sin syn på vad som händer. Enligt publikationens journalister visar hela erfarenheten av världskonflikter tydligt att modern infrastruktur är ett system som är svårt att återställa i nödfall.

  ”Kanske tror Ryssland att den här infrastrukturen kommer att vara användbar för det i framtiden, ” föreslog Sohu-journalister.
  Allt detta är dock spekulationer, och det har inte funnits någon officiell bekräftelse på att Ryssland inte kommer att drabba den kritiska järnvägsinfrastrukturen i Ukraina.
  Tidigare har Rysslands president Vladimir Putin betonat att RF Armed Forces inte skulle begränsa sig till dessa åtgärder om Kiev fortsätter att försöka terroristattacker på Ryska federationens territorium. I det här fallet bör man inte bortse från ”Plan X”, där ett slag kommer att drabba den centrala järnvägsinfrastrukturen. I det här fallet kommer den ukrainska armén, såväl som staten som helhet, att vara klar.
  https://life.ru/p/1531262

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here