USA:s vicepresident Pence talar och förbereder för krig.

10
1406

Denna artikel har jag fått översatt och kommenterad av en läsare som vill vara anonym. Han utgår från ett framträdande av USA:s vicepresident. Strategic Culture Foundation: Brainwashing in Action: Pence Hails Virtue of ‘Certain War’

I en adress till West Point militära akademiker berättade USAs vice president Mike Pence att de en dag kommer att slåss för Amerika.
Jo, åtminstone är han uppriktig.

Som flera historiska studier intygar, av de 243 åren sedan dess bildande som en modern stat, har USA varit i krig under varje decennium, ibland i flera krig samtidigt.

Eller på annat sätt, över nästan 95 procent av sin historiska existens, har USA varit inblandad i krig, ibland dolt eller genom fullmakt. Sedan andra världskriget ensam har USA varit involverat i upp till 60 krig eller hemliga konflikter, vilket medför en civil dödsavgift uppskattad till 20 miljoner. Förmodligen finns det ingen annan nation, förflutna eller nuvarande, med en sådan skildring av krigföring.

Ironiskt nog har vicepresidenten, som president Trump och den stridslystne ”höken” nationella säkerhetsrådgivaren John Bolton,som aldrig aldrig tjänat i militären. Men Pence framhöll behovet av ”tillgång av unga amerikanska trupper som slåss i en farlig värld. Jag vet när den dagen kommer du kommer att flytta till ljudet av vapen”, uppmanade Pence, vars enda erfarenhet av skottlossning utan tvekan kommer från att titta på repliker av gamla Hollywood-krigsfilmer.

Hela världen är ett potentiellt slagfält i Pence’s värld. Han nämnde specifikt amerikanska trupper som går in i framtida konflikt med Kina eller Nordkorea. Han sa också att de kan distribueras till Afghanistan och Irak, där amerikanska styrkorna har blivit fast i nästan två decennier.

Pence varnade den nya kohorten av West Point Second Lieutenants att de en dag skulle kunna skickas till ett krig på ”det här halvklotet”. Med tanke på Trump administrationens stöd till en kupp i Venezuela och dess hot om militärt ingripande, pekade Pence på ett eventuellt krig i arbeten med det sydamerikanska landet, som förresten råkar ha bland de största kända oljereserverna på planeten?

Pences framträdande i framtida krig kommer i en tid av eskalerande militära hot från USA mot Iran.

Trump-administrationen har skickat en grupp hangarfartyg till Persiska viken, liksom nya missilbatterier, full lastade med kärnvapen och mer skvadroner av F-16-stridsflygplan. Trump befallde också i förra veckan 1.500 fler trupper till regionen för att ansluta sig till de redan 70.000 som stationerade där, allt förmodligen för att ”motverka iransk aggression”.

Det globala sammanhanget med amerikansk militärutplacering, som Pence erkänner, belyser de påståenden som Washington gjort av att den står inför ”iransk aggression”.
Vad som händer i Persiska viken är bara en sekvens i en hel global serie av obeveklig amerikansk militarism. Det uppskattas att USA har 800 militära baser runt om i världen med sina styrkor som används i minst 70 länder. Tanken att denna imperialistiska konfiguration är att USA är ”ledare för den fria världen” är en riskabel propaganda.

Amerikansk militär makt används för att skydda amerikanska kapitalistiska intressen. Amerikanska trupper är bara anställda soldater och kanonfoder för företagsvinster.

Pence sa: ”Det är en virtuell säkerhet att du kommer att vara på ett slagfält för Amerika.” Vad han verkligen menade att var … ”för amerikansk kapitalism”.
Amerikanska soldater skickas inte till krig för att inte försvara amerikanska nationell säkerhet eller ”främja demokrati”, som myten säger. De skickas till utländska länder för att döda, dö eller med det enda syftet att tjäna pengar till elitbanker, företagsledare eller rika aktieägare, som skickar sina ätte-läggar till privata högskolor, liknande dem där Pence och Trump studerade.

Den amerikanska härskande klassen fortsätter sig genom att skicka arbetsklassens schmucks till krig för kapitalistiska vinster, om och om igen. Den amerikanska vägen är krig, krig och mer krig. Den amerikanska vägen är Totalt krig på planeten för att få allt vad amerikanska företag behöver för att göra oligarkiska klassen ännu rikare.

Även när USA påstås vara engagerad i ”diplomati” är det alltid berett att utöva militarismens ”alla alternativ” på sitt infernaliska sätt.

Alltför elak/snäll (inga moderna vapen) bild?

Pence hänvisade till amerikanska trupper en dag på Koreas halvö, eftersom han hävdar att Nordkorea är ”ett hot mot fred”. Ett land där den amerikanska militären dödade tre miljoner människor under Koreakriget 1950-53. Han varnade för att det kunde bli ett annat krig mot Nordkorea eller Kina. Delvis för att Kina, sade han, var ”utmanande mot amerikansk makt”. Är det en acceptabel orsak till krig?

Det är ganska häpnadsväckande att den amerikanska vicepresidenten föreställer ett krig med två länder som hans administration antas ha med i pågående diplomatiska förhandlingar. Trump-administrationen försöker övertyga Nordkorea om att ge upp sina kärnvapen, samtidigt som de driver stora ekonomiska koncessioner från Kina i handelsförbindelser.

Uppenbarligen ser dock Vita huset det yttersta beslutet att vara militärt styrkt i sina förbindelser med dessa två länder.
Hur förväntas Pyongyang eller Peking engagera sig i en amerikansk administration som i slutändan ser krig som ett alternativ för att få sin rätt om förhandlingar inte uppfyller amerikanska krav?

Varför skulle Iran till exempel ta upp Trumps senaste erbjudande i veckans samtal, när det uppenbarligen är den amerikanska vägen att alltid hålla en laddad pistol under bordet?

Vad är chansen att Ryssland förhandlar om hållbara framtida vapenstyrningsavtal med USA, när historien har visat att Washington har rivit upp tidigare fördrag? De två kärnvapensköldarna i Kalla kriget, ABM och INF-fördragen, skrotades 2002 och förra året ensidigt av USA för att ge sig tillstånd att peka nukleära missiler i Moskvas ansikte – allt för att tillfredsställa sin besatthet med globala ” spektrum dominans ”?

Låt oss avsluta med detta tankeexperiment. Skulle det normala lagliga moraliska folket ha tolererat ett tal av Josef Goebbels till Wehrmacht-kandidater och berättade för dem att det var ”säkert” att de en dag skulle gå i krig mot Nazi-Tysklands bästa? För att vara säker skulle Goebbels ha gjort uppförande av aggression och krigsförbrytelser som en dygdig, ädla orsak till en viss högre princip. Men folk hade säkert sett genom propaganda och förnekade den nazistiska ideologen som en cynisk brottsling.

Hur är det då möjligt för USAs vicepresident Mike Pence att komma undan med att göra warmongering över hela världen som en dygd? Varför antas de amerikanska dygderna på något sätt uppfattas som äkta och trovärdiga?

Och hela tiden är de västerländska företagsnyhetsmedierna lydigt tysta, förlorade av kritisk ifrågasättande. Vad säger det om omfattningen av hjärntvätt i dagens värld?

Föregående artikelKrig mot Ryssland?
Nästa artikelUtrikesminister Pompeo säger att USA ska intervenera för att hindra att Corbyn blir premiärminister i Storbritannien.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

10 KOMMENTARER

 1. ”civil dödsavgift” vad är det? Förmodligen en felöversättning av deathtoll det vill säga antal dödade. Adress i denna artikel skall översättas med anförande, adress blir konstigt i svenska öron. Amerika är en kontinent. Det skall stå USA. Bara för att man ständigt gör detta fel i USA, behöver vi inte göra det i Sverige.
  Jag antar att ett viktigt syfte med denna blogg är folkupplysning och kamp för en bättre värld. Då bör man vara mer noga med att rapporterna bloggen så förtjänstfullt för fram blir mer rätt- och lättuppfattade.

  gnällspiken

 2. Det handlar förstås om uttalanden från en andlig ledare för ett herrefolk med fullständig fullmakt att sprida civilisation och demokrati på jorden. Till sin hjälp har väckelsen en nytolkning av heliga skrifter från tre religioner. Judendomen har kapats av sionismen som i Guds namn lagt beslag på Jerusalem och stulit och mördat sig fram under mer än sjuttio år i Palestina. Islam har kapats av wahabismen som lagt beslag på Mecka och Medina och i Allahs namn bekämpar fiender till den rätta tron varhelst den kan upptäckas. Kristendomen har kapats av USA:s korsfarare som med bibeln på skrivbordet rådfrågar Jesus om nya gudstjänster i andra länder. Sämjan mellan de tre abrahamitiska bröderna tycks för första gången i historien vara god och inriktad mot ett gemensamt mål. En ny gemensam världsreligion står kanske för dörren? Det gäller att läsa mellan raderna när inbäddade journalister undervisar om världsläget.

 3. ”Kristendomen har kapats av USA:s korsfarare som med bibeln på skrivbordet rådfrågar Jesus om nya gudstjänster i andra länder.”

  Inte här i Sverige i alla fall så där har du fel Gösta Lilja. Kyrkan i Sverige är vänstervriden men är man vänstervriden själv har man så klart väldigt svårt att upptäcka det. Då är det ju bara att tyst instämma. Svenska kyrkan är akademisk och kvinnodominerad. Dessutom har de röda partierna sett till att få den politiska kontrollen över verksamheten. ”Vi tror på politiken” menar socialisterna. Det här får naturligtvis följder. Jag vet inte hur ofta du är i kyrkan, kanske aldrig, men jag är där någon enstaka gång. Sedan känner jag en del av kyrkans folk genom sidoverksamheter. Man behöver inte vara där särskilt länge för att förstå kyrkan är (eller har blivit vänstervriden), det är det kristna budskapet som formats efter Sveriges allmänna politik. Generell välfärd, internationell solidaritet, empati och kanske i viss mån ”rättvisetänkande”. Jag tror redaktören håller med mig på den här punkten. Högerpartiet Sverigedemokraterna har av ovan anledningar bestämt tagit avstånd från Svenska kyrkan. De är inte välkomna där heller. På något sätt.

  Jag vet inte hur kyrkan är i USA. Dessutom är de flera då det i USA aldrig funnits någon statskyrka. Min uppfattning är att kyrkan i USA är helt olik kyrkan i Sverige. Antingen kan religionen forma samhället (den historiska grunden). Eller kan samhället forma det kristna budskapet genom politiken. Som i Sverige. Observera att det här senare inte är något speciellt. Så har den protestantiska kyrkan varit flera hundra år i de germanska länderna. Jag är inte så grundligt insatt men jag tror det började med Martin Luther som ville reformera kyrkan i grunden. Prästen Dag Sandahl talade runt det här på något forum redaktören här var med i.

  • Jag har inget emot den svenska kyrkan. Den har en viktig uppgift t ex. när det gäller vår in och utgång här på jorden. Bibeln har jag förstås läst och jag har också en liten pension från svenska kyrkan. Det som oroar mig är människors eviga strävan att blanda in Gud i kampen om jord, ägodelar och familjeangelägenheter. Konflikten i Mellanöstern började med att Sara dribblade bort den äldste sonen, dvs. den rätte arvtagaren, till arvet efter Abraham. Om någon vid 90 års ålder försöker göra om bedriften idag skulle hon förstås bli utskrattad. Det var, enligt bibeln, för 4000 år sedan och idag ser vi en repris när människor återigen drivs ut i öknen, med Guds hjälp förstås.
   När det gäller huset Saud vore det intressant att ta del av stamtavlorna med deras arabiska rötter.
   USA, som enligt administrationen hotas av EU, Ryssland, Kina, Kuba, Iran, Nordkorea, Syrien, Huawei, Venezuela, Brics och flyktingar från Sydamerika, för att nu nämna några av hoten, behöver mest av allt en egen Putin som tar och låser in merparten av de mest religiösa i administrationen.

 4. ”En ny gemensam världsreligion står kanske för dörren?”

  Får Sverige och Svenska kyrkan bestämma, så skulle det nog kunna bli på det viset. Tankegången är socialistisk. Samhällets tidigare stora strid mellan ”arbete och kapital” har med tiden ersatts av striden mellan ”förändring eller tradition”. Det är det som gör att de etablerade partierna har haft svårigheter att orientera sig i det nya politiska landskapet. Frågan börjar så smått komma, vad är vänster och vad är höger?

 5. Visst arbetarklass.. står det en ny världsreligion för dörren!
  Men hur ställer sig Svenska Kyrkan till Agenda 2030 och ett globalt totalitärt världsstyre.
  Planen för Agenda 2030 som backades upp av påven sjösattes januari 2016.
  För ”hela mänsklighetens bästa” kommer all individuell frihet att upphöra. Bakom alla de vackra orden döljer sig ett totalitärt skräcksamhälle långt värre än Orwells 1984.
  Regeringen Stefan Löfvén fattade ett beslut att Sverige ska ställa sig i spetsen och bli ett föregångsland för genomförandet av ”Agenda 2030” till punkt och pricka. De har sedan dess jobbat väldigt hårt och målmedvetet för projektet.
  https://mxp.blogg.se/2018/october/agenda-2030-vet-alla-att-malet-ar-ett-globalt-totalitart-varldsstyre.html

 6. Vänstern av idag springer Soros ärenden och kritiserar numera aldrig USA:s bombkrig runt om i världen. Krigen som USA för har ju som resultat att islam växer sig starkare i dessa sönderbombade länder och kanske agendan är just att bereda vägen för agenda 2030?

 7. Stenansiktet Pence – det närmast man kan komma till en levande staty – är en del avd enan nya religion, d v s, de kristna sionister. Dessa tror att för att Gud ska komma ner till jorden så ska ”alla judar samlas i Palestina”. Gud dömer de och så få vi evigt fred. Det är den intelligensnivån, som är på en fem åring nivå, som vi har att gör med.

  Halshugga terroristerna är sionister i islams dräkt och därmed har mycket gemensamt med sionister i kristen dräkt, som T ex statyn Pence.

  Glädjande är att Syriens armé fortsätter rensa jihadister för israel. Som nu senast i Hama, Idlib och Der’rah.

  Glädjande är också att Syrien hittade en mängd vapen uppemot 4 ton som jihadisterna för israel skulle använda för att bedriva sin terror i Syrien.

  https://www.syrianperspective.com/2019/06/4-tons-of-c-4-u-s-manufactured-found-in-derah-and-stored-by-isis.html

 8. Stenansiktet Pence – det närmast man kan komma till en levande staty – är en del av den nya religionen, d v s, kristen sionism. Kristen sionister anser att för att Gud ska komma ner till jorden så ska ”alla judar samlas i Palestina”. Gud dömer de och så få vi evigt fred. Det är en intelligensnivå som är på en fem årings.

  Halshugga terroristerna är sionister i islams dräkt och därmed har mycket gemensamt med sionister i kristen dräkt, som T ex statyn Pence.

  Glädjande är att Syriens armé fortsätter rensa jihadister för israel. Som nu senast i Hama, Idlib och Der’rah.

  Glädjande är också att Syrien hittade en mängd vapen uppemot 4 ton som jihadisterna för israel skulle använda för att bedriva sin terror i Syrien.

  https://www.syrianperspective.com/2019/06/4-tons-of-c-4-u-s-manufactured-found-in-derah-and-stored-by-isis.html

  • Du glömde nämna att judarna efter att ha utkämpat ett apokalyptiskt krig ska omvändas till kristendomen enligt den lära som sålts in i Usa av britterna. En satanistisk frimurare och agent för Brittiska Ostindiska Kompaniet var den brittiske inflytandeagent som kokade ihop konceptet för brittiska imperiets räkning och ympade in det i Usa.
   Theodore Herzl, som var för judisk assimilering i Europa och såg positivt på det, träffade till sin förvåning en amerikansk präst Blackstone som pläderade för zionismen.
   Först senare blev Herzl ’omvänd’.
   Jag brukar inte använda stavningen sionism, som jag tycker bör stå för judarnas gamla ide, som aldrig hade fått sånt stöd om inte imperiet ville utnyttja judarna mot rivalerna.
   Att detta inte står klart för alla beror på att britterna dominerar historieskrivningen om sitt imperium. Och dom började planera Israelprojektet som ett motdrag mot Napoleons försök att utveckla Egypten med Leibniz ideer som inspiration.
   Napoleon ville dra nytta av judar som stimulans för affärsklimatet. Britterna ville ist inplantera judarna som ett vapen mot Britternas rivaler Ryssland och Frankrike.
   Därför behövde britterna en radikaliserad judendom och inte assimilerade.
   Allt som har med den moderna zionismen att göra utgår från det motivet och inte från ngt spontant uppkommet judiskt behov.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here