Utför inte CIA och Nato sabotage-attacker inne i Ryssland?

7
1216
Föregående artikelDet demokratiska dilemmat: Ska Sverige offra sina värden inför Turkiet för att bli medlem i Nato?
Nästa artikelFilippinerna är strategiskt viktigt för både Kina och USA. Vem kommer det att välja?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Det är möjligt, men inte i tillnärmelsevis lika stor omfattning som Ryssland inne på Ukrainas territorium.

  • @Göran Gustafsson 7 januari, 2023 At 12:00
   Nu är det så att Ryssland försöker demilitarisera Ukraina för att skydda sig mot framtida attacker från USA, och förhindra framtida USAs aggression genom utvidgningen av USAs NATO. Ryssland försöker även befria traditionella ryska områden nu ockuperade av Ukraina, i verkligheten av USA. Att attackera mål inne i Ryssland är bara terrorism i lika hög grad som om USA skulle attackera mål inne i Sverige. Rysk territorium inne i Ryssland är inte föremål för någon dispyt och är inte ockuperade av USA/Ukraina.

   • Jag inser att Ryssland försöker demilitarisera Ukraina och det är ju detta tilltag som är problemet. Vad ger Ryssland denna rätt?

 2. Lyuba Lulko 26.12.2022 19:57.
  Putin gör det klart vad som kommer att finnas kvar av Ukraina efter att den särskilda operationen avslutats.
  Världen » Fd Sovjetunionen » Ukraina. Efter en rad offentliga uttalanden som den ryske presidenten Vladimir Putin har gjort, blev hans plan för den särskilda militäroperationens slutliga mål när det gäller territoriella förvärv tydligare.
  Putin gör det klart vad som kommer att finnas kvar av Ukraina efter att den särskilda operationen avslutats.
  Putin ger sin syn på hur Ukraina kommer att se ut territoriellt
  Allra i början av den särskilda operationen sa Putin att hans mål var att denazifiera och demilitarisera Ukraina. När 2022 går mot sitt slut står det klart att den ryska armén inte kommer att kunna uppnå detta utan att ändra regimen i Kiev.

  Inbördeskriget i Ukraina: När Putin talade på Valdai-forumet höll Putin delvis med om att det pågick ett inbördeskrig i Ukraina.
  Ryssarna och ukrainarna är ”ett folk”, men ”vi hamnade i olika stater, tyvärr, av ett antal anledningar”, sa presidenten. Under upprättandet av Sovjetunionen fick ”nationalistiska” ukrainska bolsjeviker ”ursprungligen ryska” territorier. Det var huvudorsaken till splittringen mellan ryssarna och ukrainarna.
  Putin gjorde därmed klart att ukrainska nationalister skulle förlora dessa territorier.

  Nato vill inte ha det ryska folket enat: Vid en presskonferens den 22 december sa Putin också att Ryssland länge har tolererat kriget som ”utlöstes” mot ryssarna i Ukraina.
  ”De kommer att fortsätta dela, men vi kommer att arbeta för att förena. Ingen vill ha enandet av det ryska folket, utom vi. Vi kommer att göra det, och vi kommer att lyckas”, sade presidenten.
  Om det nuvarande kriget i Ukraina ”delvis” är ett inbördeskrig, så är den andra delen av kriget ett krig med NATO.

  Ukraina kommer att förbli som Galicien
  Putin påminde också om tsartiden, då en ställföreträdare i statsduman sa att om du vill förlora Ukraina, annektera Galicien till det. Man tror att det var Pyotr Durnovo, en medlem av statsrådet, tidigare inrikesminister, som sa dessa ord när han talade med kejsar Nicholas II.

  Baserat på de ovan nämnda idéerna kan vi göra en slutsats om Putins territoriella mål i den särskilda militära operationen:
  Ryssland kommer att expandera på bekostnad av småryska provinser som brukade vara en del av det ryska imperiet enligt ett avtal med Bogdan Khmelnitsky. Det handlar om regionerna Kiev, Cherkasy, Poltava och Chernihiv. Det finns också Novorossiya (Nya Ryssland) länder — de sydöstra regionerna i det forna Ukraina. Folkrepubliken Donetsk, Folkrepubliken Luhansk (DPR och LPR), Zaporozhye (alias Zaporizhzhia) och Kherson-regionerna är redan en del av Ryska federationen.
  Galicien (regionerna Ivano-Frankivsk, Lviv och Ternopil) kommer inte att bli en del av det nya Ryssland.
  Det betyder inte att Putin kommer att låta polackerna åka dit. Moskva kan komma att använda dessa territorier för att pruta med EU: lyft era sanktioner och Galicien kommer att bli självständigt.

  ”Till skillnad från sina motståndare vägrar Ryssland inte att förhandla om situationen kring Ukraina”, sa Putin.
  Putins spelbok blir tydlig
  ”Intensiveringen av fientligheterna kommer att leda till omotiverade förluster”, sa Putin vid en presskonferens.

  ”Till skillnad från väst, kunde Ryssland inte vara så cyniskt om situationen i Ukraina. Vi har en annan filosofi, en annan attityd till livet och till människor”, tillade han.
  Det kan förmodligen betyda att man borde göra sig redo för ett långt stadskrig, där Ryssland inte skulle ta till mattbombningar – en taktik som USA använde i Vietnam, Jugoslavien och Irak.

  Putin uttalade vid försvarsministeriets kollegium den 21 december att den speciella militära operationen skulle fortsätta , och det skulle vara önskvärt att slutföra den i slutet av 2023. Försvarsminister Sergej Shoigu talade om den planerade offensiven 2023.

  Enligt den tyska publikationen Neue Zürcher Zeitung finns det två möjliga scenarier för händelser att utvecklas:
  Från och med april kommer de ryska väpnade styrkorna att gå till storoffensiv i Donbass. Som ett resultat kommer Ukrainas väpnade styrkor att vara splittrade och kommer inte att kunna slåss.
  Ryssland kommer att ta kontroll över hela Ukraina genom att attackera det från Donbass. En grupp trupper från Vitryssland kommer att ta sig till Kiev. De ryska soldaterna kommer att nå den polska gränsen för att stoppa leveranserna av vapen från väst och ta Transnistrien under kontroll, säger analysen.
  See more at https://english.pravda.ru/world/155288-putin_ukraine_future/
  https://english.pravda.ru/world/155288-putin_ukraine_future/

 3. Ukrainas ambassadör i Storbritannien Prystaiko sa att Ukrainas väpnade styrkor förlorar soldater ”till höger och till vänster”, dessa siffror är obegripliga.
  ”Vi tappar människor till höger och vänster. Vi annonserar inte hur många av de döda som är militärer och hur många som är civila, men du kan föreställa dig att siffrorna är enorma, obegripliga, säger han till Newsweek .
  Detta ger dock enligt hans mening västvärlden en unik chans. Han påpekade att det inte finns många nationer i världen som skulle tillåta sig ”att offra så många liv, territorier och decennier av utveckling för att besegra en svuren fiende”.

  Diplomaten talade också om möjligheten att hålla fredliga förhandlingar för att lösa konflikten. Enligt Prystaiko innebär att Kiev sätter sig vid förhandlingsbordet med Moskva att man accepterar att de regioner som har avstått till Ryska federationen kommer att stanna kvar med den.
  ”De flesta av dessa områden är väldigt viktiga. Till exempel är det här en landkorridor till Krim ”, betonade ambassadören.

  I december förra året tillkännagav Ukrainas utrikesminister Dmitrij Kuleba Ukrainas avsikt att hålla ett ”fredstoppmöte” i FN i slutet av februari i år . Han utnämnde FN:s generalsekreterare António Guterres som en möjlig medlare. Ukrainas utrikesminister påpekade vikten av diplomatins roll för att lösa konflikten. Samtidigt kan Ryssland bjudas in till ett sådant toppmöte ”efter att en internationell domstol har hållits”, betonade Kuleba.

  Efter det sa den ryska federationens biträdande utrikesminister Mikhail Galuzin att Ryssland inte avvisar lösningen av konflikten i Ukraina med politiska medel , men inte på de villkor som Kiev nu lägger fram för den.
  Samtidigt sa en officer från folkmilisen i Folkrepubliken Luhansk (LPR), Andrei Marochko, att enligt underrättelsetjänsten gömde myndigheterna i Kiev de verkliga förlusterna av ukrainska militärer i zonen med aktiva fientlighet. Enligt honom förbjöd den ukrainska ledningen att transportera de dödas kroppar under dagsljus och att markera lasten.

  Enligt den ryske försvarsministern Sergej Shoigu förlorade den ukrainska armén mer än 8,3 tusen militärer bara i november 2022 .
  Rysslands specialoperation för att skydda Donbass , vars invånare vägrade erkänna resultaten av statskupp i Ukraina 2014, fortsätter. Beslutet att hålla det togs mot bakgrund av den förvärrade situationen i regionen på grund av ökad beskjutning från ukrainska trupper.
  För mer uppdaterade videor och detaljer om situationen i Donbass, titta på TV-kanalen Izvestia.
  https://iz.ru/1451408/2023-01-07/ukrainskii-posol-ukazal-na-ogromnye-poteri-v-zhivoi-sile-vsu

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here