Vad kan hända om USA avvisar Rysslands förslag?

18
2040
Biden och Putin. shutterstock_1876506697

Den här artikeln publicerade 23/12 har skrivits av Andrei Raevsky (aka The Saker), som är uppvuxen i Sovjetunionen och som bor i USA sedan 1990-talet.

Artikeln: https://thesaker.is/what-could-happen-next-if-the-usa-rejects-the-russian-ultimatum/

Vi kan se den som ett diskussionsinlägg som även Pål Steigan har uppmärksammat.

Redan 1 december förklarade Putin att “Vi inte kräver några särskilda förmåner för oss själva, och vi inser att en överenskommelse måste beakta både Rysslands och alla Euro-Atlantiska länders intressen.”[15] Rysslands Utrikesdepartement förklarade att “Vi är redo att omedelbart, till och med imorgon – bokstavligen imorgon, december 18” inleda förhandlingar, liksom Putin tre dagar innan erbjöd “omedelbara förhandlingar” för att lugna situationen. Fritt land, totalitär kultur.

Jag trode först att The Saker bedömning, som blir tydlig mot slutet av artikeln, är felaktig. Men är osäker. Både Pål Steigan och Stefan Lindgren använder termen ”ultimatum”. Ryssland ställer ultimatum Det är mycket möjligt att Ryssland och Kina fått nog av USA/Nato:s aggressvitet, arrogans, sanktioner och desinformation.
________________________________________________________________

Vad kan hända om USA avvisar Rysslands förslag?

Ryssland har många alternativ. Vad kan hända härnäst om USA förkastar det ryska ultimatumet?

Det pågår många diskussioner om vad Ryssland skulle kunna göra om Väst ignorerar det ryska ultimatumet. Det jag avser här, är bara att dela några tankar med dig. Det här är ingen grundlig analys, utan bara några av mina funderingar om vad jag hör.

För det första är Putin både väldigt förutsägbar och samtidigt väldigt oförutsägbar. Det förutsägbara med Putin är att han bara använder våld när det inte finns något annat alternativ kvar. Det mycket oförutsägbara med Putin är hur och var han är villig att använda våld. Han ingrep inte i Donbass, vilket alla förväntade sig, och han tillät inte LDNR att ta ens bara Mariupol, oavsett resten av Ukraina. Men när han flyttade in en special-insatsstyrka till Syrien såg ingen det komma. Dito för draget att skydda Krim från en ukrainsk invasion. När vi bedömer Putins möjliga nästa steg måste vi komma ihåg denna paradox om att han är både förutsägbar och oförutsägbar. Så att flytta kärnvapen till Kaliningrad och/eller Vitryssland är inte det enda alternativet för Ryssland.

För det andra så kommer det inte på fråga att Ryssland helt enkelt skulle komma att starta ett krig, inte mot Ukraina, inte mot EU eller Nato och inte mot USA. Endast en okunnig dåre skulle medvetet utlösa en situation som kan resultera i en planetarisk kärnvapenförintelse

För det tredje, medan Sovjetunionen på 60-talet behövde Kuba för att placera ut sina missiler för att tvinga USA att ta bort sina missiler från Turkiet, har Ryssland inget sådant behov idag. Ryska stridsvapen, både kärnvapen och konventionella, kan nå USA från i stort sett var som helst, inklusive från Ryssland förstås. Att skapa baser på Kuba, Venezuela eller Nicaragua är, enligt min mening, inte genomförbart eller ens önskvärt: jag ser att pengarna pumpas in i den ryska militären.

För det fjärde ligger alla US Navy (USN)-fartyg och andra fartyg nu inlagda i hypersoniska hårkors, och de vet om det. Detta kommer att dramatiskt påverka vad USN kan beordras att göra eller var. Vissa observatörer har anklagat Ryssland för att hålla Ukraina som gisslan. Det här är dumt nonsens. Men ja, ryssarna håller, för alla praktiska ändamål, hela USN som gisslan, alt från en liten patrullbåt till hela hangarfartygs-grupper. Det enda, men viktiga, undantaget från denna dominans är atom-attackubåtar, där Ryssland har kvalitativ paritet (eller till och med överlägsenhet) men där USA har en stark kvantitativ fördel gentemot Ryssland. USN SSN (snabb atomdriven attackubåt, ö.a.) har dock inte moderna missiler och de kan inte vinna ett krig på egen hand. De har också fullt upp med Kina.

För det femte vet vi genom storleken på den ryska markstyrkan, som för närvarande är utplacerad flera hundra miles från den rysk-ukrainska gränsen, att detta är en försvarsstyrka, vars uppgift skulle vara att stoppa en ukrainsk markattack mot LDNR (Ukie-styrkorna, mer av mindre av liknande storlek, är utplacerade några tiotals kilometer från samma gräns). Så förvänta dig inte ryska stridsvagnar i centrala Kiev när som helst snart.

Dessutom, varför skulle Ryssland ingripa på något sätt om både Ukraina och EU proaktivt begår kulturellt, ekonomiskt, politiskt, socialt och till och med andligt självmord?

För det sjätte bör vi inte bara fokusera på den europeiska skådeplatsen för militära operationer, låt oss komma ihåg att Kina och Ryssland nu officiellt är ”mer än allierade” och att Ryssland kan sälja exakt den typ av militär hårdvara till Kina, som verkligen skulle skrämma USA. På samma sätt kan för övrigt ryska styrkor lätt rikta in sig på amerikanska styrkor var som helst i Stilla havet,  dolt och öppet.

För det sjunde har vi också Mellanöstern. Föreställ dig bara vad Ryssland skulle kunna leverera, snabbt, till, låt säga, Iran (samtidigt som de ger verbala, men betydelsefulla garantier till Israel att Ryssland inte skulle tillåta Iran att använda dessa system mot Israel om inte, naturligtvis, Israel attackerar först (Obs: det finns inte mycket kärlek mellan Ryssland och Israel, men åtminstone är båda sidor intelligenta nog att förstå varandra, vilket är till stor nytta när det behövs).

För det åttonde så har Ryssland en enorm fördel gentemot USA+NATO beträffande elektronisk krigföring (från taktisk till strategisk nivå) och man kan lätt använda den till en förödande effekt, medan NATO inte har något motsvarande att sätta emot. Detta gäller för övrigt även Mellanöstern, där Ryssland tydligen har möjlighet att störa ut/missleda GPS-signaler över hela regionen.

För det nionde bör vi inte anta att Ryssland bara kan hämnas proaktivt, det vore ett misstag. Till exempel kan Ryssland göra mot Tyskland vad Kreml gjorde mot Ukraina: sluta svara i telefon och låta NS2 stoppas helt. Varför? För även om detta bara marginellt kommer att påverka Ryssland (gaspriserna är redan skyhöga och Kina är en stor anledning), samtidigt som det skulle innebära en dödsdom för den tyska ekonomin, särskilt exporten. Så att faktiskt tillåta NS2 att ”på obestämd tid” (i verkligheten tillfälligt) avstängas skulle vara det bästa och, möjligen, till och med det enda sättet att bringa de för närvarande yra tyskarna åter till verkligheten.

För det tionde kan Ryssland sluta sälja energi till USA. Ja, USA importerar massor av rysk energi och om ryssarna bestämmer sig för att stoppa detta kommer det redan klart ”pre-apokalyptiska” tillståndet i den amerikanska ekonomin att lida ännu mer och det är inte så att USA kan vända sig till Venezuela eller Iran för energi 🙂 När det gäller ”Biden” har han redan tvingats att frigöra en del av USA:s reserver.

För det elfte skulle Ryssland kunna stänga sitt luftrum för alla Nato-länder, jag talar om civil flygtrafik här. Ryssland har det dyraste luftrummet på planeten, och om hon stänger av det för västerländska flygbolag kommer det resulterande kaoset i luften och på marken att bli totalt. När det gäller kostnaderna för att flyga runt Ryssland skulle de vara helt enorma.

För det tolfte vet vi alla att Ryssland har en enorm fördel framför alla andra länder när det gäller luftförsvar. I kombination med hennes fördelar inom elektronisk krigföring och automatiserade stridsledningssystem, betyder det att Ryssland kan placera ut en ”elektronisk kupol” inte bara över Östersjön eller Svarta havet, utan också över hela Ukraina eller över större områden i Mellanöstern. USA+NATO kallar det ”anti-access/area-denial (A2/AD)” och de är ganska förbannade över detta.

För det trettonde finns det uppenbara draget: erkänna LDNR (Luhansk och Donetsk folkrepubliker) som suveräna stater. Det finns ett starkt stöd för ett sådant drag både i LDNR och i Ryssland. Kreml skulle kunna göra det utan att flytta en enda soldat eller avlossa ett enda skott, för stt sedan se vad Ukronazis i Kiev skulle göra åt det. Min gissning är att ukronaziserna inte skulle göra så mycket åt det, men om de gör det kommer ryssarna helt enkelt att deklarera en flygförbudszon över LDNR och varna för att varje attack mot LDNR kommer att resultera i att den attackerande styrkan förintas.

Om Ukies fortsätter, kommer de attackerande styrkorna att förintas, medan resten av Ukie-militären kommer att förlora sin sammanhållning och falla samman under den kombinerade effekten av ryska anfall och A2/AD-kapacitet. Putin talade nyligen om ”ännu inte erkänd” och han talade om ”folkmord”. Nu när vi vet att en från en ubåt avlossad Kalibr har en räckvidd ”över 1000 km”, låt oss titta på hur en rysk ubåt kan nå hela Ukie-kusten från Svarta havets centrum (Odessa skulle vara mindre än 500 km från den ubåten) och kom ihåg att Ukies inte har några ASW-förmågor alls (anti-submarine-warfare, anti-ubåtsvapen, ö.a.) och endast sovjettidens luftförsvar (och det är i ett bedrövligt skick ändå). För  kännedom, så har Svartahavsflottan 6-7 SSK (dieselelektriska ubåtar för anti-ubåtsförsvar, ö.a.) medan det ryska kustförsvaret ”täcker” hela Svarta havet.

För det fjortonde rapporteras det sällan, om ens någonsin, i väst att Ukraina har utfört terroristattacker i både LDNR och till och med i Ryssland. Än så länge har Ryssland aldrig svarat med samma mynt. Men minns du vad som hände efter att Takfiris (muslimska extremister från Tjetjenien, ö.a.) sprängde flera byggnader i Ryssland? Om inte, så det som hände var det andra tjetjenska kriget och den totala utplåningen av Takfiris i Tjetjenien (som alla västerländska ”analytiker” till att börja med sa var en omöjlig uppgift). Hittills har FSB (Säkerhetspolisen, ö.a.) framgångsrikt förhindrat alla ukrainska attacker, men om någon skulle lyckas, så är det över för Kievregimen.

För det femtonde bygger Ukraina för närvarande flottbaser för NATO på flera platser, inklusive en vid Azovska sjön (det är planen som de två genierna Johnson och Ze kom på). Denna plan är tänkt att skapa en ukrainsk flotta inom två år. Kan du föreställa dig hur lätt det skulle vara för Ryssland att låta Johnson och Zelenskii ”leka med Lego” en liten stund och sedan helt enkelt inaktivera dessa framtida baser?

Jag är helt säker på att det finns många fler alternativ som jag inte ens har övervägt ovan.

Det ryska ultimatumets (förslaget) kraft ligger just i det faktum att ryssarna har lovat att göra ”något” militärt och/eller militärtekniskt, men inte har preciserat vad det ”något” kan vara. Jag slår vad om att vi i verkligheten inte har att göra med ett enda ”något”, utan en följd av gradvisa steg som kommer att sätta mer och mer press på USA och Nato/EU (inte för att det senare spelar någon roll ). Tänk på, att även om USA kan komma med motförslag, är de inte i någon position att komma med några trovärdiga hot, därav den grundläggande asymmetrin mellan de två sidorna: ryssarna kan komma med trovärdiga hot, medan USA bara kan producera fler ord, något som ryssarna i princip har slutat att uppmärksamma.

Från och med nu är spelet enkelt: Ryssland kommer gradvis att skruva upp ”smärt-vredet” och se hur imperiet kommer att klara av detta. Kina kommer att göra exakt samma sak, då ryska och kinesiska åtgärder uppenbarligen är noggrant samordnade.

Min känsla är att onkel Shmuel kommer att låta européerna skrika av smärta och bara ge dem ”fast moraliskt stöd för våra vänner, partners och allierade” medan han bara bryr sig om en sak: sig själv. Så fort smärtan på allvar börjar bita på USA, kommer de senare att tvingas förhandla med både Ryssland och Kina.

Då skulle Ryssland och Kina ha vunnit.

Hur snart kommer Ryssland att skruva upp smärt-vredet?

Genom gissning är att de första stegen kommer att tas snart, om inte den amerikanska sidan visar några påtagliga tecken på att vara villig att, inte bara förhandla meningsfullt, utan att göra det snabbt. Putin har just i dag upprepat att ingen amerikansk fördröjningstaktik kommer att vara acceptabel för Ryssland.

Än så länge verkar det som att USA kommer att lägga fram ett motbud till Moskva. Om det är det vanliga skitsnacket om USA:s exklusivitet, kommer smärtvredet att vridas upp mycket snart, inom de närmaste veckorna. Om ”Biden”-administratören verkligen är seriös och visar påtagliga, verifierbara tecken på att Washington kommer att förhandla, så kan Ryssland vänta lite längre, vi pratar en månad, kanske bara lite mer. Men ingen i Ryssland talar om år, eller ens många månader. Klockan tickar nu och USA måste agera med stor hastighet: säkert före mars.

U.S. Army Gen. Mark A. Milley, 20th Chairman, Joint Chiefs of Staff, poses for a command portrait in the Army portrait studio at the Pentagon in Arlington, Va., Sept. 26, 2019. (U.S. Army photo by Monica King)

Jag avslutar med en halv-optimistisk ton: ”Biden” har redan överraskat mig minst två gånger och kanske ”han” kommer att göra det igen? En hel del ryska analytiker verkar tro att Sullivan är förnuftets röst i den amerikanska administrationen. Vi vet också att general Milley inte var villig att riskera en kinesisk förebyggande attack (vilket skulle vara en liten attack i rymden jämfört med vad ryssarna kunde släppa lös mot USA om de beslutade sig för att förebygga en amerikansk attack mot Ryssland).

Kanske finns det ännu fler sådana sansade röster i USA:s stat (den djupa eller andra)? Kanske kommer USA att göra vad Ryssland gjorde och försöka se ut att dra sig tillbaka bara för att vinna tid? Även det vore att föredra framför ett fullskaligt krig. Dessutom är ryssarna väl medvetna om en möjlig fördröjningsstrategi, och därför ställde de sitt ultimatum kopplat till en specifik deadline: ”visa oss något påtagligt, inte bara plattityder, annars kommer vi att vidta ensidiga åtgärder”.

 

Ingen förnuftig amerikansk president skulle försöka att ”syna Putins bluff”.

 

Låt oss hoppas och be för att ”Biden” har tillräckligt mycket förstånd för att förstå det. USA har precis meddelat att ett officiellt svar kommer att presenteras för Moskva på fredag.

 

Jag är fortfarande väldigt, väldigt tveksam, men hoppet är det sista som överger en, antar jag.

 

Andrei

 

PS: idag pratade Putin med Sholtz och Macron, i går med Johnson.

 

PPS: Putin har idag förklarat att han är ”trött” på väst: ”Och när internationell lag och FN-stadgan stör dem, förklarar de allt detta föråldrat och onödigt. Och när något motsvarar deras intressen hänvisar de omedelbart till folkrättens normer, FN-stadgan och internationella humanitära regler. Jag är trött på sådana manipulationer”.

 

PPPS: bara för att ge dig en uppfattning om stämningen i Ryssland, dagens ”60 minutes” pratshow på Rysslands TV, innehöll inte en, utan TVÅ generaler, som båda också är Rysslands hjältar, inklusive general Shamanov, mannen som förintade Takfiris i Tjetjenien, och som deklarerade att Ryssland kommer att ”slita i stycken” vilken tänkbar fiende som helst. Tror någon att Shamanov bluffar? Det hoppas jag verkligen inte.

Föregående artikelFörbjud beväpnade drönare i hela världen
Nästa artikelVad säger egentligen förslaget till fördrag mellan Ryssland och USA, samt mellan Ryssland och Nato?
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

18 KOMMENTARER

 1. Bra artikel,bra information vid alla punkterna. Ska kommentera detta senare. Ryssland har på ALLA sätt varit diplomatiska och furnuftiga genom åren nu,på UTOMORDENTLIGT sätt, med tanke på hur väst Usa betett sej detta decenniet nu. EU med Usa i spetsen har ju ärligt talat varit ju korkade på alla fronter. Tack och lov har Ryssland varit normala och skyssta med ständigt fin diplomati

 2. Nukleär galenskap i USA och Nato rasar fortfarande.
  Av John LaForge Global Research, 29 december 2021
  Medan det civila samhället och en global rörelse ständigt arbetar över dussintals områden för avskaffandet av kärnvapen, är planering, förberedelser och repetitioner för attacker med utplacerade H-bomber och kärnvapenmissiler rutin i USA:s militär och NATO. Manualen säger, ”Användningen av kärnvapen kan ha ett betydande inflytande på markoperationer.” Den säger, ”Att använda kärnvapen kan skapa förutsättningar för avgörande resultat och återställande av strategisk stabilitet.” Sedan, som om amerikanska presidenter aldrig hade sagt, ”Kärnvapenkrig kan inte vinnas och får aldrig utkämpas”, låtsas rapporten att ”användningen av ett kärnvapen kommer att skapa förhållanden som påverkar hur befälhavare kommer att segra i konflikt”.

  USA:s kärnvapenkrigsövning sker rutinmässigt med allierade europeiska militärer. ”Steadfast Noon” är Natos kodnamn för dess årliga kärnvapenattack, och Hans Kristensen rapporterar för Federation of American Scientists att ”Detta är övningen som utövar Natos kärnvapenattackuppdrag med B61, kärnvapenbomber som USA placerar ut i Europa. ” Jan Merička skrev i European Security Journal News den 19 oktober 2017 att Steadfast Noon är designad ”för att simulera kärnvapenangrepp… och genomfördes från flygbasen Kleine Brogel i Belgien och flygbasen Büchel i Tyskland, där US B61 termonukleära bomber med kraft på upp till 340 kiloton TNT lagras”. För att illustrera Pentagons ho-hum acceptans av massförstörelse, öppnade det nyligen i Omaha sitt nya strategiska kommandohögkvarter för 1,3 miljarder dollar för att övervaka och rikta in sig på kärnvapenarsenalen, och den döpte byggnaden efter general Curtis LeMay, som enligt Omaha World Herald rapporterade. , designade och genomförde brandbombningen av 60 japanska städer i slutet av andra världskriget, bombningar som ”brände hela städer” och dödade så många som 900 000 civila. General LeMays motto och det för Strategic Command brukade vara ”Döden från ovan”, men efter kriget ändrades det till ”Fred är vårt yrke”.
  Även om de oinvigde kan vara förfärade, planerar och förbereder den amerikanska militären året runt för kärnvapenattacker vid dess långt liggande ”Defense Nuclear Weapons School” vid Air Force Nuclear College. Enligt skolans hemsida finns en filial (av ”Armageddon Academy”) vid Ramstein Air Force Base i Tyskland, den största amerikanska militärbasen utanför landet. Andra filialer finns i New Mexico, Florida, Texas, Georgia, Oklahoma och Ohio. Översikter för den här skolans kusliga kurser kan läsas online.

 3. Ryska federationens politiska, militära och diplomatiska etablissemang har dessa år arbetat skickligt strategiskt och taktiskt och sitter nu med essen på hand.

  Sedan måste vi fråga oss två saker om Ukraina om situationen sätts under hårt tryck:

  1. Kan president Zelenskyj och regeringen stå emot de högermilitanta nationalist-fascisternas tryck eller råka ut för en statskupp och påföljande nytt kaos?

  2. Kan ukrainska befolkningen stå ut med ytterligare politiskt kaos, inställningen till eventuellt kommande militär- eller högerkupp, med landets ständiga nedgång ekonomiskt, politiskt och socialt?

  Jag skulle inte säga att en rysk invasion alls är HELT otänkbar. Ett antal möjliga scenarier finns för det:

  Ställs Ukraina inför en potentiell kupp med nationella högernationalistiska fascister, väpnade konflikter i Donbas, kanske etnisk rensning (bl.a. ville ju Dmytro Jarosj häromsistens att alla rysktalande skulle utvisas till Ryssland fast de har fötts i Ukraina och har ukrainska pass); Ryssland kan då vänskapligt och humanitärt ingripa med trupp, gripa våldsfascister och beväpnade gatumiliser o.s.v. för att återupprätta lugn och stabilitet i Ukraina, som levt i okontrollerat kaos nu i snart åtta år.

  Själv vet jag ukrainska vänner som är så less på Kievs kaos och landets sönderfall socialt och politiskt, att man önskar vad som helst utom nuvarande styre…

 4. Sverige- och Finland bör passa sig för att irritera Ryssland, som äntligen börjat ställa ultimatum. Natos skugga hänger tungt över Skandinavien och Arktis.
  Denna region är utan tvekan ett av målen för den USA-ledda militäralliansen Nato.
  Det ryska utrikesdepartementets taleskvinna Maria Zakharova uttryckte oro över Natos ansträngningar att expandera till Sverige och Finland.
  Hon varnade att ”Det är ganska uppenbart att om Finland och Sverige går med i Nato skulle det få allvarliga militära och politiska konsekvenser som skulle kräva ett adekvat svar från rysk sida”. Även om Finland inte officiellt betraktas som en del av Skandinavien, kan dess historia av svenskt styre före införlivandet i det ryska imperiet och geografiska närhet till den grannstaten leda till att observatörer anser det vara en del av ”Stor Skandinavien”, om man så vill.
  NATO har redan smugit sig in i Ukraina. ”Stor-Skandinavien”, i synnerhet Sverige och Finland, är också måltavlor för Nato och har varit det sedan 2015 då de båda började ägna sig åt ryska ubåtsjakter vid den tiden.
  NATO-konsolidering: ”Baltic Reassurance Act” är ett knep för att provocera Ryssland.
  Med tanke på hur Rysslands ”säkerhetsekvation”-förslag syftar till att ansvarsfullt reglera landets militära rivalitet med USA i Europa, är det absolut nödvändigt att Shadow NATOs smygande inflytande in i Stor-Skandinavien hålls i schack som en del av de kommande förhandlingarna.
  Varken Ukraina eller Sverige eller Finland bör tillåtas att de facto bli medlemmar i den alliansen eftersom sådana ansträngningar är ansvariga för den aldrig tidigare skådade säkerhetskrisen efter det gamla kalla kriget på kontinenten. Även om Rysslands oro över Ukrainas informella medlemskap tas upp, kommer krisen oundvikligen att upprepa sig med tiden i norra Europa om Sverige och Finland fortsätter att informellt absorberas av blocket.
  När allt kommer omkring anses Arktis av många observatörer vara en framväxande front i det nya kalla kriget. USA strävar efter att militarisera denna region när den blir viktigare för internationell sjöfart genom det gradvisa öppnandet av ”Northern Sea Route” (NSR) via vattenvägarna under Rysslands suveräna kontroll.

  Kina kommer att börja använda denna väg oftare genom sin ”Polar Silk Road”-vision om att utöka handelsförbindelserna med EU genom Arktis. USA-ledd NATO-militans i norra Europa kommer direkt att skada Rysslands säkerhetsintressen även om den genomförs under förevändning att ”innehålla” Kina. Sverige och Finland får under inga omständigheter tillåtas att funktionellt närma sig Nato.
  Inte mycket uppmärksamhet har ägnats åt det ”vikingblock” som USA planerar att bygga upp mellan de tre traditionella skandinaviska staterna Danmark, Norge och Sverige och de andra två länder som utgör konceptet ”Större Skandinaviska”: Natomedlemmen Island.
  Denna fråga kommer att behöva lösas som en del av de kommande förhandlingarna om Rysslands ”säkerhetsekvation” som uttryckligen föreslår att blockets expansion ska stoppas. Djävulen ligger i detaljerna, som man säger, men det var lägligt för Zakharova att ta upp detta inför nästa års samtal för att signalera att denna fråga definitivt kommer att vara på agendan.
  https://www.globalresearch.ca/spectre-shadow-nato-hangs-heavy-over-greater-scandinavia/5765718?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

 5. Svenska försvarsdepartementet har lagt ut en video på nätverket, som direkt fångar de svenska Saab JAS 39 Gripen-jaktplanen som flyger över två ryska stora landstigningsfartyg.
  Sverige beslutade att stödja USA i dess konfrontation med Ryska federationen och iscensatte en brutal provokation i Östersjön.
  Två stridsflygplan Saab JAS 39 Gripen från landets flygvapen närmade sig de ryska flottans fartyg ”Minsk” och ”Korolev” på farligt nära avstånd.
  Publikationen antydde att det svenska flygvapnet medvetet skapade en provokation, tydligt räknat med att ryska sjömän skulle reagera på den, för att sedan anklaga Moskva för aggressiva attacker. Men så blev det inte.
  Ryssland skulle kunna överföra sina stridsflygplan till området där ryska flottans stora landstigningsfartyg finns och köra bort de svenska flygplanen.
  Sverige har på senare tid fört en allt öppnare antirysk politik, mer och mer efter USA:s ledning.

 6. ”ryssarna kan komma med trovärdiga hot, medan USA bara kan producera fler ord, något som ryssarna i princip har slutat att uppmärksamma.”

  Översättning:

  1) USA bör sluta med dess exceptionella ord bajseriet! Den leder ingenstans, utom att lukta illa.
  2) USA ska inte dröja med att skreda till verket för att uppfylla Rysslands krav. Välja plats är en bra början. Geneve? Andorra? Seychelles? Många att välja på.

  Vad ska Rysso-fober göra nu då USA-imperiet står porno naket?, frågar den fikne.
  Ja, de får vänja sig med faktum att USA-imperiet står naket (eller porno naket i deras tungomål). Plus att lära sig Ryska språket skadar inte. Att börja öva med det kyrilliska alfabetet är en god start. Att ockspå ta till sig avancerad Rysk militär teknologi och landvinningar hjälper. Exempelvis senaste: https://www.rt.com/russia/544689-s550-air-defense-space/

  Om inte allt detta hjälper mott Ryss-fobi anfallen, så vänd er till Ryska akuten: +468777777777

  Lycka till!
  Med förhoppning om en snabb avvänjning från Ryss-fobin och mild abstinens

 7. Svenska jaktplan Saab JAS 39 Gripen organiserade en provokation mot ryska fartyg

  Svenska jaktplan Saab JAS 39 Gripen närmade sig ett farligt avstånd till de ryska fartygen ”Korolev” och ”Minsk” och utarbetade strejker mot dem. Bekräftelse på denna information kom från den skandinaviska statens försvarsministerium, som publicerade motsvarande bilder på webben.
  Fotografierna fångar ögonblicket när flygplanet närmade sig de ryska fartygen. Enligt experter var detta ren provokation – stridspiloterna försökte tvinga BDK att visa ett svar.
  Sverige, som inte är medlem i Nordatlantiska alliansen, har agerat mer och mer aggressivt mot Ryssland den senaste tiden. Förutom uttalanden som trotsar logiken om en eventuell ”attack från Ryska federationen mot Sverige” arrangerar hon sådana provokationer, som en dag mycket väl kan sluta tragiskt.
  Den här gången fungerade allt för Stockholm, men ingen kan garantera att Moskva under nästa provokation inte kommer att besluta sig för att reagera hårt på sådana handlingar.
  https://discover24.ru/2021/12/shvedskie-istrebiteli-saab-jas-39-gripen-organizovali-provokatsiyu-protiv-rossiyskih-korabley

 8. Es un buen momento para revisarlos escenarios previos a la SGM, el nuevo fascismo se filtra nuevamente en Europa, el nuevo EJE, ha encontrado una cabeza de puente en Ucrania. La OTAN , esta creando escenarios para acabar con lo que queda de la URSS, Los EEUU, por su parte juega su papel no muy lejano al que jugo en la misma guerra mundial, conciente de que a perdido su liderazgo y dejo de ser hace rato la potencia unipolar hegemónica , sin provocar una carrera armamentista perderia su mejor fuente de sustento para su complejo militar industrial . Los rusos que estudian mejor la historia y saben muy bien lo que significa la guerra, donde todos pierden , no habrá mas vencedores ni ganadores ni potencias que se aprovechen de la destruccion, se reacomodaran , no podemos desconocer que se encuentran mejor posicionados en la región como nunca antes lo estuvieron. Con la china , con Iran y en general en el medio oriente y Asia Central estan presentes, como nunca antes lo estuvieron. Los suecos también tienen experiencia y no creo que pasen las lineas rojas, que les haga perder su tradicional neutralidad….que hubiera pasado en Escandinavia, suin una suecia neutral . La guerra atómica, donde quiera que se efectúe sera el fin de la humanidad , asi que no alimentemos el fuego de la autodestruccion, debemos escoger el dialogo, la lucha por la paz, el respeto a la soberania y la autodeterminacion de los pueblos.. NO A LA GUERRA.

  • Man kan försöka översätta via t.ex. Google translate. Jag kan inte alls spanska och klarar det inte tillräckligt.

  • Med all respekt, spanska må vara ett av de stora världsspråken, men detta är väl trots allt huvudsakligen ett svenskspråkigt forum med artiklar och inlägg på svenska; så låt oss hålla oss till det -och inte heller alltför långa engelska textharanger kors och tvärs.

   Politik måste gå från klarhet till klarhet, och en massa inlägg på för många läsare oläsliga språk gör ämnena outrett krångliga.

 9. Ryssland och Putin borde spöa upp den där senile Biden tycker jag. Låt även EU få smaka på lite också,såna knähundar som dom varit utan egen minsta röst, så förtjänar även dom några örfilar för att ha agerat på detta så förnedrande sätt under Washington i så många år nu. Ja det visar väl sej snart hur detta utvecklas. Men tycker iallafall dom väst betett sej mer än vidrigt för länge,och därför bör Putin ge dom några örfilar

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here