USA har angripit Iran! Vad säger Tucker på Fox News – ”mannen som uppsköt kriget” och andra media om Trumps krig mot Iran.

5
1649
Bild: Zerohedge

I natt angrep USA Iran – en krigshandling. Aftonbladet: ”På order av Donald Trump ska USA i stället ha genomfört en stor cyberattack riktad mot Iranska militära datasystem. Enligt källor till Washington Post lyckades attacken störa system som används för att kontrollera Irans missilanläggningar. Genom cyberattacken kunde Trump orsaka stor skada för Iran utan att riskera människoliv, konstaterar källorna.” Aftonbladet. och Washington Post.

* Kommentar: Talet om uppskjutet flygangrepp kan mycket vara nys. Varför ska man tro på yrkeslögnaren (enligt bl.a. Washington Post) denna gång?
Efter cyberanfallet är utsikterna för framgångsrikt flyganfall från USA större. USA ska införa nya, olagliga inhumana sanktioner mot Iran. Ja, det kostar på att föra en självständig politik! Var finns protesterna från Sverige och andra EU-länder?

Nu över till kommentarerna till det uppskjutna flyganfallet.

Först Tucker Carson, den mycket inflytelserike programledaren på Fox News. Vanligen en skarp kritiker av Trump, nu prisar han Trump för att USA ej anföll Iran.

Hör vad han tycker om Bolton, och vad Bolton tycker om Iran!

* Enligt New York Times var det Tucker Carlson som fick Trump att stoppa anfallet. New York Times.

Flera andra större media kritiserar Trump för att han inställt kriget. Antiwar.
* NBC News, som brukar kritisera Trump, var snabbt på att anklaga Trump för ”obeslutsamhet” och förklarade att det skulle ”stärka Iran”.

* Wall Street Journal gör samma bedömning och menar att det inställda kriget var ett ”misstag och svagt”.

* CNN:s Samantha Vinograd anklagade Trump för att han inte kunde ”besluta sig” och menade att han ”förstört Amerikas trovärdighet” genom att inte attackera Iran.

* Kori Schake på den gamla kända tidskriften The Atlantic menar att Trumps inställda krig skadar ”Amerikas trovärdighet”.

Bakgrund:

Hans beslut fattades strax efter det att Iranian Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) på onsdagen sade att den hade skjutit ner en amerikansk Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk surveillance drone som flyger över kusten i Hormozgan-provinsen eftersom den hade brutit mot landets luftrum. Den amerikanska Central Command har för sin del sagt att UAV sköts ner när den opererade över internationella vatten i Hormuzestranden.
IRGC-befälhavare, general general Hossein Salami, sa på torsdagen att skjuta ner dronen var ett ”tydligt budskap” till Washington att Teheran skulle ”reagera starkt” mot någon aggression.
”Iran vill inte ha krig med något land, men vi är fullt beredda på att försvara Iran” fortsatte han och beskriver Irans gränser som dess röda linje.
Båda sidorna har släppt kartor över dronens rapporterade flygväg. Medan den iranska kartan visade att UAV var i det iranska luftrummet visade den amerikanska kartan att den befann sig i det internationella luftrummet över Hormuz-sträckan.

Föregående artikelFolkrörelserna har av myndigheterna förvandlats till “civilsamhället”
Nästa artikelFrån manifestationen till stöd för Julian Assange 17 juni. Manifestation for Support of Julian Assange.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here