Våldsamma US-stödda Hong Kong-demonstrationer syftar till att framkalla ”Tiananmen-incident

7
6533


Här en ny artikel av Karl Wang om händelser i Hongkong, som anlände 14/8 kl 08. Den bygger på två artiklar i Sputniknews men innehåller också synpunkter från Karl Wang.


Våldsamma US-stödda Hong Kong-demonstrationer syftar till att framkalla ”Tiananmen-incident

Protesterna i Hong Kong har fortsatt att eskalera, trots att deras främsta orsak – ett förslag till ett utlämningsfördrag med fastlands-Kina, har bordlagts. Fördraget avsåg att återbörda korrumperade tjänstemän, kriminella och bedragare till Kina som flytt med stora summor stulna pengar och gömmer sig i Hong Kong. Protesterna har emellertid stort stöd av USA och UK, och syftar till att provocera den kinesiska armén till en annan incident av typen ”Himmelska fridens torg”, vilket skulle ge väst och USA regimerna en stor PR-seger.

Detta har delat upp Hong Kong i två ungefär lika stora läger av opinion. De svartklädda uniformsliknande klädda barnen och ungdomarna som indoktrinerats av USA och UK finansierade krafter med en glättad idealbild av total ohämmad frihet att göra som man vill i västerländska demokratier, och det är som oftast äldre och mer erfarna vitklädda demonstranter som stöder det lokala styret och Peking. De ”vita” demonstrationerna har helt mörkats i svenska statliga och andra MSM media. Detta visar hur farlig sådan systematiskt utländsk indoktrinering kan vara, något som pågår just nu i Sverige där en finansierad skara av ryktesspridare systematiskt svartmålar och förtalar länder som Kina, Ryssland och Iran.

Grupper i väst har starkt kritiserat de våldsamma Kina-fientliga demonstranterna i Hong Kong, berättade en aktivist, men decennier av USA:s statliga propaganda genom NGOs har fått barn och ungdomar att uttrycka sina klagomål med våld och att vara fientliga mot Peking, trots att lösningar på de problem dom ser kan komma just från Peking.

I den senaste upptrappningen av demonstrationer stormade Peking-fientliga demonstranter Hong Kongs International Airport på måndag (190812) till den grad att det blev så mycket folk att flygplatsen slutade fungera tills demonstranterna lämnade.

Pekings Hong Kong- och Macao- kontor fördömde händelsen och noterade att proteströrelsen ”började visa sidor av terrorism” och ”existentiellt hot” för befolkningen.
Kinesiska ledare har upprepade gånger varnat Washington att inte engagera sig ytterligare i krisen och att upphöra med den nuvarande inblandningen.

Det blev speciellt pinsamt när Julie Eadeh, en amerikansk diplomat i Hong Kong, fotograferades tillsamman med kända ledare för oroligheterna. Det skulle inte vara svårt att föreställa sig USA:s reaktion om kinesiska diplomater mötte ledarna för Occupy Wall Street, Black Lives Matter eller Never Trump Protesters i USA.

Hong Kong och Macao är särskilda administrativa regioner i Kina (SAR), som administreras autonomt, har självstyre, från Peking som en del av planen för återinkorporering av Hong Kong i Folkrepubliken. Båda städerna ockuperades militärt av västerländska makter – Macao av portugiserna 1557 och Hong Kong av britterna 1841 – och återlämnades till Peking under slutet av 1900-talet. Städerna fungerade som ekonomiska och militära utposter och spionbaser för sina respektive imperier i Europa.

Det brittiska styret var emellertid mycket odemokratiskt. Det leddes autokratiskt av en guvernör som utsågs av den brittiska kronan, utan antydan till någon representation av lokalbefolkningen fram till de sista åren av brittiskt styre.

Mike Wong, uppsökande samordnare för San Francisco-avdelningen i antikrigsgruppen ”Veterans for Peace”, berättade för Radio Sputnik’s ”Loud and Clear” att många av demonstranterna på gatorna idag är för unga för att komma ihåg det brittiska Hong Kong, och har tvångsmats med en falsk, glamorös och glättad förfalskad bild av demokratierna i väst, USA och det brittiska kolonialstyret, som driver dem till revolt mot Peking.

Wong noterade att i Hong Kong finns en jämnt uppdelad opinion hos innevånarna för och mot demonstranterna, och att flera mycket stora demonstrationer till stöd för SAR-regeringen och Hongkongs polis har ignorerats totalt i nyheterna i väst. Aktioner mot dessa ”vita” protester, kallade så på grund av att dom bär vit klädsel i motsats till de svartklädda våldsbejakande demonstranterna, vilka har uppträtt våldsamt mot de vitklädda Pro-regeringsdemonstranterna som har systematiskt attackerats våldsamt av de de facto-uniformerade svartklädda Kina-fientliga demonstranterna.

Han noterade att västs, USAs och UKs ”svarta hand- stöd” för de våldsamma svartklädda demonstranterna tydligt hade dokumenterats.

”MintPress News” rapporterade redan 13 juni om det stora engagemanget från USAs National Endowment for Democracy (NED) för att stödja de Kina fientliga protesterna. NED stödde ”Solidaritetscentret” och ”National Demokratiska institutet”, två Hong Kong-baserade icke-statliga organisationer (NGO) som är fientliga mot Peking, samt ”Hong Kongs Human Rights Monitor” (HKHRM), och NED har försett de tre grupperna med flera miljoner dollars under de senaste åren. Alla tre grupperna är medlemmar i NGO organisationen ”Civil Human Front Front-koalitionen”, ofta utpekade av Hong Kong tidningar som ”South China Morning Post” och ”Hong Kong Free Press ”, som dom som ligger bakom och arrangerar demonstrationerna.

Sanningen om NED-finansiering går djupare än toppen av ett isberg som vi fann efter några timmars grävande. NED har pumpat in US$13 miljoner till HKCTU, som började fungera som en alternativ till den lokala regeringen https://t.co/cv6HoO0uJ2 – Alex Rubinstein (@RealAlexRubi) 9 augusti 2019

”Att CIA skulle öppet och direkt involvera sig i utvecklingen av andra nationer är knappast acceptabelt, så de startar dessa privata ideella organisation, NGO, som främst finansieras av den amerikanska regeringen, för att göra samma arbete som under det kalla kriget hade gjorts av CIA”, förklarade Wong. ”Så de har gjort decennier av arbete med undervisning och indoktrinering av en nu radikal kärngrupp av barn och ungdomar, främst på universiteten, med denna idylliska idé om det fria ohämmade USA och dess fria demokrati, etc. etc.”

Reagan-administratören Michael Pillsbury: ”Vi är delvis involverade … Vi har också finansierat med miljoner dollar i program genom National Endowment for Democracy för att hjälpa demokratin i Hong Kong” pic.twitter.com/vjoNvn2bRO – Dan Cohen (@ dancohen3000) 8 augusti 2019

”En annan faktor är att 1% av innevånarna i Hong Kong har berikat sig själva på bekostnad av 99% på ett sätt som mycket liknar Förenta Staterna, så att människor i toppen har blivit rikare, människor i botten har blivit fattigare. Och precis som i USA är det mycket frustration och ilska bland ungdomarna över det. Det finns mycket ilska över det, och den ilskan ligger till grund för det mesta  som nu händer.”

”Det är därför du ser många äldre människor som kommer ihåg hur det var under britterna och kommer ihåg att de inte hade demokrati under britterna och som förstår vad kolonialismen var och hur den omvandlades till nya former av kolonialism under 2000-talet. De tenderar att vara mer pro-regering, ”sa Wong till värdarna Brian Becker och John Kiriakou.

”Ungdomen, av vilka många föddes efter överlämnandet, kommer inte ihåg allt detta”, konstaterade han, ”och därför är de mer sårbara och mottagliga för amerikanskt inflytande, propaganda och påverkan.”

”I huvudsak är detta kolonialism som har omvandlats till en ny form av kolonialism,” konstaterade Wong. ”I stället för naken imperialism, maskerar de den under namnet ”demokrati”. Men återigen, det fanns ingen demokrati under britterna, och om man tittar på den typ av ”demokratiska” regimer som Förenta Staterna med våld och militära medel har inrättat på andra håll i världen när de kastat ut verkligt demokratiskt valda utländska regeringar, de är mestadels grymma diktaturer som är mycket korrupta och samarbetar med den amerikanska krigsmaskinen.”

”Så jag tror att demonstranterna i Hong Kong inte ser den större bilden, de vet inte hur Amerika egentligen är och de bedras och luras. Men deras underliggande frustrationer är verkliga. De har utnyttjats, precis som 99% i Amerika har utnyttjats … det finns en grund för deras ilska. Så deras frustrationer är verkliga, men dessa frustrationer är resultatet av det Hongkong- kapitalistiska systemet, som liknar det brittiska eller det amerikanska kapitalistiska systemet, så du ser samma dynamik som spelar ut i termer av 99% mot 1%.”

”Demonstranterna stöder faktiskt detta,” sade Wong om USA:s stöd för rörelsen, och noterade att demonstranter vinkar med amerikanska flaggor tillsammans med brittiska flaggan och oberoende Hong Kong-flaggor.

”Protesterna har eskalerat. Det finns nu en hårdför kärna av våldsbejakande ungdomar som gör saker som att de kastar sten på polisen, de belägrar polisstationerna, det finns en video av en polisstation med alla fönster som slås ut av stenar som kastas. De försökte sätta eld på en av polisstationerna, de har … fysiskt angripit husen till polisernas familjer. Det har funnits en video av demonstranterna som trakasserar en gammal man på flygplatsen,” konstaterade Wong.

Bränder har startats utanför tre polisstationer i Hong Kong efter en större strejkåtgärd #AntiELAB. Den här utanför Sha Tin såg särskilt allvarlig ut. Här är video från i-CABLE: pic.twitter.com/Adffl5h1HF – Alejandro Alvarez (@aletweetsnews) 5 augusti 2019

Wong berättade att det ultimata målet för de våldsamma protesterna var att dra Folkets Befrielsearmé in i en direkt konfrontation med demonstranter och skapa en ”Tiananmen Square-typ”- händelse som liknar vad som hände i centrala Peking 1989.

 

Det var då förmodade beväpnade CIA agenter ledde ett väpnat anfall mot obeväpnade soldater och 249 personer dödades i en stadsdel nära Tiananmen. På Tiananmen dödades ingen. Den västerländska pressen och propagandan snurrade senare till det så att det såg ut som ett förtryck av en växande fredlig demokratisk rörelse istället för det våldsamma uppror som det verkligen var.

”Hongkongs polis har visat stor återhållsamhet – mycket större återhållsamhet under omständigheterna än den amerikanska polisen skulle göra”, sade Wong. ”Jag tror att demonstranterna har eskalerat våldet för att försöka provocera fram en hårdför kollaps, för det skulle naturligtvis vara en propagandaseger för väst.”

”Oavsett vilken nivå av kraft Folkets Befrielsearmé skulle använda, även om det var en mycket låg våldsnivå, skulle den trummas upp i väst som en slags typ av Tiananmen-händelse. Ordet ’massaker’ skulle kastas runt även om ingen dödades eller ens skadats. Och det skulle också driva Taiwan längre bort från Kina. Så detta är en strategi, en geopolitisk strategi från USA och dess närstående som UK.”

Huvudsaklig källa https://sputniknews.com/analysis/201908131076535857-violent-us-backed-hong-kong-protesters-aim-to-provoke-tiananmen-square-type-incident/

https://www.spreaker.com/user/radiosputnik/showdown-looming-hong-kong-protesters-gr

Föregående artikelVad tycker egentligen Maduro idag? Tidigareläggs parlamentsvalet?
Nästa artikelBlev Jeffrey Epstein mördad?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

  1. Ponera att ligister tog över Arlanda flygplats och hindrade resenärer från att flyga. Skulle man då krävt polisernas återhållsamhet? Åberopat ”demokrati”, ”frihet”, bleke, bli, bal, bal? Ingen! Och den som gjorde det skulle kallas imbecill. Men det är precis det som vartenda kretin politiker i väst avkräver av Kina: ”återhållsamhet”, ”inget ”Tiananmen” …

    • Det är inte Kinas reguljära arme och militär, PLA, det rör sig om, utan en polisstyrka som brukar kallas People’s Armed Police Force och skapades 1983 och motsvarar USAs National Guard eller Sveriges beväpnade Insatsstyrka inom polisen. Alltså en polisiär halvmilitär styrka som kan sättas in mot uppror. Detta har regelbundet publicerat i åtskilliga kinesiska media, vilka är tillförlitliga. Trots namnet ”Armed” arbetar dom normalt obeväpnade, endast beväpnade med käppar, precis som japans kravallpolis.

  2. Som jag har lyft i tidigare kommentarer, oroar jag mig mest för Hongkongs homosexuella. Så länge Kina hålls utanför ön kommer de inte få det lätt. Jag vet själv hur det är att kämpa mot samhällets förvridna normer och jag kan inte se någon annan lösning på problemet än att ge militären fritt spelutrymme.

    (Denna kommentar har postats av en person i Lund som använder flera olika alias och ibland tar en annans persons namn. Det är inte tillåtet i detta forum. / redaktören)

    • Detta är inte en kommentar från mig, jag tror heller inte att någon försökt förfalska min signatur utan helt enkelt skrivit in mitt namn som ”adress” i ”namn”-fältet. När ni skriver, sätt in er egen signatur eller namn i det fältet för det är för avsändaren – inte mottagaren, börja sedan inlägget med signaturen till den ni adresserar inlägget till. När det gäller homosexuella i Kina, oroa dig inte (vem det nu var som skrev inlägget), dom har det mycket bättre i Kina än i Hong Kong. I Kina görs ingen skillnad, alla behandlas lika i det offentliga rummet. Alla förväntas klä sig och uppträda respektfullt och inte provokativt. I Kina finns grindstäder speciellt anpassade med speciell service för homosexuella, vem som helst kan besöka eller bosätta sig där om dom vill. Det finns gay-barer och och gay-restauranger, alla vet var dom är, alla kan gå dit oavsett sexuell läggning. Att kyssas offentligt anses grovt oförskämt, heterosexuella eller homosexuell lika. Det är vanligt att speciellt unga kvinnor går hand i hand, det betyder vänskap. Det är inte unikt att se yngre män hålla om varandra efter ett par stärkande glas på kvällen, det betyder också vänskap. Två män kan gå och shoppa tillsammans. Ingen reagerar på sådant. Vad som saknas är provokationer och utmaningar som regnbågsflaggor och gay parader. Provokationer till motsättningar är inte accepterade i Kina. Kinas militär kommer inte att involvera sig. Däremot kan Kinas polisiära insatsstyrka sättas in, precis på samma sätt som sker i Sverige. Den ligger nu i beredskap i Shenzhen.

    • Denna kommentar har postats av en person i Lund som använder flera olika alias och ibland tar en annans persons namn. Det är inte tillåtet i detta forum. / redaktören

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here