Våra ledande medier vilseleder. Tro inte på dem!Hur man bekämpar Folkrepubliken Kina

2
1658

Denna artikel av Terje Alsnes 22 maj ”Våra ledande medier är vilseledande. Tro inte på dem! Hur man bekämpar Folkrepubliken Kina” har först publicerats på
Spartakus.no


Våra ledande medier vilseleder. Tro inte på dem!Hur man bekämpar Folkrepubliken Kina

I ett lagförslag på över 270 sidor beskrivs hur USA skall bekämpa Kina och påverka mediafolk med hundratals miljoner dollar för att svärta ned landet.

”Nu när USA har blivit svagare växer lögnerna i styrka.” Detta skriver fredsforskaren Jan Öberg i en artikel nyligen, där han varnar för att förlita sig på vanliga medier under starkt inflytande från USA. ”Det du läser, ser och hör om internationell politik i de stora danska tidningarna, radio- och TV-nyheterna syftar till att förklara USA: s / Västs utrikespolitik och att aldrig ställa frågor om berättelserna eller politiken,” skriver Öberg i en aktuell artikel..

Detsamma kan sägas om norska medier. Det är bara att lägga märka till vilka källor norska utrikesjournalister hänvisar till i sina rapporter. Här citeras det ofta från amerikanska medier, som om de representerar den auktoritativa sanningen. Vinkeln i de utrikesreportagen är i stort sett identisk med USA:s  världsbild. Den dominerande berättelsen är att USA/Väst representerar internationell lag och ordning, medan våra ”fiender” utgör ett hot mot samma regelbaserade världsordning. Detta trots att USA / Väst upprepade gånger bryter mot internationell lag med försök till regimförändring, omänsklig sanktionspolitik och olagliga aggressionskrig.

Redaktör Romelsjö: Detsamma kan sägas om svenska medier.

Att de stora norska tidningarna, radio- och TV-kanalerna nästan aldrig ger oss rapporter där de ser på händelserna ur Rysslands eller Kinas perspektiv, betyder bara att vi indoktrineras med en pro-USA / västlig världsbild. De gör oss dummare. Det är också avsikten, för vi ska uppfostras till att acceptera den västerländska aggressionen. Därför är det ganska vanligt att möta människor långt ut ”till vänster” som har anammat den amerikanska framställningen. Medias ensidiga kritik har också lärt dem att frukta Ryssland och Kina.

Tuffa anti-kinesiska lagförslag

Ingenting förenar nu demokrater och republikaner i USA som Kina! En hård linje mot kineserna är faktiskt en av få frågor de kan komma överens om. Den demokratiska senatorn Bob Menendez står bakom ”Strategic Competition Act of 2021”, ett omfattande lagförslag, som inkluderar ett antal sektorer och relationer med Kina. Det godkändes av senatens utrikeskommitté i april.

Senator Menendez, tillsammans med republikanen Hawk Marco Rubio, var nyckelaktören i skapandet av ”The Inter-Parliamentary Alliance on China» (IPAC) för ett år sedan. I denna proamerikanska front för det kalla kriget är ”våra egna” parlamentariker Trine Skei Grande och Michael Tetzschner styrelseledamöter. Skei Grande och Tetzschner dras ständigt in i norska redaktioner för att kommentera Kina negativt (I Sverige har vi Carl Bildt, ö.a.). I ett uttalande sade Menendez att den nya lagen ”mobiliserar alla amerikanska strategiska, ekonomiska och diplomatiska verktyg … för att verkligen möta de utmaningar Kina ställer för vår nationella och ekonomiska säkerhet.”

Om lagen antas kommer den bl.a. att införas ytterligare sanktioner, som svar på Kinas påstådda förtryck av uigurerna i Xinjiang, ökad kontroll av utländska donationer och kontrakt till amerikanska universitet och hjälp till amerikanska företag, för att göra dem mindre beroende av kinesiska underleverantörer. Lagförslaget innehåller också ökade militära utgifter till områdena runt Kina, medel för att ”främja demokrati” i Hongkong, inrättande av ett program för att hjälpa 36 länder att utveckla infrastruktur för att motverka Kinas ”Belt and Road Initiative (BRI)”, och i övrigt en hel rad åtgärder för att stärka amerikanskt inflytande i ASEAN-länderna.

Motverka ”skadligt” kinesiskt inflytande

För varje budgetår från 2022 till och med år 2026 kommer 300 miljoner dollar att avsättas för det som kallas ”The Countering Chinese Influence Fund” för att motverka det ”skadliga inflytandet” från det kinesiska kommunistpartiet (KKP) globalt.

Det beskrivs hur bidrag bör ges till ”civilsamhället” och ”oberoende media” för att öka medvetenheten om det negativa inflytandet från ”Belt and Road Initiative”, för att avslöja ”felinformation och desinformation” från KKP och för att slå tillbaka försök att legitimera eller främja auktoritär ideologi eller styrelsesätt.

U. S. Agency for Global Media

”United States Agency for Global Media” (USAGM) är underställd USA:s regering och tillhandahåller sändningstjänster till publik utanför USA, såsom Voice of America och Radio Free Europe. Byrån spelade en viktig roll som propagandaleverantör under det förra kalla kriget.

Nu får  USAGM en viktig roll att spela i det nya, intensifierade propagandakriget mot Kina. Byrån kommer att stödja ”oberoende journalistik” och motverka det som det kinesiska kommunistpartiet kallar ”desinformation och propaganda”. I den övergripande lagtexten hittar vi ett antal åtgärder, som att stärka ”Radio Free Asia’s sändningar till Kina och öka finansieringen av radiostationernas sändningar på Mandarin, Tibetan, Uighur och Cantonese.

För varje räkenskapsår 2022 till 2026 kommer USAGM att tilldelas 100 miljoner dollar för pågående och nya program för att stödja lokala medier, bygga ”oberoende media”, bekämpa kinesisk ”desinformation” i och utanför Kina och investera i teknik för att undergräva censur. Lokala journalister kommer att stödjas och utbildas i ”undersökande journalistik” inriktad på ”Belt and Road Initiative”, kinesisk övervakning och kinesisk export av teknik.

Myten om de fria västerländska medierna

Att västerländska medier är fria och oberoende verkar vara en grundfast uppfattning. Detta står i kontrast till kanaler som RT eller CCTV, som ju kontrolleras av myndigheterna i fiendestaterna och följaktligen måste betraktas som rena propagandakanaler. Men genom ”Strategic Competition Act of 2021” avsätts hundratals miljoner dollar som kanaliseras till ”oberoende media” som skall främja USA:s världsbild. Att påstå att det är ”de andra” som driver propaganda blir då milt sagt ett ihåligt påstående.

Det måste vara en paradox att våra viktigaste medier nästan alltid och alla sluter upp kring USA:s / Västs handlingar och perspektiv, när det gäller utrikes- och försvarspolitik. Det är därför media är fulla av anti-kinesisk journalistik. Nu vet vi att mycket av det som våra ”fria medier” rapporterar från Kina finansieras av USA, och inte alls ”fritt och opartiskt”, utan tvärtom betald uppdragsjournalistik med en klar politisk slagsida.

Kina är i färd med att göra slut på 500 år av västerländsk imperialism. Detta är den verkliga bakgrunden för propagandakriget som utspelar sig i media.

llor:

«Xinjiang och mer: Förlita dig inte på vanliga medier under starkt inflytande från USA», janoberg.me 12.05.21, «S. 1169: Strategic Competition Act of 2021 », govtrack.us 10.05.21,« U.S. lagstiftare intensifierar bipartisan ansträngningar för att motverka Kina ”, reuters.com 22.04.21,“ Strategic Competition Act ytterligare driver Kina-USA band mot konfrontation ”, globaltimes.cn 22.04.21,“ Potentiell CFIUS Implikationer av föreslagen strategisk konkurrens Act av 2021 ”, jdsupra.com 07.05.21

 

 

Föregående artikelValet i Syrien – Nej till västlig imperialism!
Nästa artikelMali är bara den senaste i raden: Trupper tränade av USA:s Afrikakommando ligger bakom minst sju kupper på 13 år

2 KOMMENTARER

  1. “Nu när USA har blivit svagare växer lögnerna i styrka.” Det har vi tydligt märkt. Inte bara lögnerna. Attackerna på webben har även de ökat, flera gånger nyligen har något försökt stänga av mina säkerhetsprogram. Det numera bevisligen CIA associerade Protonmail har infört ”Human verifikation” vilket bland kvalificerade IT ingenjörer är ett välkänt CIA utvecklat system för att registrera och spåra användare. En del säger sig ha blivit blockerade, och åtskilliga gånger nyligen har jag fått meddelandet ”internal server error” när jag försöker ladda artiklar, speciellt på CIA anslutna Expressen. Svenska media, speciellt Bonniers och Public Service citerar endast USA media, identisk med USA:s världsbild. Som historiker, och i ett historiskt perspektiv, svenska media liknar alltmer media i Tredje Riket.

  2. Propagandan åsido, det finns mer intressant att berätta. USA lade 30% importkostnader på kinesiska varor, enda effekten är att företag och individer i USA nu betalar 30% högre pris i USA och importen ökar. USA blockerade USA-företag att sälja IT chips till Kina, effekt, dom förlorar försäljning och inkomster och Kina utvecklar egna chip, så försäljningen kommer inte tillbaka. Kina har just utvecklat en egen processor som ersätter Intel och AMD och ett supersnabbt minne, svenska media (läs svenska USA media) är dödstysta. USA förbjuder Google att sälja till Kina, Kina lanserar Harmony och ger USA licens att använda det. USAs Windows fasas snabbt ut för kinesiska Kylin, som bygger på Linux. Handelsunderskottet med USA galopperar, USA försöker beordra vad Kina skall köpa och till vilka priser. Det går inte. Kinas GDP och handel ökar med 20% och 30%. USA förbjuder investeringar i 59 kinesiska företag, och det stärker Hong Kong och Shanghai börserna. Pengarna hittar dit ändå. Det pågår en intensiv smutskastning i svenska USA media att Kina kommer att kollapsa, åldrande befolkning och mindre barn. Sanningen är att det är en stor omställning som pågår och den fungerar utmärkt. USA media i Sverige mörkar. Faktum är att mindre barn just nu är en bonus för Kina, för en av Kinas verkliga problem har varit en överlastad utbildningssektor. Mindre barn ger ett andrum för att bygga upp den. Främsta orsaken till att mindre barn föds är att speciellt kvinnor nu väntar med att bilda familj till dom har avslutat en utbildning och etablerat sig på arbetsmarknaden. Typisk vid 27 års ålder, istället för som tidigare bilda familj som tonåringar. Vi är alltså i början på ett ”gap” på sådär tio år. BRI växer lavinartat, en faktor 5 per år just nu enligt vad jag senast sett. 5G är nästan utbyggt i tätorter, och har gett enorma förbättringar och inga problem. Folks välbefinnande och hälsa förbättras. USA hämmar handeln med USA, så Kina utvecklar handel med resten av världen. USA hamnar svältande ute i kylan. I Sverige är 5G som medeltidens häxprocesser. Tala om 5G och man har talat med djävulen. Häx- bränningarna är nu virtuella. Utebliven teknologi gynnar inte landet Sverige. Elbilar. Ta en gammal fossilbil, häng på en extra elmotor och 1.5 ton batterier, inte blev det bättre.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here