Varning för Tredje Världskrig – som USA kan förlora

3
865

Jag fick information om denna artikel i Aftonbladet av läsaren Johan de Nauclér. Jag kan inte själv editera texten, förkorta eller lägga in andra bilder. Tror att artikeln är intressant för Globalpolitics läsare.
Källa: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P4QnOX/varnar-for-varldskrig-som-usa-kan-forlora

Föregående artikelVill socialdemokraterna splittra Syrien?
Nästa artikelPer Wirtén, Expressen: ”Vi – hela Europa – har svikit Palestina”
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

3 KOMMENTARER

  1. Under de senaste två decennier har USA helt ostraffat bombat sönder Serbien, Iran, Libyen, byggt sina militära baser där och plundrar dessa länder på naturtillgångar. Och när USA startade samma ”demokratiska process” i Syrien, blev de stoppade av Putin. (Det är bland annat därför han är så hatad i Washington, London, Bryssel, Berlin, Stockholm…). År 2014 lyckades USA att starta ett nytt krig i Ukraina. Länder som är drabbade av detta krig är Europa. Europa Igen. Som under krigen på 19hundra talet. En ny generation av outbildade och hjärntvättade européer, tror att Ryssland är en fiende. Jag är rädd för att USA kommer att tvinga sina Europeiska kolonier (med helt korrupta politiker och helt korkad befolkning) att öka provokationer mot Ryssland så mycket (t.ex. blockaden av Kaliningrad), tills Ryssland blir tvungen att sätta stopp för detta genom en krigshandling. Den kommer absolut inte att likna Rysslands agerande i Ukraina. Kanske blir Ryssland tvungen att använda kärnvapen, för att visa korkade idioter i europeiska länder, att dem inte kan i evighet reta björnen med en gaffel. Psykopater som styr och torkar demente Bidens rumpa blir säkert nöjda. Europa brinner igen.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here