Västerländska medier använder Nazi-symboler för att bygga upp trakasserierna mot Ryssland

8
2091
Volunteers of the Azov Civil Corps hold flares during rally at the Ukrainian Parliament, Friday, May 20, 2016, against holding local elections in the occupied eastern territories of Ukraine. As part of an internationally brokered peace agreement, Ukraine must hold local elections in two eastern regions controlled by Russian-backed rebels, but there are major concerns about ensuring the vote takes place in a secure and safe atmosphere. (AP Photo/Efrem Lukatsky)

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som är än mer aktuell.

Denna artikel har på norska publicerats 15/2 2022 i Pål Steigans nättidning här.

I tsunamin av anti-rysk propaganda som har störtat över hela Europa och USA i det förflutna cirkulerade också ett klipp som visar hur vanliga ukrainare utbildas för militära aktioner mot ryssarna. Klippet visas på CNN i The Telegraph och många andra västerländska medier.

Problemet är att detta kommer från propaganda avdelningen av Nazi Azon bataljon.

Här är klippet som visas i The Telegraph:

Om man studerar uniformer på instruktörer kan man se att detta är soldater från Azovbataljonen. De använder nazistiska symbolen Wolf ängel som i Tyskland är på en lista över förbjudna symboler från nazisttiden.

Här är en stillbild från videon:

Azovbataljonen Wolfs Angel symbolen.

Andrij Biletski, ledare för Azovbataljonen, som är känd bland sina kamrater att ”White Driver” finansiering blir allt vanligare i den ukrainska politiken.

Han gör ingen hemlighet av sina åsikter. I programmet från 2014 står att ”Ukrainsk ras och social nationalism är den ideologiska kärnan i ’Ukraina-patriot’ organisation”, går han rakt på sak: ”Vår nations historiska uppdrag vid denna kritiska tidpunkt är att leda den globala vita rasen i sin sista korståg för överlevnad. En korståg mot Semite-ledda ”undermänniskor. ”

Han har varit inblandad i nästan alla högerextrema grupper i Ukraina ”Stepan Bandera Tryzub”, ”Ukraina sociala nationellt parti” och ”Svoboda (frihet) parti.” Han är nu president också i ”Social Nationella samlingen”, en paraplyorganisation för ett antal rasistiska och nynazistiska ukrainska organisationer.

I 2014 etablerade Biletsky Azovbataljonen; en beväpnad avdelning med aktivister för rasistiska och nynazistiska organisationer. Bataljonens ideologi bygger på nynazism, aggressiv militarism och öppen rasism. Gruppen använder symboler som nazista ”Wolf Angel” och ”Black Sun” symboler ( ”Die Schwarze Sonne” – en typ av hakkors med många strålar).

Azov-bataljonens emblem

Azovbataljonen använder klassiska nazistiska symboler.
Biletsky publicerade bok ”The White Driver ordet” där han insisterar på behovet av raslig renhet, ”ukrainska nationen” och det obscena i ”att acceptera en person av en annan typ av blodsband, mentalitet eller av en familj och nation och tillåta stt ens egna gener ska blandas med de från en annan, underlägsen ras av människor. ” ”Ukrainska social nationalism” anser den ukrainska nationen ska vara ett samhälle som bygger på gemensamt blod och ras.” ”Ras är av största betydelse för uppkomsten av en nation”, hävdar Biletsky.

I boken skriver Biletsky också om vilken typ av mål han har för ”den nya Ukraina”:

”Den nya Ukraina är inte en republik eller en diktatur utan en republik och en diktatur. Inte socialism och nationalism, men nationell socialism. Inte ett imperium och inte en demokrati, men ett imperium och en demokrati. ”

Azovbataljonen står helt bakom hans ideologi, och det är denna nazistgrupp västerländska medier hypade genom att använda propagandaklipp som de gör.

Vi noterar dessutom att HL-center aldrig har satt strålkastarljuset på eller förkastade Azov eller andra nazistiska grupper i Ukraina eller det faktum att Ukraina har gjort Hitler-kollaboratören Stepan Bandera till nationalhjälte.

Föregående artikelÄnnu ett exempel på hur DN undertrycker viktig information och journalistik
Nästa artikelVår väg till kärnvapenkrig
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Jag minns för flera år sedan,när detta uppenbara inte gick att dölja. Då rapporterades det om dessa nazi mördare ofta och mycket. Även här i Sverige var man ärliga om det.(Bortsett från dessa 5åren) Det var åren2014-2016 där. Det är fullfjädrade tusentals farliga terrorister detta. Det är flertalet grupper på tusentals i varje grupp, fullt beväpnade soldater dessa. Man begått hundratals mord mot sin egna befolkningen i Donbass regionen. Man kan se hur flera av dessa nynazister står och skryter om hur många man mördat. Exempel,står den ena och säger att han mördat 9personer,och den andre svarar stolt,att han mördat 12personer. Man leker med elden här dessa Nato länderna med Usa i spetsen alla dessa åren. Det kvittar ju för Usa,av så många anledningar,och man ligger på andra sidan jorden. Men EU däremot,är helt pantade och skruvade,man delar gränser också med Ukraina. Kring ca 5år sedan började man från den självklara Usa i spetsen, att helt tona ned dessa nynazister till mördare. Propagandan och desinformationen sedan dess har helt sjukt nog,fungerat. Sedan denna Usa ledda krisen startade från förra året,har man fortsatt att stötta och beväpna dessa med mer och tyngre vapen. Alla dessa tusentals nynazister går inte att finna någonstans,i den Usa ledda propagandan där Svt och DN ingår. Plötsligt har dessa tusentals nynazister försvunnit helt från radarn. Deras senaste morden mot Donbass regionen går också inte att finna, TROTS alla bevis och video bilder. Usa leder det KORKADE och naiva EU på ett förnedrande sätt som saknar motstycke och ord. Media skapet är ju till 95procent för Usa. Hur ska någon kunna tävla mot det,när EU också är 51a delstaten.Man leker med elden från EU hållet,som desperat hela tiden vill göra Washington nöjd. Det är så pinsamt att se hur vi EU agerar och beter oss. Sluta skicka vapen GENAST. Det andra är att EU själva här utan Usa tar större ansvaret,och även TVINGAR Ukraina att GENAST fullfölja Minsk avtalet. Annars inga fler mer miljarder till konkursboet

 2. Att kompletera simboler när det gäller nazi Ukraina:
  1. Deras huvudslogan de skriker jämt som nu har blivit även Ukrainsk officiell militär slogan t o m:
  ”Слава Украине – героям слава” – ”Slava Ukraine – gerojan slava” betyder ”Heil Ukraina! – Hjeltar Heil!” som kommer ju från ”Heil Hitler! – Sieg Heil!”
  2. På deras nazi parader har alltid skrikits: ”Украина понад усé” – ”Ukraina pånad usé” direkt översättning är: ”Ukraina Uber Alles!” som kommer ju från ”Deutschland Uber Alles!”
  osv …

  Som det klart syns ideologier av nya nazi Ukraina har inte ansträngt sig så mycket för att komma med förnyade slogans.

  Det är anmärkningsvärd att det inte finns en enda media eller jornalist i väst som skulle märka och påpeka på såna klarsynliga tecken på ett kraftigt samband mellan nuvarande Ukraina och nazi Tyskland marknadsföringmässigt.

 3. Det intryck jag får är att Azovbataljonen är en av USAs lego-arméer. Islamska Staten en annan, de USA utbildade ETIM trupperna en annan (terroristerna i Xinjiang som Kina internerade), och svenska ”försvaret” en annan. Allt detta kopplas samman under USAs kontroll med NATO och med olika avtal. Det hela utgör en aggressionspakt som tydligt avser att skapa ett militärt globalt världsherravälde helt i samma anda som en gång Hitler försökte etablera. Ryssland är en bit i systemet man nu försöker ta kontroll över, och Kina en annan. Det är identiskt samma plan och metod som japanarna hade att etablera en global ordning där alla nationer skulle ”inta sin rätta plats” i en hierarki kontrollerad av Japan.

 4. Den person som jag upptäckte och inte har en aning om hans namn, har Eva Bartlett och Max Blumenthal valt att följa på hans twitter. Alltså måste han vara intressant.
  Det man kan se är att han identifierar sig som en ukrainare och inte som en donbass boende eller stödjare av Ryssland, men den som jag ser är starkt kritisk till regimen i Ukraina och lägger ut mycket på sin twitter som mycket starkt kritiserar nuvarande regim.
  Han kritiserar hårt EU för att inte se vilken terror regim som Ukraina är, och undrar om EU verkligen kan acceptera ett sådant land som medlemsland i EU.

  Han har bland annat lagt ut tvångsmobiliseringen i Ukraina, som jag har sett massor av på Telegramkanalerna men inte kunnat få någon länk till, så nu får jag en twitterlänk så jag kan visa videor.
  Анатолий Шарий
  Han beskriver sig som politiker, journalist och bloggare

  “We are a democratic state. We cannot set an example, like Russia, driving someone to war with sticks. We are not such a state. We fight for European values”— Zelensky

  https://twitter.com/anatoliisharii/status/1625421286829658112

  Han skriver : Medan alla ukrainska tjänstemäns vuxna barn har förts till Europa och njuter av restauranger, fortsätter mobiliseringen i Ukraina

  https://twitter.com/anatoliisharii/status/1617154781025570818

  Jag har sett videor där massor av kvinnor demonstrerar mot att deras män förs bort med våld medan politikernas vuxna barn och de själva finns på lyxiga semesterorter betalda av bidragspengar som skickats till Ukraina. De skriker ut sin ilska och förtvivlan.

  • Man kan förstå att människor är skrämda till döds, de som känner trygghet av att själva vara i ryskkontrollerat område, vågar inte tala med tanke på sina släktingar som finns i Ukraina, vad de kan råka ut för.
   Ukraina som dödar även sina egna som i fallet med Denis Kireev.

   Анатолий Шарий har också lagt ut nedan foto av Denis Kireev, torterad och dödad av SBU-officerare, hans lik kastades i centrala Kiev.
   SBU-agenterna dödade en av deltagarna i de första eldupphör förhandlingarna mellan Ryssland och Ukraina våren 2022.
   De lämnade liket av bankiren med en skottskada i bakhuvudet på trottoaren i Kievs centrum.
   Han skriver att han berättade om det då, och dagens historia var bekräftat i media.

   SBU avrättade ytterligare två personer. En vitryss misshandlades också till döds, fängslad på gatan Flera personers öde är okänt. Ukrainas försvarsunderrättelsetjänst vet mycket väl att SBU dödade deras agenter.
   ”Det finns vissa anspråk mot honom på ena sidan, på den andra sidan fanns det ingen tid att lösa det i ett dialogformat” Zelenskys rådgivare Podolyak motiverar dödandet av människor av SBU-officerare i mars 2022. Acceptera staten i EU, vi vill ha kul!!!!

   https://twitter.com/anatoliisharii/status/1616068974487150592

   • Något om Judisk korruption i Ukraina.
    Var ser vi den ukrainska oligarken? Jag känner ingen. De är alla judar.
    Deras rikedom förråder deras egna skryträttigheter: Rolls-Royces, flygplan, slott, hotell, kasinon som ägs i Monte Carlo. Flygplan och yachter under utländsk flagg. Och naturligtvis betalar de inte skatt. Och växter och fabriker köptes inte av dem till ett riktigt pris, utan stals från hela det ukrainska folket.”
    https://www.veteranstoday.com/2023/02/19/jewish-corruption-in-ukraine/

 5. Lenta.ru
  SVR: Ryska väpnade styrkor förstörde det mesta av den utrustning som Nato-länderna tillhandahållit Ukraina
  De väpnade styrkorna (AF) i Ryssland förstörde det mesta av den utrustning som Nato-länderna tillhandahållit Ukraina.
  Lenta.ru
  ”Utländska underrättelsetjänsten har information om att Nato-länderna under aggressionsperioden mot Ryssland sedan december 2021 överförde 1 170 luftförsvarssystem, 440 stridsvagnar, 1 510 infanteristridsfordon, 655 artillerisystem till Ukrainas väpnade styrkor, ” sa presstjänsten. avdelningar.
  RIA Nyheter
  Ukraina fick också från Nato-länderna 9,8 tusen missiler för flera raketsystem, 609 tusen pansarvärnsskott och 1,2 miljoner granater.
  Lenta.ru
  Utrikesminister Sergej Lavrov noterade att all last som innehåller militär utrustning skulle bli ett legitimt mål för Ryssland.
  RIA Nyheter

  • https://www.ntv.ru/novosti/2748633/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop
   Tidigare rapporterades att västvärlden hade bildat en koalition för leverans av leopardstridsvagnar till Ukraina.
   Den omfattar åtta länder: Tyskland, Danmark, Spanien, Kanada, Nederländerna, Norge, Portugal och Polen. Dessutom ber Kiev om F-16 stridsflygplan , men ett beslut om deras leverans har ännu inte fattats.

   Sedan början av den årslånga ryska specialoperationen för att denazifiera och demilitarisera Ukraina har västländer försett Kiev med tiotals miljarder dollar i militärt bistånd. De amerikanska myndigheterna har upprepade gånger uttalat att de kommer att stödja Ukraina ”så länge det tar”.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here