Vi stödjer Vårdpersonalens heroiska kamp

1
1257

Detta upprop från Styrelsen för Seko Tunnelbanan måste delas!

I några veckor nu vårdpersonal i Sverige men också hela världen kämpar mot coronaviruspandemin.

Vi uttrycker vår solidaritet till deras kamp för människoliv.
Vi anser att nu syns dramatiskt resultaten av alla neddragningar i vården som har pågått i åratal i form av uppsägningar av personal, privatiseringar, avverkning av inhemsk produktion av läkemedel och sjukvårdsmaterial osv.

Utöver det moraliska stödet i form av man klappar händerna en viss tid för att visa respekt för vårdpersonalens arbete, anser vi att det bästa stöd är att göra allt att vårdpersonalen arbetar i en säker miljön med den nödvändiga utrustning och mänskliga förhållanden. Vi vill inte se som i Italien en situation då vårdpersonalen blir offer för ett inhumant system.

Vi anser att vården ska återgå till offentlig regi och alla vårdinrättningar i hela landet ska underställa sig Socialstyrelsen.

Att staten inte ska be om att de olika privata företag ska skicka frivilligt sjukvårdsmaterial och utrustning men att man ta över alla material som finns i landet.

Att man ska anställa behövlig personal med bättre löner och inte förlita sig till frivilliga, som är bra att de finns men som komplement.

Att skaffa på alla sätt all skyddsutrustning som behövs för personalen.

Man kan även ta över hotell och liknade inrättningar för att täcka behov som finns för vårdpersonal och deras familjer till skydd.
Vi står på våra arbetskamraters sida på vården och vi uttrycker all vår respekt
för deras arbete!

Föregående artikelAngreppskriget mot Jemen startade för 5 år sedan.
Nästa artikelCorona-pandemin: Vilka lärdomar kan finnas för ekonomin och framtiden?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Dags för SWEXIT, alltså, eftersom det är fullkomligt utsiktslöst att föra en vettig ekonomisk politik under Lissabon-fördraget, och än mer utopiskt att tro att man kan driva fram ett vettigt nytt fördrag.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here