Washington Post noterar från krigets vardag: Frivilliga i Ukraina känner sig övergivna.

4
1233
6647104 09.09.2021 Колонна российской военной техники на совместных учениях с коллективными силами быстрого развертывания Центрально-Азиатского региона коллективной безопасности ОДКБ (Организация Договора о коллективной безопасности) ”Рубеж-2021” на полигоне Эдельвейс в Иссык-Кульской области Киргизии. Константин Михальчевский / РИА Новости

Moon of Alabama noterar och funderar

När saker och ting faller isär vill Biden eskalera. Har verkligheten börjat komma in i bilden? Är det därför som en reporter från Washington Post, som har befunnit sig i frontlinjen i Ukraina, fick skriva detta?
https://www.washingtonpost.com/world/2022/05/26/ukraine-frontline-russia-military-severodonetsk/.

Nedan ett utdrag ur artikeln.

[Efter tre månaders krig har detta kompani med 120 man minskat till 54 man på grund av dödsfall, skador och deserteringar.
De frivilliga var civila innan Ryssland invaderade den 24 februari, och de förväntade sig aldrig att skickas till en av de farligaste frontlinjerna i östra Ukraina. De befann sig snabbt i krigets hårkors, kände sig övergivna av sina militära överordnade och kämpade för att överleva.

I mitten av februari var dessa människor fortfarande civila i någon stad i västra Ukraina. De ”anmälde sig då frivilligt” till de territoriella försvarsstyrkorna för att undvika att bli inkallade till armén, med förhoppningen att få tjänstgöra nära sina hem:

Lapko, som var byggd som en brottare, blev kompanichef i den femte separata skyttebataljonen med ansvar för 120 man. Den lika kraftiga Khrus blev plutonchef under Lapko. Alla deras kamrater var från västra Ukraina. De fick AK-47-gevär och fick en utbildning som varade mindre än en halvtimme.
”Vi sköt 30 kulor och sedan sa de: ’Ni kan inte få fler, det är för dyrt'”, sade Lapko.

De fick order om att bege sig till den västra staden Lviv. När de kom dit beordrades de att gå söderut och sedan österut till Luhanskprovinsen i Donbas, vars delar redan var under kontroll av Moskva-stödda separatister och nu ockuperas av ryska styrkor.

Männen placerades i ett dike vid frontlinjen och har sedan dess beskjutits om och om igen utan möjlighet att reagera. De struntade sedan i orderna uppifrån och gav sig av. De har nu arresterats.

 

Föregående artikelVad ska Sveriges försvar göra i Nato? Försvara Sverige eller tjäna USA?
Nästa artikelVad är det för fel på medborgarlön?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. Sweden och 🧠 Nato impartial inte det minsta ( carne de cañón !) Och man måste skilja des } information !! i detta tider 🙂

 2. Det tycks som att berättelsen om den ack så mäktiga Jokerainas armé visade sig inte hålla längre – lättlurade västerlänningar gick på sagan om ”the ghost of Kiev”, sedan med ”Mariupols hjältar”, sedan”Ryssland har kört fast”. Tyvärr håller sagorna inte längre – verkligheten har hunnit ikapp lögnmakarna, Jokeraians armé, legosoldaterna plus plus samling ”militära rådgivare” från USA/Nato/apartheid israel, mm. Kollapsen är nära förestående. SOS Jokeraina sjunker! Sannolikt börjar förhandlingar om hur bäst Jokeraina ska styckas ut snart. Dessutom måste Jokerainas påhejare – USA/Nato/EU etc – behöver jo rädda det lilla ansiktet de har kvar😜

  • Det är sant, och det gäller inte bara Ukraina. Nazi propagandan fungerar fortfarande och är inte bara i fullt bruk i Ukraina. Ni har säkert hört om alla dessa sagor om förtryck i Xinjiang, fängslade Uigurer, koncentrationsläger, religiösa förföljelser osv. Dom är alla i samma kategori och det gäller samma gamla metoder från Tredje Riket.

   USA har gått på fullvarv nyligen för att försöka dölja skadan av FN besöket i Xinjiang.
   ”Blinken bekymras över FN-besök i Xinjiang” SVD
   ”US ‘deeply concerned’ about UN rights chief Michelle Bachelet’s China visit” SCMP
   ”Amerikansk oro inför FN:s besök i Kina” SVD

   USA propaganda har går upp på absolut högvarv nyligen, speciellt idag på Aftonbladet, och USA är uppenbart hypernervösa att deras mödosamt byggda falska bild över lång tid av Kina och Xinjiang med falska dokument, falska betalda vittnen, och falska bilder nu håller på att rasa samman. Deras enorma investering håller på att gå upp i rök när sanningen nu kryper fram.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here